Close
Faqja 110 prej 118 FillimFillim ... 1060100108109110111112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,091 deri 1,100 prej 1175
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Kisha pas deshir te jem ne mesin e juaj o vllezer musliman.

inshalla ALLAHU ma mundeson heren tjeter.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    [CENTER]
    MOS HARRONI NESËR !

TË GJITHË NË PRISHTINË !
    Ilirian, si ka mundesi qe të organizohet protestë ne emer te muslimanve në Kosovë derisa Bashkësia Islame Kosves është kategorik kunder kësaj proteste? Bile bile, Naim Ternava sot ka bërë thirrje publike qytetarve te besimit musliman siç thotë ai; "mos te bien preh e kesaj proteste dhe qe BIK nuk qendron pas dhe distancohet"!

Çka do te thotë kjo Ilirian?
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 07-10-2010 më 11:13
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ilirian, si ka mundesi qe të organizohet protestë ne emer muslimanve në Kosovë derisa Bashkësia Islame Kosves është kategorik kunder kësaj proteste? Bile bile, Naim Ternava sot ka bërë thirrje publike qytetarve te besimit musliman siç thotë ai; "mos te bien preh e kesaj proteste dhe qe BIK nuk qendron pas dhe distancohet"!

-----------------------------------------
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 07-10-2010 më 11:55

Ilirian, si ka mundesi qe të organizohet protestë ne emer muslimanve në Kosovë derisa Bashkësia Islame Kosves është kategorik kunder kësaj proteste? Bile bile, Naim Ternava sot ka bërë thirrje publike qytetarve te besimit musliman siç thotë ai; "mos te bien preh e kesaj proteste dhe qe BIK nuk qendron pas dhe distancohet"!

Pershendetje Toni,

Nuk e di si ka mundesi.
    Heren e kaluar kam degjuar nga Naim Terrnava qe protestat popullore perkrahen nga instituti i BIK-ës, por nuk deshiron te merr pergjegjësi mbi vete.

Ndryshe then, sikur Bashkesia Islame e Kosovës të organizonte nje protest, do ti ftonte besimtaret musliman nga te gjitha trevat e Kosovës që ti bashkangjiten keti manifestimi, dhe ne kete rast, 10'000 i protestuesve do te dhjetfishonte me se paku !

Tash, ndoshta ka edhe presione ndaj politikanve !? Gjithecka eshte e mundshme, nje gje eshte e sigurt ; Si populli, edhe Naimi me ekipin e tij luftojn per te drejtat e femrës muslimane.

Je i mirseardhur gjithashtu,
    Nuk eshte patjeter te jesh musliman per te protestuar kunder diskriminit te te drejtave te besimtarëve.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Pershendetje Toni,

Je i mirseardhur gjithashtu,
    Nuk eshte patjeter te jesh musliman per te protestuar kunder diskriminit te te drejtave te besimtarëve.
    Falemnderit per respektin dhe gjithashtu pershendetje!

Asgjë më shumë nuk deshmon pranine e Zotit tek njerëzit sa sjellja e mirë. Ky është mendim i imi.

Lidhur me pjesmarrjen ne protestë;
    Unë kam qendrim pro - mbajtjes së shamisë por jo me detyrim apo dhunë. Unë respektoj vajzat, femrat qe jane te ndershme dhe mbulohen ne një masë, mirpor nuk pajtohem qe ajo te jetë lloj maske apo....! Nuk deshiroj qe dikujt ti detyrohet kjo dhe të jetë si obligim por vullnet i lirë. Jam kategorik kunder qe dikujt ti mohohet e drejta e shkollimit dhe perbuzja ndaj tjetrit per arsye te mbajtjes apo mosmbajtjes se shamisë, kete e kam thene thuaja se ne secilin shkrim ketu. Prandaj, edhe pjesmarrja në protestë, edhe pse jo fizikisht, te premtoj se e parkarhi kerkesen qe femra shqiptare ta gëzoj te drejten ne Shtetin e vet, në Shtepinë e vet.

Tentimi per pengesë është diskriminim dhe nuk perkrahi ne asnjë mënyrë, pra ajo nuk duhet te lejohet.

gjithë të mira
    toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 07-10-2010 më 12:14
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Falemnderit per respektin dhe gjithashtu pershendetje!

Asgjë më shumë nuk deshmon pranine e Zotit tek njerëzit sa sjellja e mirë. Ky është mendim i imi.

Lidhur me pjesmarrjen ne protestë;
    Unë kam qendrim pro - mbajtjes së shamisë por jo me detyrim apo dhunë. Unë respektoj vajzat, femrat qe jane ndershme dhe mbulohen ne një masë, mirpor nuk pajtohem qe ajo te jetë lloj maske apo....! Nuk deshiroj qe dikujt ti detyrohet kjo dhe të jetë si obligim por vullnet i lirë. Jam kategorik kunder qe dikujt ti mohohet e drejta e shkollimit dhe perbuzja ndaj tjetrit per arsye te mbajtjes apo mosmbajtjes se shamisë, kete e kam thene thuaja se ne secilin shkrim ketu. Prandaj, edhe pjesmarrja në protestë, edhe pse jo fizikisht, te premtoj se e parkarhi kerkesen qe femra shqiptare ta gëzoj te drejten ne Shtetin e , në Shtepinë e vet.

Tentimi per pengesë është diskriminim dhe nuk perkrahi ne asnjë mënyrë, pra ajo nuk duhet te lejohet.

gjithë të mira
    toni77
    Respekti gjithemon eshte reciprok. Dhe me mir se miresh vesh me besimtar, s'miresh vesh me askend.
    Perndryshe,
    Plotesisht dakord, po ja impunove dikujt besimin, s'fitove asgje perderisa nuk e pranon nga vetvullneti i tij/saj. Para lufte mbi 80% te femrave ishin te mbuluara, tashme s'jan as 5 % ndoshta, edhe keto 5% qe jan, u ndalohet emancipimi ne menyr qe te shihen nga shoqeria si vajza te mbrapambetura dhe ne te vertet keshtu do te mbesin po ua ndaluan shkollimin !! Kur t'bejsh mend, me mir trajtohen muslimanët ne shtetet e krishtere si gjermania, anglia, zvicrra e italia se sa kosova e shqiperia ! Vuajm nga nje semundje, ajo eshte ndjenja e inferioritetit qe tashme eshte pjekur ne çdo mentalitet te çdo politikani shqiptar !

Sa per info, as un s'do te jem ne kete manifestim, meqe jetoi larg vendlindjes.
    Zoti e beft mir inshAllah !

Un nuk besoi qe do predikoi ndonjehere ne jeten time per burkat qe mbulojn ter fytyren e femres, ketu ka mendime qe ndahen ne shume kategori permbrenda muslimaneve. Shamia mjafton sic eshte urdheruar jo vetem ne Islam, por ne çdo fe monoteiste. Zoti i thot besimtareve ne Kur'an, qe mos ta teprojn ne fe ! E kjo per mendimin tim, eshte pak sa e tepert. Po mbetet vetem mendimi im.

ka shume gjasa te ndodhe kjo me poshte qe per mua eshte rreziku qe nuk shihet , sepse kosva nuk eshte as amerik e as suedi, per nga vetdija e personit per te drejten demokratike

ka shume shqiptare ketu ne greqi qe i kane ndryshuar emrat e i kane bere ortodoks si vangjeli , jorgo , dhimitri , niko, etj,
    po t'i pyesi greku se me deshire apo me imponim i kane ndryshuar emrat , - ata thone - me deshire , pa imponim
    dhe me te vertete , kjo ndodhi me deshire , vetem se sipas disa rrethanave teper imponuese dhe te detyruar nga kushte te cilat jane specifike dhe teper te veshtira per t'u shpjeguar ne pak fjale ,
    per kete lloj kriptoimponimi e kam fjalen,
    dhe ky lloj kriptoimponimi mund te ndodhe edhe ne kosove , ku familja dhe situata te vecanta , i imponojne femres qe te veje shami , edhe pse thelle ne shpirt mbase nuk do te donte !!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 07-10-2010 më 16:06
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    ka shume gjasa ndodhe kjo me poshte qe per mua eshte rreziku qe nuk shihet , sepse kosva nuk eshte as amerik e as suedi, per nga vetdija e personit per te drejten demokratike

ka shume shqiptare ketu ne greqi qe i kane ndryshuar emrat e i kane bere ortodoks si vangjeli , jorgo , dhimitri , niko, etj,
    po t'i pyesi greku se me deshire apo me imponim i kane ndryshuar emrat , - ata thone - me deshire , pa imponim
    dhe me te vertete , kjo ndodhi me deshire , vetem se sipas disa rrethanave teper imponuese dhe te detyruar nga kushte te cilat jane specifike dhe teper te veshtira per t'u shpjeguar ne pak fjale ,
    per kete lloj kriptoimponimi e kam fjalen,
    dhe ky lloj kriptoimponimi mund te ndodhe edhe ne kosove , ku familja dhe situata te vecanta , i imponojne femres qe te veje shami , edhe pse thelle ne shpirt mbase nuk do te donte !!!!!
    ti thu qe jeton ne greqi dhe ne kosov ndoshta ske qen kurr dhe sedi kush jeton ne kosov dhe ndoshta nuk e din si si jan muslimanet ne kosov ndoshta ty te duken terrorist dhe te poshter

kurrr muslimanet shqiptar skan qen me tolerant se sot sot ne kosov femra ka me shum te drejta se sa femrat ne amerik e suedi femra ne kosov sot eshte shef ke me qindra gra vajza dhe mesa te hogjes qe jan te pa mbulune dhe ke me qindra gra vajza dhe mesa te pijanecit qe jan tembulune vall ndoshta ky pijaneci po i detyrojka mu mbulu

sot ne kosov shumica e vajzave qe kan ven shamin baballaret e tyre i kan qe nuk e praktikojn fen islame vall kush i detyroj keto te vejn shamit ?
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

ne kosove kam qene ,
    por kjo nuk do te thote se e njoh realitetin dhe mentalitetin atje ,
    por njoh realitetin dhe mentalitetin e ekstremistave vehabi, , o abedin djali !

dhe dicka me thelbesore ,
    nuk kam kuptuar se ku thuhet ne kuran se duhet mbuluar koka ,
    sa per arabet , ata edhe meshkujt i mbulojne kokat , se pse ,,,, hala se kam marr vesh???
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 07-10-2010 më 16:24
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    ne kosove kam qene ,
    por kjo nuk do te thote se e njoh realitetin dhe mentalitetin atje ,
    por njoh realitetin dhe mentalitetin e ekstremistave vehabi, , o abedin djali !
    ti nuk po njofshe asgje sepse vehabist ne kosov nuk ka

edhe une quhem vehabist e taleban por nanen dhe motren i kam pa shami une nuk i kam detyru ti mbuloj sepse kete ma ndalon feja ime

pse su pergjigje ne pytje ku sot ne kosov shumica e vajzave qe kan ven shamin baballaret e tyre i kan qe nuk e praktikojn fen islame vall kush i detyroj keto te vejn shamit ?

nese nuk ke fakte hesht sepse dyshimi eshte haram sipas kuranit dhe per te do denohesh

nuk i ka hije nje muslimani te shpif per gjera te paqena
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •