Close
Faqja 102 prej 118 FillimFillim ... 25292100101102103104112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,011 deri 1,020 prej 1175
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2010
    Postime
    11
    Ne Shqipetaret, me shum mundime dhe veshtiresi, deri sa i kemi hjekur Ferexhet, e tani per pak para qe ia u japin te huajt Protestojn, qe prap ti kthejn ato, Jo vllezer Shqiptar qe moti ka kaluar koha e Ferexhes, me nuk na duhet Ferexhja, duhet ti hapim syt dhe te Shkollohemi, se Bota e Civilizuar ka shkuar perpara, ndersa ne kemi ngec prapa, eshte shum i Resperkuar ai i cili mban Fen, por per te vendi eshte ne XHami, e jo ne Shkolle, nuk na duhen ndasi neper Shkolla, dikush me Shami e dikush me Kryq, se boll kemi qen te ndare dhe te perqare, duke i shkuar per qefi Armikut Shekullor.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar më parë nga vesel Lexo Postimin
    Ne Shqipetaret, me shum mundime dhe veshtiresi, deri sa i kemi hjekur Ferexhet, e tani per pak para qe ia u japin te huajt Protestojn, qe prap ti kthejn ato, Jo vllezer Shqiptar qe moti ka kaluar koha e Ferexhes, me nuk na duhet Ferexhja, duhet ti hapim syt dhe te Shkollohemi, se Bota e Civilizuar ka shkuar perpara, ndersa ne kemi ngec prapa, eshte shum i Resperkuar ai i cili mban Fen, por per te vendi eshte ne XHami, e jo ne Shkolle, nuk na duhen ndasi neper Shkolla, dikush me Shami e dikush me Kryq, se boll kemi qen te ndare dhe te perqare, duke i shkuar per qefi Armikut Shekullor.
    Si duket ti Vesel sja paske haberin cfar eshte FEREXHE,BURKA,HIXHABI ,SHAMIJA aman hic, te kthehemi tek ajo tjetra, juve asnje para nuk u japin te huajt ,po ju punoni kunder vellezerve shqiptare per tua hjekur shamijat,mos haro se iku KOHA E SERBISE kur grave tona,motrave dhe bijave ua nxjernin shamijat.

per te qene i arsmiuar dhe i civilizuar nuk te pengon mbulesa , ata qe kane hjekur mbulesen si puna e ALMES cfar perparimi sheh tek ajo????.

ju me kete qe beni grave muslimane shqiptare tamam ia con i ujin tek armiku yne dhe vellau i yte SERBI

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Shihet qartë se sa janë me Almën, një Almë dhjetë kundër-pergjigje nga dhjetë autor të ndryshëm, spo flasim për komente ngase ke me qindra, kështu ndodhi edhe me tjerët që shkruajtën kundër shamisë e që realisht numri i tyre në tërësi është 5 veta (përfshirë Alma Lamen).
    Cka tregon forcen e argumentit islamik ne kete rast:"duhen dhjete autore te ndryshem qe rrahin uje ne hava, per te barazuar buçimen e artikullit te Zj. Alma!!!
    Shihet qartë se a është Kosova me Almën, apo siç u cek në njerin shkrim e konsideron Almen si një person që nuk e njeh Kosovën dhe nuk i din mendimet e shqiptarëve të Kosovës.
    Me duket se ti nuk e ke lexuar fare artikullin ne fjale ose nuk e ke kuptuar fare!!
    Cfare ka te beje te njohurit e menimit te kosovareve??E kush qenke ti per te pohuar nje gje te tille??E me sa pare mend na ndake ti shqiptaret ne "ata" te Kosoves dhe "ata" te Shqiperise!!A nuk je ti dhe ata qe e mendojne si ti, perçaresit e vertete te Kosoves dhe myslimaneve ne pergjithesi???!!
    Ti dhe gjithe ata larot wahabiste qe shkarravisin neper gazeta, pa piken e turpit dhe te vetedijes kombetare!!
    Dhe se fundi, a nuk eshte jashte çdo logjike te sillni artikuj te lloj-lloj sorollopi, pa patur as me te voglin kapacitet te shprehni argumentat personale???!!!
    NUk pashe asnje kunderargument ndaj shkrimit te Zj. Alma ne te gjithe ata artikuj te marre se bashku!!Aq me pak ndonje rreze te mendimit tend, gimche!!
    Jarigas

KuMaNoVa Maska e strong_07
    Anëtarësuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ku sjeton ty
    Postime
    2,169
    nje gabim i madh i qeveris se Kosoves per ndalimin e shamive neper shkolla
    Nje gje thuaje:ZOT me ruaj prej MIQEVE se prej ARMIQEVE ruhem vet!!!!!!

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Se dim se qka po bahet. Me kan me mujte populli shqiptar, me e arritur ne kete shekull te drejten qe te hyne ne feregje , shamija , ama te mbulohet krejt. Besoj se kjo do te ishte e arrtura e shekullit. Tjerat atehere ne shkekullin tjeter.
    Qeshtjen e papunsise, ujte , rrymes, penzioneve, sigurimin shendetesore etj. Keto jane sende se presin. Nuk ka lidhje bahen ma vone ne nuk jemi ngusht per to.
    TE SHAMIJA E KEMI HALLIN. KJO ESHTE URGJENTE, KJO NUK PRET.
    TIJ BASHKOJME GJITHA FORCAT PER KETE QESHTJE MADHORE KOMBETARE.
    TIJ MBULOJME NENAT DHE MOTRAT TONA AQ FORTE SA, AS NA VETE TE MOS I NJOHIM.
    TE BASHKUAR E ARRIJME KETE.
    Qdo fjal qe del nga zemra, shkon ne zemer.

Emri:  gra arabi.jpg

Shikime: 452

Madhësia:  36.1 KB
    kto veshje , po u vune ,
    ska gje qe i heq pastaj,,,!
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Cka tregon forcen e argumentit islamik ne kete rast:"duhen dhjete autore te ndryshem qe rrahin uje ne hava, per te barazuar buçimen e artikullit te Zj. Alma!!!

Me duket se ti nuk e ke lexuar fare artikullin ne fjale ose nuk e ke kuptuar fare!!
    Cfare ka te beje te njohurit e menimit te kosovareve??E kush qenke ti per te pohuar nje gje te tille??E me sa pare mend na ndake ti shqiptaret ne "ata" te Kosoves dhe "ata" te Shqiperise!!A nuk je ti dhe ata qe e mendojne si ti, perçaresit e vertete te Kosoves dhe myslimaneve ne pergjithesi???!!
    Ti dhe gjithe ata larot wahabiste qe shkarravisin neper gazeta, pa piken e turpit dhe te vetedijes kombetare!!
    Dhe se fundi, a nuk eshte jashte çdo logjike te sillni artikuj te lloj-lloj sorollopi, pa patur as me te voglin kapacitet te shprehni argumentat personale???!!!
    NUk pashe asnje kunderargument ndaj shkrimit te Zj. Alma ne te gjithe ata artikuj te marre se bashku!!Aq me pak ndonje rreze te mendimit tend, gimche!!
    Para se ti sjell i kam lexuar të gjitha shkrimet. Nuk e di a jemi ne ata që përçajmë apo lloji i Alma Lames e cila sjell një opinion që paraqet shaminë si të paguar duke u munduar t'i degradoj femrat Muslimane, ani pse ajo e thotë mendimin e vet kjo nuk çon pesh aq shumë sa që çon peshë fakti se kjo ka tendencë degradimin e motrave të veta të kombit (edhe nëse nuk i ka të fesë). Dhe krejt kjo sepse Alma Lama në asnjë moment (perveç fundit të shkrimit) nuk perdorë argument kushtetues apo të bazuar në konventa ndërkombëtare për ndalimin e shamisë, duke mos pasur argumente hidhet në shpifje e degradime, ky është niveli intelektual i saj që unë personalisht kur më thanë të replikoja ndaj shkrimit të saj i thash nuk meriton të shkruaj për të, ngase shkrimi i saj nuk ishte a lejohet apo jo shamia, thjeshtë ofendim atyre femrave që vëjnë shaminë edhe nëse kanë të drejtë!
    Nuk e di a po bëj unë përçarje duke u thirrur në lirinë e shprehjes së identitetit tim apo po bëjnë përçarje persona si Kastriot Myftaraj (që ti si "patriot" i madh e perkrah) i cili e cilëson Ezanin si "qenlehje", Ezani del nga goja e njeriut (në këtë rast sipas tij ai që e kendon është qen) dhe e quan Profetin Muhammed si qen, duke ofenduar në mënyrën më të ligë Muslimanët e besimit Islam, ekstrem-joekstrem pa dallim, kjo tregon "respektin dhe dashurinë" e madhe që gëzoni për popullin shqiptar, a keshtu respektohet vëllau, duke ja mohuar të drejtat?!, duke e ofenduar?! a kështu arrihet bashkimi kombëtar?! këndej të shaj e të lëndoj, andej paraqitem si patriot?! kush po bënë përçarje?! kush kë po e ofendon?!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

mir pra o gimche , me thuj pra o agim djali se ajo fotoja e siperme a eshte sipas sunetit apo jo , dhe se a eshte e lejueshme ne islamin e sotem , apo islami i sotem i kundervihet kesaj veshjeje,
    nqs jo , dmth ilami i sotem nuk i kundervihet asaj veshjeje , atehere pranoje qe edhe ti je pro saj,
    mesa di une eshte sunet dhe jo farz , eshte , apo nuk eshte keshtu.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    Gabim Shamia e shpifur

Në Kuran me asnjë fjalë nuk përmendet shprehimisht shamia apo obligimi për të mbuluar kokën. Në Suren 24 thuhet vetëm se femrat duhet t’i mbulojnë pjesët joshëse të trupit, konkretisht gjoksin. Aty po ashtu apelohet që pjesët joshëse gruaja duhet t’ia tregojë vetëm bashkëshortit. Kurani jep edhe një arsyetim pse femrat duhet t’i mbulojnë pjesët joshëse: „

Këtë ideologji disa vende arabe e luftojnë. Njëri prej teologëve më të njohur të Egjiptit, Muhamed Saxhid Tantavi (1928-2010), kishte thënë se nikabi (shamia që mbulon fytyrën dhe kokën) nuk është simbol religjioz, por një traditë paraislamike. Një vajze që synonte të ndiqte ligjëratat në Universitet me shami, Tantavi i kishte thënë: „Besomë, unë di më shumë për fenë sesa ti dhe prindërit e tu. Duke qenë njëri prej teologëve me autoritet në mesin e myslimanëve sunitë Tantavi i ka quajtur „armiq të islamit“ aktivistët vetëvrasës, ai ka thënë se gratë e dhunuara guxojnë të abortojnë dhe ka kritikuar deformimin e gjenitaleve të vajzave në zonat rurale të Egjiptit. Tantavi ishte i vetëdijshëm për izolimin e botës arabe, prandaj deri në vdekje u angazhua për hapjen e shoqërisë. Ky shembull e ilustron më së miri izolimin e shteteve arabe: Sipas një raporti të Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB) në gjithë botën arabe brenda një viti nga gjuhët e huaja përkthehen po aq libra sa në Portugali, një ndër vendet më të vogla të Bashkimit Evropian. Nëse Kosova synon të jetë pjesë e Evropës demokratike, atëherë ky vend duhet të shkëputet nga ideologët politikë të islamizmit beduin dhe të ruajë islamin e praktikuar në viset shqiptare me shekuj. Tani është koha e veprimit. Aleatë të politikanëve mund të jenë shumë teologë të islamit në Kosovë, të cilët besojnë në barazinë dhe emancipimin e femrës. Zëri i tyre duhet të dëgjohet. Ideologët vahabistë/selafistë, të cilët keqpërdorin islamin për qëllime politike duhet të refuzohen me vendosmëri.

Burimi i Lajmit:
    http://www.koha.net/index.php?cid=1,12,27050
    Ka kunderargument?

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Ka kunderargument?
    ate kunderargument po kerkoj edhe une !!!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •