Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    i/e regjistruar Maska e interX
    Anėtarėsuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143

Exclamation Programim ne C

Pershendetje!
    Kam nje detyre kursi per te realizuar ne gjuhen C.
    Duhet te realizoj nje chat te thjeshte.
    Kam bere disa kerkime ne internet per materialet qe me duhen per te realizuar kete detyre.
    Me aq sa kam kuptuar deri tani eshte qe duhet te realizoj nje kod klient dhe nje kod per serverin.
    Ne disa kode qe kam pare, kam vene re perfshirjen e librarive ,
    dhe
    Ne kompjuter kam instaluar C-Free dhe Dev C++. Asnje nga keto te dyja nuk i ka keto librari.
    Ajo qe doja te dija eshte se ku mund ti gjej keto librari? (nese gjenden).
    Nuk kam punuar shume ne gjuhen C dhe ndoshta formulimi i kerkeses per ndihme nuk eshte i sakte.

Gjithashtu nese dini ndonje link qe mund te me ndihmoje per realizimin e kesaj detyre do me ndihmonit shume.
    Ju Faleminderit!
    Love Inter

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ne ca platforme po mundohesh ta shkruash programin. Nese po perdor windows te duhet winsock.h jo sys/socket.h pasi kjo e fundit eshte per linux
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143
    ne fakt po mendoja ta realizoja ne windows, por mund ta provoj dhe ne linux, me keto kode qe kam.
    Love Inter

Anėtarėsuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143
    Pershendetje!
    Pasi pash shume kode ne internet, (pjesen me te madhe nuk me funksiononin)
    arrita deri ne keto kode qe mund ti shkarkoni ketu .
    Keto kode i kam kompiluar. Serveri funksionon.
    Ndersa klienti me nxier nje gabim te tille:
    network is unreachable
    me posht keni dhe foton

Cfare duhet te bej?
    si ne figuren me posht:
    Love Inter

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2006
    Postime
    81
    Une bera dicka. Ne kompjuterin tim funksionojne si klienti dhe serveri (nuk pata kohe per ta testuar ne rrjet, apo duke perdorur argumenta ne command-line).

Arkivi meposhte permban kodin per klientin dhe serverin. Me Visual Studio kompilohen pa problem, por meqenese ti perdor te tjere IDE... kam perfshire edhe versionet e kompiluara.

Me sa di une, ekszistojne versione te Visual Studio per studente, qe mund te download-ohen falas. Gjithsesi, edhe nese (per cfaredo arsye) perdor IDE/kompilatore te tjere, se paku duhet te download-osh (falas, ne site-n e Microsoft) SDK-ne (permban *.h dhe *.lib qe te duhen per te kompiluar programe per Windows)
    Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga interX Lexo Postimin
    Pershendetje!
    Kam nje detyre kursi per te realizuar ne gjuhen C.
    Duhet te realizoj nje chat te thjeshte.
    Kam bere disa kerkime ne internet per materialet qe me duhen per te realizuar kete detyre.
    Me aq sa kam kuptuar deri tani eshte qe duhet te realizoj nje kod klient dhe nje kod per serverin.
    Ne disa kode qe kam pare, kam vene re perfshirjen e librarive ,
    dhe
    Ne kompjuter kam instaluar C-Free dhe Dev C++. Asnje nga keto te dyja nuk i ka keto librari.
    Ajo qe doja te dija eshte se ku mund ti gjej keto librari? (nese gjenden).
    Nuk kam punuar shume ne gjuhen C dhe ndoshta formulimi i kerkeses per ndihme nuk eshte i sakte.

Gjithashtu nese dini ndonje link qe mund te me ndihmoje per realizimin e kesaj detyre do me ndihmonit shume.
    Ju Faleminderit!
    je duke u nxituar shume,
    ēdo te thote "kam vene re perfshirjen e librarive ..... ".
    te besh nje server dhe klient ne C eshte shume e thjeshte,
    problemi qendron se duhet ti kesh idete e qarta,
    me pare meso se ēfare eshte Socket, protokollin TCP/IP,
    meso si perdoret funksioni qe ofron sistemi operativ per te hapur nje socket dhe per te shkruajtur dhe lexuar nga ajo, (qe eshte tej mase e ngjashme me hapje/lexim/shkrim skedaresh).
    Me sa shoh ti ke linux, platforme perfekt per te programuar ne C.

Si perfundim edhe mund te ta realizojme nje chat, po problemi qendron se nuk do ta kuptoje kodin.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Anėtarėsuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143
    Neritan shume faleminderit, do ti shoh kodet.
    Kinney edhe une nuk dua qe te mar nje kod te gatshem dhe te mos ve dore vet fare.
    Me gjuhen c kam punuar pak, jo me socket por me programe te thjeshta.
    Problemi eshte qe une duhet ta dorezoje kete detyre per nje jave, dhe nese nuk e dorezoj nuk hy ne provim...te cilin e kam pas 1 jave.
    pra per momentin po mendoj per provimin....pastaj sigurisht do te mendoj edhe per te mesuar me shume rreth programimit te socketit ne gjuhen c. Sepse me pelqen te eci ne kete drejtim.

(fjalen socket ka nje jave qe e kam degjuar per here te pare)
    Love Inter

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2006
    Postime
    81
    Citim Postuar mė parė nga Kinney Lexo Postimin
    me pare meso se ēfare eshte Socket, protokollin TCP/IP
    Pėr hir tė sė vėrtetės Sockets s’janė veēse njė ndėr interface-t pėr tė programuar network-un, tė krijuara enkas pėr tė evituar mėsimin/pėrdorimin e protokolleve tė tillė si TCP/IP, etj.

Me sa shoh ti ke linux, platforme perfekt per te programuar ne C.
    Ē’lidhje ka njė gjuhė programimi (qė s‘ėshtė veēse njė lloj i caktuar aplikacioni) me sistemin e operimit?
    Unė kam programuar nė DOS (basic) dhe Windows (object-pascal, C/C++ dhe assembler), por s’kam pėrdorur kurrė Linux, dhe mė bėre kurioz tė di ēfarė kam humbur?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga Neritan Hyso Lexo Postimin
    Pėr hir tė sė vėrtetės Sockets s’janė veēse njė ndėr interface-t pėr tė programuar network-un, tė krijuara enkas pėr tė evituar mėsimin/pėrdorimin e protokolleve tė tillė si TCP/IP, etj.
    Mos thashe gje te kunderten?
    Thashe qe mire do ishte ta kete idene se ēfare jane.

Ē’lidhje ka njė gjuhė programimi (qė s‘ėshtė veēse njė lloj i caktuar aplikacioni) me sistemin e operimit?
    Unė kam programuar nė DOS (basic) dhe Windows (object-pascal, C/C++ dhe assembler), por s’kam pėrdorur kurrė Linux, dhe mė bėre kurioz tė di ēfarė kam humbur?
    Gjuha C nuk eshte tamam cross platform.
    Merr nje program banal ne C te shkruar per Windows qe hap nje lidhje me socket drejt nje adrese, provo ta perpilosh nen linux.
    Thjesht nuk do funksionoje, ne fakt nuk ka per tu perpiliuar.

Kjo puna e linux eshte pune shijesh, nuk kam ndermend te diskutojme se ku eshte me bukur te programosh, ne linux apo windows,
    Dije qe ne linux Win32 api nuk ekziston aty, sistemet *nix ofrojne nje tjeter lloj nderfaqe programimi drejt sherbimeve te sistemit.

ekziston nje thenie ne boten *nix: K.I.S.S.(Keep It Simple Stupid)
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2006
    Postime
    81
    Merr nje program banal ne C te shkruar per Windows qe hap nje lidhje me socket drejt nje adrese, provo ta perpilosh nen linux.
    Thjesht nuk do funksionoje, ne fakt nuk ka per tu perpiliuar.
    Nė ē’mėnyrė ky shembull ilustron se “Linux pėrbėn platformė perfekt pėr tė programuar nė C”?

Diku kam lexuar (nė fakt nė mė shumė se njė vend) se mbi 90% e PC-ve nė Botė kanė tė instaluar Windows (nė Shqipėri jam i sigurt se mbi 99%).

Edhe nėse Linux (apo ēfarėdolloj sistemi tjetėr) do ishte mė i mirė se Windows (ēka shumica nuk e mendon), njė programues gjithsesi do duhej tė investohej nė atė platformė qė mundėson tregun mė tė madh (me pėrjashtim tė rasteve kur programuesi ėshtė konsumatori i vetėm i programeve qė shkruan – nė atė rast mund tė zgjedhė ēfarėdolloj platforme ekzotike)

ekziston nje thenie ne boten *nix: K.I.S.S.(Keep It Simple Stupid)
    Kompjuterat nuk kanė qenė kurrė tė thjeshtė (as nė “prehistorinė” e tyre). Janė makina qė imiton mendjen – jo njė mėndje ēfarėdo, por atė tė njeriut – organi me kompleks.

Si hardware-t ashtu dhe sofware-t mund tė vlerėsohen sipas shumė kriteresh, por “...we implemented it by keeping it simply stupid” nuk ėshtė asnjė prej tyre.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •