Close
Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 137
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Bani!!!
    A ka rene ndonjehere rrufeja ne Qabe?????
    se di !!! nuk kam degjuar nje gje te tille,Qabja eshte shtepia e pare qe u ndertua per te adhuruar Perendine , u ndertua nga Abrahami, megjithate e Zotit eshte gjithcka , dhe Zoti vepron i pamvarur, patjeter qe po te doje e djeg edhe Qaben,kjo sdo shume per t'u kuptuar,,,,
    por nqs ndodh kjo, ateher patjeter qe ka nje arsye qe ndodhi, Perendia nuk ben padrejtesi njerezve , vete njerezit i bejne padrejtesi vetes dhe si pasoje me te drejte provokojne "ndeshkim" te Perendia,sepse vetem keshtu mund te vihet "drejtesia" nuk mund te jene te njejte krimineli dhe i drejti, eshte llogjike se as kapaku i varrit nuk i ve kapak padrejtesise , nje dite te caktuar njerzit do gjykohen, dhe gjykimi nuk mund te jete i njejte , si per te keqin , ashtu dhe per te mirin,
    a nuk eshte vete zemra e njeriut deshmitare qe kur i behet nje e padrejte e madhe dhe e dhimbshme , kerkon hakmarrje?njeriu eshte krijuar simbas shembelltyres se Zotit, eshte mese e drejte qe kush veproi shume keq dhe e teproi ne te keqen e tij do te ndeshkohet me te drejte nga Perendia, por ama ai vete e provokoi kete , sepse cdo njeri e njeh te miren dhe te keqen , dhe kur me pare ai veproi keq , kete e beri me vetdije, pra AI e meritoi ndeshkimin,

e zgjata pak, por nuk jeni te detyruar te me jepni rendesi!
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    Matthew 11:23 Dhe ti, o Kapernaum, qλ u ngrite deri nλ qiell, do tλ fundosesh deri nλ ferr, sepse nλ se do tλ ishin kryer nλ Sodomλ veprat tλ fuqishme qλ janλ kryer nλ ty, ajo do tλ ishte edhe sot e kλsaj dite.
    Luke 10:15 Dhe ti, Kapernaum, qλ tλ kanλ ngritur deri nλ qiell, do tλ poshtλrohesh deri nλ ferr.
    Luke 16:23 Dhe, duke pasur mundime nλ ferr, i ηoi sytλ dhe pa nga larg Abrahamin dhe Llazarin nλ gji tλ tij.
    1 Corinthians 15:55 O vdekje, ku λshtλ gjλmba jote? O ferr, ku λshtλ fitorja jote?

keto pashe , por mbaj mend dhe te tjera ku Jezusi e le te nenkuptohet nje gje e tille, aty ku thote, se si t'ua shpjegoj se si eshte mbreteria e qiellit,
    John 15:6 Nλ qoftλ se ndokush nuk qλndron nλ mua, hidhet jashtλ si shermendi dhe thahet; pastaj i mbledhin, i hedhin nλ zjarr dhe digjen.
    si dhe keto , ne pamje te pare nuk te japin pershtypjen qe behet fjale per Ferr, por po t'i lexosh lart dhe poshte ketyre vargjeve ne ugjill(dhiata e re), e kupton se behet fjale per Ferrin;
    Matthew 13:42 dhe do t'i hedhin nλ furrλn e zjarrit. Atje do tλ ketλ qarje dhe kλrcλllim dhλmbλsh.
    Matthew 13:50 dhe do t'i hedhin nλ furrλn e zjarrit. Atje do tλ ketλ qarje dhe kλrcλllim dhλmbλsh''.
    Matthew 22:13 Atλherλ mbreti u tha shλrbλtorλve: "Lidheni duar dhe kλmbλ, kapeni dhe hidheni nλ errλsirat e jashtme. Atje do tλ jetλ e qara dhe kλrcλllim dhλmbλsh".
    Matthew 24:51 do ta ndλshkojλ rλndλ dhe do t'i rezervojλ fatin e hipokritλve. Atje do tλ jetλ e qara dhe kλrcλllim dhλmbλsh''.
    Matthew 25:30 Dhe flakeni nλ errλsirλn e jashtme kλtλ shλrbλtor tλ pavlefshλm. Atje do tλ jetλ e qara dhe kλrcλllim dhλmbλsh"''.
    Luke 13:28 Atje do tλ jetλ qarje dhe kλrcλllim dhλmbλsh, kur tλ shihni Abrahamin, Isakun, Jakobin dhe gjithλ profetλt nλ mbretλrinλ e Perλndisλ, ndλrsa ju do tλ dλboheni pλrjashta.
    Bani,

Te gjithe te krishteret e dine se ekziston Ferri. Nuk e dyshon kush kete. Pyetja ishte se kush e krijoi Ferrin.

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Bani,

Te gjithe te krishteret e dine se ekziston Ferri. Nuk e dyshon kush kete. Pyetja ishte se kush e krijoi Ferrin.

Paqja me ne!
    Perendia, Ai eshte krijuesi, formuluesi , shpikesi,
    Kush tjeter mund te krijoje pervec perendise ,per kete kam argument kete ; qe cdo gje u krijua , u shpik, dhe se gjithcka mund edhe te zhduket po te doje Perendia , vetem Perendia(Hyu) eshte i perjetshem, nuk mund te ekzistoje dicka e krijuar(edhe Ferri) nga dikush tjeter pervec Perendise , sepse po te pranonim kete , atehere themi qe paska dhe krijues tjeter pervec Zotit,
    por krijuesi eshte vetem nje, sepse po te ishin dy atehere do thonim se kush prej te dyve krijoi tjetrin, pra konkludojme qe krijuesi eshte vetem nje, Hyu(Perendia), i perjetshmi, i mbinatyrshmi, i plotfuqishmi, qe eshte pa fillim dhe pa fund , dhe qe eshte e pamundur per njeriun T'a perfytyroje, eshte Zot i gjithckaje dhe mbikqyres mbi gjithcka,
    keshtu e kuptoj une Dielli_ime, nuk e di a dit'a te shpreh qarte ate qe une kuptoj,
    sidoqofte Paqja me ne !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Bani,

Perpara se te flasim per krijimin e Ferrit, eshte mire te flasim per ekzistencen e te keqes. Per ne te krishteret, e keqja nuk krijohet nga Zoti, por ajo vihet ne dukje kur njeriu largohet nga Zoti dhe jeton pa te. Gjithashtu per te ta konkretizuar edhe nga jeta e perditshme - ekziston njesi matese per driten dhe jo per erresiren. Pasi, erresira nuk eshte e krijuar, por vihet re vetem kur nuk ka me drite. Keshtu ndodh edhe me te keqen, e per pasoje edhe me Ferrin, i cili eshte 'vendi' ku plandosen shpirtrat qe kane zgjedhur me vullnetin e lire te vet te jetojne larg Zotit.

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Dielli_ime, po , por kete rregull e ka vedosur Zoti, pra ne thelb ky rregull eshte nje krijim i Zotit, po te donte nuk e vendoste, por edhe llogjikisht eshte nje rregull i drejte, e si mund te largoje njeriu zemren e tij nga Ai qe e krijoi?
    si dhe kam sjellur ketu dhe dicka , por qe per mua eshte argument,
    eshte vargu i pare i Sures(kapitullit), Enam (Kafshet), nga Kurani ,
    perkthim i prof.Hasan Nahi
    THE CATTLE
    Qoftλ lavdλruar Perλndia qλ krijoi qiejtλ dhe Tokλn, e themeloi errλsirat dhe dritλn. E, ata qλ nuk besojnλ, (pλrsλri) – me Zotin e tyre krahasojnλ zotλra.

pra, une besoj qe edhe erresira eshte e krijuar,
    cdo gje eshte krijuar nga Perendia , ne e dime se kur Ai thote "behu", menjehere behet,
    sepse Perendia vete e ka thene kete,
    kete nuk e gjej ne bibel , por eshte plotesisht e kuptueshme per mua , sepse do te te them nje shembull;
    tek explorer shqip , po shikoja nje dokumentar qe bente fjale per nje vajze te verber, ajo tha se kishte lindur e verber,dhe gazetari e pyeti se cfare shikonte ajo brenda vetes se saj, se cilen ngjyre ajo mund te perfytyronte,ajo u pergjigj;- asgje , nuk perfytyroj asgje , sepse nuk i kam pare ndonjehere,ataheres gazetari i tha se perfytyron erresire pa fund, ajo i tha se ;- une nuk e di se cfare eshte erresira , dhe gazetari kembnguli dhe i tha perseri se cfare shikon atehere , por ajo u pergjigj te njejten gje ;- thjesht asgje.

nga kjo une kuptova se ajo pa e pare erresiren , as nuk mund t'a perfytyronte se si ishte,
    kjo tregon se erresira eshte e krijuar, sepse po te mos ishte , ajo duhej t'a ndjente ne verberine e saj , por cdo gje eshte e krijuar , akoma dhe erresira,

me duket se nuk do ja gjejme fillin , por megjithate une do te sjell dhe dicka tjeter nga kurani qe t'a permbyll , meqe e fillova me kuran kete postim;

Ata qλ besojnλ, madje Hebrenjt, tλ krishterλt dhe Sabi’inλt; - kushdo qλ beson Perλndinλ (si λshtλ urdhλruar), jetλn tjetλr dhe punon vepra tλ mira, pλr ta nuk ka kurrfarλ droje as mλrzie.

Paqe te kesh Dielli_ime !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 27-06-2010 më 17:24

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Bani!!
    Mos bjer ne nivelin e Mersinit!!!!
    Jam kurioz si e kane komentuar katoliket romane kete fenomen.

Pse rrufeja godet statujen e Jezusit? Eshte Mrekulli apo argument kundra?
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Jam kurioz si e kane komentuar katoliket romane kete fenomen.

Pse rrufeja godet statujen e Jezusit? Eshte Mrekulli apo argument kundra?
    Eshte fenomen natyral rrufeja, o Mersin!!!!!
    S'ka asgje per te komentuar.....njesoj sikur te bjere rrufeja ne Qabe!!
    Vetem fanatiket e verber merren me pallavra kesisoj......
    Jarigas

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Eshte fenomen natyral rrufeja, o Mersin!!!!!
    S'ka asgje per te komentuar.....njesoj sikur te bjere rrufeja ne Qabe!!
    Vetem fanatiket e verber merren me pallavra kesisoj......
    Ti je i krishtere apo Ateist?

Sipas bibles rrufeja nuk ndodh si rastesi por me urdherin e Zotit.
    Si mendon ti se Zoti skishte fuqi ta ndalte rrufene te binte ne statujen e Jezusit?Pse ra ne statujen e Jezusit dhe nuk ra ne ndonje peme apo shtepi me afer?

Pse se kupton kete fakt domethenes qe Zoti ua dergon.Eshte e qarte .
    Zoti nuk i do statujat qe te adhurohen dhe me mrekullite e Tij natyrore u tregon Njerzve argumentin se Jezusi nuk eshte Zot i cili Luti vete Zotin dhe i ndaloi ngritjen e statujave njerezve te mire.

Shume njerez kane tru por te rrale jane ato qe kane mend per te kuptuar.
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Ti je i krishtere apo Ateist?
    Pyetje pa vend kjo.!!
    Por meqe je mysliman, ke nevoje per shpjegime dhe une po ta shpjegoj.
    Natyra qe thua ti Mersin, eshte krijuar prej Zotit, gje kjo, qe nuk nenkupton se çdo bajge lope qe ti sheh neper ograja, e ka vene Zoti me dore atje!!!Kupton????
    Dukurite natyrore, nuk ndodhin ne vartesi te humorit te Zotit, siç e perfytyronin greket e lashte me Zeusin(Zëushtin ilir)!!Kjo eshte menyra e paganeve e mesa shoh une, edhe e myslimaneve per te perfytyruar Zotin!!!
    Sipas bibles rrufeja nuk ndodh si rastesi por me urdherin e Zotit.
    Si mendon ti se Zoti skishte fuqi ta ndalte rrufene te binte ne statujen e Jezusit?Pse ra ne statujen e Jezusit dhe nuk ra ne ndonje peme apo shtepi me afer?
    Po te pergjigjem me nje pyetje tjeter:"Si mendon ti, nuk ka fuqi Zoti te parandaloje vdekjen e myslimaneve ne Qabe???"
    Pse se kupton kete fakt domethenes qe Zoti ua dergon.Eshte e qarte .
    Zoti nuk i do statujat qe te adhurohen dhe me mrekullite e Tij natyrore u tregon Njerzve argumentin se Jezusi nuk eshte Zot i cili Luti vete Zotin dhe i ndaloi ngritjen e statujave njerezve te mire.
    Gjithmone duke vazhduar mendimin e mesiperm:"A eshte valle fakt domethenes ky qe Zoti ua dergon myslimaneve qe adhurojne nje gur????"
    Shume njerez kane tru por te rrale jane ato qe kane mend per te kuptuar.
    Dhe ne ata te rrallet ben pjese edhe ti, apo jo Mersin??!!!
    Pergezime....!
    Por meqe jane te rralle, si do t'ja bejme me gati 1 miliard myslimane anembane rruzullit???Si do t'ua shpjegosh atyre, qe nuk jane tek te rrallet, pra qe nuk kane kuptuar????
    Jarigas

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Pyetje pa vend kjo.!!
    Por meqe je mysliman, ke nevoje per shpjegime dhe une po ta shpjegoj.
    Natyra qe thua ti Mersin, eshte krijuar prej Zotit, gje kjo, qe nuk nenkupton se çdo bajge lope qe ti sheh neper ograja, e ka vene Zoti me dore atje!!!Kupton????
    Dukurite natyrore, nuk ndodhin ne vartesi te humorit te Zotit, siç e perfytyronin greket e lashte me Zeusin(Zëushtin ilir)!!Kjo eshte menyra e paganeve e mesa shoh une, edhe e myslimaneve per te perfytyruar Zotin!!!
    Edhe njehere po ta shpjegoj Bibla ne shume pasazhe tregon se rrufete komandohen nga Zoti dhe nuk jane fenomene te rastesishme.Ke deshire ti sjell versetet biblike?

Se dyti cdo gje eshte nen kontrollin e Zotit dhe asgje smund te ndodhe jashte diturise dhe fuqise se Tij.Paganet dhe ateistet mendojne se natyra eshte e pavarur nga Zotit apo nga dituria dhe fuqia e Tij.

Zoti ka fuqi dhe dituri per gjithcka qe ndodh po ashtu Ai me vullnetin e tij lejon te ndodhe fenomeni i vdekjes dhe i Jetes, i rrufese dhe bubullimes.
    Rrufeja ne shume raste ka sherbyer si fenomen natyror per te shkarkuar energjite e reve por ne shume raste tregohet se rrufeja ka sherbyer dhe si fenomen denues ndaj nje njeriu ose populli sepse natyren qe Zoti ia dha njeriut ne shfrytezim me qellim qe njeriu ta adhuroje dhe falenderoje Zotin per kete miresi i kthehet njeriut si denim me urdherin e Zotit kur njeriu behet mohues, mosmirenjohes dhe jobesimtar.

Po te pergjigjem me nje pyetje tjeter:"Si mendon ti, nuk ka fuqi Zoti te parandaloje vdekjen e myslimaneve ne Qabe???"
    Po ka fuqi ta parandaloje po vdekja nuk eshte e keqe per monoteistin edhe nese vdes ne Kabe apo ne lufte.Sipas teje qe beson se Jezusi vdqiq vdekja qenka e keqe per te?Ti mendon se vdekja e Gjon Pagezorit ose Zekerias dhe vrasja e tyre nga Hebrejte qenken denim per to dhe hebrejte jane engjej?

Pra vdekja i ndodh cdo njeriu, pavarsisht moshes, besimit dhe realitetit te fundit te tij.Jezusi sipas kristianeve vdiq ne moshen 33 vjecare sepse per ne muslimanet Jezusi nuk vdiq por u ngrit ne qiell.Tani me thuaj vdekja ne kete moshe a konsiderohet nga njerzit si e keqe?

Pra dallimi midis vdekjes dhe renies se rrufese jane dy gjera te ndryshme.Vdekja i ndodh cdo njeriu kurse rrufeja nuk godet cdo person.Kur rrufeja bie tek njeriu atehere ky eshte denim prej Zotit.Profeti Muhamed ka thene se Rrufeja nuk e godet njeriun qe permend emrin e Zotit dhe eshte besimtar, por ajo godet mosbesimtarin dhe mekatarin.

Je i qarte se vdekja ne Kabe eshte virtyt dhe miresi pasi njeriu vdes duke adhuruar Zotin kurse renia e rrufese eshte denim prej Zotit ?

Gjithmone duke vazhduar mendimin e mesiperm:"A eshte valle fakt domethenes ky qe Zoti ua dergon myslimaneve qe adhurojne nje gur????"
    Kjo eshte perralla me idiote qe degjojme sot.O e lufton Islami adhurimin e Krijesave o se lufton asnje fe.Prandaj muslimanet dhe kristianet kane mendime te kunderta se muslimanet i luten vetem Zotit kurse kristianet ikonave dhe kryqeve te gurta te hekurta apo te drunjta.Me gjej nje musliman qe adhuron Gurin dhe i lutet atij?Me ke flas dhe une ! Ti nuk ia ke haberin se cdo te thote adhurim.

Dhe ne ata te rrallet ben pjese edhe ti, apo jo Mersin??!!!
    Pergezime....!
    Por meqe jane te rralle, si do t'ja bejme me gati 1 miliard myslimane anembane rruzullit???Si do t'ua shpjegosh atyre, qe nuk jane tek te rrallet, pra qe nuk kane kuptuar????
    Une bej pjese ne ato qe nuk adhurojne statuja dhe sende te formuar nga vete duart e tyre, apo nuk adhuroj krijesat e Zotit si natyren, pemet, njerzit, apo kafshet.

Une Adhuroj Vetem Zotin e Gjithesise.
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •