Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 53
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ...keshtu verteton ate teorine time qe:
    DOKTRINAT FETARE INTERPRETOHEN SIPAS QEJFIT....
    Kjo s'eshte teori, por eshte ligj natyror. Dhe me e keqja eshte, se kjo as qe mund te shihet si nje krim. Pse? Sepse per krim nevojitet vetedija qe je duke bere nje gje te gabueshme. Me trego ti mua, si mund te thuhet se une kam vetedije se jam duke bere nje gje te gabueshme, kur Zoti ne njeren ane me ka urdheruar fjali te interpretueshme, por ne anen tjeter hesht kur e pyes se si duhet te interpretohen keto?

E marrim shembull fjaline tende, pra kete fjali: "Ndėrkaq armiqtė e mi ‑ ata qė nuk mė deshėn pėr mbret ‑ sillni kėtu dhe vritni para syve tė mi!"

Kur une lexoj kete fjali, pyes: Cila eshte domethenia e kesaj fjalie sot? Cfare te mesoj nga kjo fjali sot? I deshiron Zoti armiqte e tij te gjithe te vrare? Nese po, i deshiron nga une apo nga kush tjeter? Nese nga une, atehere me cilat mjete kam te drejte t'i vraj? Ne cilin moment? Edhe atehere kur jane femije? Kush jane "armiqte"? E tjera, e tjera pyetje.

NDERSA PRANE GJITHE KETYRE PYETJEVE ZOTI HESHT! Prandaj une kam vetem 2 alternativa: Ose te mos me rruhet fare per kete fjali ose ta interpretoj kete fjali ashtu si di vete - pra te flas ne emer te Zotit. Edhe nese pyes dike tjeter, p.sh. nje klerik, edhe ai nuk do te bej gje tjeter, pos te veje veten ne vend te Zotit dhe te flase ne emer te tij. Keshtu qe si une ashtu dhe kleriku nuk mund te kemi "vetedijen" per te cilen fola me lart ne saje te termit te krimit. Per te patur vetedije te tille do te duhej qe te kisha te pergjegjura te gjitha pyetjet qe i bera ne paragrafin me siper nga Zoti dhe te sillesha ne kunderthenie me keto pergjegje.

Keshtu qe feja eshte nje nder produktet me te rrezikshme qe ka krijuar njerezimi ndonjehere, nese nuk e ven cdo gje te saj nen kontrollin e arsyes se nje mase sa me te madhe njerezish. Dhe nese e ke vene nen kontroll te tille, e ke devijuar ate nga vetevetja, sepse atehere ajo s'eshte fe fare, por nje sistem i rendomte jurisdiksioni, i cili interpretohet, nderrohet, korigjohet sipas dijes dhe ndergjegjes se grupit qe ushtron kontrollin dhe i cili s'ka me asgje te bej me "fjalen e Zotit".

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    hajde pra daniel. me gjej interpretimin paqesor te vargjeve qe te soll une:
    e kam lexuar te tere kapitullin. apo duhet te studioj teologji per te zbuluar paqen dhe dashurine ne keto vargje?

Luka: 19. Jezusi dhe Zakeu
    1 Jezusi hyri nė Jeriho dhe po kalonte nėpėr qytet.

2 Dhe, ja, njė njeri qė quhej Zake. Ky ishte kryetagrambledhės dhe pasanik. 3 Dėshironte tė shihte kush ėshtė Jezusi, por nuk mundte prej popullit, sepse ishte me shtat i vogėl. 4 U lėshua vrap pėrpara, shkoi e hipi nė njė fik pėr ta parė sepse andej do tė kalonte.

5 Kur Jezusi erdhi nė atė vend, shikoi pėrpjetė dhe i tha: “Zake, zbrit shpejt! Sot do tė vij tė rri nė shtėpinė tėnde!” 6 Ai zbriti me nxitim dhe e pranoi plot gėzim. 7 Tė gjithė ata qė panė, filluan tė murmurisin:

“Ktheu tė rrijė te njė mėkatar!”

8 Zakeu u ngrit nė kėmbė dhe i tha Zotėrisė:

“Ja, Zotėri, gjysmėn e pasurisė po ua jap skamnorėve, e, nėse ia kam bėrė ndokujt ndonjė tė padrejtė, ia kthej katėrfish!”

9 Atėherė Jezusi i tha:

“Sot i erdhi kėsaj shtėpie shėlbimi, sepse edhe ky ėshtė bir i Abrahamit! 10 Pai, Biri i njeriut erdhi ta kėrkojė e ta shėlbojė atė qė pati humbur.”

Shėmbėlltyra e dhjetė mnave

(Mt 25, 14‑30)

11 Ndėrsa ata po e dėgjonin, ai shtoi shėmbėlltyrėn pėr arsye se mendonin se do tė vinte Mbretėria e Hyjit aty pėr aty, pse Jezusi ishte afėr Jerusalemit. 12 Tha, pra:

“Njė njeriu prej familjes bujare iu desh tė shkojė nė njė vend tė largėt pėr tė marrė nė dorėzim mbretėrinė e vet e pastaj tė kthehej. 13 I thirri dhjetė shėrbėtorėt e vet, u dha dhjetė mna dhe u tha: ‘Tregtoni derisa tė kthehem!’

14 Por bashkėqytetarėt e tij e urrenin dhe dėrguan pas tij pėrfaqėsues pėr tė thėnė: ‘Nuk duam qė ky tė mbretėrojė mbi ne.’

15 Kur ai u kthye, pasi e mori nė dorėzim mbretėrinė, urdhėroi t’ia sjellin shėrbėtorėt, tė cilėve u kishte dhėnė tė hollat, pėr tė parė sa kishin fituar.

16 Doli i pari dhe tha: ‘Zotėri, mnaja jote dha dhjetė mna.’ 17 Ai iu pėrgjigj: ‘Tė lumtė, shėrbėtor i mirė! Pasi qe besnik nė njė gjė kaq tė vogėl, sundo mbi dhjetė qytete!’

18 Erdhi edhe i dyti e tha: ‘Zotėri, mnaja jote dha edhe pesė mna.’ 19 ‘Sundo ‑ i tha edhe kėtij ‑ edhe ti mbi pesė qytete!’

20 Atėherė erdhi njė tjetėr e tha: ‘Zotėri, qe mnaja jote! E ruajta tė mbėshtjellė nė rizė. 21 U frikėsova prej teje sepse je njeri i rreptė: merr ēka nuk depozitove, korr ēka nuk mbolle.’

22 Ai iu pėrgjigj: ‘Tė dėnoj pikėrisht prej fjalėve tė tua, shėrbėtor i keq! E dite se jam njeri i rreptė, qė marr ēka nuk depozitova, korr ēka nuk mbolla! 23 Pse nuk e depozitove paranė time nė bankė qė, kur tė kthehesha, ta merrja bashkė me kamatė?’ 24 Atėherė u tha tė pranishmėve: ‘Merrjani mnanė e jepjani atij qė ka dhjetė!’ [25 Ata i thanė: ‘Zotėri, ai i ka dhjetė mna!’] 26 Unė po ju them se atij qė ka, do t’i jepet edhe mė shumė e atij qė s’ka, do t’i merret edhe ajo pakicė qė ka. 27 Ndėrkaq armiqtė e mi ‑ ata qė nuk mė deshėn pėr mbret ‑ sillni kėtu dhe vritni para syve tė mi!”
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 16-06-2010 mė 07:41
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Islami nuk ishte arkitekti i kryqezatave dhe inkuizicioneve.
    Islami nuk ishte arkitekti i holokaustit dhe kampeve te perqendrimit.
    Islami nuk ishte arkitekti i bombes atomike dhe nuk ishin muslimane ata qe hodhen nje bombe te tille ne Hiroshime.
    Islami nuk ishte arkitekti i Luftes se Pare Boterore.
    Islami nuk ishte arkitekti i Luftes se Dyte Boterore.
    Islami nuk eshte arkitekt i lufterave qe po ndodhin sot.

Te gjitha keto i bene dhe jane duke i bere, ata qe mundohen te na tregojne ne se c'eshte paqja.
    Ata qe besojne ne shkencen e Darwinit dhe "Ligjin e Xhungles"

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    hajde pra daniel. me gjej interpretimin paqesor te vargjeve qe te soll une:
    e kam lexuar te tere kapitullin. apo duhet te studioj teologji per te zbuluar paqen dhe dashurine ne keto vargje?

Luka: 19. Jezusi dhe Zakeu
    1 Jezusi hyri nė Jeriho dhe po kalonte nėpėr qytet.

2 Dhe, ja, njė njeri qė quhej Zake. Ky ishte kryetagrambledhės dhe pasanik. 3 Dėshironte tė shihte kush ėshtė Jezusi, por nuk mundte prej popullit, sepse ishte me shtat i vogėl. 4 U lėshua vrap pėrpara, shkoi e hipi nė njė fik pėr ta parė sepse andej do tė kalonte.

5 Kur Jezusi erdhi nė atė vend, shikoi pėrpjetė dhe i tha: “Zake, zbrit shpejt! Sot do tė vij tė rri nė shtėpinė tėnde!” 6 Ai zbriti me nxitim dhe e pranoi plot gėzim. 7 Tė gjithė ata qė panė, filluan tė murmurisin:

“Ktheu tė rrijė te njė mėkatar!”

8 Zakeu u ngrit nė kėmbė dhe i tha Zotėrisė:

“Ja, Zotėri, gjysmėn e pasurisė po ua jap skamnorėve, e, nėse ia kam bėrė ndokujt ndonjė tė padrejtė, ia kthej katėrfish!”

9 Atėherė Jezusi i tha:

“Sot i erdhi kėsaj shtėpie shėlbimi, sepse edhe ky ėshtė bir i Abrahamit! 10 Pai, Biri i njeriut erdhi ta kėrkojė e ta shėlbojė atė qė pati humbur.”
    Cfare pe te dhunshme ti ? Qe Zakeu hypi maje fikut ?

Shėmbėlltyra e dhjetė mnave

(Mt 25, 14‑30)

11 Ndėrsa ata po e dėgjonin, ai shtoi shėmbėlltyrėn pėr arsye se mendonin se do tė vinte Mbretėria e Hyjit aty pėr aty, pse Jezusi ishte afėr Jerusalemit. 12 Tha, pra:

“Njė njeriu prej familjes bujare iu desh tė shkojė nė njė vend tė largėt pėr tė marrė nė dorėzim mbretėrinė e vet e pastaj tė kthehej. 13 I thirri dhjetė shėrbėtorėt e vet, u dha dhjetė mna dhe u tha: ‘Tregtoni derisa tė kthehem!’

14 Por bashkėqytetarėt e tij e urrenin dhe dėrguan pas tij pėrfaqėsues pėr tė thėnė: ‘Nuk duam qė ky tė mbretėrojė mbi ne.’

15 Kur ai u kthye, pasi e mori nė dorėzim mbretėrinė, urdhėroi t’ia sjellin shėrbėtorėt, tė cilėve u kishte dhėnė tė hollat, pėr tė parė sa kishin fituar.

16 Doli i pari dhe tha: ‘Zotėri, mnaja jote dha dhjetė mna.’ 17 Ai iu pėrgjigj: ‘Tė lumtė, shėrbėtor i mirė! Pasi qe besnik nė njė gjė kaq tė vogėl, sundo mbi dhjetė qytete!’

18 Erdhi edhe i dyti e tha: ‘Zotėri, mnaja jote dha edhe pesė mna.’ 19 ‘Sundo ‑ i tha edhe kėtij ‑ edhe ti mbi pesė qytete!’

20 Atėherė erdhi njė tjetėr e tha: ‘Zotėri, qe mnaja jote! E ruajta tė mbėshtjellė nė rizė. 21 U frikėsova prej teje sepse je njeri i rreptė: merr ēka nuk depozitove, korr ēka nuk mbolle.’

22 Ai iu pėrgjigj: ‘Tė dėnoj pikėrisht prej fjalėve tė tua, shėrbėtor i keq! E dite se jam njeri i rreptė, qė marr ēka nuk depozitova, korr ēka nuk mbolla! 23 Pse nuk e depozitove paranė time nė bankė qė, kur tė kthehesha, ta merrja bashkė me kamatė?’ 24 Atėherė u tha tė pranishmėve: ‘Merrjani mnanė e jepjani atij qė ka dhjetė!’ [25 Ata i thanė: ‘Zotėri, ai i ka dhjetė mna!’] 26 Unė po ju them se atij qė ka, do t’i jepet edhe mė shumė e atij qė s’ka, do t’i merret edhe ajo pakicė qė ka. 27 Ndėrkaq armiqtė e mi ‑ ata qė nuk mė deshėn pėr mbret ‑ sillni kėtu dhe vritni para syve tė mi!”

Shiko nje postim perpara ,

Me shembelltyra i ke plot ungjijt , por pse Jezusi fliste me shembelltyra ?

10
    Atėherė dishepujt iu afruan dhe i thanė: ``Pse po u flet atyre me shėmbėlltyrė?``.

11
    Dhe ai duke u pėrgjigjur u tha atyre: ``Sepse juve ju ėshtė dhėnė mundėsia tė njihni tė fshehtat e mbretėrisė sė qiejve, ndėrsa atyre nuk u ėshtė dhėnė.

12
    Sepse atij qė ka, do t`i jepet dhe do tė ketė bollėk; ndėrsa atij qė nuk ka, do t`i merret edhe ajo qė ka.

13
    Prandaj unė u flas atyre me shėmbėll-tyrė, sepse duke parė nuk shohin, dhe duke dėgjuar nuk dėgjojnė as nuk kuptojnė.

14
    Kėshtu ndėr ta pėrmbushet profecia e Isaias, qė thotė: "Ju do tė dėgjoni, por nuk do tė kuptoni, do tė vėshtroni, por nuk do tė shikoni.

15
    Sepse zemra e kėtij populli ėshtė bėrė e pandjeshme, ata janė bėrė tė rėndė nga veshėt dhe kanė mbyllur sytė, qė nuk shohin me sy dhe nuk dėgjojnė me vesh, dhe nuk gjykojnė me zemėr dhe nuk kthehen, qe unė t`i shėroj.
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    faleminderit daniel. e vertetove ate qe thashe me perpara:

tani ti do me thuash jo po keshtu e jo po ashtu. si e si per te nxjerre si paqesore keto vargje. apo jo?
    keshtu verteton ate teorine time qe:
    DOKTRINAT FETARE INTERPRETOHEN SIPAS QEJFIT....

para rreth dy muajsh i lexova keto vargje dhe qe atehere kam degjuar dhjetra interpretime.
    interpretime qe i marrin keto vargje ashtu siē jane dhe i quajne nixtese per lufte dhe urrejtje.
    interpretime qe fillojne e gjejne justifikime si e si per t'i nxjerre si paqesore.

a nuk interpretohen sipas qejfit pra??????
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Bibla po shpjegon veten , ku eshte interpretimi sipas qefit ketu , perveē ketyre fjaleve nuk ka asgje te thene nga une si vijon :

Mbaje parasysh kete vargun qe solle tek ēdo fragment

Ndėrkaq armiqtė e mi ‑ ata qė nuk mė deshėn pėr mbret ‑ i sillni kėtu dhe i vritni para syve tė mi!”

Mateu 8

11
    Unė po ju them se shumė do tė vijnė nga lindja dhe nga perėndimi dhe do tė ulen nė tryezė me Abrahamin, me Isaakun dhe me Jakobin, nė mbretėrinė e qiejve,

12
    por bijtė e mbretėrisė do tė flaken nė errėsirat e jashtme. Atje do tė jetė e qara dhe kėrcėllimi dhėmbėve``.

Mateu 13

37
    Dhe ai duke u pėrgjigjur u tha atyre: ``Ai qė mbjell farėn e mirė ėshtė Biri i njeriut.

38
    Ara ėshtė bota, fara e mirė janė bijtė e mbretėrisė dhe egjra janė bijtė e tė ligut,

39
    dhe armiku qė e ka mbjellė ėshtė djalli, ndėrsa korrja ėshtė fundi i botės dhe korrėsit janė engjėjt.

40
    Ashtu si mblidhet egjra dhe digjet nė zjarr, kėshtu, do tė ndodhė nė mbarimin e botės.

41
    Biri i njeriut do tė dėrgojė engjėjt e vet dhe ata do tė mbledhin nga mbretėria e tij gjithė skandalet dhe ata qė bėjnė paudhėsi,

42
    dhe do t`i hedhin nė furrėn e zjarrit. Atje do tė ketė qarje dhe kėrcėllim dhėmbėsh
    .

Mateu 24

48
    Por, nė qoftė se ky shėrbėtor i mbrapshtė, thotė nė zemėr tė vet: "Zotėria ime vonon tė vijė",

49
    dhe fillon t`i rrahė shokėt e vet dhe tė hajė e tė pijė me pijanecėt;

50
    zotėria e kėtij shėrbėtori do tė vijė nė atė ditė kur ai nuk e pret dhe nė atė orė kur ai nuk e di;

51
    do ta ndėshkojė rėndė dhe do t`i rezervojė fatin e hipokritėve. Atje do tė jetė e qara dhe kėrcėllim dhėmbėsh``.

Mateu 25

Dhe i zoti duke i pėrgjigjur i tha: "Shėrbėtor i mbrapshtė dhe pėrtac, ti e dije se unė korr atje ku nuk kam mbjellė dhe vjel aty ku nuk kam shpėrndarė;

27
    Ti duhet t`ia kishe besuar denarin tim bankierėve dhe kėshtu, nė kthimin tim, do ta kisha marrė me interes.

28
    Prandaj ia hiqni kėtij talentin dhe ia jepni atij qė ka dhjetė talenta.

29
    Sepse atij qė ka do t`i jepet edhe mė e do tė ketė me bollėk tė madh, por atij qė nuk ka, do t`i merret edhe ajo qė ka.

30
    Dhe flakeni nė errėsirėn e jashtme kėtė shėrbėtor tė pavlefshėm. Atje do tė jetė e qara dhe kėrcėllim dhėmbėsh"``.

31
    ``Dhe kur tė vijė Biri i njeriut nė lavdinė e tij, bashkė me tė gjithė engjėjt e shenjtė, atėherė do tė ulet mbi fronin e lavdisė sė vet.

32
    Dhe tė gjithė kombet do tė mblidhen para tij; dhe ai do ta ndajė njėrin nga tjetri ashtu si i ndan bariu delet nga cjeptė.

33
    Dhe delet do t`i vėrė nė tė djathtėn e tij dhe cjeptė nė tė majtėn.

34
    Atėherė Mbreti do t`u thotė atyre qė do tė jenė nė tė djathtėn e tij: "Ejani, tė bekuar tė Atit tim; merrni nė trashėgim mbretėrinė qė u bė gati pėr ju qė nga krijimi i botės.

Dhe se fundmi

Luka 13

Dhe njė njeri e pyeti: ``Zot, a janė pak ata qė do tė shpėtohen?``. Ai u tha atyre:

24
    ``Pėrpiquni tė hyni nėpėr derė tė ngushtė, sepse unė po ju them se shumė do tė kėrkojnė tė hyjnė dhe nuk do tė munden.

25
    Kur i zoti i shtėpisė ėshtė ēuar dhe ka mbyllur derėn, ju atėherė, qė keni mbetur jashtė, do tė filloni tė trokitni nė derė duke thėnė: "Zot, Zot, na e hap". Por ai, duke u pėrgjigjur, do tė thotė: "Nuk e di nga vini".

26
    Atėherė do tė filloni tė thoni: "Po ne hėngrėm dhe pimė me ty dhe ti na mėsove ndėr rrugėt tona".

27
    Por ai do thotė: "Unė po ju them se nuk di nga vini; largohuni nga unė, tė gjithė ju qė bėni paudhėsi".

28
    Atje do tė jetė qarje dhe kėrcėllim dhėmbėsh, kur tė shihni Abrahamin, Isakun, Jakobin dhe gjithė profetėt nė mbretėrinė e Perėndisė, ndėrsa ju do tė dėboheni pėrjashta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 16-06-2010 mė 08:44
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Pse kryhen kaq shume krime dhe masakra ne emer te Zotit?
    Sikur per ēdo veprim qe ben, nese e bene ne emer te Zotit, je i justifikuar.

Ne jemi populli i zgjedhur i Zotit- Bertisnin ēifutet para se te kapercenin muret e Xherikos dhe te prisnin kokat e banoreve vendas, sepse Zoti u kishte premtuar ate toke...
    Deus lo volt (Zoti e do)- Thonin kryqetaret para se te perdhunonin, vrisnin dhe vidhnin "jobesimtaret", sepse nje veprim i tille nuk eshte mekat kishte urdheruar Papa.
    Ne emer te Zotit- Bekoheshin ushtrite e Cortes-it dhe Pizarros-s para se te vrisnin perdhunonin dhe villnin ato "egersirat" e civilizimeve madheshtore Hinka dhe Azteke.
    Gott mit uns (Zoti me ne)- Shkruanin nazistet para se te dergonin neper kampe perqendrimi gra, pleq e femije ēifute e rome.
    Sulmin ndaj Irakut ma ka urdheruar Zoti- Ka deklaruar George W. Bush.
    Ne emer te Allahut- Hidhen ne ere ata kamikazet per te vrare sa me shume civile te jete e mundur...
    Plotesisht e vertete cfare ke shkruar. Kishe mundur ti shtosh edhe shume thirrje te tjera per masakra dhunime e vrasje, edhe ne shume gjuhe te tjera. Ne spanjollisht, portugisht, serbisht, greqisht,anglisht rusisht etj etj.
    Vetem shqipen nuk mund ti shtosh. Ne kemi luftuar gjithmone ne emrin tone personal,ne emer te familjes, te atdheut ose te simboleve tona. Ne asnje emer tjeter. Dhe kjo duhet te na beje me te vertete shume krenar.

Kan dale sot disa fiqfiriqa gjysemanalfabet, qe deshirojne ta fusin nje gje te tille edhe ne mesin dhe kulturen tone. Si po shifet, nuk po kan sukses tash e 20 vjet. Nuk do te kene kurre.

Tek ne vrasjen dhe perdhunimet behen ne emer te partise. Njerezit jan ne gjendje te anatemojne, te rrejne e te shpifin, biles edhe te vrasin per hire dhe deshire te partise.

Si ato vrasje qe behen ne emer te zotit, sikur te tjerat ne emer te partise, ne fakt behen ne emer te pasurise dhe parase. Tjeter nuk ka.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Bibla po shpjegon veten , ku eshte interpretimi sipas qefit ketu , perveē ketyre fjaleve nuk ka asgje te thene nga une si vijon :
    po mire o daniel. si ma shpjegon kete atehere, meqe bibla nuk paska shume interpretime? ē'jane gjithe keto?
    aq e qarte ka qene Bibla saqe e kane bere Moisiun me brire...
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Cfare thote per keta Jezusi ? A nuk shihen veprat e gjithsecilit ?

Mateu kapitulli 7

15
    Ruhuni nga profetėt e rremė, tė cilėt vijnė te ju duke u shtėnė si dele, por pėrbrenda janė ujqėr grabitqarė.

16
    Ju do t`i njihni nga frytet e tyre. A vilet vallė rrush nga ferrat ose fiq nga murrizat?

17
    Kėshtu ēdo dru i mirė jep fryte tė mira; por druri i keq prodhon fryte tė kėqija.

18
    Njė dru i mirė nuk mund tė japė fryte tė kėqija, as njė dru i keq tė japė fryte tė mira.

19
    Ēdo dru qė nuk jep fryt tė mirė pritet dhe hidhet nė zjarr.

20
    Ju, pra, do t`i njihni profetėt nga frytet e tyre.

21
    Jo ēdo njeri qė mė thotė: "Zot, Zot" do tė hyjė nė mbretėrinė e qieve; por do tė hyjė ai qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiej.

22
    Shumė do tė mė thonė atė ditė: "O Zot, o Zot, a nuk profetizuam ne nė emrin tėnd, a nuk i dėbuam demonėt nė emrin tėnd, a nuk kemi bėrė shumė vepra tė fuqishme nė emrin tėnd?".

23
    Dhe atėherė unė do t`u sqaroj atyre: "Unė s`ju kam njohur kurrė; largohuni nga unė, ju tė gjithė, qė keni bėrė paudhėsi".

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    hitleri nuk eshte shfaqur si ateist.
    ai e permendte Zotin qe ē'ke me te.
    GOTT MIT UNS ka qene motoja e tij dhe e nazisteve. (ZOTI ME NE)

GOTT MIT UNS ka qene motoja e SS.ve.
    Ai ishte nje ateiste e ne program te vet kishte nje lufte e hapur kunder cdo besimi.
    Ai ka qene nje bir i racionalizmit-iluminizmit francez, nga i cili lindi idealizmi (nje rryme filozofike sipas te ciles fete jane nje produkt i mendjes, edhe i mendjes se tij) dhe mbi kete baze ka ndertuar ne mendjen e tij te marre "fene e vet" ne te cilen ai ishte gjithka.
    Pra ai nuk besonte ne Zotin, por ne vetveten dhe vetveten e adhuronte...
    Nje fe eshte dicka tjeter,

Torrkerry

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •