Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 24 prej 24
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-01-2006
    Postime
    1

Në Mbrojte Të Fesë Apo Shkatërrim Të Kombit

Përshëndetje të gjithëve: atyre që besojnë, apo që janë laik, por që janë shqiptar

Herë pas here hyjë në webfaqet e ndryshme shqiptare, dhe në këto faqe kemi tema dhe tema, të cilat shpesh na qesin në një pozitë të palakmueshme, nga se vet niveli i temave nuk iu përshtatet nivelit, ngritjes, formimit shoqëror, intelektual, kulturor, arsimor etj. Kur i ceku gjithë këto karakteristika, nuk harroj fare se, ne kemi njerëz me tituj doktorësh, akademikesh, magjistrash, profesor të te gjitha profileve, që kur i marrim në numër, habitemi se si mund të jemi në një gjendje që jemi sot. Unë shpesh lexoj se ne i kemi punët shumë mirë si shtet, tani më i njohur ndërkombëtarisht, dhe askush nga këta të lartpërmendurit nuk e ngre zërin për t’i vu gjërat që po e shkatërrojnë shoqërinë shqiptare (kosovare) në vend.

Ne akoma pa u zhvilluar në aspektin kombëtar, shoqëror, ekonomik, arsimor etj, merremi me gjërat sipërfaqësore që nuk janë fare të rëndësishme për ne si komb. Njëra ndër temat është edhe feja, simbolet e saja, përdorimi i tyre dhe praktikumi në tërësi. Kur lexojmë kësi lloj reagimesh apo ligjëratash, siç është edhe kjo ligjëratë që mbanë Dr. Shefqet Krasniqi, na japin të kuptojmë, sikur çështja kombëtare është krejt në rregull, dhe tani na ka mbetur çështja e fesë një problem i “madh”. Unë nuk e kam fare problem kur lexoj apo dëgjoj lloj lloj prezantimesh në tribuna, seminare apo edhe mbledhim të llojeve të ndryshme ( me interes apo pa). Çka më preokupon më tepër është se, të gjithë këta persona me tituj të lartë shkencor, vet prezantimi i tyre në praktik shihet qartë se edhe pse kanë tituj, ata nuk e kanë të formuar vetën në at nivel, nga se janë shkolluar, edukuar dhe kanë punuar në mentalitetin ballkanik ose më qartë at shqiptar, që njohin vetëm sjelljet, gjuhën, kulturën dhe formimin personal lokal. Për këtë edhe i kemi punët siç i kemi, se kur klasa “intelektuale” ta them në thojza, me tituj astronomik, por në sjellje dhe prezantime shumë të ulët sillen kështu dhe prezantohen në këtë formë, atëherë çka të bën i gjori popull, i cili është mbështet kurse në këta far “zotëri” dhe “zonja” me tituj si Dr. Mr. Akad. etj.

Unë z. Dr. Shefqet Krasniqin nuk e njohë fare, por pasi e ka këtë titull të lartë, e pyes, se çka mendon për kombin e vet ( duke u bazuar në mbiemrin Krasniqi që ka). A i kemi kryer detyrat ne që i thuamë vetës “Intelektual” dhe që ia kemi borxh këtij populli. Se prezantimi i juaj, me rastin e kësaj ligjërate që e dëgjova këtu, edhe për një njeri krejt të thjeshtë, shihet si një THIRRJE PËR LUFTË, kundër atyre të pa fe, kundër atyre që nuk e duan shaminë apo nuk i praktikojnë veshjet myslimane. Vet ngritja e zërit para mikrofonit, na jep me kuptuar, se ju, jo vetëm që nuk keni kulturë të një folësi para mikrofonit, por nuk keni aspak etik të një intelektuali me titull Dr.

E dini ju se, po të ju dëgjoj kush nga vendet përparimtare, se me çfarë TONI flisni, kuptojnë se ky njeri paska probleme psikike, sepse kështu bërtitet vetëm për apele të atyre që sot në emër të fesë myslimane mbysin dhe vrasin njerëz të pafajshëm në objektet fetare ku falet namazi, dhe at fatkeqësisht në qendër të myslimanizmit në shtete të ndryshme arabe. Dhe ju kërkoni që ta bëni shtetin e Kosovës fetarë, JO more zotëri, kurrë jo. Se ne jemi shqiptar, dhe den baba den kemi luftuar mu kundra këtyre që na imponuan fenë, qofshin at katolike apo myslimane. Dhe ne sot si shqiptar, normal që këto fe që ekzistojnë, do ti praktikojmë ashtu siç na përket neve si komb, por jo me e myslimanizuar apo katolikizuar kombin, se atëherë e humbin gjenezën e gjyshërve, stërgjyshërve tanë që me nderë, me gjak e mbrojtën me shekuj dhe na e dorëzuan neve si shqiptar ta vazhdojmë, e jo ta asimilojmë e të bëhemi arab apo latin. Askush nuk e mohon fenë veç e veç që kemi në Kosovë apo më gjerë në trojet shqiptare, se një fe e ka secili popull në botë, por ama, në momentin kur feja ndërhynë në thelbin e kombit për ta shkatërruar, atëherë duhet ndërhyrë, ashtu siç ndërhyri edhe Kemal Ataturku, i cili e shpëtoj Turqinë nga të huajt, por ama së pari duke e luftuar klerin fetar brenda, siç ishin sulltanët, vezirët etj. Fal këtij shqiptari të madh, sot Turqia ekziston si shtet. Prandaj, mirë kishte me qenë që ju që keni studiuar shkencat fetare, të jeni së pari shqiptar, dhe pastaj të iu ligjëroni popullit fenë pa i ikur çështjes kombëtare, dhe feja ta zënë vendin e vet si në çdo vend përparimtar, sepse ato që kërkoni ju, nuk janë veshje shqiptare, ato ju takojnë vendeve arabe.
    Nuk dua të zgjas më tepër, dhe shpresoj se do të keni mirëkuptim, dhe se nuk do të ketë reagime për këtë që shkrova, se nuk ishte qëllimi për ta luftuar të mirën, por dëshira ime është që populli ynë të shkollohet barabar me femrën, që edhe femra shqiptare të ec njëjtë me burrin, se një nënë e shkolluar e cila do ta edukonte brezin e ri më mirë se një e pa shkolluar.
    Duke e përfunduar, ju përshëndes gjithë shqiptarët pa dallim feje, si shqiptar.

Me respekt

Genc Kastrati

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Dhe për të gjithë armiqët krejt në fund (për ne kjo është ëmbëlsirë) njeriu i cili ndërprau studimet në vitin 1998 për të ju bashkangjitur rradhëve të UÇK-së duke e lënë Medinën e shenjtë. Njeriu i cili punoi parreshtur pas kthimit të tij nga Arabia Saudite njëherit pas diplomimit të tij në vitin 2001, njeriu i cili mobilizoi dhe unifikoi shoqërinë shqiptare të Kosovës si shoqëri e dalë nga tranzicioni, njeriu i cili na e mësoi besimin në Zot dhe asnjëherë nuk u ndal se shpjeguari tematiken fetare-Islame, njeriu i cili të gjithë politikanët i kanë lakmi për numrit e pasuesëve që ka dhe për unitetin që ekziston të cilin unitet ai prej fillimit punoi që ta krijoi, e kush tjetër përveç se Dr. Shefqet Krasniqit - Profesor në fakultetin e shkencave dhe studimeve Islame në Prishtinë dhe Imamit në Xhaminë e Madhe (kryesore) në kryeqytetin e Kosovës (në Prishtinë).
    Shikone se çfarë pritej e ngrohtë i bëhët dhe sa brohoritja gjatë fjalimit të tij, sa që ka raste që i duhet të pres derisa publiku të qetësohet

http://www.youtube.com/watch?v=OszY395-ml8

http://www.youtube.com/watch?v=XUsLvdPtzAY

http://www.youtube.com/watch?v=Vh6HSUb_r98

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga genci2006 Lexo Postimin

Përshëndetje të gjithëve: atyre që besojnë, apo që janë laik, por që janë shqiptar

Herë pas here hyjë në webfaqet e ndryshme shqiptare, dhe në këto faqe kemi tema dhe tema, të cilat shpesh na qesin në një pozitë të palakmueshme, nga se vet niveli i temave nuk iu përshtatet nivelit, ngritjes, formimit shoqëror, intelektual, kulturor, arsimor etj. Kur i ceku gjithë këto karakteristika, nuk harroj fare se, ne kemi njerëz me tituj doktorësh, akademikesh, magjistrash, profesor të te gjitha profileve, që kur i marrim në numër, habitemi se si mund të jemi në një gjendje që jemi sot. Unë shpesh lexoj se ne i kemi punët shumë mirë si shtet, tani më i njohur ndërkombëtarisht, dhe askush nga këta të lartpërmendurit nuk e ngre zërin për t’i vu gjërat që po e shkatërrojnë shoqërinë shqiptare (kosovare) në vend.

Ne akoma pa u zhvilluar në aspektin kombëtar, shoqëror, ekonomik, arsimor etj, merremi me gjërat sipërfaqësore që nuk janë fare të rëndësishme për ne si komb. Njëra ndër temat është edhe feja, simbolet e saja, përdorimi i tyre dhe praktikumi në tërësi. Kur lexojmë kësi lloj reagimesh apo ligjëratash, siç është edhe kjo ligjëratë që mbanë Dr. Shefqet Krasniqi, na japin të kuptojmë, sikur çështja kombëtare është krejt në rregull, dhe tani na ka mbetur çështja e fesë një problem i “madh”. Unë nuk e kam fare problem kur lexoj apo dëgjoj lloj lloj prezantimesh në tribuna, seminare apo edhe mbledhim të llojeve të ndryshme ( me interes apo pa). Çka më preokupon më tepër është se, të gjithë këta persona me tituj të lartë shkencor, vet prezantimi i tyre në praktik shihet qartë se edhe pse kanë tituj, ata nuk e kanë të formuar vetën në at nivel, nga se janë shkolluar, edukuar dhe kanë punuar në mentalitetin ballkanik ose më qartë at shqiptar, që njohin vetëm sjelljet, gjuhën, kulturën dhe formimin personal lokal. Për këtë edhe i kemi punët siç i kemi, se kur klasa “intelektuale” ta them në thojza, me tituj astronomik, por në sjellje dhe prezantime shumë të ulët sillen kështu dhe prezantohen në këtë formë, atëherë çka të bën i gjori popull, i cili është mbështet kurse në këta far “zotëri” dhe “zonja” me tituj si Dr. Mr. Akad. etj.

Unë z. Dr. Shefqet Krasniqin nuk e njohë fare, por pasi e ka këtë titull të lartë, e pyes, se çka mendon për kombin e vet ( duke u bazuar në mbiemrin Krasniqi që ka). A i kemi kryer detyrat ne që i thuamë vetës “Intelektual” dhe që ia kemi borxh këtij populli. Se prezantimi i juaj, me rastin e kësaj ligjërate që e dëgjova këtu, edhe për një njeri krejt të thjeshtë, shihet si një THIRRJE PËR LUFTË, kundër atyre të pa fe, kundër atyre që nuk e duan shaminë apo nuk i praktikojnë veshjet myslimane. Vet ngritja e zërit para mikrofonit, na jep me kuptuar, se ju, jo vetëm që nuk keni kulturë të një folësi para mikrofonit, por nuk keni aspak etik të një intelektuali me titull Dr.

E dini ju se, po të ju dëgjoj kush nga vendet përparimtare, se me çfarë TONI flisni, kuptojnë se ky njeri paska probleme psikike, sepse kështu bërtitet vetëm për apele të atyre që sot në emër të fesë myslimane mbysin dhe vrasin njerëz të pafajshëm në objektet fetare ku falet namazi, dhe at fatkeqësisht në qendër të myslimanizmit në shtete të ndryshme arabe. Dhe ju kërkoni që ta bëni shtetin e Kosovës fetarë, JO more zotëri, kurrë jo. Se ne jemi shqiptar, dhe den baba den kemi luftuar mu kundra këtyre që na imponuan fenë, qofshin at katolike apo myslimane. Dhe ne sot si shqiptar, normal që këto fe që ekzistojnë, do ti praktikojmë ashtu siç na përket neve si komb, por jo me e myslimanizuar apo katolikizuar kombin, se atëherë e humbin gjenezën e gjyshërve, stërgjyshërve tanë që me nderë, me gjak e mbrojtën me shekuj dhe na e dorëzuan neve si shqiptar ta vazhdojmë, e jo ta asimilojmë e të bëhemi arab apo latin. Askush nuk e mohon fenë veç e veç që kemi në Kosovë apo më gjerë në trojet shqiptare, se një fe e ka secili popull në botë, por ama, në momentin kur feja ndërhynë në thelbin e kombit për ta shkatërruar, atëherë duhet ndërhyrë, ashtu siç ndërhyri edhe Kemal Ataturku, i cili e shpëtoj Turqinë nga të huajt, por ama së pari duke e luftuar klerin fetar brenda, siç ishin sulltanët, vezirët etj. Fal këtij shqiptari të madh, sot Turqia ekziston si shtet. Prandaj, mirë kishte me qenë që ju që keni studiuar shkencat fetare, të jeni së pari shqiptar, dhe pastaj të iu ligjëroni popullit fenë pa i ikur çështjes kombëtare, dhe feja ta zënë vendin e vet si në çdo vend përparimtar, sepse ato që kërkoni ju, nuk janë veshje shqiptare, ato ju takojnë vendeve arabe.
    Nuk dua të zgjas më tepër, dhe shpresoj se do të keni mirëkuptim, dhe se nuk do të ketë reagime për këtë që shkrova, se nuk ishte qëllimi për ta luftuar të mirën, por dëshira ime është që populli ynë të shkollohet barabar me femrën, që edhe femra shqiptare të ec njëjtë me burrin, se një nënë e shkolluar e cila do ta edukonte brezin e ri më mirë se një e pa shkolluar.
    Duke e përfunduar, ju përshëndes gjithë shqiptarët pa dallim feje, si shqiptar.

Me respekt

Genc Kastrati

I nderuari Kastrati, fillimisht të falënderoj për shkrimin, ngase personalisht e konsideroj se dikush fundi i fundit po merrët më problemet tona ani pse i kundërshton ato në thelb.
    Shpresoj ta keni dëgjuar në tërësi ligjeratën e Dr. Krasniqit para se të jepni vlerësime për të. Nga ajo që u tha më herët mendoj se citova shkurtimisht një të kaluar të tij (rreth çështjes kombëtare) ku i ndërpreu studimet për të ju bashkangjitur rradhëve të UÇK-së dhe luftoj përkrahë me Agim Ramadanin dhe Sali Çekajn, sa që në një shkrim të Dr. Krasniqit në gazetën "Epoka e Re" tregon për përjetimet që kishte hasur me ata dy burra të medhenjë në një rrefim që Dr. Krasniqi e titullon "Kosharja e ëmbël". Në fillim thash se uroj ta keni dëgjuar në tërësi ligjeratën e tij para se të jepni vlerësime, gjatë ligjerates në shumë vende e përmend luftën dhe kontributin për Vatan si shtyllë kryesore dhe bazament të fesë Islame.
    Zotëri i nderuar, nuk më intereson nëse ti je pro apo kundër Islamit ajo është çështje e jota personale dhe individuale, as qendrimet e tua nuk më shqetësojnë, ngase secili kemi pikëpamjet dhe bindjet tona, por ajo që duhet vlerësuar është kur thua se: "Unë z. Dr. Shefqet Krasniqin nuk e njohë fare". Nuk e di si mundet njeriu të flas për dikë që nuk e njeh.
    Ti thua se shamia qenka sipërfaqësore. I nderuar harron ti se kjo është pjesë e lirisë?! harron ti se për këtë liri dhe për ti shijuar keto të drejta ujitem tokën me gjak?!
    Asnjëherë në asnjë moment nuk kemi tentuar ta "Islamizojmë" dikë, madje nëse e ke dëgjuar me vëmendje ligjeratën për të cilën po komentojmë (gjë që dyshoj se e ke bërë, ngase shkrimi yt flet të kundërtën) mund ta vëresh pjesën ku Dr. Krasniqi qartë citon se: "Kujt nuk i pelqen kjo fe le t'del, nuk i kemi njet mi ba presion askujt" pra kjo tregon (deshmon) më së miri se nuk tentohet "Islamizimi" i askujt, pos kësaj shamia nuk është veshje Arabe por Islame, është urdhër i Zoti dhe si e tillë unë edhe ti nuk kemi kurrfarë të drejte t'i përzihemi ndonjë femre duke ja ndaluar asaj shaminë, ngase me anë të kësaj ne cenojmë një të drejtë të saj, e cila e drejtë mbrohet nga konventat ndërkombëtare, karta evropiane, Ombudspersoni, Avokati i popullit, Gjykata e Qarkut në Gjilan dhe nga Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, së fundi ky problem ka marrë përmasa aq të mëdha (Kujdes! problem i cili nuk buron nga "Islamistët" mirpo nga Anti-Islamistët) sa që është organizuar debat publik dhe kjo tribunë me fytyra publike ndër to edhe politikaj dhe artista.
    I nderuar zotëri, me anë të kësaj ne nuk synojmë Islamizim të askujt mirpo vet fakti pse e kemi këtë përkrahje kaq të madhe tregon se ne jemi tolerant, andaj kerkesa jonë është e thjeshtë (andaj edhe perkrahet nga Avokati i popullit, Gjykata e Qarkut në Gjilan dhe KMDLNJ) që femrat të jenë të lira, të mos pengohet ajo që vendos të mos mbaj shami, ashtu si edhe të mos pengohet ajo që vendosë të mbaj! Në këtë menyrë arrihet ajo që ju e thatë barazia, në të kundërtën kemi diskriminim.

Me Respekt
    Agim Rrahmani - gimche
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-06-2010
    Postime
    84
    All-llahu te shperbleft gimche qe i ke sjell keto video vertet paska qen nje atmosfer mahnitese gjith kjo rini koka qen prezente ku sod o problem mu mbledh nje rini ne kosov per ndonje aktivitet ku me ne fund ia paska arrit dr. shefqet krasniqi hallall i koft ketij hoxhe me te vertet paska qen bukur sa qe po endi veten keq qe skam mundur me qen, inshaAll-llah herave tjera do jem ne tribuna te tilla ndersa sa per kete genc kastratin kur nuk e njeh mire njeriun mos u mirre me ta te kisha lut shum si njeri.... qka te shtoj tjeter perveq asaj qe ceki gimche ky hoxha luftoi per kete atdhe dhe kur perfundoi dorzoi armen dhe uniformen dhe iu kthy profesionit te vet nuk vrapoi pas hajnis si disa te tjer prandaj ku kur nuk kemi lidhje mos te flasim

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Pas nxjerrjes së ligjit që ndalon mbulesën në Shkolla më shumë se njëzet organizata jo qeveritare organizojnë protestë masive në Prishtinë

Thirrje

Vëllezër dhe motra musliman nderi jonë po shkelet, feja po luftohet, shamia po ndalet, andaj është e drejtë e jona dhe domosdoshmëri që ta mbrojmë nderin dhe fenë tonë.

-A ka burra dhe gra që e mbrojmë këtë dinë apo të gjithë kemi vdekur.
    -Neve kurrë nuk guxojmë të lëshojmë që të tjerët ta shkelin moralin tonë dhe t'ia hupin vlerat e lirisë sonë.

-Andaj të nderuar rini, vëllezër dhe motra ju ftojmë që në të gjitha format e mundshme ta kundërshtojmë vendimin për ndalimin e mbulesës dhe nga të gjitha qytetet e Kosovës ti bashkohemi i madh dhe i vogël protestës tonë paqësore e cila do të mbahet më datë 18.06.2010 pas namazit të Xhumasë në orën 14:00 (në sheshin "Nëna Terezë") Prishtinë.

NA BASHKOHENI JU TË GJITHË QË THONI
    LA ILAHE IL ALLAH.

Me respekt organizatorët.
    Shoqata kulturore "EDUKATA" (Drenas)
    IKRT - Iniciativa Rinore nga Kodra e Trimave
    RDS - Iniciativa Rinore "Rinia drejt suksesit"
    AR - "Alternativa Rinore" (Ferizaj)
    "Rinia Jonë" (Prishtinë)
    Radio Pendimi
    Shoqata kulturore "Shkëlqimi"
    "Zgjohu!"
    "Devotshmëria"
    Forumi i të Rinjëve Musliman
    Misioni Sos Kosova - MSK
    Shoqata Kulturore "Rrezja"
    Shoqata Kulturore Bamirëse "Gëzimi" (Fushë Kosovë)
    IP - Iniciativa Pozitive për një shoqëri të shëndoshë
    Portal dhe Radio Islame në gjuhën shqipe "IslamiShqip"
    Syri i Artë
    IRD - "Iniciativa Rinore e Dardanisë"
    Dhe të tjerat

Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •