Close
Faqja 15 prej 25 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 241
    Citim Postuar mė parė nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    Duke menduar keshtu po i ben dem popullit shqiptar .

Disa nga atdhetaret me te medhenij te ketij kombi kan qene ortodoks . 30%+ e popullsise shqiptare eshte ortodokse ose me perjardje ortodokse . Duke e identifikuar ortodoksismin si jo-shqiptare i ben nje nder shume te madhe grekut edhe serbit , edhe e ben punen e tyre me te lehte.
    Duhet te mendosh pak me thelle . E jo ne menyre siperfaqesore .

Mua per mendimin tim , feja qe duhet te zhduket nga trojet shqiptare , eshte feja islame . Duhet te kthehemi ne identitetin tone illire . Kemi qene nga krishteret e pare ne europe , edhe kemi sakrifikuar shume per fen kristiane kurre luftonim kundra turkut .

Back to identity .
    Eshte 100% a vertetuar nje Shqiptaret jane pasardhesit e Ilireve? Jo

Ne nuk kemi identitet Ilir, ne kemi identitet Shqiptar.

Neqoftese do te kishim identitet ilir atehere as feja krishtere nuk ka vend ne atdheun tone Shqiptar...fete lindore nuk kane vend ketu, vetem ato fe qe ushtroheshin nga iliret para se te ktheheshin ne fene krishtere
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    e vertete qe nuk eshte vertetuar identiteti ilir.

por si e shpjegon ti identitetin "shqiptar" si "ardhacak"!?

i/e regjistruar Maska e jonidapasho
    Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    pershendetje te vecanta prej meje .

ju jap pershendetje te vecanta . pasi shoh ne kete postimin tuaj , nje llogjike te sakte dhe te qarte , me nje nivel te mire dialogimi .

nuk dua te te kundershtoj per keto qe ke thene pasi nuk dua te bej debat , por dua vetem te shtoj , madje edhe te sugjeroj dicka rreth temes ne fjale .

ne radhe te pare do doja te isha mirenjohes shtetit grek dhe popullit grek per ndihmen qe na ka dhene gjithe keto vite , ndihme , nese mund ta quajme te tille , pasi ndihme nuk ka qene , kur shohim shfrytezimin e emigranteve jo vetem shqiptare por edhe te huaj nga ligjet e lejeqendrimeve .

ne krahasim me shtet e tjera europiane greqia nuk i permbush sic duhet ligjet dhe te drejtat ligjore te emigranteve .

nejse , i kemi thene e sterthene keto shume here dhe bien ne vesh te shurdhet . por per sa i perket nenes shqiperi dua te them dicka ;

cfare eshte shqiperia , kush e ben shqiperine, ne radhe te pare e bejne prinderit tane , e me pas fisi , kusherinjte e shoqeria e mandej shteti me adminitraten e tij , e ben historia , tradita , doket e zakonet e shume me pa feja .

nena shqiperi pra, eshte aty ku eshte per shakun e prinderve te mi dhe te tute dhe gjithe shqiptareve .
    nuk mund ta quaj shqiperine te ulet nga ana kulturore vetem se nuk debuam diktaturen dhe nuk kerkuam aq sa duhej lirine , apo se u detyruam te vrisnim njeri tjetrin ne 1997 duke nxitur vella vrasje te nxitur nga idealet politike dhe zhgenjimi i lekeve te humbura , apo se ushqyem krimin , vjedhjen , prostitucionin ngado qe vinim , jo , mendoj jo.

ne vertet jemi popull i pandreqshem dhe kemi ende per te bere shume , por nuk mund te mburesh njerken dhe te tjere per nivel te larte kulturor , pasi ne nuk krahasohemi me popullin grek apo serb , pasi une nuk di qe shqiptari te kete ndjekur , vrare dhe perdhunuar popuj te tjere, te ndjeke nje politike persekutimi dhe genocidi per cdo jo grek apo jo serb.

nuk di ore mik c'te te them .

keq ketej e keq andej .

kur shqiptaret shkuan ne greqi moren me qafe edhe veten e tyre po edhe femijet e tyre pasi kur te riten keto breza femijesh do quhen cdo gje tjeter pervcese jo shqiptar . sepse kane turp nga mema shqiperi pasi eshte leckosur e drobolitur .

shqiperia dhe shqiptaret more djale jo me europen po edhe me vete Zotin te bashkohen , nuk i shpeton dot nga urejtja serbo greke dhe paqja ne ballkan eshte e pamundur jo vec per keto 10 vjet po edhe per shume vjet te tera.

une e dua paqen dhe shqiptaret e duan , se e duan paqen po behen greka e latina e turq , por te tjere nuk e duan paqen o zotni.

nuk mund ta besoj se si nje popull kaq i lashte dhe kaq i madh ne ballkan te katandiset keshtu xhanem ?

shqiperia ore mik eshte si ai dashi pa brire ,dhe ka kohe shume qe ia hoqen ato brire , dhe ti e di mire se ku e kam fjalen une , me kupton mua ti .

keshtu o kryq i paqes , qe cdo gje tjeter mund te jete ai kryq po vec kryq paqe jo , e ne dash pranoje e ne dash mos e prano .

une i besoj vec nje kryqi atij te veteflijimit e jo kryqit latin e ortodokse apo protestant e e te tjera pjella te cmendura kristianizmit te modifikuar , keqinterpretuar dhe mashtruar prej klerikeve barkmedhenj .

e thashe kete se e di qe je ortodoks prandaj .

hajde mos debato me Endri uck -ne se edhe atij te shkretit i ka vajt thika ne eshter nga padrejtesite qe i jane bere popullit shqiptar , pa flet keshtu ai .

Zoti paste meshire per ballkanasit koke trashe dhe le ta bekoje Zoti i drejte me drejtesi dhe begati.
    Pershendetje te gjitheve dhe vecanerisht miqve te vjeter te forumit !

Te respektuara mendimet tuaja por me beri pershtypje qe kemi filluar te komunikojme dhe Greqisht ketu ne Forumin Shqiptar , sidoqofte gjithe te mirat !
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

Citim Postuar mė parė nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    e vertete qe nuk eshte vertetuar identiteti ilir.

por si e shpjegon ti identitetin "shqiptar" si "ardhacak"!?
    nuk dolem nga balta (si Athinasit, nje mit nga Athina qe thonin ishin autokton dhe jo te ardhur) e asaj toke, te ardhur jemi. kur? se kam idene

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    nuk dolem nga balta (si Athinasit, nje mit nga Athina qe thonin ishin autokton dhe jo te ardhur) e asaj toke, te ardhur jemi. kur? se kam idene
    po ti vet the se sjemi ilir at`here cka jemi?

Citim Postuar mė parė nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    po ti vet the se sjemi ilir at`here cka jemi?
    :|

Cfare?

.......

..............

VETEVENDOSJE! Maska e Endri_UCK
    Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    Duket qe nuk e ke iden fare,
    SHQIPTARET JAN ILIR!

http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_the_Albanians

"The origin of the Albanians has been for some time a matter of dispute among historians. Most historians conclude that the Albanians are descendants of populations of the prehistoric Balkans, such as the Illyrians, Dacians or Thracians.Little is known about these peoples, and they blended into one another in Thraco-Illyrian and Daco-Thracian contact zones even in antiquity...."

Pse ja fut kote kur nuk ja ke iden?
    Te vi turp qe ben propagand tek vendi jote, por ti nuk je Shqipetar ti je grekofil.

Greqia esht nje shtet qe u be 1821 na Sllavet e na Shqiptar qe i pagezuan, Greqia e lasht me Greqin e re nuk kan asnje lidhje, e ke ketu edhe me link e me video:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jakob_Philipp_Fallmerayer
    http://www.youtube.com/watch?v=DKSS4-sQAkM

PS: Kur nuk di mos fol kot ok? ajde ik tani grekofil !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endri_UCK : 01-04-2011 mė 15:04
    Shqipėri, o jetėgjatė, ty tė kemi mėmė e atė dhe pėr ty do tė luftojmė gjersa tė tė trashėgojmė.

Bibilush me kembane kishe do flasim me vone

Citim Postuar mė parė nga Endri_UCK Lexo Postimin
    SHQIPTARET JAN ILIR!

"The origin of the Albanians has been for some time a matter of dispute among historians. Most historians conclude that the Albanians are descendants of populations of the prehistoric Balkans, such as the Illyrians, Dacians or Thracians.Little is known about these peoples, and they blended into one another in Thraco-Illyrian and Daco-Thracian contact zones even in antiquity...."

Te vi turp qe ben propagand tek vendi jote, por ti nuk je Shqipetar ti je grekofil.

Greqia esht nje shtet qe u be 1821 na Sllavet e na Shqiptar qe i pagezuan, Greqia e lasht me Greqin e re nuk kan asnje lidhje, e ke ketu edhe me link e me video:

harrove te thoje serbofil
    maqedofil
    Pedofil?
    malifil
    karafil ...apo nuk e meritoj?

gomar me zile
    Citim Postuar mė parė nga Endri_UCK Lexo Postimin
    SHQIPTARET JAN ILIR!

Nuk eshte e vertetuar 100% e plote qe ne jemi Ilire. Neqoftese jemi ose kemi dale nga perzierja e ketyre tre popujve atehere te thuash qe shqiptaret jane ilire atehere fjalia ose kuptimi nuk eshte e plote sepse nuk mund te quash nje dhe te injorosh 2 te tjera. Kapish? Pastaj mos harro neve na kane pushtuar kombesi te ndryshme, nje perdhunim ketu, nje perdhunim atje dhe gjaku yne eshte perzier me popuj te ndryshem, levizja e popujve

Italian e sotem jane Romak? Qe perqindje po, por nje perqindje akoma me e madhe nuk eshte sepse gadishulli u pushtua, pervec arsyejve te tjera...Greket e sotem jane Greket e lashte? pergjigja eshte jo, mund te kene nje perqindje, por pushtimet, lidhja me rraca te tjera, levizja e popujve e bene gjakun te ndryshoje

Te rrim shtremt e te flasim drejt, Italianet duan ta quajne veten pasardhesit e Romakeve, Greket pasardhesit e Grekeve te lashte, ne Shqiptaret duam te quajme veten pasardhesit e Ilireve por sa perqind jemi ne Ilire? Pervec nje perqindje te vogel dhe pervec faktit qe jetojme ne te njejtin vend, cfare ngjasie kemi ne me iliret?

Kur thash nuk kemi identitet Ilir po ate Shqiptar e kisha me kete kuptim. Ne (ose une te pakten, qe ju te diturit mos te prekeni po ju fus ne nje group me vete))nuk dime shume gjera permbi iliret, jetesa, mendimet nuk jane te njejta me ato qe kemi ne,traditat nuk jane te njejtat...si dhe gjera te tjera qe jane te kuptueshme vet. Kur perdora fjalen identitet nuk e perdora me ate kuptim qe e moret ju dhe ai tjetri..

nuk e di sepse ka teoria te ndryshme....the keto teorira te ndryshme japin data te ndryshme? E kutpon?

Cfare ka te beje greqia me cfare thashe une? Perse nga A-ja dole tek 99? Di te qendrosh brenda ne teme (kur je jashte teme, sepse me kete disktutimin e historise jashte teme jemi)? Si jam Grekofil kur ne faqet e para kam folur kundra tyre? Eh? Me thuaj more gomar, si jam grekofil? Sepse nuk e ndjek historine me verberi?

Nuk e shikon firmen time?
    Ti qe bazohesh ne wikipedia atehere je dakort me keto harta? http://upload.wikimedia.org/wikipedi.../Illyrians.jpg

apo me kete tjetren? http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ent_Tribes.png

Apo me kete? http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nogenesisS.jpg

I mbeshtet keto harta?
    Sipas ty atehere Grekut i takon te kerkoje jugun e shqipersie?

Une di edhe sdi, kur nuk di une e them qe se kam idene, nuk pretendoj si puna jote

kuptome njehere, mus u hidh ne perfundime menjehere sikur ke specke ne *****
    me lehte shoku

pergjigjja juaj, e kuqe me te zeze, dhe ti shtosh nje uck emrit tuaj nuk te bene ty me shume shqiptare se une dhe as me pak

Edhe nje gje para se te harroj, Endri eshte nje emer me origjine Greke, hmmm, valle kush te jete Grekofil ketu? Une apo ti?

Emrin e vertete e kam me origjine Gjermane, si edhe pseudonimet jane me origjine Gjermane...edhe emri "thirsty" qe perdor ketu eshte me origjine gjermane

Mbiemrin e babes dhe te nenes i kam purro Shqiptar, sa eshte fjala zot shqiptar aq jane dhe mbiemrat e mi, dhe sidomos nje nga ata eshte "zot"
    Prandaj peruli zotit tuaj dhe te me puthesh kembet. degjove, degjova thuaj.

u be corb kjo pune
    lemsh
    e qava shqipen

Faqja 15 prej 25 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •