Vdekja e Bekim Fehmiut, me te vertete ishte tronditese. Nje kaliber i madh i kinematografise se ish-Jugosllavise. Ai vrau veten, pse ndoshta ashtu mendoi se ishte me se miri te perfundoje jeten e tij. Tek e fundit jeta e njeriu eshte ceshtje e tij personale e me kete edhe mbyllja e saj. Mirepo, ketu duket se nuk perfundon e tera. Ketu eshte si duket, e me se miri kjo u pa, kapitulli i fundit te jetes.
Shume i kam bere pyetje vetes pse e gjithe ajo heshtje, mohim i heshtur nga institucionet tona. Ishte Bekimi qe me ne fund deshi te tregoje se tek e fundit ishte shqiptare, dhe ate jo cfaredo shqiptari. PSE kjo gje???
Nuk eshte arsyetim ajo qe Bekim Fehmiun nuk po e njihka gjysma e Kosoves! Nuk e njohin te rinjte, ndoshta, mirepo klika politike e njeh mire. Ata dikur ishin krenar me te, Bekimi ishte identiteti i tyre i mohuar?!? Po ndodhi kjo cka ndodhi. Bekimi doli, me aq sa une mund te kuptoje, njefare menyre, tradhetar. Po, PSE??? Pse ishte i martuar me nje serbe, pse jetoi ne Beograd, apo mos te them ate me te poshtren lozi ne filma te shkije? Ma spjegoni logjiken e mohimit atehere?
Bekim ti ishe dhe do te mbesesh bir i ketij dheu, qe krenarine ia pershlyen neper pluhurin e viteve vet bijt e tij. Bekim t'i e bere tenden. Erdhe ne Kosove dhe aty do te mbesesh. Nuk bere me pak se te tjeter, mirepo te tjeret nuk ta diten dhe nuk ta dijne. Nuk kane faj, nuk kuptojne. Fali se nuk din se cka bejne. Bekim mua me vjen keq per fundin tend. Mirepo, Bekim, nuk ishte faji yte, ky vend nuk e rrit peshkun e vet. Jam krenar qe ishe bir i ketij vendi. Bere ate qe munde, ne menyren tende.![]()
Krijoni Kontakt