sef kosharja ishte nga kosharja e ferizajt qysh i ri e kreu akademin ushtarake ne turqi. ka qen oficer ushtarak ne ushtrin turke, kur e pa qe ishte pjek ushtarakisht u kthy aty ku duhej te kthehej edhe qdo shqiptar tjeter netrojet shqiptare. ai u kthye ne vendlindje ferizaj ku edhe formoi qetat komite. ku edhe ne librin "mic sokoli" mund te gjeni diqka mic sokoli ishte iri takohej me sef kosharen ne mal kur kthehet ne shtepi i tregon nenes se vet me kan eshte takuar ndersa nena i thot ,, dasht zoti more bir edhe ti te behesh si sef kosharja ,, gjat lidhjes se madhe mbar shqipetare , lidhjes te prizerenit, kuptohet edhe sef kosharja ishte aktiv kishte nje rol shum te madh si strateg ushtarak sefa morri pergjegjsin qe ti mroj shqipetaret e krahines se nishit. me qeten e ti beri lufta shume te hatashme me shkiet kreret e lidhjes nuk donin shum gjakderdhje , kishin urdheruar qe ti merren armet dhe te lirohen .ndersa sefa me qeten e vet nuk ju bente thirrje per dorzim . por vazhdonte luften me nje heroizem te madh ne dy krahet . ne nje ane me shkiet ne anen tjeter me turqit . e thirr lidhja ne nje konsulltim qe te mos jet aq i ashper, ndersa sefa pergjigjet ,,gjdo njeri qe eshte me pushk nuk mund ta njeki mrapa me ja marr pushken,, .. sefa gjat formimit te lidhjes ishte edhe i propozuar per komandant ushtarak te lidhjes. sefa prap vazhdon luften po me at ashpersi .gjat luftes se madhe ne ferizaj ,sefa kthehet per te luftuar kunder turkoshakve ku edhe e zan ,u shkru edhe nga te tjeret se si asht mbyt.po shtrohet pytja .. perse ne kosove nuk lejohej as te kendohej as te shkruhej po dihet shkiet i ka pengu ganga per te se i luftoi shum . per sefen flitet pak , nuk shkruhet aspak .apo ndoshta edhe herojt na i zgjedh shkau kujt me i kendu e kujt jo .a mjafton ne ferizaj vetem nje rrugic me emrin e ti . apo vet shqipetaret e ulen emrin e ti se qe shum i ashper me armiqt tane . tash jemi te lire nuk duhet te ngurojme me ndertu nje permendore
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gurizi : 14-06-2010 mė 14:06
Te nderuar ajo Foto qe kam derguar me lart nuk ishte Sefe Kosharja por kjo qe e kam derguar tash, kjo eshte nje piktur qe eshte bere ne baz te nipit te Sef Koshares qe shum i ngjajke Sefes.
Me kan then se nuk ka foto te Sefe Koshares
me vjen keq si ka mundesi qe askush nga forumi shqiptar nuk ka njohuri me te gjer per ket haero kaq te madh.
nese jane te verteta shkrimi qe ka ber gurizi,ateher po del se Sef Kosharja ka qen jo i mireseardhun nga lidhja shqiptare e prizerenit,e per mos me shkel kinse gjithe ate lidhje eshte dashte pa tjeter qe shkrimet dhe dokumentet per jeten dhe vepren e te madhit Sef Ilaz Koshares.
Dmth.Sef Kosharja e ka luftu shkaun me te madhe ku ne te njejten koh ia paska prish planet e kesaj lidhje.!!!!
une nuk dua qe te kritikoj por gjat historise sone nuk jemi edhe pa vrejtje e pa gabime. une nuk mendoj qe sef kosharja nuk ka qen i mir se ardhur ne lidhje,apo i ka bere keq lidhjes. ne jemi sot deshmitar te luftes ne kosove ,dardani, po pas 120, vitesh qka do te thone pasardhesit tane per ket lufte,me siguri qe nuk thon siq i ni une shum njerez. ne e pritem 600 vjet ket ushtri me struktur ,politike,ushtarake,policore,.dhe askush tjeter pos ne vete e liruam. pa dal vete ne ara me punu nuk vjen kush me te ndihmue , tash na erdhen te huajt une mendoj se po i kruajm si shum . gjdo kush qe flet diqka kunder te huajve ,menjeher reagojn njerezit e .. po na prishni pune. ku ishte fjala te sef kosharja si ushtarak qe ishte mendoj qe ishte edhe largpames ndoshta atehere ai e hetonte nje mitrovice, ndoshta edhe ne ket luften e fundit ndonje trim do te harrohet . armiku mbetet armik dhe une mendoj qe kur ti kthesh pushken duhet ta luftosh pa lemosh. per shum heroj asht shkrue ndersa per sefen asgja , ne mes te ketyre librave mud te gjen diqka qe asht lidh historia .nga historianet e shqiperise eshte hulumtuar viteve te 70 -80 ,kan qene dy her ne kosove e ne ferizaj por jan kthye prap vetem me nje portret te ti. perse ashtu ket e dine historianet e dardanise . , ndoshta e kishin humbur vendin e punes, ferizaj nuk e ka vetem ket trim te harruar ,ka edhe avdyl duren ,eshte per qudi perse ne ferizaj ndodhin keto .edhe heroi me i fundit UCKse shum i madh vetem nje emer rrugice per at njeri te madh. pak me humor ndoshta ferizaj nuk ka qiftelia e kengetare
Krijoni Kontakt