Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 56 prej 56
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    ajo që nuk kuptoj unë është përse duhet t'i lutem një shënjtori në qiell të më japë fuqi, hir apo ku e di unë.

Është njësoj sikur të të drejtohem ty Seminarist dhe të të them: Të lutem më jep fuqi t'i bindem Krishtit në gjithçka dhe t'i pëlqej Atij. A nuk duket absurde kjo gjë? Po kështu do ishte absurde nëse do i luteshim edhe shënjtorvë në qiell.

Nuk ke pse cuditesh, nqs bazohesh me te vertete ne shkrimin e shenjte. Do cuditeshe me te drejte, nqs baza e mendimit tend eshte jo shkrimi, por doktrina e manifaktuar arbitrarisht ne grup ose si individ. Shkrimi i shenjte ka jo pak raste, kur engjejt forconin, inkurajonin njerezit qe u shfaqeshin. Shembuj ne DHV ka.
    A mos do ti hyjme kesaj procedure?

Pastaj, shikoje me kete sy. Ju, te mentalitetit evangjelist, e cate forumin duke i dhene e marre Krisht prej njeri tjetrit, duke forcuar njeri tjetrin ne besim. Pse qenka kaq e cuditshme qe kete funksion ta kryeje nje shenjtor!

Dallimi ne fakt eshte se shenjtori e ben me te vertete kete e jo thjeshte per etikete.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Nuk ke pse cuditesh, nqs bazohesh me te vertete ne shkrimin e shenjte. Do cuditeshe me te drejte, nqs baza e mendimit tend eshte jo shkrimi, por doktrina e manifaktuar arbitrarisht ne grup ose si individ. Shkrimi i shenjte ka jo pak raste, kur engjejt forconin, inkurajonin njerezit qe u shfaqeshin. Shembuj ne DHV ka.
    A mos do ti hyjme kesaj procedure?

Pastaj, shikoje me kete sy. Ju, te mentalitetit evangjelist, e cate forumin duke i dhene e marre Krisht prej njeri tjetrit, duke forcuar njeri tjetrin ne besim. Pse qenka kaq e cuditshme qe kete funksion ta kryeje nje shenjtor!

Dallimi ne fakt eshte se shenjtori e ben me te vertete kete e jo thjeshte per etikete.
    Seminarist, lexoje mirë shkrimin tim të mëparshëm se nuk dua të përsëris vazhdimisht të njëjtat gjëra. Nuk më ke dhënë ndonjë përgjigje të bindshme.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Marcus1,

mos u beni te ngathet te pandreqshem, se behet shume e lodhshme.

NUK KAM shkruajtur askund ne kete teme ne lidhje me diferencim te shenjtoreve ndermjet tyre, POR per dallimin, venien kufi, diferencimin, nese VETEM Zoti eshte shpresa, cudiberesi, apo nese EDHE shenjtori, ne Zotin, po ashtu behet burim shprese, cudiberes.

Krishterimi tradicional nuk ben nje ndarje as nuk sheh kontradikte ne Zotin si burim shprese dhe te qenit te shenjtoreve po ashtu burim shprese prej Burimit Zot.

Protestantizmi e ngrejti ne institucion kete lloj ndarje-talljeje mes Zotit edhe shenjtoreve, edhe na duhet shume pune ta shkulim ket mentalitet te dobet por cuditerisht te rrenjosur lehte e thelle ne mendjet materialiste-ateiste te Europes moderne..
    Ja ku e ke Seminarist. Të paktën kështu e kuptoj unë. Të parin e quan shënjtor, të dytin besimtar. Pra, e ke vështirë të konsiderosh edhe të dytin shënjtor? Pse? A mund t'a ktheje mbrapsht këtë fjali duke quajtur p.sh. të parin besimtar dhe të dytin shënjtor?

Eshte ne kete aspekt pra qe shenjtori behet shprese per besimtaret.
    Në Dhjatën e Re kemi me dhjetra vargje që tregojnë se shënjtorë quheshin ata që nuk kishin shkuar akoma tek Zoti. Këtë gjë nuk e shoh tek ju.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Në Dhjatën e Re kemi me dhjetra vargje që tregojnë se shënjtorë quheshin ata që nuk kishin shkuar akoma tek Zoti. Këtë gjë nuk e shoh tek ju.

Atehere, mos thuaj se, ne kete teme, une bej dallim mes shenjtoreve, SEPSE ne kete teme as qe e kam cekur kete pike!

Meso te diskutosh!

Ti do te thuash qe, ne lidhje me tema te tjera - dhe jo ne kete teme - i bie qe une bekam dallim mes shenjtorit te kurorezuar dhe atij te pakurorezuar.

PO, UNE bej dallim mes tyre. Kete dallim e bene vete DHR, Kisha dhe Tradita.

Madje e kemi sqaruar tashme qe ka dallim te madh mes shenjtorit te pakurorezuar edhe atij te kurorezuar.

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    A e gjuajne edhe ketu dreqin me gure, sikur ne Meken e magjupeve?
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar më parë nga farsi Lexo Postimin
    ka lezet me lexu kyt debat tuajin po jo ate te talebaneve qe duket sheshit qe jan dele pa qoban
    me te vertet ketu niveli i kultures eshte shume i mire ku cdo njeri flet me argumenta edhe duke respektuar opinionin e tjetrit

me qe i ra fjala ne fb ka nje group per kishen e lacit ne facebook me mbi 60,000 besimtare shqiptare

une edhe pse nuk jam katolik u befasova nga numri kaq i madhe i besimtareve ne kete group ne facebook , qe tregon qe kjo kishe eshte hyjnore

kote nuk vizitohet nga 1 million besimtare shqiptare ne vit ( shumica katolik po ka edhe shume orthodox )

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •