Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 56
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    po e zeme se me te vertete vepron Jezusi,,,,,,,,
    ateheres po te mos e deshironte Zoti qe Jezusi te vepronte ashtu ,
    a do mundej Jezusi te vepronte kunder deshires se Zotit.
    a nuk mendon pak,,,,,,,!!!\
    pastaj , po nuk deshi Zoti nuk behet asgje, sepse Zoti cfare thote , menjehere behet, besoj je dakord me kete.
    Bani,

Jezusi ka thene 'Une dhe Ati jemi NJE'. Keshtu qe ku vepron Jezusi vepron edhe Zoti, e ku vepron Zoti vepron edhe Jezusi. Shpirti Shenjt i lidh me nje dashuri te pamundur per njeriun qe ta marre dot me mend, dhe kjo dashuri e ben kete Trini te pandashme dhe te Shenjte. Pra s'mund te kete kundershti mes ketyre tre vetjeve hyjnore te Trinise qe jane NJE gje e vetme permes dashurise se pafundme e te perjetshme. Tash besoj se e more vesh se per cfare jam dakord .

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    A ju thuhet kjo gje njerezve qe shpresa e vetme ne qiell dhe toke eshte Jezus Krishti dhe jo Shen Pjetri, Shen Antoni, apo te tjeret, apo u fshihet sepse parate qe keta njerez hedhin ne vendet e shenjta jane me te embla se e Verteta?
    Po, Matrix, te gjitheve qe vijne aty u thuhet e verteta mbi Krishtin. Predikimet behen mbi Krishtin dhe shpetimin qe na vjen prej Tij, e jo prej Shen Antonit. Edhe kur behet ndonje predikim ku permendet Shen Antoni, atehere permendet dashuria qe ai e pati per Krishtin, se si i sherbeu Atij me krejt jeten e vet dhe se si duhet te marrim shembull prej tij per ta dashur Krishtin e per ta jetuar porosine e Tij ne jeten tone. Qendra e Kishes Katolike eshte Krishti e jo shenjterit. Pastaj, Laci nuk eshte larg. S'ka nevoje njeri te ngjitet fare deri ne Kishe, pasi predikimet degjohen fare mire deri poshte me ane te amplifikuesve te zerit.

Pra, njerezit e marrin porosine. Se cfare bejne pastaj, kjo gje nuk i takon barinjve, por zgjedhjes se tyre personale dhe marredhenies qe kane vendosur me Zotin. Kam qene vete deshmitare disa here ne Kishen e Lacit kur priftit i eshte dashur disa here ta nderprese predikimin, pasi njerezit e prishnin mbajtjen e qetesise me ritet e tyre pagane. E vazhdonin ta benin kete gje edhe pas fjaleve qe u kishte drejtuar prifti. E tash, kush e ka fajin ketu?

Fatkeqesisht, njeriu ka me shume prirje qe ta shohe Zotin si vegel apo si nje mjet per plotesimin e deshirave personale per te jetuar mire, per te pasur mbaresi, per te pasur femije, per te bere para, per te pasur shendet, e te tjera si keto, te cilat ne vetvete nuk eshte se jane deshira te kota, por qe ne fakt e vendosin Zotin ne sherbim te njeriut. Kjo gje ben qe njeriu te harroje se eshte krijuar per te jetuar me Zotin, pavaresisht kushteve ekonomike, sociale dhe shendetesore, ne te cilat gjendet, pasi jetimi ne dhe me Zotin kryhet permes shpirtit dhe jo trupit. Ky i fundit vec sa eshte ne funksion te shpirtit dhe shkon aty ku shpirti me vetedije te plote e con. Te mos e harrojme per asnje cast se te lume jane skamnoret ne shpirt!!!

Te fala ne Krishtin!

[QUOTE=Dielli_ime;2769668]Bani,

Jezusi ka thene 'Une dhe Ati jemi NJE'. Keshtu qe ku vepron Jezusi vepron edhe Zoti, e ku vepron Zoti vepron edhe Jezusi. Shpirti Shenjt i lidh me nje dashuri te pamundur per njeriun qe ta marre dot me mend, dhe kjo dashuri e ben kete Trini te pandashme dhe te Shenjte. Pra s'mund te kete kundershti mes ketyre tre vetjeve hyjnore te Trinise qe jane NJE gje e vetme permes dashurise se pafundme e te perjetshme. Tash besoj se e more vesh se per cfare jam dakord .

Paqja me ne![/QUOTE

Jezusi ka thene 'Une dhe Ati jemi NJE', ne kuptimin se une predikoj rrugen e Zotit, sepse rruga qe predikoi Jezui dhe rruga e Zotit eshte nji.sepse Jezui e ka thene qe "une jam i derguar i Zotit", po ashtu rruga qe predikoi Noe eshte rruga e Zotit, edhe Abrahami predikoi te njejten rruge, edhe Moisiu po ashtu dhe te gjithe profetet po ashtu predikuan vetem rrugen e Zotit, qe eshte "nje e vetme",
    ne kete kuptim mendoj se thuhet se une dhe ati jemi nje, pra ne kuptimin se nqs ndiqni ato qe ju thashe , keni ndjekur rrugen e Zotit, pasi une jam i derguari dhe kam zbritur me urdhrin e Zotit t'ju predikoj ate rruge(ka thene me fjale te tjera Jezui)
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Bani,

Ne e kemi Ungjillin per t'iu referuar asaj se cfare ka thene Jezusi. Profetet me te vertete i kane folur popullit per Zotin dhe per rrugen qe duhet te ndjekin per t'iu afruar Zotit, por askush prej tyre nuk ka thene UNE JAM, e askush prej tyre nuk e ka quajtur Zotin ATE. Kete tager e ka vetem AI qe eshte BIR. Pra, Jezusi e ka autoritetin per ta shpallur veten te njejte me Atin dhe qe vjen prej Atit. E per kete arsye, Ai dhe Ati jane NJE. Pastaj Jezusi ka thene edhe 'UNE JAM rruga, e verteta dhe jeta' dhe 'Para se te ishte bota, UNE JAM' gje qe e hedh kategorikisht poshte teorine se Jezusi eshte nje profet si gjithe te tjeret. Besoj se ti e di qe akuza e vetme ndaj tij ishte se guxoi ta quante veten pikerisht UNE JAM. Ky eshte nje emer atribuuar Zotit, te cilin hebrenjte nuk guxojne ta zene me goje, e jo me ta quajne veten me nje emer te tille. Sa per kureshtje, hebrenjte, edhe sot e kesaj dite, emrin Jahve e lexojne Adonai. Pra, UNE JAM mund te thoshte vetem AI qe ishte Zot dhe NJE e i pandashem me Atin.

Bani, nuk je larg te Vertetes, por mos harro se e Verteta eshte DIKUSH e jo dicka, e Verteta eshte JETA dhe jo menyra e te jetuarit, pasi kjo e dyta eshte gjithmone pasoje e te pares dhe jo e kunderta.

Paqja me ne!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Atehere Seminarist, si t'i kuptojme keto fjale te profetit Jeremia ku mallkohet ai qe e vendos shpresen tek njeriu:

Po, ti shpjegoj. Do fokusohem ne faktin, per cfare edhe shkruajta ne kete teme, se ato vargje te Jeremias nuk kane te bejne me Teologjine e KUNGULLESHKAVE, kaq te pelqyer nga evangjeliket, e cila Skizohet mes pyetjeve, pse njeriu, jo njeriu por VETEM Zoti. Vetem Zoti e si rrjedhim ska pune njeriu.

Ky eshte therrmizimi qe i behet Krishterimit. Eshte herezi. Por eshte edhe semundje, sepse keta therrmizuesit bejne hipokrizi, sepse ata e adhurojne sepaku veten si njerez me zbulesa dhe kuptime hyjnore, me te cilat jane te detyruar te bien dakord te gjithe te tjeret.

Tjeter eshte perspektiva e vargut te Jeremias e tjeter te qenit NJE Krisht-Kishe, Krisht-shenjtor.

Ne Birin e Perendise shpresa vihet sepse eshte Perendi nga natyra. Tek shenjtori vihet sepse ne Krishtin eshte perendi nga hiri, po ashtu eshte bir nga hiri.
    Biresi ka Krishti, biresi kane edhe te krisht-eret. Dallimi eshte se i pari e ka nga natyra, ndersa te dytet e fitojne te qenit krisht-er edhe bij nga hiri. Ne kete hir, ne te qenit krisht-er edhe bij, ata behen edhe burim shprese, sepse marrin pjese ne lavdine e Birit te Perendise.
    Kjo shpejgon edhe pse EDHE HIJA e Pjetrit plotesonte deshirat e shpresat e te semureve per sherim.

Teologjia e kungulleshkave mund te logjikoje: derisa VETEM krishti eshte Bir, nuk ka se si te krishteret te behen bij. Vetem Krishti Perendi, keshtu qe te krishteret nuk mund te jene perendira. Ky eshte rezultati i pashmangshem i ketij mentaliteti.

Kjo perspektive e te parit te gjerave eshte ESENCIALE dhe ai qe i ndan keto eshte pikerisht ai qe mohon punen e Krishtit, e te berit te Kishes Trup te vet.
    Prandaj edhe pse NJE eshte gjykatesi, Krishti, ky i jep pushtet edhe Kishes te gjykoje; edhe pse NJE eshte Ai q eka pushtet te fale mekate, KY ia jep edhe Kishes pushtetin e fajles se mekateve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 25-06-2010 më 04:17

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Qendra e Kishes Katolike eshte Krishti e jo shenjterit. Pastaj, Laci nuk eshte larg. S'ka nevoje njeri te ngjitet fare deri ne Kishe, pasi predikimet degjohen fare mire deri poshte me ane te amplifikuesve te zerit.
    Fatkeqsisht, ne reagim te trysnise protestante shpesh here ne katolicizem reagohet duke adoptuar metoda protestante por ne sherbim te katolicizmit.

Kjo ka ndodhur edhe me pare me kishen, kur ne trysnine e protestanteve te shek.7-8 (islami+judaizmi), nje pjese e kishes adoptoi metoden e tyre per te mbrojtur krishterimin dhe arriti ne ikonoklazem.

Krishti nuk eshte qendra e Kishes, krahas shenjterve, sepse ne momentin qe do ishte keshtu, Krishti del si i pamjaftueshem, si nje pjese e se gjithes.
    Krishti eshte GJITHSHKA ne Kishe dhe jo thjeshte qendra. Vete shenjtoret jane manifestime te Tij dhe jo dicka ekstra krahas Tij.

Dhe po qe per qender doktrinore, Kisha eshte me qender Triadologjike dhe jo vetem Kristologjike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 25-06-2010 më 04:33

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Seminarist,

Ke te drejte: Krishti eshte GJITHCKA dhe AI manifestohet ne jeten e shenjterve. Por, shkrimi im i drejtohej Kristocentrizmit te cekur me pare ne shkrimet e Matrixit.

Te fala ne Krishtin!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Ne Birin e Perendise shpresa vihet sepse eshte Perendi nga natyra. Tek shenjtori vihet sepse ne Krishtin eshte perendi nga hiri, po ashtu eshte bir nga hiri.
    Biresi ka Krishti, biresi kane edhe te krisht-eret. Dallimi eshte se i pari e ka nga natyra, ndersa te dytet e fitojne te qenit krisht-er edhe bij nga hiri. Ne kete hir, ne te qenit krisht-er edhe bij, ata behen edhe burim shprese, sepse marrin pjese ne lavdine e Birit te Perendise.
    Kjo shpejgon edhe pse EDHE HIJA e Pjetrit plotesonte deshirat e shpresat e te semureve per sherim.

Teologjia e kungulleshkave mund te logjikoje: derisa VETEM krishti eshte Bir, nuk ka se si te krishteret te behen bij. Vetem Krishti Perendi, keshtu qe te krishteret nuk mund te jene perendira. Ky eshte rezultati i pashmangshem i ketij mentaliteti.

Kjo perspektive e te parit te gjerave eshte ESENCIALE dhe ai qe i ndan keto eshte pikerisht ai qe mohon punen e Krishtit, e te berit te Kishes Trup te vet.
    Prandaj edhe pse NJE eshte gjykatesi, Krishti, ky i jep pushtet edhe Kishes te gjykoje; edhe pse NJE eshte Ai q eka pushtet te fale mekate, KY ia jep edhe Kishes pushtetin e fajles se mekateve.
    Seminarist, mendoj se keto jane tema te ndryshme diskutimi.
    Nuk po diskutohet se a jane te bashkuar shenjtoret me Krishtin, por se a duhet te behet nje shenjtor shpresa per shpetim, apo Krishti?
    Krishti eshte guri i qoshes, shenjtoret jane gure te nderteses. Ky dallim eshte i qarte ne Bibel dhe ne teologjine e krishtere ku bashkimi me Krishtin nuk konsiderohet bashkim nga natyra, por nga hiri.

Ajo qe po mundohem te them eshte se shenjtoret e kane te marre shenjterine nga Krishti. Krishti ngelet burimi i shenjterise. Ata mund te kryejne mrekulli, te falin mekate, por keto i bejne gjithmone ne Emrin e Krishtit. Asnje shembull nuk kemi nga Bibla dhe Jetet e Shenjtoreve ku shenjtori te kryeje mrekulli me emrin e vet, apo ne saje te pershpirtmerise se vet (ketu dallohen dhe shenjtoret nga "njerezit e mire" te feve te tjera).
    Pra, kjo eshte ajo qe po theksoj: Burimin e Shenjterise, i Cili duhet t'ju shpallet njerezve me qarte dhe shpresoj qe vertet kjo te behet, ashtu sic pohon dhe Dielli Ime

Pra nje shenjtor kryen mrekulli sepse gjate jetes se tij ai u be nje ene besnike e hirit hyjnor dhe kjo cilesi mund te transmetohet dhe pas vdekjes. Por akoma dhe ky transmetim pas vdekjes behet me hirin e Zotit, sepse jo cdo shenjtor e ka aftesine e mrekullive. Ka pasur shume shenjtore qe nuk e kane pasur dhuntine e mrekullive. Atehere cfare te themi, a jane keta me pak te shenjte se ata qe e kane pasur?
    Jo, sepse ka shume dhurata por nje Dhurues te Vetem, shume gjymtyre por nje Koke te Trupit!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 25-06-2010 më 06:02
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli ime
    Fatkeqesisht, njeriu ka me shume prirje qe ta shohe Zotin si vegel apo si nje mjet per plotesimin e deshirave personale per te jetuar mire, per te pasur mbaresi, per te pasur femije, per te bere para, per te pasur shendet, e te tjera si keto, te cilat ne vetvete nuk eshte se jane deshira te kota, por qe ne fakt e vendosin Zotin ne sherbim te njeriut. Kjo gje ben qe njeriu te harroje se eshte krijuar per te jetuar me Zotin, pavaresisht kushteve ekonomike, sociale dhe shendetesore, ne te cilat gjendet, pasi jetimi ne dhe me Zotin kryhet permes shpirtit dhe jo trupit. Ky i fundit vec sa eshte ne funksion te shpirtit dhe shkon aty ku shpirti me vetedije te plote e con. Te mos e harrojme per asnje cast se te lume jane skamnoret ne shpirt!!!
    Amen! Kur Dielli thotë se Krishti është qendra, në këtë sens e thotë, pra që është Krishti dhe jo njeriu me nevojat e tij, qendra.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Bani,

Ne e kemi Ungjillin per t'iu referuar asaj se cfare ka thene Jezusi. Profetet me te vertete i kane folur popullit per Zotin dhe per rrugen qe duhet te ndjekin per t'iu afruar Zotit, por askush prej tyre nuk ka thene UNE JAM, e askush prej tyre nuk e ka quajtur Zotin ATE. Kete tager e ka vetem AI qe eshte BIR. Pra, Jezusi e ka autoritetin per ta shpallur veten te njejte me Atin dhe qe vjen prej Atit. E per kete arsye, Ai dhe Ati jane NJE. Pastaj Jezusi ka thene edhe 'UNE JAM rruga, e verteta dhe jeta' dhe 'Para se te ishte bota, UNE JAM' gje qe e hedh kategorikisht poshte teorine se Jezusi eshte nje profet si gjithe te tjeret. Besoj se ti e di qe akuza e vetme ndaj tij ishte se guxoi ta quante veten pikerisht UNE JAM. Ky eshte nje emer atribuuar Zotit, te cilin hebrenjte nuk guxojne ta zene me goje, e jo me ta quajne veten me nje emer te tille. Sa per kureshtje, hebrenjte, edhe sot e kesaj dite, emrin Jahve e lexojne Adonai. Pra, UNE JAM mund te thoshte vetem AI qe ishte Zot dhe NJE e i pandashem me Atin.

Bani, nuk je larg te Vertetes, por mos harro se e Verteta eshte DIKUSH e jo dicka, e Verteta eshte JETA dhe jo menyra e te jetuarit, pasi kjo e dyta eshte gjithmone pasoje e te pares dhe jo e kunderta.

Paqja me ne!
    eshte e vertete se ne bibel jane ato qe thua , por jane dhe te tjera te cilat per mendimin tim shprehin vertetesine , se pse derisa Jezu krishti predikoi se Zoti Perendia yne eshte nje i vetem , atehere , eshte nje i vetem, kjo eshte matematikisht precize, pra nuk mund te thuash kurre se perendia eshte dy ose tre,
    por e zeme se ke te drejte, jane Jezui dhe Perendia te pandashem ne nje, por e thame me lart se u predikua se Zoti , Perendia yne eshte nje dhe ajo qe e perforcon eshte se Jezui u vetdeklarua i derguar, pra i derguar i kujt!, i Perendise patjeter,pra njeri eshte nje , Perendia , se po te ishte ndryshe nuk do ekzistonin dhe keto vargje biblike qe jane argument teper sqarues;
    John 17:23 Unλ jam nλ ta dhe ti nλ mua, qλ tλ jenλ tλ pλrsosur nλ unitet dhe qλ bota tλ njohλ qλ ti mλ ke dλrguar dhe qλ i ke dashur, ashtu si mλ ke dashur mua.
    pra Ti(Perendi) je ne mua thote jezusi ,
    ne kete shembull Jezui e perdor fjalen unitet ne kuptimin e rruges qe duhet ndjekur, per arsye se te njejten fraze e perdor Jezui dhe per besimtaret kur thot , Une jam ne ta , por te njejten perdor dhe sic thame, dhe ti je ne mua, pra ne kuptimin e unitetit te rruges , sepse nuk mund te kuptohet ndryshe fraza me siper.

me te vertete kjo eshte mbyllja me e bukur e te gjitha posimeve qe kam pare ndonjehere,"Paqja me ne".

edhe pse nuk biem dakord:

Paqja gjithmone me ne ,Dielli_ime !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 25-06-2010 më 08:11
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •