Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14

A janë më të zhurmëtit ata që më së paku e përjetuan ”diktaturën”?

Shkrimi im i parafundit nga politika.

Me ”plotikë” jam marrë nga zori, në një kohë kur atdheut duhej bërë një ”argat” edhe nga ky lëm. Nuk kam kryer shkollë për poltikë, ndaj e di se jam shumë i magët në këtë aspekt. E them këtë, sepse mënyra si e kam zgjedhur unë rrugën për të bërë politikë nuk përkon me zanatin e politikës. Edhe të bësh poltikë edhe ta thuash të vërtetën kjo nuk shkon. Prandaj nuk i them vetes poltikan derisa sa shkrim që kam bërë këtu e kam thënë me sinqeritetin më të madh dhe me vërtetësinë aq sa ka qenë diapazoni im i njohurive.

Jam duke u munduar për ta gjetur fillin e së keqes shqiptare, por ende po më nevojitet edhe një fakt. Sa ta gjej edhe këtë fakt, do të dal me konstatimin tim. Këtë parafakt po më nevojitet të ma thoni ju, meqë unë e kam të fiksuar se nëse kjo është e vërtetë, atëherë shkaktari kryesor që s’po na ecën puna si duhet janë këta persona.

Pra: A janë më të zhurmëtit ata që më së paku e përjetuan ”diktaturër”?

Nëse edhe ju mendoni se kjo është e saktë, ilustrojeni me ndonjë shembull.

Respekt për ju,

P.S. Tema kryesisht ka të bëjë me shqiptarët e Shqipërisë, por ka përgjasime shumë të mëdha edhe në Kosovë, prandaj mund të shkruhet edhe për politikën në Kosovë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 11-06-2010 më 20:15
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    323
    nuk o puna se paska bura t dobet,po se nuk paska burra t rond, dmth jo fizikisht po me at grad urtesie e peshe qe e do puna....

Për fat të keq sot vrasin mendjen si e si të evropjanizohen o te amerikanizohen ne planin strategjik, të grekzohen të taljanizohen e po e desh puna e hesapi të serbzohen në planin taktik si dhe ma parë të jugosllavizohen të sovjetikëzohen të kinezohen e kjo nuk ka si të jetë faji i asnji udhëheqësi apo klani sado që kështu duket, por mungesa e nji parije të vërtetë dhe mungesa e aftësise tonë për të gjet mendimin ose iden së pari e njerzit ma të mirë për ta vue në jetë e mbasandaj, për t i ndjek ndihmue sakrifikue e po qe e thanë me fitue diçka.

e prandaj vuajm te keqijat qe po kemi

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Nese kerkon te zgjerosh njohurite e tua nga politika,dhe pak me shume nga ajo shqiptare nuk duhet te kerkosh ndihme ne nje forum virtual ku secili shkruan cfaredo qe i pelqen.Ty te duhet te shpenzosh ore neper biblioteka dhe jo ne forume.
    Nuk behe politikan nga forumi dhe as intelektual nga Wikipedia.
    Mere si sugjerim miqesor!
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Nese kerkon te zgjerosh njohurite e tua nga politika,dhe pak me shume nga ajo shqiptare nuk duhet te kerkosh ndihme ne nje forum virtual ku secili shkruan cfaredo qe i pelqen.Ty te duhet te shpenzosh ore neper biblioteka dhe jo ne forume.
    Nuk behe politikan nga forumi dhe as intelektual nga Wikipedia.
    Mere si sugjerim miqesor!
    Përshëndetje Bel
    edhe unë kam menduar kështu një herë e një kohë për forumin, por, jo. Forumi është një barometër goxha i saktë për të matur gjendjen gjithëpopullore. Fjala popullore thotë:"Çka ka shtëpia, tregon fëmija".

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin

Shkrimi im i parafundit nga politika.

Me ”plotikë” jam marrë nga zori, në një kohë kur atdheut duhej bërë një ”argat” edhe nga ky lëm. Nuk kam kryer shkollë për poltikë, ndaj e di se jam shumë i magët në këtë aspekt. E them këtë, sepse mënyra si e kam zgjedhur unë rrugën për të bërë politikë nuk përkon me zanatin e politikës. Edhe të bësh poltikë edhe ta thuash të vërtetën kjo nuk shkon. Prandaj nuk i them vetes poltikan derisa sa shkrim që kam bërë këtu e kam thënë me sinqeritetin më të madh dhe me vërtetësinë aq sa ka qenë diapazoni im i njohurive.

Jam duke u munduar për ta gjetur fillin e së keqes shqiptare, por ende po më nevojitet edhe një fakt. Sa ta gjej edhe këtë fakt, do të dal me konstatimin tim. Këtë parafakt po më nevojitet të ma thoni ju, meqë unë e kam të fiksuar se nëse kjo është e vërtetë, atëherë shkaktari kryesor që s’po na ecën puna si duhet janë këta persona.

Pra: A janë më të zhurmëtit ata që më së paku e përjetuan ”diktaturër”?

Nëse edhe ju mendoni se kjo është e saktë, ilustrojeni me ndonjë shembull.

Respekt për ju,

P.S. Tema kryesisht ka të bëjë me shqiptarët e Shqipërisë, por ka përgjasime shumë të mëdha edhe në Kosovë, prandaj mund të shkruhet edhe për politikën në Kosovë.
    Uau!...Eshte nje nga mendimet e shprehura me te bukura qe kam lexuar ne forum.
    Mendim intelektual,fillozofi e vertete.Eshte nje mendim i qarte moral- politik.
    E qartesia eshte e vetmja rruge e drejte per nje mendim;intelektual,politik,filozofik,qe mund ti sherbej nje populli.

Diktatura komuniste,pati shume te keqia,krimet,varferin,injorancen...etj etj...Por mbi te gjitha e keqja me e madhe qe prishja e njeriut,keqesimi moral-kulturor i tij.

Po ashtu dhe sot,problemi eshte njeriu i mire e i ndershem.Me nje ndryshim;qe sot nje njeri te mire e te ndershem e klasifikojme me budallain.

Pra filli i se keqes,eshte mos hapja e dosjeve te njerezve te diktatures.Kjo solli si shkak mosditurin e te vertetes;kush ishte njeri i mire e kush ishte i keq,kush ishte i ndershem e kush ishte i pandershem.
    Mungon e verteta,qe eshte qartesi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-11-2009
    Postime
    160
    Edhe une e quaj Temen SHUME te drejte !! Per mindimin tim ashtu eshte "me te zhurmshmit jane ata qe sjetuan as edhe nje dite te vemte nen Ditaturen"
    Shembuj ka shume por une po te them nje qe me ben gjithmone per te vjelle.

Vellezerit tane Kosovare sot jane bere me mbi 50% "truproje" e Psikopatit Berisha, nderkohe qe ne kablloqen e tyre mendojne se jane bere truproje e "demokracise" dhe se po mbrojne Kombin nga "kthimi i Komunizmit". Shajne Shqiptaret ne menyrat me te ulta (deri Serb i quajne - pa pike turpi) dhe nuk kane jetuar as edhe nje dite te vetme ne Shqiperi (as ne ate kohe dhe as ne kete kohe !!!).

Cuditesha shume dhe ne fillim me mundonte ky fakt .... E pyes nje mikun tim Kosovar : "perse keshtu, cfare ndodh ?" - dhe ai me pergjigjet : "Ne Kosovaret pa dallim e donim Bac Enverin dhe betoheshim ne emer te Tij ... Ishim te lumtur qe edhe pse ne ne Kosove vuanim, Shqiperia jone, Vendi Meme, ishte Far ndricues ne Europe, ashtu sic degjonim fshehurazi ne Radio-TV Shqiptar ... Dikur kur erdhi Doktor Salia ne pushtet dhe njerezia pa dhe degjoi sa mbrapa kish ngel Shqiperia, u ndiem te genjyer dhe tradhetuar nga Enveri dhe Komunizmi Shqiptar ... Per me teper, duke pasur nje urrejtje te thelle per Komunizmin Jugosllav, kur sot dikush degjon llafin "Komunist" i hypen gjaku ne koke ... Doktor Salia thote hapur qe lufton Komunizmin (na sun e dime qi ai ka qen vet Komunist) dhe na sot betohemi ne emer te Bac Salijas ...."

Pra keta Vellezerit tane, edhe pse Patriote te sinqerte, jane me te zhurmshmit dhe bile te gatshem te presin gjysmen e Shqiperise ne emer te luftes kunder Diktatures se atehershme ....
    Qe Diktatura e sotme duhet te kritikohet apo shmanget nuk e kuptojne dot ...

Ky eshte vecese mendimi im. Respekt

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Traktorist, ke jetuar ndonje dite ne regjimin e Enver Hoxhes?
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-11-2009
    Postime
    160
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Traktorist, ke jetuar ndonje dite ne regjimin e Enver Hoxhes?
    Them se po, jam Student i 1990-es dhe kam kontribuar (me aq sa kisha une mundesi) ne permbysjen e atij rregjimi. POR nuk mund te pajtohesha dhe pajtohem me IDIOTESIRAT e Sali Berishes, si individ ("Komunistet ne Litar", "te djegim gjithcka se do ta ndertojme te re, kemi cekun e bardhe", "sjelljen e me idioteve me pushke ne dore per te djegur Jugun e Shqiperise" .... dhe qindra te tjera si keto).

Dhe nje gje te jete e qarte per te gjithe Ju perkrahesit e flakte te Gomarit Berisha - te ishte Berisha ne 1990 ne pushtet, Shqiperia sot do kishte vetem 1,5 milione banore, sepse Berisha do i kishte djegur te gjalle te gjithe ate qe do tentonin demokratizimin e vendit !!!

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

me duket...

me duket se ne vitin 90' te gjithe shqiptaret ishin studenta..kedo qe pyet sot te thote se ka qene student i 90'..nje pjese e mire kane qene duke levruar arat apo duke kullotur bagetine dhe sot na dalin stodenta dhjetori..

Shkrimi im i parafundit nga politika
    - thote baca adem..eh sa here ka thene se nuk merret me politike..shpresojme te jete vertete i parafundit...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    me duket se ne vitin 90' te gjithe shqiptaret ishin studenta..kedo qe pyet sot te thote se ka qene student i 90'..nje pjese e mire kane qene duke levruar arat apo duke kullotur bagetine dhe sot na dalin stodenta dhjetori..

Shkrimi im i parafundit nga politika
    - thote baca adem..eh sa here ka thene se nuk merret me politike..shpresojme te jete vertete i parafundit...
    përshëndetje malsori
    nuk ia vlen të merrem me politikë. nuk kam kryer shkollë për politikë. e kam thënë edhe në psotimin e parë. me siguri dal më i suksesshëm aty ku kam jam pak më profesionist. pse s'merrem me ndërrimorët unë e me gjëza të tjera. me ndërrimorë e me gjëza fundja nuk bëj armiq, ani se edhe nga poltika në privat kam marrë falëdnerime.
    nuk ia vlen.
    Respekt,

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •