Kurė shiqoni emisionin e Besim Dines qe ne fillim prisni se do qesheni ,sju bie ne fije njeriu ne shqiptarve, ku ne emisione per te qeshur qani ...ne ato qe jon per te qa qeshni. Une sa per tv emisione kure sme pelqejn e fik tv-ven,ndersa kure takoj ne ne pune e ne rrug gjithnji po thuja se zhgenjehem me ta.Ne rruge ste respektoj ne kumunikacion,ne pune shiqojn ti zotrojn nga 10 vende pune e per Zotin as nji nuk e din ose nuk e kryejn me pergjegjsi morale, se saper ligje as nuk ka as nuk funksionoin.Ajo qe esht me e keqja esht kure njeriu nuk di e mendo se di, sepse nga nji her njeru mund te ja qello ganė hahaha.
me vjen mire qe e paske kape kete moment por mos u merzit..nuk na perfaqesojne popullin shqiptare dy debile qe vertete ishin per marre te zotit..ka plot djem e vajza qe te japin uje ne bisht te luges kudo ne viset shqiptare..ashtu siq ka edhe debile te tilla..
nje gje duhet te na shqetesoje te gjitheve si komunitet..masivizimi i shkollimit te larte..ndoshta jemi vendi i pare ne europe per universitete per numer banoresh..gjithfare universiteti...dhe gjithfar studentesh..nje pjese e te cileve nuk dine ti japin uje gomarit...dhe me e keqja dalin edhe ne publik dhe ta shpifin..siq na e shpifen dy debilet e mesiperme..
por ka edhe nje gje tjeter..jeta i skarcon gjate rruges..nje pjese mund te vegjetojne por te jeni i sigurte se pjesa dermuese fillojne e mbesin rruges..ashtu siq kishin mbete keto dy debilet..kerkush nuk te merr ne pune nese nuk ke aftesi..
me ka ndodhe nje here me nje kolege timen..per nevoja te arsimit ajo ishe punesuar si mesuese..kam qene vete present kur nxenesi i thoshte se eshte emer dhe mesuesja i thoshte eshte mbiemer..ne te vertete nxenesi e kishte drejt pasi ishte emer i rases gjinore dhe jo mbiemer ..mesuesja i thenqin vitin tjeter iku te delet se kaq e kishte aftesine..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 13-06-2010 mė 08:17
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Ky eshte rezultati i universiteteve private te cilat dolen si kepurdhat pas shiut pas perfundimit te luftes ne kosove .
Te tille analfabeta me diploma ka me mijra jo nje e dy dhe nuk duhet te kemi frik ase komplekse ta themi e ta pranojme te vertet
Zaten per ket arsye edhe jemi ktu ku jemi duke i fshehur rehabilitur e konzervuar te palarat tona ???
hahahah
tani bile po mundem me qesh edhe me veten, saktesisht me nervozat e mija te shkaktuara nga disa kandidat... qofshin ato te besimit (gjeniut te humorit kosovar), qofshin ato te "kush do behet milioner"... meqe po e shoh qe nuk jam vetem me kete "siklet".
eshte nje tragjikomedi e vertete te shohesh absolvent te universiteteve te ndryshme qe s“kan lidhje me shkollen, te shohesh ekonomist te diplomuar qe dorezohet para nje pyetjeje matematikore nga me te thjeshtat... dhe per t“ia vene kulmin idiotesise se vet ai deklaron: (citoj) matematika kurr sme ka shku aq fort!?!?!?!
paramendoni o njerez, nje ekonomist qe nuk i ka punet mire me matematiken (e thjeshte)!?!
nje kusherire imja ka mbaruar juridikun ne up dhe s“eshte ne gjendje ta shkruaj nje rresht komplet pa bere gabime drejteshkrimi. ma teper as qe e mundoj ate se ia di kapacitetin.
derisa nuk ishin keto kuize qe te shihet marifeti i diplomave kosovare une ndihesha keq kur degjoja qe filani e fisteku me fakultete te mbaruara kan ngel qoban. por tani po shifen edhe arsyet (me siguri qe kjo nuk vlen per te gjith, por jane nje numer i madh te cilet nuk kan merita as per diploma te shkolles se mesme)
per t“u nderlidhur me parafolesin qe ceku shembullin e gjyshit qe kishte vizituar djalin ne gurbet dhe ishte befasuar me shpjegimin e nipit qe i kishte bere per kamelonin... kete po e perjetoj dite e perdite me prinderit dhe femijet e mi, ku sidomos nena per dit meson diqka nga vajza ime qe ka vetem 6 vjet dhe eshte ne parashkollore.
per dallim nga nusja ime, nena e pranon dhe e denon nivelin e ulet te shkollimit ne kosove (nena ka vetem 4 vite shkolle), perderisa nusja eshte perplot lavdata per shkollen dhe arsimin ne kosove (nusja ka 8-vjeqaren me krejt 5-she).
kur u fejova, babai i nuses time me thoshte: "ki me kon krenar qfar nusje ke me mar. e ka kry shkollen krejt me 5-she. din anglisht, serbisht e qe besa per dy tre muaj ka me msu edhe gjermanishten ma mire se ti..."
luje "deqanas" luje i thojsha vetes une... te paska ra bingo ne katror (se per bukuri njemend ishte shum e bukur kaurresha, se paku per kete nuk kam dilema as sot e ksaj dite).
pa vonu une edhe u martova me gjeniun tim (qe fatkeqesisht nuk kishte patur kushte te shkollohej me tej se kush e din sa diploma i kish qendis) dhe pash qe ajo jo qe din anglisht e serbisht e besa edhe gjermanisht, por fatkeqesisht kishte probleme edhe me gjuhen shqipe. :-(
shihemi n“gjykate
Tani une se kuptova ,dinte anglisht e serbisht por me shqipen kishte probleme apo asnjeren ?, doli siq te tha babai i nuses apo nuk te doli?
Me fal te te pyes por tregimi qe aq interesant e i sinqert por fjalite e fundit ,se paku per mua ishin te paqarta dhe me behet"vesvese' po se kuptova![]()
po cfar anglisht e gjermanisht bre pash buken?!?
kah ne themi, "nxan n“thu ne shqip", pra ka probleme me gjuhen amtare, e lere me per gjuhe te huaja.
tani ka gati 12 vite qe jeton... madje edhe punon ketu, por gjuhen gjermane nuk e flet por e shqelmon.
nje gje e di edhe per veten time, qe edhe une jam larg asaj te them qe flas/shkruaj gjuhen shqipe perfekt, por une kam vetem 4 vite shkolle shqipe, dhe pastaj kam emigruar ne gjermani.
nuk e quaj edhe qijamet nese dikush ka kapacitet te kufizuar, por qijamet eshte kur njerezit nuk din ta vleresojne dijen e vet realisht.
nje shembull tjeter eshte nje kusheri i imi, te cilit i kishte ardhur diploma e gjimnazit perplot pes-she perderisa ai ne kohen e provimeve sherbente si kamarier ne lokalin e djalit te axhes...
mirepo dallimi mes ketij maturantit te shembullor, qe ka probleme me gjera elementare si shkrim lexim dhe gjeniut tim, e cila e sheh veten si viktime e kushteve te kqija te babait te saj, qe ia pamundesuan nje shkollim te larte, se perndryshe do behej ndoshta edhe mjeke (me ia kajt nonen naj pacienti me lon sakat...) - pra dallimi eshte qe ai kusha im din ta vleresoj se ai vet eshte pergjegjes per gjendjen e tij por i fajeson edhe profat qe ia kan mundesuar marrjen e matures pa kurrfar kriteri... ndersa gjeniu im gati sa s“shtyhet edhe me mua qe kam mbaruar shkolle te larte ekonomike ne gjermani... dhe ate pa marr para sysh qe shpeshhere me duhet me i perkthy shqip-shqip.
"mejrem" besoj qe tash e kuptove a?
me t“mira
shihemi n“gjykate
Disa "arsimtarė" nė Malishevė, pas dyshimit se kanė diploma flaso, nė intervista, nuk ditėn tė tregojnė ku gjendet Shkolla e Lartė ku diplomuan. Diplomat u blenė si mall diku nė ndonjė lokal (nate).
ne shqiptaret jemi ne fund te botes ,nen zezaket e afrikes.
po te kishin qene vetem keta dy vajza hallall ,po po shiqove edhe pak me anesh
kengetaret striptizeta, poltikanet,hajduta, profesoret manika dhe seksimena,
ma thuani kush eshte ne godi ,krejt m.uta
Krijoni Kontakt