Close

Rezultati i Sondazhit: E drejta per te zgjedhur menyren e vdkejes?!

Votues
55. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam pro dhenies se kesaj te drejte.

28 50.91%
  • Jam kunder dhenies se kesaj te drejte.

27 49.09%
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 128
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    Informohu per ate qe ndodhi me Piergiorgio Welby dhe do shohesh qe ka persona qe e kerkojne kete gje.

Oncologist and long-time euthanasia supporter Umberto Veronesi and surgeon Ignazio Marino said Welby's right to refuse medical treatment was granted by Italian constitution and by the code of conduct of the Italian medical association.[13] One of Welby's doctors noted that after switching off the ventilator, the code of conduct would force him to take proper action to revive the patient once he reached a state of unconsciousness.[14]

Ne US pacienti ka te drejte te refuzoje mjekim. E shoh qe ne Itali kohen e fundit po behet ky debat. Refuzimi i mjekimit edhe eutanazine une e interpretoj si dy gjera te ndryshme. Jam pro per refuzimin e mjekimit, por kundra eutanazise.

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin

Oncologist and long-time euthanasia supporter Umberto Veronesi and surgeon Ignazio Marino said Welby's right to refuse medical treatment was granted by Italian constitution and by the code of conduct of the Italian medical association.[13] One of Welby's doctors noted that after switching off the ventilator, the code of conduct would force him to take proper action to revive the patient once he reached a state of unconsciousness.[14]

Ne US pacienti ka te drejte te refuzoje mjekim. E shoh qe ne Itali kohen e fundit po behet ky debat. Refuzimi i mjekimit edhe eutanazine une e interpretoj si dy gjera te ndryshme. Jam pro per refuzimin e mjekimit, por kundra eutanazise.
    Welby ka luftuar edhe per te drejten e eutanazise, normal qe ne Itali presidentit italian ai mund ti kerkonte vetem refuzimin e mjekimit se edhe kjo ishte shume..ne Itali akoma nuk ekziston nje ligj i qarte per kete problem, dmth cdo ceshtje analizohet personalisht, kjo per arsye se Kisha i fut hundet kudo

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159

@ Soni

Ta lesh një pacient me sklerozë multiple ne stadin e fundit për 2-3 ditë(aq sa do duhej që të vdiste pa ushqim) edhe pa e mjekuar, do të thotë ta çosh në 'ferr' para vdekjes, vazhdoj ta përsëris, se dhembja që ndjejnë këta persona nuk e koncepton dot ti! Ti je në karrige tani, shkon në disko edhe vrapon edhe merresh me sport sa të doj qejfi. Këta persona shpesh as nuk arrijnë dot ti lëvizin muskujt e buzëve, pra as nuk arrijnë dot të flasin. Por i duhen pajisje teknologjike shumë të shtrenjta që të shprehin mendimet e tyre. Këta janë adult edhe kanë të drejtë të zgjedhin mes 'ferrit'(jetës në këtë rast) apo 'paqes'(vdekjes në këtë rast).

Disa gjëra që ti nuk di edhe po gabon pa u informuar:

"Eutanazia" nuk është vrasje! Por çlirim! E vendos vetë personi që e përjeton ferrin çdo ditë mbi veten e tij.

Eutanazia nuk ka dhembje fare! Thjesht personi shuhet në pak çaste, pa dhembje fare!

-

Ndërsa të bësh siç thua ti, ta lesh të vdesë pa ushqim edhe pa mjekim i bie torturë e qëllimshme edhe e pafalshme!

Të paktën çastet e fundit të jetës së poshtër që ju shfaq atyre njerëzve i duhet lejuar ti përjetojnë pa dhembje. Edhe jo edhe ato çaste të fundit ti kalojne me sadizëm!

Prandaj informohu mirë!

Eutanazia nuk është helmim me ilaç mizash, por shuarje e qehtë!

Ajo që thua ti "lere pa ushqim edhe pa mjekim" është kanibalizëm, sesi të del nga goja ty nuk e kuptoj dot. Por nuk mendoj se e bën qëllimisht, thjesht mendoj se e ke nga pa njohuria mbi këtë çështje!

-

@ Besimtarët

Mos na çani tr@pin në çdo cep të forumit me fenë, është një nën forum për fenë, shkoni aty.

-

@ Moderatorët

Nuk jam shumë i sigurtë, por mendoj se ka rregulla që i detyrojnë forumistët të postojnë me shkrim normal, edhe jo me shkrim gjigand me ngjyra edhe të nxirë.
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Talking

Ky fieri nga gjirokastra ka te drejte

i/e regjistruar Maska e kleos
    Anëtarësuar
    28-04-2006
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    426
    Citim Postuar më parë nga Fieri89 Lexo Postimin

@ Soni

Ta lesh një pacient me sklerozë multiple ne stadin e fundit për 2-3 ditë(aq sa do duhej që të vdiste pa ushqim) edhe pa e mjekuar, do të thotë ta çosh në 'ferr' para vdekjes, vazhdoj ta përsëris, se dhembja që ndjejnë këta persona nuk e koncepton dot ti! Ti je në karrige tani, shkon në disko edhe vrapon edhe merresh me sport sa të doj qejfi. Këta persona shpesh as nuk arrijnë dot ti lëvizin muskujt e buzëve, pra as nuk arrijnë dot të flasin. Por i duhen pajisje teknologjike shumë të shtrenjta që të shprehin mendimet e tyre. Këta janë adult edhe kanë të drejtë të zgjedhin mes 'ferrit'(jetës në këtë rast) apo 'paqes'(vdekjes në këtë rast).

"Eutanazia" nuk është vrasje! Por çlirim! E vendos vetë personi që e përjeton ferrin çdo ditë mbi veten e tij.

Eutanazia nuk ka dhembje fare! Thjesht personi shuhet në pak çaste, pa dhembje fare!

-

Ndërsa të bësh siç thua ti, ta lesh të vdesë pa ushqim edhe pa mjekim i bie torturë e qëllimshme edhe e pafalshme!

Të paktën çastet e fundit të jetës së poshtër që ju shfaq atyre njerëzve i duhet lejuar ti përjetojnë pa dhembje. Edhe jo edhe ato çaste të fundit ti kalojne me sadizëm!

Prandaj informohu mirë!

Eutanazia nuk është helmim me ilaç mizash, por shuarje e qehtë!

Ajo që thua ti "lere pa ushqim edhe pa mjekim" është kanibalizëm, sesi të del nga goja ty nuk e kuptoj dot. Por nuk mendoj se e bën qëllimisht, thjesht mendoj se e ke nga pa njohuria mbi këtë çështje!

-

@ Besimtarët

Mos na çani tr@pin në çdo cep të forumit me fenë, është një nën forum për fenë, shkoni aty.

-

@ Moderatorët

Nuk jam shumë i sigurtë, por mendoj se ka rregulla që i detyrojnë forumistët të postojnë me shkrim normal, edhe jo me shkrim gjigand me ngjyra edhe të nxirë.

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Fieri89 Lexo Postimin

Kam pare njerez afer ne vdekje, jo nje apo dy por shume nuk flas ne ajer sic po ben ti.
    Kur je ne fund te jetes, nuk ha nuk pi, gjume tere diten, edhe kur zgjohesh i fut morfine pra je me ilace per te hequr dhimbjet. Familja eshte ajo qe e vuan me teper. Provo e tregoja Eutanazine clirimtare familjarve.

Tregim:
    Nuk e di c’te them, por ate nate u ndjeva shume I turbullt nga gjithe ajo cfare pashe.
    Anaria dergjej ne shtrat plot 9 muaj e e kater dite e kater ore qe nga momenti qe une u largova nga spitali.
    Mjeket I kishin hequr te gjitha shpresat qe muajin e pare qe u u shtrua ne spital.
    Tani biles mjeket kishin ndryshuar shume edhe ne sjelljen e tyre – nuk dua ate them se nuk kujdeseshin me ,por dicka brenda tyre fliste “ si ka mundesi qe Anaria nuk po vdes” .
    Ndoshta une po tregohem I vrazhde ne leximin e mendjeve e mjekeve,por qe mbas muajit te dyte ata na treguan neve familjareve se duhet te pergatiteshim per me te keqen.
    Diagnoza : semundje shume e rende e pasherueshe “kancer”.
    Po si dreqin kishte mbire keshtu(nje kancer) ne nje vajze kaq te re edhe te njome ,e cila e adhuronte jeten –kishte plane fantastike per jeten- e priste nje ardhme e shkelqyer.
    Une si kusheriri I saj I pare e ndjeja shume ikjen e saj ; jo vetem se isha rritur me te ,por e kisha dhe shoqen me te ngushte ne grup.
    Studionim te dy per te njejtin profesion, dhe ajo me besonte shume dhe me tregonte cdo gje qe ndoshte me jeten e saj. …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………
    Shkova ne spital diten e pare te javes mbas nje fundjave monotone qe kisha kaluar dhe per habine time ne dhomen e Anarise pashe nje figure te vogel te zeze te mbeshtjelle me nje shall te madh rreth trupit – po ,po e njoha menjehere ishte gjyshja jone (babai im dhe Anarise ishin vellezer) Ishte nena Kolja keshtu I therrisnin te gjithe ne fis. Emri I vertete I gjyshes eshte Nikoleta . U afrova afer e perqafova ,por e pashe qe nuk me perqafoi mire ,sepse ne dore mbante dicka . Nje kavanoz I vogel qe gjyshen time nuk e linte te takonte njerezit mire.
    E putha Anarine ne faqe dhe u ula perballe gjyshes. Gjyshja ma tundi koken lehte dhe syte I shkelqenin plote leng.
    Nga xhaxhai dhe nusja e xhaxhait mora vesh se me lutjen e tyre mjeket kishin pranuar te benin edhe nje séance te fundit kunder semundjes ,megjithese ata nuk ia keshillonin Anarise per shkak te gjendjes fizike qe ajo kishte momentalisht. Xhaxhai dhe gruaja e til kishin firmosur edhe per me te keqen qe kishte 85 % shance te ndodhte gjate séances terapeutike qe do te zhvillohej.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………… …..
    Nuk e di por po I thoja Anarise se kishte ndodhur nje mrekulli,por ajo si pak camaroke qe eshte ngulte kembe tek mjeket qe e kishin trajtuar ate , kur edhe ata (mjeket) nuk ishin aq te qarte me veten e tyre per kete qe kishte ndodhur, megjithese séance kishte kaluar mjafte mire dhe ata nuk u besonin dot syve se si kishte pasur mundesi qe Anaria e kishte perballuar aq mire seancen dhe me cuditshmja efekti i permeiresimit ishte vene re qe diten e pare mbas séances.
    Por nje gje ishte e rendsesishme qe dy jave mbas séances te gjitha analizat qe kishte bere Anaria kishin dale shkelqyer dhe semundja po vinte drejt zhdukjes.
    Ajo tani mund te fliste rrjedhshem; nuk kishte me dhimbje dhe me e bukura ishte se mbas dy javeve mund t’i kthehej jetes normale “Mrekullia vete”
    …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………..

Kafja qe po shijoja ne ato momente ishte e shkelqyer.
    Dhe kete kafe ma bente si gjithmone nusja e xhaxhait (Teta Sela)
    Ajo sikur kishte mbaruar ndonje kurs per berjen e kafeve.
    Perballe kisha Anarine e cila vazhdimisht do te ngulte kembe ne ndonje ide te veten rreth studimeve.
    Dhe aty ne Shtepine e Anarise mbas tre muajve te daljes se saj nga spitali mora vesh se gjyshja per nje muaj rrjesht kishte shkuar ne spital dhe I jepte Anarise nga lunge caji perzjerjeje nga lengu qe kishte brenda ne kavanoz,kur une e pashte ate dite qe shkova ne spital.
    Dhe ajo dite qe une e kisha pare gjyshen me me kavanoz ne dore ishte dita e fundit e dhenjes se (ilacit popullor) nga ana gjyshes .

Dhe aty pasi teta Sela me tregoi per kete gje ne filluam debatin me Anarine e cila besonte se ndoshta kura popullore e kishte ndihmuar vetem psikologjikisht dhe punen me te madhe e kishin bere mjeket , ndersa une ngulja kembe tek kura popullore e nene Koles.
    U detyrova t’I them teta Seles edhe per nje kafe te dyte se mesa pashe nuk kisha ndermend te terhiqesha nga debati .
    …………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………
    Ne fund te fundit nuk isha ekspert ne kete fushe dhe e rendesishmja
    ishte se Mrekullia kishte ndodhur dhe Anaria ishte perbale meje duke me folur.
    Besoj se e kuptoni thelbin e tregimit

Per mendimin tim shpresa vdes e fundit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga eaglexxx : 12-06-2010 më 17:24
    .................................................. ........................................

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Kam pare njerez afer ne vdekje, jo nje apo dy por shume nuk flas ne ajer sic po ben ti.
    Kur je ne fund te jetes, nuk ha nuk pi, gjume tere diten, edhe kur zgjohesh i fut morfine pra je me ilace per te hequr dhimbjet. Familja eshte ajo qe e vuan me teper. Provo e tregoja Eutanazine clirimtare familjarve.
    O Soni, ne po flasim për adultë! Edhe askush nuk vendos mbi ata! Ore kur je adult nuk jep firmë familja se çfarë do bëhet me ty, por e vendos vetë! Nëse adulti vendos eutanazinë, ashtu do jetë! NUK E PJE®DH NJERI FAMILJEN!

Citim Postuar më parë nga eaglexxx Lexo Postimin
    Tregimesoj se e kuptoni thelbin e tregimit

Per mendimin tim shpresa vdes e fundit.
    Je larg nga tema! Nuk po flasim për kancer apo sëmundje jetë a vdekje!

Po flasim për jetë nën torturë fizike edhe pa mundësi për tu kthyer mbrapsht në një jetë normale!

(Lexoni mbi sklerozën e shumëfishtë në stad të avancuar.)
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Simbas votave po e shof se Shqiptaret qenkan me egoista se Europjanet.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

i/e regjistruar Maska e B.C.B
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Republika e Prishtines
    Postime
    796
    kete te drejte e ka vetem krijuesi qe te ka kriju...mos besoni shume ne filma o shqiptar hahaha..

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •