Jam kunder dhenies se kesaj te drejte.
...P.S. ateher beni vetvrasje qfar po pritni....
Jam pro dhenies se kesaj te drejte.
...P.S. ateher beni vetvrasje qfar po pritni....
E kupton temën? E di çfarë është eutanazia?
Këtu po flasim për persona që nuk kanë më shance të bëjnë jetë normale, kanë mbi 10 vite të paralizuar, edhe ndiejnë dhimbje fizike të pa përshkrueshme!
NUK MENDON SE PO TË ISHTE TI NË KËTË POZITË DO DOJE VETË TË ZGJIDHJE NËSE DOJE TË JETOJE?
[QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]
Kundra,
Si ka zemer ti japi fund jetes nje mjek.
Nuk behet fjale per "te drejten per te zgjedhur menyren e vdekjes", por per te "drejten per te vdekur", e cila zbatohet ose duke nderprere masat jetembajtese te mjekeve ose duke dhene mjete vdekjeshpejtuese.
Per kete te drejte ne parim jam kunder. Sepse vrasja duhet te tabuizohet rrenjesisht ne shoqeri. Por ne raste te jashtezakonshme nder te jashtezakonshmet e te jashtezakonshmeve do e kisha lejuar.
Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 12-06-2010 më 05:57
Mendo per nje moment qe ke muaj qe dergjesh ne shtrat, nuk levize , ke vetme dhimje qe i m'posht me morfin, shpresat jane 0 qe mund te sherohesh.
Jo vetem ana fizike , por edhe shpirti po te plas nga dhimjet dhe trishtimi , pse mos ti japim ketij personi te drejten te zgjedhi ??
Po dal pak nga tema :
Mu kujtua historia e mamas sime me te emen , i thane te dilte nga dhoma se nuk i del shpirti po te jesh ti aty .
Do e quaja egoizem nqs nuk e len tjetrin te shkoj,ti japesh nje mundesi te vdesi i qete , vetem se shpresojme qe mund te ndryshoj cdo gje, kur ne te vertet cdo gje ka mbaruar.
Ps. U nisa nga vetja per kete postim :-)
Kur ngushellojme te afermit e te vdekurt , i cili ka kohe qe lengonte ne shtrat , i them :
Mos u merzit se shpetoi , se boll ka vuajtur , i shkoft shpirti ne drite :-)
Jeto sot se neser nuk i dihet
E une kur mendoj ata parsona qe jane ne koma me vite dhe ne trup i hapen plag dhe vazhdojn te luftojn,mbas disa viteve ata zgjohen.Kur mendoj mamin e nje shoqes sime qe qe e paralizuar per tre vjet me radhe ,ajo as se fliste as se leviste me serome e mbanin gjalle ,e nje dite filloj te flas dalngadal edhe te leviz njeren dore tani tjetren per 6 muaj u qua ne kembe e sote edhe ka filluar punen.Kjo grua kishte vetem 40 vjet kur pate gjakdredhje ne koke.Njeher e vetem a sju pat merzit jeta,e ajo na tha, jo por ateher e kuptova se sa doja te jetoja,por vetem familja me dhimbsej qe vuanin per mua....Une mendoj qe edhe nese nje njeri e kerkon vdekjen si letsim nga dhembjet rethi familjar duhet ti ndihmoj vetem te ja letson dhembjet si dhe moralisht ta kurajojne qe mundet te sherohet.....
Ndryshuar për herë të fundit nga Xhenet.M.S. : 12-06-2010 më 06:58
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
epo kur nuk ke zgjidhje tjeter![]()
Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre
Mjeku nuk po ja heq jetën, thjesht po i heq dhimbjet në këtë rast.
Pikërisht ky është problemi, këta persona nuk e ushqejnë dot veten, janë 100% të paralizuar. Lexoni më me kujdes.
-
@ Sueda
Gjithkush mund ti ndodhi kjo gjë, prandaj do bëje mirë edhe ti të ishe me këto mendime, se po të jesh në shtrat tërësisht e paralizuar me dhimbje marramendëse, do qash pse askush nuk do të zbatojë vullnetin tënd! I bie 1 jetë ferri, si besimtare do duhet ta imagjinoje se çfarë do të thotë.
-
@ Hard Style
Ku është 'zoti' yt kur i ndodhin këto gjëra njerëzve?
Apo është thjesht një mik imagjinar që ju e shfrytëzoni si pretekst sa herë ju hynë në punë?
[QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]
Krijoni Kontakt