Close

Rezultati i Sondazhit: E drejta per te zgjedhur menyren e vdkejes?!

Votues
55. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam pro dhenies se kesaj te drejte.

28 50.91%
  • Jam kunder dhenies se kesaj te drejte.

27 49.09%
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 128
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    Jam kunder dhenies se kesaj te drejte.

...P.S. ateher beni vetvrasje qfar po pritni....

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga Hard_Style Lexo Postimin
    Jam kunder dhenies se kesaj te drejte.

...P.S. ateher beni vetvrasje qfar po pritni....
    E kupton temën? E di çfarë është eutanazia?

Këtu po flasim për persona që nuk kanë më shance të bëjnë jetë normale, kanë mbi 10 vite të paralizuar, edhe ndiejnë dhimbje fizike të pa përshkrueshme!

NUK MENDON SE PO TË ISHTE TI NË KËTË POZITË DO DOJE VETË TË ZGJIDHJE NËSE DOJE TË JETOJE?
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Kundra,
    Si ka zemer ti japi fund jetes nje mjek.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Fieri89 Lexo Postimin
    E kupton temën? E di çfarë është eutanazia?

Këtu po flasim për persona që nuk kanë më shance të bëjnë jetë normale, kanë mbi 10 vite të paralizuar, edhe ndiejnë dhimbje fizike të pa përshkrueshme!

NUK MENDON SE PO TË ISHTE TI NË KËTË POZITË DO DOJE VETË TË ZGJIDHJE NËSE DOJE TË JETOJE?
    Thjeshe mos ha buke, mos pi uje edhe natyra ben te veten

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Citim Postuar më parë nga Fieri89 Lexo Postimin
    Unë mendova veten. E kam menduar edhe më parë këtë gjë!
    Shpresoj se kur sdo ju ndodhe kjo mbase qenkeni njeri qe dorzohet shpejt.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga La_Lune Lexo Postimin
    Po shikoja filmin You don't know Jack dhe po mendoja mbi kete teme "Pro apo kunder dhenies se te drejtes cdo individi te zgjedhe vete-vrasjen ne nje gjendje shendetesore qe nuk ka sherim"

Filmi tregon ambicien e Dr.Jack Kevorkian per te luftuar ne mbrojtje te se drejtes te cdo individi per te zgjedhur menyren se si do te vdese.Ai eshte asistent mjek ku pacienti zgjedh vdekjen e kryer nga vete ai.

Nuk behet fjale per "te drejten per te zgjedhur menyren e vdekjes", por per te "drejten per te vdekur", e cila zbatohet ose duke nderprere masat jetembajtese te mjekeve ose duke dhene mjete vdekjeshpejtuese.

Per kete te drejte ne parim jam kunder. Sepse vrasja duhet te tabuizohet rrenjesisht ne shoqeri. Por ne raste te jashtezakonshme nder te jashtezakonshmet e te jashtezakonshmeve do e kisha lejuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 12-06-2010 më 05:57

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    Te gjitha i lexova dhe shumica nga ju eshte pro duke shkruar per nje person tjeter.
    Shume lehte per juve per personin qe vuan te jeni pro per eutanazin,por nese ju ndodh juve presonalisht nje gje do kekonit vdekjen apo do shpresonit edhe ne nje mrekulli deri minutin e fundit?!!!!
    Mendo per nje moment qe ke muaj qe dergjesh ne shtrat, nuk levize , ke vetme dhimje qe i m'posht me morfin, shpresat jane 0 qe mund te sherohesh.

Jo vetem ana fizike , por edhe shpirti po te plas nga dhimjet dhe trishtimi , pse mos ti japim ketij personi te drejten te zgjedhi ??

Po dal pak nga tema :
    Mu kujtua historia e mamas sime me te emen , i thane te dilte nga dhoma se nuk i del shpirti po te jesh ti aty .

Do e quaja egoizem nqs nuk e len tjetrin te shkoj,ti japesh nje mundesi te vdesi i qete , vetem se shpresojme qe mund te ndryshoj cdo gje, kur ne te vertet cdo gje ka mbaruar.

Ps. U nisa nga vetja per kete postim :-)

Kur ngushellojme te afermit e te vdekurt , i cili ka kohe qe lengonte ne shtrat , i them :

Mos u merzit se shpetoi , se boll ka vuajtur , i shkoft shpirti ne drite :-)
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    E une kur mendoj ata parsona qe jane ne koma me vite dhe ne trup i hapen plag dhe vazhdojn te luftojn,mbas disa viteve ata zgjohen.Kur mendoj mamin e nje shoqes sime qe qe e paralizuar per tre vjet me radhe ,ajo as se fliste as se leviste me serome e mbanin gjalle ,e nje dite filloj te flas dalngadal edhe te leviz njeren dore tani tjetren per 6 muaj u qua ne kembe e sote edhe ka filluar punen.Kjo grua kishte vetem 40 vjet kur pate gjakdredhje ne koke.Njeher e vetem a sju pat merzit jeta,e ajo na tha, jo por ateher e kuptova se sa doja te jetoja,por vetem familja me dhimbsej qe vuanin per mua....Une mendoj qe edhe nese nje njeri e kerkon vdekjen si letsim nga dhembjet rethi familjar duhet ti ndihmoj vetem te ja letson dhembjet si dhe moralisht ta kurajojne qe mundet te sherohet.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhenet.M.S. : 12-06-2010 më 06:58
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    epo kur nuk ke zgjidhje tjeter
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Kundra,
    Si ka zemer ti japi fund jetes nje mjek.
    Mjeku nuk po ja heq jetën, thjesht po i heq dhimbjet në këtë rast.

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Thjeshe mos ha buke, mos pi uje edhe natyra ben te veten
    Pikërisht ky është problemi, këta persona nuk e ushqejnë dot veten, janë 100% të paralizuar. Lexoni më me kujdes.

-

@ Sueda

Gjithkush mund ti ndodhi kjo gjë, prandaj do bëje mirë edhe ti të ishe me këto mendime, se po të jesh në shtrat tërësisht e paralizuar me dhimbje marramendëse, do qash pse askush nuk do të zbatojë vullnetin tënd! I bie 1 jetë ferri, si besimtare do duhet ta imagjinoje se çfarë do të thotë.

-

@ Hard Style

Ku është 'zoti' yt kur i ndodhin këto gjëra njerëzve?

Apo është thjesht një mik imagjinar që ju e shfrytëzoni si pretekst sa herë ju hynë në punë?
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •