Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Nuk po dojke askush me u anku ne gjykaten Kushtetuese more, sepse e kane pa qe asnje fakt te vetem nuk e kane per kete gje.

Nje ekspert tha;
    cili nen i Kushtetutes se Kosoves eshte shkelur
    ? Sepse duhet te shkelet nje nen qe te dergohet ankesa ne gjykate.
    presidenti duhet qe ne raundin e pare te marre te pakten 2/3 e votave ne parlament per tu zgjedhur..qe do te thote qe te pakten per te nisur votimi duhet te jene 2/3 e parlamentareve prezent..qe do te thote te pakten 80 deputete..dhe seanca duhet te quhej e ligjshme..ne parlamentin e kosoves ate dite ishin vetem 67 deputete..me kete numer deputetesh '' kryeclirimtari - kryetar '' nuk duhej tja niste fare seances per zgjedhjen e presidentit..plus asaj qe kur nis votimi nuk ka me nderprerje seance per me shku ne hale..jua tha shume qarte mcusi por te shkretin nuk e pyeti kush..e tha prap qarte ne televizion po qeky mcus..
    sipas deputeteve opozitare qeshtja do te shkoje ne gjykaten kushtetuese patjeter..por dihet se gjykates nuk ja mban te votoje kunder hashes e pashes..plus qe do hyjne milionat e pashes ne veprim dhe edhe nese ndonje gjygjtar to guxoje te hape goje do ja mbyllin eurot..dihet qe perpara verdikti i saj..

sido qe te jete , moralisht nuk i takon te jete president..gjeja me e mire qe mund te beje ky njeri eshte te mbaje fjalen e dhene qe do ti kerkoje parlamentit ndryshimin e menyres se votimit te presidentit dhe votimin e tij drejtperdrejt nga populli...keshtu ka thene diku qe pas 6 muajsh ne detyre si president do shpall zgjedhje te presidentit nga populli..nuk mund te jete president i popullit dikush me 7 % te votave te popullit..ishalla nuk e han fjalen e vet..zaten politikanet sot peshtyjne dhe neser kthehen dhe e lepijne..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    presidenti duhet qe ne raundin e pare te marre te pakten 2/3 e votave ne parlament per tu zgjedhur..qe do te thote qe te pakten per te nisur votimi duhet te jene 2/3 e parlamentareve prezent..qe do te thote te pakten 80 deputete..dhe seanca duhet te quhej e ligjshme..ne parlamentin e kosoves ate dite ishin vetem 67 deputete..me kete numer deputetesh '' kryeclirimtari - kryetar '' nuk duhej tja niste fare seances per zgjedhjen e presidentit..plus asaj qe kur nis votimi nuk ka me nderprerje seance per me shku ne hale..jua tha shume qarte mcusi por te shkretin nuk e pyeti kush..e tha prap qarte ne televizion po qeky mcus..
    sipas deputeteve opozitare qeshtja do te shkoje ne gjykaten kushtetuese patjeter..por dihet se gjykates nuk ja mban te votoje kunder hashes e pashes..plus qe do hyjne milionat e pashes ne veprim dhe edhe nese ndonje gjygjtar to guxoje te hape goje do ja mbyllin eurot..dihet qe perpara verdikti i saj..

sido qe te jete , moralisht nuk i takon te jete president..gjeja me e mire qe mund te beje ky njeri eshte te mbaje fjalen e dhene qe do ti kerkoje parlamentit ndryshimin e menyres se votimit te presidentit dhe votimin e tij drejtperdrejt nga populli...keshtu ka thene diku qe pas 6 muajsh ne detyre si president do shpall zgjedhje te presidentit nga populli..nuk mund te jete president i popullit dikush me 7 % te votave te popullit..ishalla nuk e han fjalen e vet..zaten politikanet sot peshtyjne dhe neser kthehen dhe e lepijne..
    Neni 86 [Zgjedhja e Presidentit]

1. Presidenti i Republikės sė Kosovės zgjedhet nga Kuvendi, me votim tė fshehtė.

2. Zgjedhja e Presidentit tė Republikės sė Kosovės duhet tė bėhet jo mė vonė se tridhjetė (30) ditė para pėrfundimit tė mandatit tė Presidentit aktual.

3. Secili shtetas i Republikės sė Kosovės mund tė nominohet si kandidatė pėr President tė Republikės sė Kosovės, nėse ajo/ai siguron nėnshkrimet e tė paktėn tridhjetė (30) deputetėve tė Kuvendit tė Kosovės. Deputetėt e Kuvendit mund tė nėnshkruajnė vetėm pėr njė kandidatė pėr President tė Republikės sė Kosovės.

4. Zgjedhja e Presidentit bėhet me dy tė tretat (2/3) e votave tė tė gjithė deputetėve tė Kuvendit.

5. Nėse asnjėri kandidat nuk merr shumicėn prej dy tė tretave (2/3) nė dy votimet e para, organizohet votimi i tretė nė mes tė dy kandidatėve tė cilėt kanė marrė numrin mė tė lartė tė votave nė votimin e dytė dhe kandidati qė merr shumicėn e votave tė tė gjithė deputetėve, zgjedhet President i Republikės sė Kosovės.

6. Nėse nė votimin e tretė, asnjėri kandidat nuk zgjidhet President i Republikės sė Kosovės, shpėrndahet Kuvendi dhe shpallen zgjedhjet e reja, tė cilat duhet tė mbahen brenda dyzet e pesė (45) ditėsh.

Si po e shoh une nuk po thot te gjithe deputeteve present

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Neni 86 [Zgjedhja e Presidentit]

1. Presidenti i Republikės sė Kosovės zgjedhet nga Kuvendi, me votim tė fshehtė.

2. Zgjedhja e Presidentit tė Republikės sė Kosovės duhet tė bėhet jo mė vonė se tridhjetė (30) ditė para pėrfundimit tė mandatit tė Presidentit aktual.

3. Secili shtetas i Republikės sė Kosovės mund tė nominohet si kandidatė pėr President tė Republikės sė Kosovės, nėse ajo/ai siguron nėnshkrimet e tė paktėn tridhjetė (30) deputetėve tė Kuvendit tė Kosovės. Deputetėt e Kuvendit mund tė nėnshkruajnė vetėm pėr njė kandidatė pėr President tė Republikės sė Kosovės.

4.
    Zgjedhja e Presidentit bėhet me dy tė tretat (2/3) e votave tė tė gjithė deputetėve tė Kuvendit
    .

5. Nėse asnjėri kandidat nuk merr shumicėn prej dy tė tretave (2/3) nė dy votimet e para, organizohet votimi i tretė nė mes tė dy kandidatėve tė cilėt kanė marrė numrin mė tė lartė tė votave nė votimin e dytė dhe kandidati qė merr shumicėn e votave tė tė gjithė deputetėve, zgjedhet President i Republikės sė Kosovės.

6. Nėse nė votimin e tretė, asnjėri kandidat nuk zgjidhet President i Republikės sė Kosovės, shpėrndahet Kuvendi dhe shpallen zgjedhjet e reja, tė cilat duhet tė mbahen brenda dyzet e pesė (45) ditėsh.

Si po e shoh une nuk po thot te gjithe deputeteve present
    ndoshta nuk jemi kuptuar..edhe une thashe te njejten gje..pra 2/3 e deputeteve te parlamentit e jo te atyre qe jan prezen..lexoje mire cka kam shkruar..per te zhvilluar nje seance normale mjafton te jen 61 deputete ndersa ne rastin e votimit te presidentit duhet te jene minimumi 81 deputete prezent ..ne te vertete ne asnjerin raund nuk kan qene me shume se 67 deputete.qe dmth seance e jashtligjshme...qe dmth zgjedhje jokushtetuese e presidentit..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 26-02-2011 mė 10:36
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    ndoshta nuk jemi kuptuar..edhe une thashe te njejten gje..pra 2/3 e deputeteve te parlamentit e jo te atyre qe jan prezen..lexoje mire cka kam shkruar..per te zhvilluar nje seance normale mjafton te jen 61 deputete ndersa ne rastin e votimit te presidentit duhet te jene minimumi 81 deputete prezent ..ne te vertete ne asnjerin raund nuk kan qene me shume se 67 deputete.qe dmth seance e jashtligjshme...qe dmth zgjedhje jokushtetuese e presidentit..
    Shiko Malsor, ne asnje vend te botes ( po mendoj ne vendet demokratike) Kushtetuta nuk shkruhet ne volume te medha ( ne shume faqe) sepse per ate pune thmelohet gjykata perkatese qe merret me interpretime dhe ne e kemi nje te till. Une mendoj qe ti nga ana yte e ke gabim sepse, shiko; Nėse asnjėri kandidat nuk merr shumicėn prej dy tė tretave (2/3) nė dy votimet e para, organizohet votimi i tretė nė mes tė dy kandidatėve tė cilėt kanė marrė numrin mė tė lartė tė votave nė votimin e dytė dhe kandidati qė merr shumicėn e votave tė tė gjithė deputetėve, zgjedhet President i Republikės sė Kosovės.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Shiko Malsor, ne asnje vend te botes ( po mendoj ne vendet demokratike) Kushtetuta nuk shkruhet ne volume te medha ( ne shume faqe) sepse per ate pune thmelohet gjykata perkatese qe merret me interpretime dhe ne e kemi nje te till. Une mendoj qe ti nga ana yte e ke gabim sepse, shiko;
    Nėse asnjėri kandidat nuk merr shumicėn prej dy tė tretave (2/3) nė dy votimet e para, organizohet votimi i tretė nė mes tė dy kandidatėve tė cilėt kanė marrė numrin mė tė lartė tė votave nė votimin e dytė dhe kandidati qė merr shumicėn e votave tė tė gjithė deputetėve, zgjedhet President i Republikės sė Kosovės.

e di si shkruhet kushtetuta gogi..ke shume te drejte per ate qe ta kam nenvizuar une..por mos harro se per te shkuar tek ajo qe ti thua duhet te kalosh dy hapa te tjere para saj..nuk mund te shkosh ne krye te shkalleve pa shkelur sejcilen shkallare i dashur..duhej te behej raundi i par , pastaj i dyte e pastaj i trete..por ti ske si e organizon raundin e pare nese ti nuk ke prezent minimumi ate numer deputetesh qe te duhet per te zgjedhe presidentin..seanca nuk duhej te niste fare o zoteri..vetem kur te kishte minimumi 80 deputete duhej te niste...

si doli komunikata e raundit te pare..ne kuvendin e kosoves moren pjese ne votim aq deputete sa ishte e nevojshme per te zgjedhur presidentin..votuan pro x deputete dhe kunder y deputete..u be kjo gje qe po them une ..aspak..nuk kishin si thonin se moren pjese aq deputete sa ishte e nevojshme per ta zgjedhe presidentin..dhe meqenese nuk u zgjodh presidenti ne raundin e pare kalojme ne te dytin..prap duhej te ishin minimumi 80 deputete..kurse ne te tretin duhej te ishin minimumi 61 deputete...

nisja e seances ka qene jo kushtetuese..pastaj jo kushtetuese ka qene edhe mos pasja e kunderkandidati...edhe mund te interpretohej kunderkandidati por ska si interpretohet numri pjesmarres i deputeteve ne dy seancat e para..ndryshe eshte per qeverine ..qeveria ne baze te kushtetutes zgjidhet me 50 + 1 te votave te deputeteve..qe do te thote mjafton te jene prezent 61 deputete dhe seanca quhet e ligjshme..dhe po votuan keta 61 deputete pro qeverise qeveria eshte e ligjshme

shihe me vemendje parlamentin e shqiperise..ke mjaft ligje qe duan 2/3 e parlamentit dhe qe nuk sillen fare ne seance plenare se nuk kan kourumin e mjaftueshem..dhe jan ligje krejt ordinere por qe nuk kalojne..nuk bejne shkelje te kushtetutes..ne kosove zgjidhet i pari i vendit dhe behet sikur te ishte duke u zgjedhe nje kryeplak katuni..marrina more...
    nese gjykohet me vertetesi , votimi ne parlament per zgjedhjen e presidentitn duhet te shpallet i pavlefshem..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 26-02-2011 mė 11:14

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    e di si shkruhet kushtetuta gogi..ke shume te drejte per ate qe ta kam nenvizuar une..por mos harro se per te shkuar tek ajo qe ti thua duhet te kalosh dy hapa te tjere para saj..nuk mund te shkosh ne krye te shkalleve pa shkelur sejcilen shkallare i dashur..duhej te behej raundi i par , pastaj i dyte e pastaj i trete..por ti ske si e organizon raundin e pare nese ti nuk ke prezent minimumi ate numer deputetesh qe te duhet per te zgjedhe presidentin..seanca nuk duhej te niste fare o zoteri..vetem kur te kishte minimumi 80 deputete duhej te niste...

si doli komunikata e raundit te pare..ne kuvendin e kosoves moren pjese ne votim aq deputete sa ishte e nevojshme per te zgjedhur presidentin..votuan pro x deputete dhe kunder y deputete..u be kjo gje qe po them une ..aspak..nuk kishin si thonin se moren pjese aq deputete sa ishte e nevojshme per ta zgjedhe presidentin..dhe meqenese nuk u zgjodh presidenti ne raundin e pare kalojme ne te dytin..prap duhej te ishin minimumi 80 deputete..kurse ne te tretin duhej te ishin minimumi 61 deputete...

nisja e seances ka qene jo kushtetuese..pastaj jo kushtetuese ka qene edhe mos pasja e kunderkandidati...edhe mund te interpretohej kunderkandidati por ska si interpretohet numri pjesmarres i deputeteve ne dy seancat e para..ndryshe eshte per qeverine ..qeveria ne baze te kushtetutes zgjidhet me 50 + 1 te votave te deputeteve..qe do te thote mjafton te jene prezent 61 deputete dhe seanca quhet e ligjshme..dhe po votuan keta 61 deputete pro qeverise qeveria eshte e ligjshme

shihe me vemendje parlamentin e shqiperise..ke mjaft ligje qe duan 2/3 e parlamentit dhe qe nuk sillen fare ne seance plenare se nuk kan kourumin e mjaftueshem..

nese gjykohet me vertetesi , votimi ne parlament per zgjedhjen e presidentitn duhet te shpallet i pavlefshem..

Shiko une mendoj qe e ke gabim dhe jam i bindur qe nese behet ankesa gjykata do sjell nje vendim qe ta hudh posht ankesen. Interpretimi im eshte se nese nuk jane 2/3 e deputeteve ne kuvend atehere kalohen ne rundin tjeter, kalohet ne rundin tjeter sepse nuk mund te zgjidhet. Mendoj qe eshte gabim i yti sepse legjislativi nuk mund te sjell nje akt aq te lart juridik dhe te mos i sheh pasojat dhe kontraditat e vet aktit, keto kontradita jane; legjislativit nuk ka mundur ti shpetoj ne njeren ane te kerkoj te jen present 81 deputet ( e obliguar sic thua ti ) dhe ne tjetren ane Presidentit ne ruandin e trete te zgjidhet me 61 deputet.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Fal hyrjes ne politike, ky nga nje arsimtar i dobet historie u be kryetar parlamenti dhe egoizmi ne kulminacion deshi te behet edhe president
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Shiko une mendoj qe e ke gabim dhe jam i bindur qe nese behet ankesa
    gjykata do sjell nje vendim qe ta hudh posht ankesen.
    Interpretimi im eshte se nese nuk jane 2/3 e deputeteve ne kuvend atehere kalohen ne rundin tjeter, kalohet ne rundin tjeter sepse nuk mund te zgjidhet. Mendoj qe eshte gabim i yti sepse legjislativi nuk mund te sjell nje akt aq te lart juridik dhe te mos i sheh pasojat dhe kontraditat e vet aktit, keto kontradita jane; legjislativit nuk ka mundur ti shpetoj ne njeren ane te kerkoj te jen present 81 deputet ( e obliguar sic thua ti ) dhe ne tjetren ane Presidentit ne ruandin e trete te zgjidhet me 61 deputet.
    ketu ke te drejte..gjykata do vendose ne favor te pasollit..kujton ti se nuk do arrijne milionat e pacollit te mbyllin cdo vrime ne gjykate e..a ishte ajo gjykate qe u kujtua pas dy vjetesh ne postin e presidentit te thoshte se fatmir sejdiu kishte shkelur kushtetuten..te gjithe e kuptuam se kishte prapaskena ne ate vendim..ne kosove ligjin e ben maliqi e jo ligji..sado te genjejme veten kjo duket sheshit..

sa i perket seances pyet njerez te sferes se jurispudences dhe te sqarojne..seanca e pare dhe rrjeshimisht edhe seancat e tjera jane mbajtur ne shkelje te kushtetutes..mcus kupi jua tha qarte ne seance ate qe po ndodhte..po se pyeti kush te shkretin..

gjithsesi pak rendesi ka ky debat i joni..rendesi ka qe kemi nje president me vota gabelesh..na qeverisin gabelet...

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •