Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134

Paga mesatare në Kosovë-272 €

272 €, paga mesatare në Kosovë

Nga Express më 07.06.2010 në ora 14:30
    Paga mesatare në Kosovë gjatë muajit të tretë të këtij viti ka arritur në 272 euro, njoftoi Enti i Statistikave i Kosovës.

Sipas sipas të dhënave statistikore, pagën mesatare prej 272 eurove e marrin 75.886 të punësuar.

Të dhënat zyrtare nga vendet e rajonit tregojnë se Kosova mund të krahasohet për nivelin e pagave vetëm me Shqipërinë, ku paga mesatare është regjistruar të jetë 242 euro.

Qytetarët e vendeve të tjera ballkanike paguhen dukshëm më shumë se ata kosovarë. /rel/

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Paga mesatare 272 euro, brenda vitit u rritën 15 %

Paga mesatare në Kosovë gjatë muajit të tretë të këtij viti ka arritur në 272 euro. Ajo ka shënuar një rritje për rreth 15 për qind, krahasuar me një vit më parë. Këto janë të dhënat më të fundit që ka publikuar Enti i Statistikave i Kosovës.

Në fund të vitit të kaluar paga mesatare është regjistruar të jetë 270 euro, derisa në fillim të vitit ra në 255 euro. Pagën mesatare prej 272 eurove sipas të dhënave statistikore e marrin 75 mijë e 886 të punësuar. Këtë vit numri i të punësuarve që marrin paga nga buxheti i Kosovës është shtuar për 1200 veta.

Sipas të dhënave zyrtare, që vijnë nga vendet e rajonit, Kosova mund të krahasohet për nivelin e pagave vetëm me Shqipërinë, ndërkohë që qytetarët e vendeve të tjera ballkanike paguhen dukshëm më shumë se ata kosovarë. Në Shqipëri paga mesatare është regjistruar të jetë 242 euro.
    Diferenca e pagave me rajonin është e ndjeshme. Në rajon asnjë pagë mesatare nuk është nën 300 euro. Maqedonia, që është fqinji më i afërt edhe sa i përket profilit ekonomik, ka një pagë mesatare 488 euro, Bullgaria, edhe pse një anëtare e Bashkimit Evropian, prej vitesh është ende nën standardin e BE-së, por më mirë se Kosova me një pagë mesatare 303 euro. Mesatarja e Serbisë është në nivelin 469 euro, Mali i Zi 643 euro, Bosnjë-Hercegovina 615 euro.
    Në Kosovë, paga më e lartë mesatare është regjistruar në sektorin e shërbimeve të përgjithshme, ku në muajin e tretë të këtij viti sipas të dhënave të fundit paga mesatare është regjistruar të jetë 345 euro. Në këtë sektor janë të punësuar rreth 10 mijë persona. Rreth 30 euro më pak thuhet të jenë pagat mesatare të shërbyesve të rendit publik dhe të sigurisë, ku janë të punësuar 16 mijë e 595 veta. Karakteristikë e këtij sektori është se për çdo muaj është regjistruar numër më i vogël i të punësuarve. /koha/
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    Kjo eshte gënjeshtër dhe nuk e di se si e nxorën ketë statistike Enti i Statistikave te Kosovës, mund te ju garantoj se NUK ËSHTË E VËRTETE. kete ne baze te shumices se Pagave te Shërbyesve Civil te cilët Bazën e Pagës ne NETO e kane diku 210 deri 220 Euro.

ÇFARË RRENE E KULLUAR
    Me respekt,

Valdet Shala

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Nuke e di mbase ne disa sektore ne kosove ka te atille qe marrin paga edhe nga 700 euro , Ne PTK posten dhe telekomin e kosoves te gjithe te punsuarit nuke e di sa eshte numri i sakte por aty dikun mbi 7000 puntore kane paga shume te mira ku paga me e ulete eshte 500 euro e dri ne 5000.mi euro te menagjerve

Une kame nje familjare te punsuare ne PTK dhe ka pagen 760 euro bruto ne muajte

Pare ne kontekstine e pergjithshem se ne qfare fazashe ka kaluare kosova po ashtu me nje ekonomi te teren te shkatrruare nga lufta dhe vetem tashe 2 vite shtet mbase nuke jemi edhe aqe keq .

por më mirë se Kosova me një pagë mesatare 303 euro
    Ani bugarija 303 euro pluse eshte edhe antare e bashkimit evropiane ndersa kosova 272 euro shto ketu se po kaqe te gjithe ne kosove marrin edhe nga familjaret e tyre ne diaspore ku po thuaje se nuke ka familje e cila nuke ka te pakten nje antare jashte kosove
    Ndryshuar për herë të fundit nga drifilon : 07-06-2010 më 13:55

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Të dhënat zyrtare nga vendet e rajonit tregojnë se Kosova mund të krahasohet për nivelin e pagave vetëm me Shqipërinë, ku paga mesatare është regjistruar të jetë 242 euro.

Nuke e di a`e dine dikushe se a eshte e sakt kjo e dhena mbi shqiperine 242 euro me sa di une shqiperija e ka kaluare bullgarine dhe rumanine per sa i perket pagave mesatare .

Te pakten keshtu eshte shprehure disa here sali berisha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Keto jane statistika vetem per te punesuarit ne sektorin publik.

Shqipëria 242 euro
    Kosova 272 euro
    Bullgaria 303 euro
    Serbia 469 euro
    Maqedonia 488 euro
    Bosnja e Hercegovina 615 euro
    Mali i Zi 643 euro
    Kroacia 1051 euro
    Sllovenia 1439 euro

Ndersa sektori private ne shqiperi dhe kosove paguane me mire se aje ne , serbi maqedoni bullgari bosne dhe rumani natyrishte

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    Une mendoj se eshte fryre pak paga mesatare sepse ne baze te disa te dhenave nga jashte Kosova (mjerisht) llogaritet ne poziten e fundit nga te arrdhurat personale apo paga mesatare hiq ketu"partizanet" (qeveritaret ata te presidences deputetet me nje fjale te pangopshmit qe dijne per vete dhe familjet e tyre madje ata shkojne aq larg sa qe aprovojne nje ligj qe u garanton qe ne moshen 50 vjeqare te dalin ne pension po po koha e ha kashten ..,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Paga esatare ne kosov
    Drejtori 2000 euro+ punrori 200=2200:2=1100 ksaj si thon mesatare!
    po kto pare i hargjojn ndaras
    Drejtori ka per Raki e puntori as per buk!
    Drejtori i mer te vetat 2000
    Puntori200 -okontacioni 100 borq 50 rrym 5o= skamje varfri .luft per ekzistenc!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •