Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Katolikët: Të lejohet kryqi në shkolla

TIRANE-Debatet e forta për ekzpozimin e kryqit në shkolla, që po zhvillohen në Itali, mbërrijnë edhe në Shqipëri. Konferenca Ipeshkëvore e Shqipërisë i është drejtuar me një deklaratë-apel Gjykatës së Strasburgut, ku i kërkohet që të mos ndalohet ekspozimi i simboleve fetare, në veçanti në vendet ku formohen mendjet dhe zemrat, pasi këto simbole nuk janë një pengesë, por stimul dhe shembull për një rritje të plotë të identitetit dhe vlerave të breznive të ardhshme.

Gazeta Shqiptare zbulon se ka qene pikerisht nisma ne Itali që ka bërë që të reagojë edhe Konferenca Ipeshkëvore e Shqipërisë, e cila me anë të një deklarate i bën thirrje gjykatës së Strasburgut që të hedhë poshtë vendimin e marrë dhe të pranojë rekursin e qeverisë italiane për lejimin e simbolit të Kryqit në shkollat italiane sikurse është deri tani. "Si Ipeshkëvinj të Kishës Katolike në Shqipëri...me këmbëngulje kërkojmë që të mos e refuzoni ekspozimin publik, të simboleve fetare, në veçanti në vendet ku formohen mendjet dhe zemrat, në sigurinë se këto simbole nuk janë një pengesë, por stimul dhe shembull për një rritje të plotë të identitetit dhe vlerave të breznive të ardhshme. ..", - ka qenë kjo nje pjese e deklaratës e Konferencës Ipeshkëvore e Shqipërisë (deklarata e plote sot en Gazeta Shqiptare) rreth paraqitjes së simboleve të Krishtera, e mbajtur nga Imzot Angelo Massafra, Zëvendës President i Konferencës Ipeshkëvore të Shqipërisë.

Don Gjergji ka shpjeguar per GSH se pas rekursit të qeverisë italiane, më 30 qershor 2010 do të merret një vendim tjetër për lënien në fuqi apo ndryshimin e sentencës.

http://bw.balkanweb.com/kryesore/1/katoliket-te-lejohet-kryqi-ne-shkolla-13723.html

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    A po qdo me u perzi leshi krejt
    Myslimanet kerkoin te lejohet shamia te krishteret kerkoin te lejohet kryqi ne shkolla po ne ateistet qfar te bejm ti mbajm te dyat apo te pshurrim ne te dyat,po lereni more shqipetar te gjor nuk keni buk me mbush stomakun e merreni me gjera primitive.
    Ata qe deshiroin te mbajn fen le ta mbajn mbrenda pragut te shtepis e mos te provokoin te tjeret se per bes une e shof nje bomb e kurdisur per shqipetaret dhe eshte vetem qeshtje kohe se kur do pelcas

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    mu nuk me pengon kryqi dhe ate mund te mbaj katoliku ne qdo vend une e rrespektoj lirin e besimit dhe askujt nuk do ja mohoj lirin e besimit

une si musliman jam pro lejimit qe te bartet kryqi ne qdo vend mu aspak nuk me pengon

une do e rrespektoj qdo fe por edhe kerkoj qe edhe feja ime qe te rrespektohet nga te gjith une kurr nuk do jem kunder asnje feje dhe asnje simboli fetar kurr nuk do jem shkaktar qe te ndalohen simbolet fetare
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    kush te pyet ty

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    mire, po simpatizuezve te nacizmit perse tu ndalohet,qe edhe ata te ekspozojne simbolet e tyre....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-02-2007
    Postime
    389
    a nanen e kryqit e nanen e shamis ,sod ne prishtine qe protestuan 10 mij taliban,na flliqen e na humben dinjitetit e krenarin shqiptare sperma turkoasiatike sllavoasiatikekristere, e rrue e gjate eshte drejt bashkimit dhe konvertimit te shqiptarizmit ne fe kombetare te shqiptareve

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Personalisht solidarizohem me kerkesat e Katolikëve, është e drejtë e tyre (e pamohueshme) që ta shfaqin identitetin e tyre fetar dhe kjo nuk ka nevojë të pengohet nga askush.
    Nga ajo që di unë është se vetëm Vampirët tremben nga kryqi, andaj të tillë ka shumë në FSH dhe veç se kanë filluar të komentojnë por ju kisha këshilluar që nëse kjo kerkesë miratohet, të shkoni në shkolla me syze (ndoshta nuk do ta vëreni kryqin).
    Fundi i fundit ky kryq mbahet nga nxënësi (besimtari përkatës) nuk vëhet në maje të shkolles që të tjerët të mendojnë se është Kishë, andaj a ka logjikë të mos lejohet?!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    eh more popa e hoxhallar vec enveri u erdh hakut ju.

presim naj dit kur te kerkoni me na hyp ne ne qaf pisa.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

e cpo..

e cpo na bahet lesh arapi puna e shkolles..me kryqa e me shamija , me breke e pa breke ...edhe ate dinjitet qe e ka pase deri tash po ja perdhosim..priteni kur homot te kerkojne qe e gjithe shkolla te vishet ne pink..

une jam per ate qe shkolla te bahet han me 400 porta ..se keshtu e don demokracia dhe morali..bile kot bre qe sna lene me ja krise dhe orgjive seksuale..te tipit sado-masozikisht..tju vije piskama deri neper shtepiat tona..rini ma..ju vlon gjaku..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    O edhe shpejt ka me lind nje enver e me pshurr ne fe,se keto fe na kan pru ne ket mjerim

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •