Bato. Fakti qe ti nuk pelqen mendimet e mia nuk do te thote qe jane arsyetimet e mia te dobeta. Mund te jete dhe e anasjellta. Nuk me takon mua dhe ty te vendosim se kush gjykon drejte, dhe kush jo. Askush nuk pranon qe eshte gabim, apo jo?![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 06-06-2010 mė 19:52
Mendoj se femrat keqtrajtohen ne familjet pa nivel.Ne ato familje qe jane te ndertuara nga njerez injorant dhe me jet te cregullt. Nurmri i ktyre lloj familje s'besoj se eshte kaq i math sa ti diskutojm ne ktu.Tem pa lidhje.Te diskutosh ne ditet e sotme kte fenomen sikur s'ka kuptim.
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
Nurmri i ktyre lloj familje s'besoj se eshte kaq i math sa ti diskutojm ne ktu.Tem pa lidhje.
Edhe une kam te njetin mendime nuk ka dhune ndaj femrese ne shqiper mbase shqiperija eshte shembulle modele i Evrioese se si duhet trajtuar femren perveqe tjerash shqiperija eshte vendi i vetem ne evrope ku femrat bejne punen e mashkujve etj.
Ke te drejte Shume teme pa lidhje kjo, Vetem brenda nje jave vetem nje medija ne shqiperi raporton per dy tragjedi tronditse te keqtrajtimit te femres ne shqipe.
Rste te tilla kaqe te shpeshta e tragjike nuk ndodhine ase te popujt e medhenje te cilen numrojen mbi 100 milone banore por po ndodhin ne nje shqiperi e cila nuke eshte ase sa nje lagje e londres parisit apo berlinit si mund ta justifikoni faktin qe nje shqiperi me 3 mil banore te prodhoj kaq targjedira te tmerrshme ndaj femres dhe familjes te cilat do i trondisnin edhe popujte me te medhenj te EVRPOPES!!!!
Dy ngjarje tragjike brenda nje jave..????
Greqi, shqiptari pėrdhunonte tė bijat
http://www.top-channel.tv/video.php?id=15706
shqiptari pėrdhunon dhe torturon ish tė fejuarėn
http://216.75.13.41/index/search?str...+fejuar%C3%ABn
E verteta e madhe eshte qe Batos i pelqejne femrat e egra dhe te bukura. E verteta tjeter eshte qe ne shtepine e tij e ben ligjin gruja.
Po ky forum eshte kaq i vaket, sa Bato e ka marre persiper ta ringjalle duke bere postime ekstreme qe as vete s'i beson.![]()
Kaq.
Ah po, tema. Ato fotot e femrave duke punuar s'kishin asgje te keqe. S'mora vesh ku ishte halli.
Megjithate ka diqka te vertet ketu!!
Mirpo me qudisin disa anetar ketu, kur mundohen qe nga New Yorku e Australia te na raportojn per gjendjen e vendit ku jetojm ne dhe normal qe vrojtimin e tyre kur flasin ne kete rast e mbeshtjellin me lule shkine
Poashtu edhe nje tiranas nuk mund te flet me pergjegjesi per gjendjen qe mbreteron ne kukes apo tropoj, sepse ai nga kafenet e tiranes veshtire qe mund ta perjetoj jeten e kukesit apo te tropojes, keshtu qe futjani nga nje minut heshtje ketij rasti.
Nje fakt absolut qendron kur themi se "Femrat nga Shqipria nuk jan te kursyera nga punet fizike", thjesht femra ne shqipri eshte kaq aktive ne te gjitha punet qoft fizike apo edhe ato shtepiake (amvisni), sa qe Mashkulli ne shqipri para nje femre duket shum feminist apo me pamje femre.
Ka kohe qe me intereson ky lloj mentaliteti ne shqipri dhe kur shkoj ne shqipri hulumtoj dhe mundohem ti vrojtoj keto raste.
Ne shqipri e kam verejtur te kunderten me ate qe mbreteron ne Kosove, d.m.th ne kosove femrat jan me te kursyera nga punet fizike dhe per te madhin kijamet nuk mund ta shofesh nje femer duke punuar ne ara apo duke bere ndonje pune te rend fizike, ndersa puna fizike punohet vetem nga meshkujt kjo eshte 100% realitet.
Dhe ato foto qe i ka paraqit drifilon nuk jan photoshop por thjesht pamje reale dhe ato raste nese sot nuk existojn ne ate verzion ateher llogaritni ne evolucion sepse barra nuk ka ndryshu vetem se eshte grimosur me menyra tjera.
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Vrojtimi yt ėshtė i saktė.Postuar mė parė nga fisniku-student
Shkaku ėshtė se Shqipėria dhe Kosova kanė patur sisteme tė ndryshme: njėra komuniste dhe tjetra pothuajse perėndimore.
Nė komunizėm nuk ka pronė vetjake, ēdo pronė ėshtė shtetėrore dhe tė gjithė njerėzit detyrohen tė punojnė nė shtet pėr tė mbijetuar.
Nė emėr tė emancipimit, gratė nė komunizėm detyrohen tė bėjnė ēdo punė fizike qė bėjnė edhe burrat. Nė komunizėm gratė punonin 8 orė nė ditė me lopatė nėpėr ferma dhe kooperativa.
Po tė mendosh qė nė komunizėm rreth 70% e popullsisė jetonte nė fshat, i bie qė shumica e grave shqiptare kanė punuar me lopatė, kėshtu qė janė mėsuar me atė kulturė.
Sot tokat e pronarėve tė mėdhenj nuk janė kthyer, por fshatarėve u kanė dhėnė nga njė ngastėr tė vogėl toke qė ata e mbjellin me perime pėr tė mbijetuar. Nė kėto ngastra shpesh qėllon tė shohėsh gra, ndėrsa shumica e meshkujve fshatarė janė nė emigracion.
Sa pėr punėtoret e komunales, ato zakonisht janė gra tė komunitetit rom dhe egjiptian, po nuk pėrjashtohen edhe raste grash nga familje tė varfra qė e bėjnė pėr tė mbijetuar.
shume e vertet, une kur kam qene ne Shqiperi, vetem femra kam pare duke punuar ( nuk mbaj mend qe kam pare mashkull duke punu ndonje pune fizike qe ne fakt jane per meshkuj ato pune e jo per femra) , ne Kukes kam pare femra me ato fustanat si ne kohet e lashta, duke punuar pune te fushes, ara dmth. ne tirane kudo kam pare vetem femra duke punuar. Jam cuditur. Jane disa pune qe jane vetem per meshkuj kurse disa te tjera per femra.
Eshte mire qe femra shqiptare eshte punetore por nuk duhet qe te drejtat e tyre te shkilen...meshkujt kryesisht i kam pare ne klube- pube -kafene duke pire.
Ky lloj mentaliteti duhet me u ndryshu, e tmerrshmja e gjithe kesaj eshte kur shteti e sheh si dicka normale kete dhe nuk bene asgje me ndryshu dhe me permiresu gjendjen e femres shqiptare.
Krijoni Kontakt