Close
Faqja 14 prej 94 FillimFillim ... 412131415162464 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 933

shikoni per me qarte kete tjetren,
    eshte video me e qarte

kush mohon te verteten edhe pas kesaj vidoje, eshte mashtrues
    eshte mohim i se vertetes, eshte shkaterrim per ate njeri qe mohon argumentat,
    agumenta te verteta dhe te gjalla ,
    shikoni dhe mesoni, e mos j'u bindeni injoraces qe ju mesojne duke qene symbylle,
    ata mbrapa jush tallen me ju,
    e kam fjalen per ata besimtare besimdrejte , qe nga padituria ndjekin mashtrimet e medha arabe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 07-06-2010 mė 17:16

nuk xhirova une keto video, keto ishin dhe kane qene fjalet e arabeve te perdorura per fete per te pakten 2 mije vjet , si krishtere ashtu dhe islame ateher kur erdhi feja islame ,
    si ,
    ALLAH
    RRAB
    RRABENA
    ILAH
    SHEJTAN
    RASUL
    IBRAHIM
    JUSUF
    DAVUD
    ETJ ETJ QE NUK KA NEVOJE T'I PERMENDIM SE I KUPTUAT TANI ME
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 07-06-2010 mė 16:35

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga Suhejbi Lexo Postimin
    Flm shume me ke mesuar dicka qe se kam ditur.!!!
    Keto fjal qe po mi meson ti mu une nuk guxoj te ja them dikujt.
    lol

Duhet qe pervec hoxhollareve shqiptare, t'u bejme ftese edhe atyre nga bota arabe qe ta vizitojne kete teme po guxuan.

Eee qyre cka bone i dituri, ua mbylle gojen te gjitheve me fakte ne duar, tap-rrap

ne daci besoni drejt ne daci mohoni ,
    cdo njeri do jete diten e gjykimit i vetem para Zotit, dhe mohimi i se vertetes do jete argument kunder jush

http://www.biblica.com/bibles/arabic/PDF/OT/GENESIS.pdf
    kurse kjo eshte bibla arabe,
    mos kini frike se nuk kafshon
    ata qe kane ,pak fare dijeni nga arabishtja ,
    do te kuptojne,
    por kam frike , se me vetdije , do te mohojne

nqs ju kane ngelur pak drejtesi ne vetevete, thoni se kush eshte e verteta,
    nqs jo , thoni , per hir te vertetes,
    e nqs jo perseri , atehere , te pakten mos pengoni te tjeret duke i mashtruar me propagande te gatshme te ardhur nga arabia,
    do mbani mbi kurriz dhe mekatin tuaj dhe te atyreve

pra , nuk ka argument qe fjala Allah eshte emri personal i Zotit,
    per me teper ata mashtrojne ,
    dhe nje here tjeter
    HIQNI MASKEN

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    I nderuari bani-tirana jom akoma ne kerkim te te jap nji pergjigje.Une sa e kuptova pytja yte esht shum e drejt .Pse dhe nga emri Allah ...Ishte inspirim nga profeti a.s ishte udhzim i Gjibrilit a.s apo nga, do kerkoi deri sa te jep nji pergjigje qe vertet duhet diku te jet e shkruar ne ndo nji hadith te derguarit Muhamed a.s.me sa me kujtohet u kshillua nga gjibrili a.s .te i drejtohet me ket Emer .Si do qe te jet te kom premtuar dhe po te shkraj se akoma jom duke ber pergjegje me kuptim plote.Edhe une e Dua Allahun Ate eAdhuroj po vetem Si Rrahman apo si Rabb po kto te fundit jon per nji shkall me te vogel me duket.Ajo se nga erdhi emri Allah kom pyt shum njerz sot e te gjith me than Ai i Larti Ai Meshirbersi e tj po edhe mua me tani po me intereson ku dhe kure dhe nga ky Emer Qe aq e respektojm po kom frik se lartsin e ka me te madhe se edhe fjala Zotė.

Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    I nderuari bani-tirana jom akoma ne kerkim te te jap nji pergjigje.Une sa e kuptova pytja yte esht shum e drejt .Pse dhe nga emri Allah ...Ishte inspirim nga profeti a.s ishte udhzim i Gjibrilit a.s apo nga, do kerkoi deri sa te jep nji pergjigje qe vertet duhet diku te jet e shkruar ne ndo nji hadith te derguarit Muhamed a.s.me sa me kujtohet u kshillua nga gjibrili a.s .te i drejtohet me ket Emer .Si do qe te jet te kom premtuar dhe po te shkraj se akoma jom duke ber pergjegje me kuptim plote.Edhe une e Dua Allahun Ate eAdhuroj po vetem Si Rrahman apo si Rabb po kto te fundit jon per nji shkall me te vogel me duket.Ajo se nga erdhi emri Allah kom pyt shum njerz sot e te gjith me than Ai i Larti Ai Meshirbersi e tj po edhe mua me tani po me intereson ku dhe kure dhe nga ky Emer Qe aq e respektojm po kom frik se lartsin e ka me te madhe se edhe fjala Zotė.
    Lavdλrimi qoftλ i Perλndisλ, Zotit tλ gjithλsisλ.
    marre nga KUR"ANI perkthimi hasan nahi
    kjo eshte ajo shprehja qe themi;
    elhamdulilahi rrab ilalemin
    qe ne perkthimin e sherif ahmetit eshte;
    Falenderimi i takon Allahut, Zotit te boteve
    thjeshte sheref ahmeti fjalen Allah nuk e ka perkthyer nga arabishtja ne shqip , por thjesht e ka transkliptuar,
    dhe sic shihet kur perkthehet , ashtu si ne perkthimin e hasan nahi-t, perkthimim eshte ne shqip Perendi
    dhe ska si te jete ndryshe, duke pare qartas si prifterijte arabe perdorin ne kishe fjalet Allah , rasul , elhamdulilah, bismilah etj,
    gjerat jane te qarta ganimet, nqs ti po kerkon nje hadith qe nuk te kujtohet mire,
    ateheres , ti , gjithe besimin e ke ngritur mbi nje fjale , qe ,
    nuk te kujtohet mire , nuk eshte keshtu, sepse Zoti n'a meson te ecim mbi argumenta te qarta

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    http://www.biblica.com/bibles/arabic/PDF/OT/GENESIS.pdf
    kurse kjo eshte bibla arabe,
    mos kini frike se nuk kafshon
    ata qe kane ,pak fare dijeni nga arabishtja ,
    do te kuptojne,
    por kam frike , se me vetdije , do te mohojne
    moter e dashur ganimet, per nga gjaku moter ,
    une isha ne ate rruge qe je ti dhe shume qe flasin ketu ,
    por nuk mund te mbyll syte para se vertetes,
    dhe e verteta ketu eshte se po manipulohet me fene, nga vete drejtuesit e saj

nuk mund t'i bindemi nje dijetari e te mohojme nje tjeter dijetar,
    sepse ne fund te fundit edhe dijetari eshte nje njeri si ne ,
    as nuk eshte i derguar nga Zoti e as shpall dicka qe i shpallet nga Zoti,
    as nuk eshte i urdheruar njeri per tjeter , vetem se te ndjeke urdherimet e Zotit,
    urdherimet i sjell i madhi Zot , e askush tjeter nuk ka te drejte te lejoje apo te ndaloje , pervec ato qe Zoti ka lejur ose ndaluar,
    e keto "Dijetare" , jane ata qe po nxjerrin shume ndalime e lejime nga logjika e tyre,por kjo nuk vlen se Zoti thote;
    7:3. Pλrvetλsoni atλ qλ ju λshtλ zbritur nga Zoti juaj, e mos zini miq (pλrkrahλs) pos Tij. Pak λshtλ ajo qλ po merrni pλrvojλ.
    dhe se udhezimi i Zotit eshte i plote dhe nuk eshte e nevojshme te ndiqet nje rruge tjeter, ose t'i shtohet dicka udhezimit Hyjnor, per faktin se;
    45:11. Ky (Kur’ani) λshtλ njλ udhλrrλfyesλ i plotλ, e ata qλ nuk i pranuan ajetet e Zotit tλ tyre, i pret njλ dλnim mλ i mundimshλm.si dhe ;
    25:33. Dhe ata nuk tλ sjellin ndonjλ shembull ty, e qλ Ne tλ mos ta tregojmλ tλ vλrtetλn, duke tλ ofruar shpjegim tλ qartλ e tλ plotλ.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 07-06-2010 mė 23:01

Faqja 14 prej 94 FillimFillim ... 412131415162464 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •