Ja si mendoj une:
Jezus eshte nje person. Krishterimi thote Zot (nepermjet te trinise), por edhe pranon se ka jetuar ne toke, pra ka qene ekzistent ne mes nesh. Prandaj ky ka emer. Emri eshte Jezus. Por Instanca mbi te apo pjese e tij tek te Krishteret quhet Zot, At ose Perendi (kryesoret). Keto jane sinomime per fjalen Zot.
Kur flet shqiptari per Zotin dhe e quan ate Allah, eshte e njejta sikur ta quante shqiptari Zotin Bog. Ti mendo si te duash, quaje si te duash, por une vec po t'i jap arsyetimet per mendimin tim. Qe te dijesh cfare u sillet ne koke atyre qe thone se une ne fe e ne lidhje me beismin perdori gjuhen shqipe, jo arabe, serbe apo tjeter.
Fola per sllavo-ortodokset. Jo greket.S'eshte e vertet kjo qe thua. Greket qe kishin metropolin e ortodoksis nuk e quajn Zotin si rusėt, qė nuk e quajn si serbet.
Une i pastroj krimet e Allhut dhe kjo pune nuk ndryshon. Per serbet e tjere armiq, flasin veprat sa here qe vije koha.Ju pastroni krimėt e sėrbisė nėse jeni vertet kaurra, e leni krimėt e muslimaneve shqiptar qe jan te pastėr si loti ! Nuk jemi ne qe i masakruam ēamėt, por pikerisht kaurrat qe besojn si ti, slloboja e kēira ! Pse e sjell debatin deri ne kete nivel konflikti ? Duhesh ta dish qe ne si pritojm ti hyjm ketyre pikave te dhimbshme qe s'jan ne favor te krishtereve shqiptar !!! Jemi tek toleranca, dhe pikerisht pse jemi tek toleranca, do tua fshehemi te berat e "kaurrave", sepse ende kemi pika te perbashketa qe na lidhin neve (por jo edhe tye).
Krijoni Kontakt