Close
Faqja 35 prej 94 FillimFillim ... 2533343536374585 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 933
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Bani!!!
    Neqoftese nje njeri insipirohet nga dashuria per memedhene ne veprimet e tija, ai ka respektin tim!!!
    Deri tani nuk kam lexuar ndonje postim tendin fyes apo banal......por kam pare vetem nje person ne kerkim se vertetes nepermjet logjikes se thjeshte dhe racionale.
    Prandaj nese ka persona qe meritojne respektin tim ne kete forum, ti je nder ta!
    faleminderit, dhe ti gezon respektin tim jarigas,
    nuk me habisin postimet e disave , e kam te qarte mendimin e tyre, isha dikur ne mesin e tyre, i di se si mendojne , por harrojne se e verteta rrezon edhe ideollogjite me te sofistikuara
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

OXFORD UNIVERSITY PRESS
    OXFORD WARLD'S CLASSICS
    THE KORAN interpreted
    Translated with an introduction by ;

ARTHUR J. ARBERRY

duke qene se bleva para pak ditesh ne tirane nje kuran te tille , vura re perkthimin qe ARBERRY i ben kuranit , eshte nje perkthim ne gjuhen angleze,, pervec te tjerash desha te them se te gjithe personazhet fetare qe permenden ne kuran , si Nuhu, Ibrahimi, Musai, Isai etj jane shkruajtur ashtu sic kuptohen me mire nga anglishtfolesit, pra ne termat fetare qe perdoren dhe nga te krishteret anglishtfoles si psh;
    per te pare ndryshimin nga perkthimi i sherif ahmetit , le te shikojme te njejtin ajet, sureja en-nisa 4-163 nga sherif ahmeti;
    4:163. Ne tλ frymλzuam ty me shpallje sikurse e patλm frymλzuar Nuhun dhe pejgamberλt pas tij; e patλm frymλzuar Ibrahimin, Ismajlin, Is’hakun, Jakubin dhe pasardhλsit e tij, Isain, Ejubin, Junusin, Harunin, Sulejmanin, e Davudit i patλm dhλnλ Zeburin.dhe ky me poshte eshte perkthimi i arthur arberry;
    Women 4-163;
    4:163. We have revealed to thee as We revealed
    to Noah, and the Prophets after him,
    and We revealed to Abraham,Ishmael,
    Isaac,Jacob, and the Tribes,
    Jesus and Job, Jonah and Aaron
    and Solomon, and We gave to David
    Psalms

e solla kete si shembull per te kuptuar me se miri se edhe emrat e profeteve jane transkliptuar ashtu si eshte me e kuptueshme ne gjuhen angleze ,
    kjo gje identik vlen dhe per gjuhen shqipe, , e pse mos te shkruhet Jezus ne vend te Isa, kur dihet se shumica e shqiptareve e kupton me mire Jezus , se sa Isa , dhe nuk ka ndonje pengese , perderisa behet fjale per te njejtin person,
    por ama do te jete me e kuptueshme nga lexuesit, dhe kjo gje vlen dhe per emrat e tjere , si David , Moisi etj
    shpresoj qe nje dite nje njohtes i mire i gjuhes arabe t'a beje perkthimin e kuranit ne shqip ashtu si do te ishte me i kuptueshem per shqiptaret
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 20-06-2010 mė 04:20

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Bravo Bani, keta muslimanet te pergjigjen ketu e jo te merren me pallavrat qe postojne.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    OXFORD UNIVERSITY PRESS
    OXFORD WARLD'S CLASSICS
    THE KORAN interpreted
    Translated with an introduction by ;

ARTHUR J. ARBERRY

duke qene se bleva para pak ditesh ne tirane nje kuran te tille , vura re perkthimin qe ARBERRY i ben kuranit , eshte nje perkthim ne gjuhen angleze,, pervec te tjerash desha te them se te gjithe personazhet fetare qe permenden ne kuran , si Nuhu, Ibrahimi, Musai, Isai etj jane shkruajtur ashtu sic kuptohen me mire nga anglishtfolesit, pra ne termat fetare qe perdoren dhe nga te krishteret anglishtfoles si psh;
    per te pare ndryshimin nga perkthimi i sherif ahmetit , le te shikojme te njejtin ajet, sureja en-nisa 4-163 nga sherif ahmeti;
    4:163. Ne tλ frymλzuam ty me shpallje sikurse e patλm frymλzuar Nuhun dhe pejgamberλt pas tij; e patλm frymλzuar Ibrahimin, Ismajlin, Is’hakun, Jakubin dhe pasardhλsit e tij, Isain, Ejubin, Junusin, Harunin, Sulejmanin, e Davudit i patλm dhλnλ Zeburin.dhe ky me poshte eshte perkthimi i arthur arberry;
    Women 4-163;
    4:163. We have revealed to thee as We revealed
    to Noah, and the Prophets after him,
    and We revealed to Abraham,Ishmael,
    Isaac,Jacob, and the Tribes,
    Jesus and Job, Jonah and Aaron
    and Solomon, and We gave to David
    Psalms

e solla kete si shembull per te kuptuar me se miri se edhe emrat e profeteve jane transkliptuar ashtu si eshte me e kuptueshme ne gjuhen angleze ,
    kjo gje identik vlen dhe per gjuhen shqipe, , e pse mos te shkruhet Jezus ne vend te Isa, kur dihet se shumica e shqiptareve e kupton me mire Jezus , se sa Isa , dhe nuk ka ndonje pengese , perderisa behet fjale per te njejtin person,
    por ama do te jete me e kuptueshme nga lexuesit, dhe kjo gje vlen dhe per emrat e tjere , si David , Moisi etj
    shpresoj qe nje dite nje njohtes i mire i gjuhes arabe t'a beje perkthimin e kuranit ne shqip ashtu si do te ishte me i kuptueshem per shqiptaret
    Ne fakt, pyetja e vertete duhet te ishte: Perse Allahu nuk e dinte emrin origjinal te Jesusit.

Nqs, per hir te argumentit, marrim si te mireqene faktin se Jezusi ka qene nje personazh real historik, emri i tij (dmth si e therriste mami, babi, cunat e lagjes dhe hebrejte e tjere) ja qene Joshua, nje emer hebraik i dokumentuar qe ne lashtesi dhe mjaft i perhapur, qe perdoret edhe sot. Greqishtfolesit qe shkruan biblat e para, dhe qe me gjasa nuk dinin aramaikisht, e transliteruan emrin ne Ἰησοῦς (shqipto Isus), qe latinfolesit e bene Jesuz, dhe anglofolesit e shqiptojne Xhizes....

Tani, duke qene se Kurani eshte pike per pike fjala e Allahut, peshperitur ne vesh te Muhos, perse ky personazh permendet si Isa (transliterim arab, me gjasa i huazuar prej bizantineve greqishtfoles), dhe jo me emrin e tij origjinal Jeshua? Nuk e dinte Allahu emrin?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D@mian : 21-06-2010 mė 01:27
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga D@mian Lexo Postimin
    Tani, duke qene se Kurani eshte pike per pike fjala e Allahut, peshperitur ne vesh te Muhos, perse ky personazh permendet si Isa (transliterim arab, me gjasa i huazuar prej bizantineve greqishtfoles), dhe jo me emrin e tij origjinal Jeshua? Nuk e dinte Allahu emrin?
    Po duhet te kete qene veshi i majte ai, i njejti ne te cilin i foli edhe Shaytan-i!!!!
    Apo ka gisht ai prifti qe katekizoi Muhen kur ishte akoma i ri!!!!!
    Sidoqofte, mos prit pergjigje nga myslimanet per kete ēeshtje pasi dijetaret islamike, jane ne shqyrtim prej 14 shekujsh, pa pike rezultati.......
    Jarigas

jo, juve nuk e keni kuptuar drejt ,
    edhe te krishteret arabe, profetet i therrasin me te njejtet emra ashtu si myslimanet arabe,
    psh, ibrahim e jo abraham , musa e jo moisi, isa e jo jezus , pra kjo eshte thjesht dialekti kombetar arab, kjo nuk ka te beje me ate se nuk dine se cili eshte emri i vertete i Jezuit, por se dialekti eshte i atille, psh ne shqip noes katoliket shqiptare i thone ndue, kurse stefanit i thone shtjefen, kjo eshte thjesht dialekti verior shqiptar se ne jug i thone stefan,
    por keto nuk humbin asgje nga kuptimi se jane thjesht dialekte sepse behet fjale per te njejtit persona,
    qe te shkruhen ne nje dialekt me te kuptueshem eshte fjala thjesht per kuptimin me te mire per personin ne fjale , kjo gje nuk ndryshon aspak ngase disa besojne se jezusi eshte Zot e disa jo , por ama behet fjale per te njejtin jezus ,
    nuk mund t'a ndajme gjuhen shqipe sipas preferencave fetare, duhet qe gjuha shqipe te jete nje e vetme ,pastaj secili beson ashtu si t'a shikoje me te drejte
    dhe dicka tjeter , nuk e shikoj me vend te talleni me profetin arab , duhet te jeni me te kujdesshem , sepse mund te ndodhe qe ai te jete me te vertete i derguari i Zotit, pamvaresisht se une personalisht nuk bie dakord ne menyren qe ndiqet si islam i sotem , por kjo nuk do te thote se muhamedi nuk ishte profet,
    te ishte per nga deshira ime une nuk do ndiqja kurre nje fe qe n'a u imponua me shpate, e aq me teper nje fe qe n'a e sollen pushtuesit duke vrare e masakruar te paret tane , dhe aq me teper qe ata ndjekin dhe sot e kesaj dite nje rruge qe per mua eshte primitive dhe anadollake,
    por e verteta qe thuhet ne kuran eshte e pamohueshme, per mua ,
    e si mund te mohoj nje te vertete , ku deshmitari me i madh per kete eshte vete ndergjegjja ime , pra nuk ben te tallesh me nje profet qofte edhe per respekt te bashkbiseduesit,
    shpresoj te me kuptoni, pastaj nqs une besoj se muhamedi eshte profet i Zotit , atehere Zoti eshte per te gjithe dhe nqs nuk besoni se muhamedi ishte profet atehere respektoni ate qe une besoj ne Zot , kjo mjafton besoj per nje njeri qe beson ne Zot i cfardo besimi qofte ai per te treguar mirkuptim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 21-06-2010 mė 07:58

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anėtarėsuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    m'thuj dicka o r'posa , isha pardje ne prizren, a krejt ato turq aty per shqiptar i numroni, un skam gjo me turqit , por nuk mund te duhet nje i huaj me shume se nje shqiptar , qofte edhe pse eshte katolik
    E pse zotni Bani? Ata nuk jane te "huaj" Nga gjitha qytetet e Kosoves(po flase per qytetare-dhe jo,fshatare) ma se shumti ushtare nee luften e kosoves ka dhene qyteti i prizrenit.Dhe shum nga ata kane qene qe i thone vetes "turq" por nuk jane ashtu sic ti kane la e shperlarre trut ty me histori,qe ti urren.Ata jane "turq" ama te tille sic i pershkrova une dhe me siguri, jam i bindur me atdhetare se ti dhe shume kushi ketu si "shqiptare" qe paraqiteni.Ku ishe ti ne kohen e luftes kur "turqit" e Prizrenit luftonin dhe derdhnin gjakun e tyre per kete Atdhe???

Qfare je nuk me duhet shume te mundohem...shihet edhe nga aeroplani..Ti je nji tip qe, ai qe te ledhaton se pari,po edhe te fyen pas ti nuk mund t'ia kthesh pergjegjen e duhur...se mundohesh kinse te jesh "tolerant" Por kete e ben vetem ne rastin e talibano-krishtereve te flliqur e kur vjen puna te talibanet-muslim,menjehere hudhesh..hiqu bre i smure i mbushur me komplekse primitive .

p.s. Ato qe e thua per emertimin e Allahut ne arabisht ke plotesishte te drejte.Ama,kjo nuk eshte ide-a e jote dhe mos ben kopi past!!!
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    jo, juve nuk e keni kuptuar drejt ,
    edhe te krishteret arabe, profetet i therrasin me te njejtet emra ashtu si myslimanet arabe,
    psh, ibrahim e jo abraham , musa e jo moisi, isa e jo jezus , pra kjo eshte thjesht dialekti kombetar arab, kjo nuk ka te beje me ate se nuk dine se cili eshte emri i vertete i Jezuit, por se dialekti eshte i atille, psh ne shqip noes katoliket shqiptare i thone ndue, kurse stefanit i thone shtjefen, kjo eshte thjesht dialekti verior shqiptar se ne jug i thone stefan,
    por keto nuk humbin asgje nga kuptimi se jane thjesht dialekte sepse behet fjale per te njejtit persona,
    Natyrisht qe emrat jane transliteruar gojarisht dhe pershtatur ne gjuhen arabe, ashtu sic ka ndodhur me te gjitha gjuhet.
    Point-i eshte qe, Isa eshte transliterim i Isus, jo Jeh'shua (pak a shume keshtu shqiptohej ne aramaikisht). Kjo llogjikisht do te thote se shkruesi i Kuranit e ka degjuar emrin nga nga goja e nje predikuesi greqishtfoles, jo nga linja direkte me Allahun.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Postime
    4
    ne ku`ran eshte i permendur emri i Zotit jo rastesisht eshte emruaar ju lutem kjo tem eshte dishka qe sna takonn ta flasimm .. ju perhsnedes

Talking

Citim Postuar mė parė nga woodstock Lexo Postimin
    E pse zotni Bani? Ata nuk jane te "huaj" Nga gjitha qytetet e Kosoves(po flase per qytetare-dhe jo,fshatare) ma se shumti ushtare nee luften e kosoves ka dhene qyteti i prizrenit.Dhe shum nga ata kane qene qe i thone vetes "turq" por nuk jane ashtu sic ti kane la e shperlarre trut ty me histori,qe ti urren.Ata jane "turq" ama te tille sic i pershkrova une dhe me siguri, jam i bindur me atdhetare se ti dhe shume kushi ketu si "shqiptare" qe paraqiteni.Ku ishe ti ne kohen e luftes kur "turqit" e Prizrenit luftonin dhe derdhnin gjakun e tyre per kete Atdhe???

Qfare je nuk me duhet shume te mundohem...shihet edhe nga aeroplani..Ti je nji tip qe, ai qe te ledhaton se pari,po edhe te fyen pas ti nuk mund t'ia kthesh pergjegjen e duhur...se mundohesh kinse te jesh "tolerant" Por kete e ben vetem ne rastin e talibano-krishtereve te flliqur e kur vjen puna te talibanet-muslim,menjehere hudhesh..hiqu bre i smure i mbushur me komplekse primitive .

p.s. Ato qe e thua per emertimin e Allahut ne arabisht ke plotesishte te drejte.Ama,kjo nuk eshte ide-a e jote dhe mos ben kopi past!!!
    turk qe eshte atdhetar i flakt shqiptar?, pak e veshtire per t'a kuptuar, megjithese nuk e mohoj se mund te kesh edhe te drejte, keto kohet e fundit po degjojme gjera nga me te ndryshmet, megjithate ata ishin te njetit turq qe erdhen si pushtues dhe qe kerkonin taksen dhe qe merrnin djemte ne ushtri ku i dergonin sipas interesave te pereandorise otomane, nuk eshte e nevojshme besoj te them gjera qe i dime shume mire , tani un e di se kombi eshte komb per nga gjaku e gjuha , kur asnjera nga keto nuk jane , atehere si qenkan patriot keta turq, por prap nuk do te kembngul per dicka qe nuk e kam te qarte plotesisht,sepse nuk kam jetuar ne prizren qe te njoh realitetin, por duke gjykuar nga logjika e thjeshte fola me pare dhe patjeter mund te kesh te drejte
    persa i perket talebaneve te krishtere dhe talebaneve muslim me duhet te te shpjegoj qarte se kercenim perbejne keta talebanet muslim , per faktin e thjesht se mashtrojne masivisht, dhe enderrojne nje kosove e shqiperi islamike si avganistani por me islamin qe ata ndjekin qe eshte islam i talebaneve i nderuar,
    perderisa paskam te drejte ne lidhje me emertimin e Allahut, atehere pse nuk akuzon ata qe guxojne e i mveshin Zotit emer personal?, kush eshte sipas teje mekat me i madh?t'i kundervihesh talebaneve qe shtremberojne fene qe zbriti Zoti, apo atyre talebaneve te krishtere qe pranojne nje shtremberim qe eshte i deklaruar ne kuran, pra kush jane me te rrezikshem sipas teje , talebanet muslim , apo ato te krishtere?, patjeter ato muslim , sepse mbulojne te verteten, sepse persa u perket atyre te krishtere ne e dime nga kurani se ata mohuan te verteten kur thane se Zot eshte Jezui bir i Maries, prandaj dhe sulmoj me shum talebanet muslim i nderuar,
    ku isha une kur u be luftane kosove? , por kur un degjoj se UCK ka 18 mije trupa dhe e di se kosova ka 2 milion banore , e drejte te mendoj po te tjeret ku jane, po ata vete nuk kane mbeshtetur luften me gjith forcen e tyre e atehere une pse duhet te luftoj kur degjoj se ne plazhe "theken" djem kosovare, dmth une do kaloj nga durrsi e do marr rrugen per kuks duke e ditur se disa theken nen rrezet e diellit , nuk besoj se ka logjike qe t'a prnoje kete!
    pastaj talebanet e krishtere qenkan te felliqur, kurse talebanet muslim , jo,
    nqs i thua taleban dikujt , qe nenkupton me te "ekstremizem", atehere ekstremizmi eshte i felliqur per secilen ane,
    e pse qenkam " i smure i mbushur me komplekse primitive ", kur paskam te drejte, sic e the vete?, pra kush eshte i semuri ktu?
    sa per ate qe :"kjo nuk eshte ide-a e jote dhe mos ben kopi past!!", kjo eshte ide e imja sepse sinqerisht une nuk kam ditur kete , sado e habitshme qe mund te duket , vet e zbulova dhe e denoncova, mund te kete dhe te tjere me te njejtin mendim , por une nuk e dija ketedhe nuk kam bere kopy/past, por kam thene ato qe une kuptoja dhe argumentet qe i kerkova dhe i gjeta,,,,,
    isha i qarte besoj!!!

Faqja 35 prej 94 FillimFillim ... 2533343536374585 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •