.................
![]()
.................
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gimche : 06-06-2010 mė 12:28
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
Ti je kullė fuqi baroti...
Dhe kjo pėr fund:
Ka shumė e mė shumė mrekulli tė emrit All-llah nė univers dhe pothuajse nė tė gjitha krijesat qė Ai i ka krijuar dhe kur them mrekulli e kam fjalėn pėr mrekulli reale e jo pėr "mrekullina" nė tė shprehurit me gojė
Ti je hija e Kastriotit
Kėtė njeriun e shpėtojnė tė tjerėt nuk po shoh mrekulli ketu, mrekullia i ka disa sende tjera.
Rasti i ketij personi ky ka mujt edhe me than "pula bani vo" po kurgjo efekt negativ/pozitiv skish pas, ku osht mrekullia? a e nxjerri Jezusi apo njeriu?
Argumente pėr argumente ka plot edhe solla plot, mbetet tek ne (une, ti dhe tė tjerėt) qė tė logjikojmė rreth asaj qė na rrethon.
Keto janė mrekulli e jo ato qė thua (mendon) ti
Ēdo tė mirė!
Ti je hija e Kastriotit
une tere kohem mundohem qe cunave te forumit tua le te hulumtojne vete ,qe te nxjere ne shesh nje gje?
se sa jane hulumtues dhe puntore keta qe marin persiper te diskutojne per ceshtje fetare , dhe ne fund rezultati eshte se injoranca e madhe e mbyti forumin ,pastaj lene injorncen por ofendimet qe behen kjo eshte e patolerueshme
qe ne fillim ua dhash formulen se si duhet vepruar duke larguar shkronjat,por si duket asgje.
rrofshe uvejsaje puntore ,suksese.
e njeh gje ti arabishten?
po pra , prandaj dhe une te thashe ,
termin Zot e kishim edhe para se te vinte islami,
kurse termin semafor nuk e kishim, prandaj qe , semafor,kompjuter,satelit,televizor etj, i kemi huazur termet e tyre sic jane nga te huajt , sepse nuk i dinim e as nuk i kishim,
kurse fjalen Zot e kish dhe me para,
eshte njelloj sikur shtepise t'i themi hause,
e pse duhet te ndodhe kjo , kur ne e kishim fjalen per shtepi??
ti , paske pa kto fotot , pastaj paske besu qe Zoti e ka emrin Allah?
kurse , persa i perket atij femijse nga dagestani , vertet aty ka mrekulli,
por me duhet qe te kujtoj se;
jo vetem fjala Allah ishte e shkruar ne arabisht ne kemben e femise , por
i gjithe ajeti kuranor ishte arabisht,
pra sipas kesaj llogjike qe thua ti duhet qe , jo vetem fjala Allah duhet perdorur nga ne shqiptaret, por edhe fjalet e tjera te ajetit, te cilat sic thame , jane arabisht,
kesaj i thone qe te gjitha fjalet nga shqipja t'i zevendesojme me fjale arabe , pra t'a zevendesojme gjuhen shqipe me ate arabe!
nuk besoj se Zoti n'a meson keshtu
dhe mos mbush me foto , kafshesh , perimesh, e malesh postimet e tua , por nqs ke argument nga kur'ani , i cili eshte udhezimi i Zotit, sille ketu , nqs jo ,ateheres te pakten mos n'a kujto injorancen mesjetare ,se n'a kap dhimbja e kokes
Paj nuk e di ti ndoshta ke dhimbje koka nga sėmundja e jote, mirpo unė asnjėherė nuk kam parė ndonjė antarė qe e merr postimin e dikujt dhe e komenton (e keqinterpreton) ashtu si tė dojė madje madje na tregon se unė paskam thėnė qė Shqipja duhet zėvendėsuar me Arabishte, ku ashtu?
Mos ha mutt palidhje me fol pėr mu lexo ēka kam shkru e mos mė fajėso me postimet e mia tė cilat ti i interpreton qysh tu qohet ty
Ti je hija e Kastriotit
kurse ky eshte kunderargumenti , qe plotesisht i pergjigjet ketij ;
2. Kush ėshtė Allahu?
"Ai ėshtė Perėndia, qė s’ka zot tjetėr pėrveē Tij, Sundues, i Amshueshėm, Ai ėshtė i pastėr nga tė metat, Paqėdashės, ai qė jep siguri, Ai qė mbikėqyrė tė gjitha, i Plotėfuqishėm, Imponus, Madhėshtor. Qoftė falenderuar Perėndia, Ai ėshtė shumė lart nga ato qė ia pėrshkruajnė Atij!"
"Ai ėshtė Perėndia, Krijues, Ai qė prej asgjėje krijon, Ai qė ēdo gjėje ia jep formėn, ai posedon emėrat mė tė bukur, Atė e falenderojnė tė gjithė (ēka ekziston) nė qiej dhe nė Tokė, Ai ėshtė i Plotėfuqishėm dhe i Gjithėdijshėm." (Suretu Hashėr: 23-24)eshte marre nga kurani perkthim i hasan nahit, pra eshte thjesht se ti ke ne dore sot nje kuran te perkthyer nga dikush tjeter , neser mund te kesh nje tjeter kuran , me tjeter perkthim,
dhe ne gjuhe te ndryshme , mund t'a sjell te njejtin ajet qe thua ti , te perkthyer krejtesisht ne gjuhen e atij vendi , si gjermanisht , anglisht frengjisht etj,
mos u kap mbas perkthimeve , por kuptimi ka rendesi ,dhe kuptimi ne kuran eshte i qarte se eshte per Perendine , Zotin tone
Krijoni Kontakt