Close
Faqja 84 prej 94 FillimFillim ... 34748283848586 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 831 deri 840 prej 933
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Mon.Alisa Lexo Postimin
    Nuk e thash qe Bani ka devijuar por as qe e ka mire ...edhe nuk ke nevoj quditesh sepse disa njerz te prishtt e kan bere perkthimin e Kur'anit keq dhe e kane devijuar per kete nese s'ke degjuar me heret tani e din
    Ne rregull, tashi e morem vesh se edhe libri i mbrojtur nga Allahu, na qenka i devijuar!!!
    Edhe se deri tashi, asnjeri nuk ka deshmuar per perkthimin e keq te ajeteve qe ka sjelle Bani...!
    Jarigas

numrat ne gjuhen arabe dhe hebreje ;

ajo qe une e quaj te rendesishme jane keto qe solla me poshte , e jo bisedat pa ndonje rezultat konkret , pasi kjo besoj i ve vulen dyshimeve dhe shpifjeve pa argument se fjala Allah eshte emri i Zotit per faktin sic thuhet se permendet ne Dhiaten e vjeter dhe Dhiaten e re edhe sikur se dihet ne Kur'an,ky pseudoargument nuk mund te qendroje sepse eshte thjesht rrenja e perbashket gjuhesore qe i ben keto gjuhe te ngjashme , biles nganjehere gati identike,
    nqs ndonjeri ka kundershtim ne lidhje me keto qe solla , mund t'i verifikoje fjalet ne perkthyesin google , ose ku ai e shikon me drejte,
    e gjithe teoria qe sillet si e vertete nga persona te orientuar diku nga lindja e mesme , me anen e liberthave dhe fletushkave fetare islamike te sponsorizuara nga ata qe i orientojne , duke mashtruar njerezit nga mosdija bie poshte me anen e argumenteve te pamohueshme ,
    gjuhet arabike , aramike dhe hebraike, kane rrenje te perbashketa dhe bejne pjese ne grupin qe quhet gjuhe semitike.
    Ky eshte argument, por jo per te gjithe , per ata qe tashme kane ulur koken perpara mashtrimeve dhe ecin ashtu sic u terhiqet kerpeshi,
    per ata nuk mund te shikohet , apo te degjohet dicka tjeter , pervec asaj se cfare u thone ata qe sipas tyre "dine",
    vetem mund t'i bejne pyetjen vetes , se ,kush tha se ata dine me siguri,si dhe kush tha se ata nuk po mashtrojne , me nje mashtrim gjigand.

si edhe disa fjale arabe dhe hebreje , dhe kuptimi i tyre ne anglisht;

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 12-10-2010 mė 15:54
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Ne fillim Perendia(Elohim) krijoi qiejt dhe token(marre nga origjinali ne hebraisht)

--------------------------------------------------------------------
    Ne fillim Perendia(All-llahu) krijoi qiejt dhe token.(marre nga bibla arabe)

فِي الْبَدْءِ خَلَقَ اللهُ السَّمَاوَاتِ وَالارْضَ

-----------------------------------------------------------------------
    Me emrin e All-llahut , Meshiruesit Meshirberesit(marre nga Kurani shqip ,sherif ahmeti)

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
    -------------------------------------------------------------------------
    Kurani ne gjuhen hebraike;

B’shem Elohim, ha-Rachaman, V’ha-Rachum

----------------------------------------------------------------------------

PSE?
    Pse nuk perkthehet ne shqip!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Tc_hd...embedded#at=61

e sa e sa argumenta te tjere kam lene pa sjellur,
    mund te sjell edhe shume te tjere,
    dhe nje here tjeter , Pse, kush eshte arsyeja e ketij misticizmi!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 15-10-2010 mė 13:18

Pema e gjuheve semitike,ku bejne pjese, arabishtja, hebraishtja dhe gjuha aramike.

Edhe ky argument u ve vulen shpifjeve se arsyet e perdorimit te fjales Allah, Eloah, Alaha, Elohim ne Bibel dhe Kuran jane se i tille eshte emri i Zotit,perderisa keto jane gjuhe simotra dhe kane rrenje te perbashket gjuhesore, qe quhet semitike, ja edhe pema e gjuheve semitike qe bejne pjese ne kete grup gjuhesh simotra;

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    He bani e gjete se PSE ??? eu bre burre u lodhe ,dhe cfar arite ,? asgje hehehe

Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    He bani e gjete se PSE ??? eu bre burre u lodhe ,dhe cfar arite ,? asgje hehehe

patjeter qe e gjeta me ne fund ,
    di qe ju mashtroni ne lidhje me kete,
    di qe ju nuk keni asnje argument qe t'a mbeshtetni tezen tuaj,
    di me shume se c'dija para se t'a hapja kete teme ,prandaj edhe ato qe mesova vete i solla ketu , qe t'i shikoni e te mos thoni me ato mashtrime , ashtu sic edhe po ndodh, e kini mbyllur gojen dhe nuk keni me asnje gje kunder argumenteve qe une kam sjelle,
    sepse jam i sigurte qe do te kundershtonit me "argument"po te kishit,
    por ju nuk keni, kurse une kam argumentin e te kundertes se asaj qe ju propagandoni.
    Jam i qarte dhe i qete me ne fund , sepse shikoj se si te gjithe ju islamiket e "devotshem" nuk keni me as fjale e as ndonje teze te re ,
    tani jam i sigurte qe per emrin "Allah"nuk thoni te verteten ,
    e kush nuk thote te verteten , nuk ka se si te jete fetar.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Ku janė argumentet se Zoti e ka emrin Allah
    42 faqe postime per nje fjale qe e din te gjith.

Zot perkthehet arabisht ALLAH. Ne i themi Zot, Italianet i thone DIO, Amerikanet i thone GOD, Arabet i thone ALLAH.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

[=bani;2897923]
    di qe ju nuk keni asnje argument qe t'a mbeshtetni tezen tuaj,[/QUOTE]

Je i nershem, ka tezėt mos u sill !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    42 faqe postime per nje fjale qe e din te gjith.

Zot perkthehet arabisht ALLAH. Ne i themi Zot, Italianet i thone DIO, Amerikanet i thone GOD, Arabet i thone ALLAH.
    une jam dakord me ty , por,
    sipas teje pse ne kuranin shqip , nuk perkthehet fjala Allah !

Faqja 84 prej 94 FillimFillim ... 34748283848586 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •