Close
Faqja 47 prej 94 FillimFillim ... 37454647484957 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 461 deri 470 prej 933
    Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    O Sheikh bani,

Ku e ke shkollen e teologjisė tė kryer qe me flet se c'eshte mekat e c'eshte jo ?

Tjera here na i sjell kuranin me shkronja latine qe ta kuptojm, dhe ē'eshte kjo puna yte qe ke shenuar All-llah e jo "perendi" ?! A mos te duket vetja pak sa kontradiktor ? Allahu eshte emri i Zotit tė vetėm !

Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!

1. Thuaj: Ai, All-llahu ėshtė Njė!
    2. All-llahu ėshtė mbėshtetja (Atij i mbėshtetet ēdo krijesė).
    3. As s’ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.
    4. Dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė.
    solle suren el-ihlas

EL-IHLAS

po e njejta sure , pra el-ihlas nga muhamed assad;

1.SAY: "He is the One God:

2."God the Eternal, the Uncaused Cause of All Being.

3."He begets not, and neither is He begotten;

4."and there is nothing that could be compared with Him.

nga Abdel Haleem ;

1.Say, ‘He is God the One,

2.God the eternal.

3.He begot no one nor was He begotten.

4.No one is comparable to Him.’

po e njejta nga Ahmed Ali;

1.Say: "He is God one."

2.God the Lord/master/intended .

3.(He) did not give birth/procreate , and was not born/procreated .

4.And (there) was not for Him any equal/match.

nga Ali Ünal ;

1.Say: "He, God, the Unique One of Absolute Unity.

2."God, the Eternally-Besought-of-All (Himself in no need of anything).

3."He begets not, nor is He begotten.

4."And comparable to Him there is none."

po e njejta nga Muhammad sarwar ;

1.(Muhammad), say, "He is the only God.

2.God is Absolute.

3.He neither begets nor was He begotten.

4.There is no one equal to Him.

nga Farook Malik ;

1.SAY: "He is the One God:

2."God the Eternal, the Uncaused Cause of All Being.

3."He begets not, and neither is He begotten;

4."and there is nothing that could be compared with Him.

po e njejta nga Bijan Moeinian ;

1.O’ Mohammad; say to mankind that: “God is the one and only God.

2.God is Solid (and does not need anyone’s help.)

3.God is neither born nor has given birth (to have a son or a daughter.)

4.and none is like Him.”

si dhe nga Muhammad Ahmed - Samira;

1.SAY: "HE IS God the one the most unique,

2.God the immanently indispensable

3.He has begotten no one, and is begotten of none.

4.There is no one comparable to Him."

dhe nga Yusuf Ali (org.) ;

1.Say: He is God, the One and Only;

2.God, the Eternal, Absolute;

3.He begetteth not, nor is He begotten;

4.And there is none like unto Him.

si dhe e njejta sure el-ihlas nga Arthur John Arberry ;

1.Say: 'He is God, One,

2.God, the Everlasting Refuge,

3.who has not begotten, and has not been begotten,

4.and equal to Him is not any one.'

nga Edward Henry Palmer ;

1.Say, He is God alone!

2.God the Eternal!

3.He begets not and is not begotten!

4.Nor is there like unto Him any one!

nga George Sale ;

1.Say, God is one God;

2.the eternal God:

3.He begetteth not, neither is He begotten:

4.And there is not any one like unto Him.

dhe nga ;John Medows Rodwell

1.SAY: He is God alone:

2.God the eternal!

3.He begetteth not, and He is not begotten;

4.And there is none like unto Him.

po e njejta nga hasan nahi ;

1.Thuaj: “Perėndia ėshtė Njė!

2.Perėndisė i drejtohen pėr ηdo gjė!

3.(Ai) nuk ka lindur prej ndokujt, as nuk ka lindur kė,

4.dhe askush nuk i gjason Atij!”

EDHE UNE SOLLA SUREN EL-IHLAS,,,,!!!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar Maska e Gentian_gr
    Anėtarėsuar
    30-08-2007
    Postime
    2,520
    sepse iu tek njerit ne nje mengjes,edhe tha nje genjeshter atyre qe kishin syte mbyll.

nga ajo kohe akoma nje pjese syte mbyll i kan,edhe thojne merr hak nqs s'beson tek ai.

per mua e quajne ABDULLAH

Bani,

Kurani ne gjuhen shqipe nuk eshte perkthim, eshte "adaptim" ne shqip !
    Kur'ani si i tille, nuk eshte libėr qė pėrkthehėt.

SHUME DAKORD JAM ME KETE QE THE,
    atehere te shkruhet shqip, qofte edhe ne "adaptim" , ne shqip, ne menyre qe te kuptojme se ke adhurojme ,
    a mundesh ti ilirjan t'i lutesh Zotit me emrin Theos, ta shpjegoj une qe ne greqisht Theos do te thote Perendia,
    por jam i sigurte qe edhe pse e din se cdo te thote , perseri nuk t'a ngroh zemren nje fjale e huaj, sepse nuk kupton njeriu me mire vetem se gjuhen e tij, qoft shqiptar , grek, italian , rumun , a kushdo qofte.

Te gjitha gjuhėt jan te devijuara, asgje s'ke origjinal, dhe ky evulucion i gjuhės do t'vazhdoje sa t'jen jeta. Me fjalen Zot, ne i quajm edhe njerezit : Zotni, kurse Mon Senior i quanin prifterinjt gjat kryqezatave qe ne shqip i bie po ashtu "Zotim im, pra kjo s'eshte ne rregull dhe nuk mund te aplikohet ne versionin Islamik ku kemi vetem 1 Zot. Kurse me Allah, nuk e therrasim askend pos Zotit te vertet, qe eshte Nje !

Pra siq e sheh, Allah, i takon vetem Allahut, Zotit te botėrave e askujt tjeter !

Te gjitha gjuhėt jan te devijuara, asgje s'ke origjinal, dhe ky evulucion i gjuhės do t'vazhdoje sa t'jen jeta. Me fjalen Zot, ne i quajm edhe njerezit : Zotni, kurse Mon Senior i quanin prifterinjt gjat kryqezatave qe ne shqip i bie po ashtu "Zotim im, pra kjo s'eshte ne rregull dhe nuk mund te aplikohet ne versionin Islamik ku kemi vetem 1 Zot. Kurse me Allah, nuk e therrasim askend pos Zotit te vertet, qe eshte Nje !

Pra siq e sheh, Allah, i takon vetem Allahut, Zotit te botėrave e askujt tjeter !

kryekeput gabim je , sepse shoku im i punes thote , a e din ti se kush eshte allahu, e un i them , kush, -- me thote Isa eshte Allahu

sa per sqarim eshte me origjin te krishtere egjiptiane,

pra me fjalen allah thirkan edhe tjeter , thirkan Isain , te krishteret arab, kete e kam vertetuar nga dore e pare ,
    edhe ata pershendesin me selam alejkum njeri tjetrin(te krishter e kam fjalen)
    edhe ata thone elhamdulilah
    edhe emrat i kane
    ibrahim
    jusuf
    sulejman
    isa

etj etj.

mos kaloni kufirin ne shtremberime se nuk do jua fale Zoti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 27-09-2010 mė 08:08

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Bani,

nderpreje me mire se shume prekese tema.
    Sa me teper lexoj mendoj se kerkimi i argumenteve nga islamistet duhet te deklarohet si krim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 27-09-2010 mė 09:26

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Bani, nderpreje me mire se shume prekese tema. Sa me teper qe lexoj mendoj se kerkimi i argumenteve nga islamistet duhet te deklarohet si krim.
    po kerkojne si ai qe kerkon fakte per te shpetuar jeten para gjyqit nga denimi me vdekje,
    nuk kam pare njerez qe mbeshtesin shume teori njekohesisht, qe i sherbejne te njejtit qellim, e vete keto teori bien ne kundershtim me njera tjetren,
    sapo ju sjell nje argument , hidhen ne nje teori tjeter , e sapo i sjell edhe per tjetren , hidhen ne nje tjeter, eshte e pabesueshme se si perpiqen te bejne te jetoje dicka qe nuk ka argument;

22:40. (U lejuan tλ luftojnλ) Ata, tλ cilλt vetλm pse thanλ: “All-llahu λshtλ Zoti ynλ!” u dλbuan prej shtλpive tλ tyre pa kurrfarλ tλ drejte. E sikur All-llahu tλ mos i zbrapste disa me disa tλ tjerλ, do tλ rrλnoheshin manastiret, kishat, havrat e edhe xhamitλ qλ nλ to pλrmendet shumλ emri i All-llahut. E All-llahu patjetλr do ta ndihmojλ atλ qλ ndihmon rrugλn e Tij, se All-llahu λshtλ shumλ i fuqishλm dhe gjithnjλ triumfues.

me gjeni ne gjithe evropen e ameriken latine e rusine se ne sa kisha permendet emri All-llah,
    permendet emri i zotit ne gjuhen e atij populli, e jo emertimi Allah,
    ky eshte argument nga vete Zoti per emrin e tij , dhe ktu tregohet se perkthimi eshte i gabuar , sepse permendet ne kishat e shqiperise emri i Perendise , i Zotit, i Hyut , por jo i Allahut,
    perkthimi duhej te ishte Perendia , ne menyre qe te perputhej me ajetin 22:40 te kuranit fjala arabe Allah per nga kuptimi

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    po kerkojne si ai qe kerkon fakte per te shpetuar jeten para gjyqit nga denimi me vdekje,
    nuk kam pare njerez qe mbeshtesin shume teori njekohesisht, qe i sherbejne te njejtit qellim, e vete keto teori bien ne kundershtim me njera tjetren,
    sapo ju sjell nje argument , hidhen ne nje teori tjeter , e sapo i sjell edhe per tjetren , hidhen ne nje tjeter, eshte e pabesueshme se si perpiqen te bejne te jetoje dicka qe nuk ka argument;
    ...
    Keta jane vec marionetat, drejtuesi i tyre eshte Islami. Jane te urdheruar te mendojne keshtu, u thuhet se po nuk bete keshtu, refuzoni Allahun, i cili do t'ju denoje. Une te kuptoj, s'mund t'ju japesh te drejte, s'mund te ndahesh pa u levruar trurin qe e kane si pyjet e pashkelura, por prape se prape: Zjarri duhet te fiket tjeterku.

Biseduesit tu kane dy zgjedhje:
    1. Te te japin ty te drejte dhe (sipas besimit te tyre) te bien ne konflikt me Allahun.
    2. Te te kundershtojne ty, qofte dhe vec me kokefortesi, pa asnje argument, dhe te mbesin kestu "ne rrugen e Allahut".

Nese te "kuptojne", ne syte e tyre realizohet alternativa e pare. Keshtu qe pa guximin e tyre per te u bere jobesimtare ne qofte se kerkimi i te vertetes e do kete, s'arrin kuptim prej tyre. E kur ka mesuar feje islame se e verteta duhet te pranohet, edhe nese kjo thote se Allahu nuk eshte Allah, por vec Zoti? Si do t'i bindesh se je ti ai qe e e njeh fjalen e Allahut me mire se vete Islami?

Keto pyetje se bashku me shume tjera i kam kaleruar kohe te gjate, dhe kam ardhur tek perfundimi, se ka vec nje menyre efektive per te thyer kete ngecje. Kjo menyre eshte deklarimi im haptaz dhe i pakufishem si shperfilles rrenjesor te Islamit dhe jetimi sipas ketij deklarimi. Keshtu krijoj nje fakt konkret per ate se Allahu s'i ben askujt asgje. Ndoshta jo per njerezit e kohes sone, por per pasardhesit tane. Ata shohin se refuzuesi i Islamit eshte njeri fare i rendomte, nuk eshte as bishe, as i keq e asgje e tille. Ata shohin se eshte vec arabi e islamisti tjeter ai qe tenton t'ia rruaj jobesimtarit ate sendin ne ate vendin. Jo Allahu. Bera tanime dekada te tera me refuzimet me rrenjesore per Islamin. Asgje nuk u be. Por sikur te kisha bere vec nje refuzim me te voglin duke jetuar ne mes arabesh apo islamistesh, do me ishte kequr koka moti. Keshtu qe me kohen njerezit kuptojne, ne cfare bazon besimi ne Allahun. Ne ndjenjen e njeriut per mbijetese. Beson Allahun jo sepse kupton gje ne te, por sepse i keputet koka nga njerezit e deklaruar si njerez te Allahut. Ne keso frike gjen bazen e tij Islami. Ne keso frike biseduesit tu dhe paraardhesit e tyre kane jetuar me shekuj. Ndaj i nenshtrohen kesaj frike. Detyra jone eshte t'ju tregojme se kete frike nuk e krijon Allahu, por njeriu. Kjo linde guximin e nevojitur qe permenda ne fillim per te "kuptuar". Kjo eshte me efektivja.

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    kryekeput gabim je , sepse shoku im i punes thote , a e din ti se kush eshte allahu, e un i them , kush, -- me thote Isa eshte Allahu

sa per sqarim eshte me origjin te krishtere egjiptiane,

pra me fjalen allah thirkan edhe tjeter , thirkan Isain , te krishteret arab, kete e kam vertetuar nga dore e pare ,
    edhe ata pershendesin me selam alejkum njeri tjetrin(te krishter e kam fjalen)
    edhe ata thone elhamdulilah
    edhe emrat i kane
    ibrahim
    jusuf
    sulejman
    isa

etj etj.

mos kaloni kufirin ne shtremberime se nuk do jua fale Zoti.
    Kurse Matrixi qe ka hapur nje tem, thot qe Isa a.s. eshte bir i Perendis.

Cfar kuptimi ka kjo ?

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Kurse Matrixi qe ka hapur nje tem, thot qe Isa a.s. eshte bir i Perendis.

Cfar kuptimi ka kjo ?
    E lexova at temė - shkrim, mendoj se ėshtė mirė qe te hapet nje temė lidhur me at shkrim dhe te debatohet dhe te komentohet ajo, pra secili qe don tė jap mendimin dhe tė shkruaj aty, kjo pa dallime te perkatesisė fetare. Ajo qe kerkohet dhe eshte obligim (te pakten mural) qe te respektohet mendimi i njeri tjetri dhe mos te perdoren ofendime.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 47 prej 94 FillimFillim ... 37454647484957 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •