Close
Faqja 41 prej 94 FillimFillim ... 3139404142435191 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 933
    Citim Postuar mė parė nga Eliyahu Lexo Postimin
    Pershendetje! Fjala El, Elah, ose Elohim ne Bibel ka shume kuptime, ajo perdoret si per Perendine e vertet ashtu edhe per perendite pagana. Pra me elohim mund ti thuhet edhe satanit. Ndersa Jahveh Elohim, eshte Perendia i Bibles gjithe kohes nga fillimi deri ne fund. Emri Jahveh shihet te cdo profet i Testamentit te vjeter : Jirmi-jahu (Jeremiah), Eli-Jahu (Elia), Jesha-jahu (Isaiah), pra profetet e kane ditur emrin e Perendise se Israelit, emrin qe eshte permbi cdo emer qe shpaloset te emri i Jezus Krishtit. Jezus - Jahshua hebraish pra Jahveh shpeton. ka me mijera referenca ne Bibel per emrin e Perendise vecse perkthimet ne vend te Elohim kane perdorur Perendi, dhe ne vent te Jahveh kane perdorur Zot.
    Jezus Krishti eshte misherimi i Jahveut ose shembellimi i Tij i dukshem!
    Jahveh , ka kuptimin qe cfare do Zoti behet , ky nuk eshte emer personal , eshte thjesht nje kuptim mbi atributet e Zotit, mund te jete perdorur nga hebrejte si emertim per Zotin, por jo emer personal,

Zoti eshte Krijuesi, qe edhe ne shqip ka marre emertimin Perendia qe rrjedh nga fjala prind , pra krijuesi si prindi , por ky nuk eshte emer personal per Zotin , ky eshte thjesht emertim ne shqip, dhe cdo popull emertimin e tij e ka marre ne baze te nje ose me shume atribute te Zotit,

ashtu sikurse edhe Zot vjen nga zoterim, pra Zoti eshte zoterues i gjithckaje, perseri Zot eshte emertim ne shqip per Krijuesin , por kjo nuk do te thote se eshte emer personal i Zotit,
    (Zoti na rujte)
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar mė parė nga RiNiKi Lexo Postimin
    B.RR.RR.

Per te mos dalur jashte teme per se Zoti e ka emrin Allah, une po e jap nje link, qe mos te shkoj me large perveq ketu tek ne ne Kosove:
    http://www.youtube.com/watch?v=kp0wPs9zfbA
    Nese nuk jane te bindur, mjafton te shkohet ne ne kete webfaqe te youtue...
    hahahahahahahahah
    hahahahahahhahaha

Shikoni injorantin cfare perle na ka sjellur

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2010
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Jahveh , ka kuptimin qe cfare do Zoti behet , ky nuk eshte emer personal , eshte thjesht nje kuptim mbi atributet e Zotit, mund te jete perdorur nga hebrejte si emertim per Zotin, por jo emer personal,

Zoti eshte Krijuesi, qe edhe ne shqip ka marre emertimin Perendia qe rrjedh nga fjala prind , pra krijuesi si prindi , por ky nuk eshte emer personal per Zotin , ky eshte thjesht emertim ne shqip, dhe cdo popull emertimin e tij e ka marre ne baze te nje ose me shume atribute te Zotit,

ashtu sikurse edhe Zot vjen nga zoterim, pra Zoti eshte zoterues i gjithckaje, perseri Zot eshte emertim ne shqip per Krijuesin , por kjo nuk do te thote se eshte emer personal i Zotit,
    (Zoti na rujte)
    Kjo nuk eshte e vertet pasi Jahveh eshte emri i tij i vertet qe duhet ta perdorin vetem ata qe e njohin ate. Ndersa Perendi i thone ata qe e dine ne ndergjegjen e tyre qe ka nje Perendi. Te te jap disa referenca nga bibla :

13Atėherė Moisiu i tha Perėndisė: "Ja, kur tė shkoj te bijtė e Izraelit dhe t`u them: "Perėndia i etėrve tuaj mė ka dėrguar te ju", po tė jetė se ata mė thonė: "Cili ėshtė emri i tij?", ē`pėrgjigje duhet t`u jap?".
    14Perėndia i tha Moisiut: "UNÉ JAM AI QÉ JAM". Pastaj tha: "Do t`u thuash kėshtu bijve tė Izraelit: "UNÉ JAM-i mė ka dėrguar tek ju"".
    15Perėndia i tha akoma Moisiut: "Do t`u thuash kėshtu bijve tė Izraelit: "Jahveh (Zoti), Perėndia i etėrve tuaj, Perėndia i Abrahamit, Perėndia i Isakut dhe Perėndia i Jakobit mė ka dėrguar tek ju. Ky ėshtė emri im pėrjetė. Ky ka pėr tė qenė gjithnjė emri im me tė cilin do tė kujtohem nga tė gjitha breznitė".

Psalmet : 13
    O Zot(Jahveh), emri yt rron pėrjetė; kujtimi yt, o Zot(Jahveh), brez pas brezi.
    3 Ata do tė kremtojnė emrin tėnd tė madh dhe tė tmerrshėm. Ai ėshtė i shenjtė.
    9Ai i dėrgoi popullit tė tij shpėtimin, ka vendosur besėlidhjen e tij pėrjetė; i shenjtė dhe i tmerrshėm ėshtė emri i tij.

Ligji i Perterire :58
    Po tė mos kesh kujdes tė zbatosh nė praktikė tė gjitha fjalėt e kėtij ligji, qė janė shkruar nė kėtė libėr, duke pasur frikė nga ky emėr i lavdishėm dhe i tmerrshėm, Zoti(Jahveh), Perėndia yt,
    Levitiku : Dhe kushdo qė e shan emrin e Zotit(Jahveut) do tė dėnohet me vdekje; tėrė asambleja do ta vrasė me gurė. I huaj apo i lindur nė vend, ai qė blasfemon emrin e Zotit(Jahveut) do tė dėnohet me vdekje.

Ezekiel : Kėshtu do ta bėj tė njohur emrin tim tė shenjtė nė mes tė popullit tim tė Izraelit dhe nuk do tė lejoj mė tė pėrdhoset emri im i shenjtė, dhe kombet do tė pranojnė qė unė jam Zoti(Jahveh), i Shenjti nė Izrael.

Zanafilla : 33
    Pastaj Abrahami mbolli njė marinė nė Beer-Sheba dhe aty thėrriti emrin e Zotit/Jahveut, Perėndi i pėrjetėsisė.

Psalmet perseri : 8Ndihma jonė ėshtė te emri i Zotit/Jahveut, qė ka krijuar qiejtė dhe tokėn.

Amos :
    Sepse ja, ai qė formon malet dhe krijon erėn, qė i bėn tė njohur njeriut cili ėshtė mendimi i tij, qė e kthen agimin nė terr dhe ecėn mbi vendet e larta tė tokės: Zoti/Jahveh, Perėndia i ushtrive, ėshtė emri i tij.

Ka me mijera referime per emrin e Tij te shenjte por une kam marre vetem disa per te treguar qe ai eshte emri i Tij qe duhet ta njohin ata qe e ndjekin Ate. Ta thashe qe me larte qe emri JAHVEH eshte perkthyer me Zot ne shqip dhe fjala El, Elah, Elohi, Elohim eshte perkthyer me Perendi.

pershendetje Eliyahu

mesa pashe une ky perdorim nuk e perjashton mundesine e te qenit si emertim per hebrejte e jo emer personal per Perendine,
    megjithate pashe vetem nga testamenti i vjeter referime , po nga Jezu Krishti a ka perdorim te ketij emri "Jahveh" ?,
    thjeshte per te pare dhe koordinuar argumentet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Eliyah cka thu ti tash Emri Allah po bjen ne uje? Pasi qe eshte vetem nje Emer i Zotit atehere s'duhet me pas plote. Deshta me dit qysh ma kishe spjegu ose qysh NA spjegon te gjithve se cili eshte emri i Vertet i Zotit.

Une mendoj qe Zoti s'duhet me pas emer, ai duhet te quhej vetem Krijus, Zot. Kjo e qe te jete Gjithcka s'ka nevoj Zoti per Emer. Vepra e tij se cfare ka be.

Nejse une nje mendim temin e dhashe se qysh e isha Mendu Zotin, sa per mue Bullshit.

Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Eliyah cka thu ti tash Emri Allah po bjen ne uje? Pasi qe eshte vetem nje Emer i Zotit atehere s'duhet me pas plote. Deshta me dit qysh ma kishe spjegu ose qysh NA spjegon te gjithve se cili eshte emri i Vertet i Zotit.

Une mendoj qe Zoti s'duhet me pas emer, ai duhet te quhej vetem Krijus, Zot. Kjo e qe te jete Gjithcka s'ka nevoj Zoti per Emer. Vepra e tij se cfare ka be.

Nejse une nje mendim temin e dhashe se qysh e isha Mendu Zotin, sa per mue Bullshit.
    me te vertete fjala Krijuesi eshte nder me kuptimplotet emertime per Zotin

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2010
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    pershendetje Eliyahu

mesa pashe une ky perdorim nuk e perjashton mundesine e te qenit si emertim per hebrejte e jo emer personal per Perendine,
    megjithate pashe vetem nga testamenti i vjeter referime , po nga Jezu Krishti a ka perdorim te ketij emri "Jahveh" ?,
    thjeshte per te pare dhe koordinuar argumentet.

pershendetje bani. Do te te jap nje pergjhigje por nuk e di sa do me kuptosh apo sa ke per ta kuptuar pasi Jezus Krishti eshte vete Jahveu ne nje forme njerezore. Jezus Krishti ka te njejtin karakter, sjellje, madje perdori edhe UNE JAM-in e famshem per veten e vet. e ke te pjesa e Ungjillit qe thote "Nqse nuk do te besoni se Une Jam (Jahveh) do te vdisni per shkak te mekateve tuaja." Me qarte e jep Gjoni ne vargjet e para te ungjillit te tij

Citim Postuar mė parė nga Eliyahu Lexo Postimin
    pershendetje bani. Do te te jap nje pergjhigje por nuk e di sa do me kuptosh apo sa ke per ta kuptuar pasi Jezus Krishti eshte vete Jahveu ne nje forme njerezore. Jezus Krishti ka te njejtin karakter, sjellje, madje perdori edhe UNE JAM-in e famshem per veten e vet. e ke te pjesa e Ungjillit qe thote "Nqse nuk do te besoni se Une Jam (Jahveh) do te vdisni per shkak te mekateve tuaja." Me qarte e jep Gjoni ne vargjet e para te ungjillit te tij
    bibla per mua eshte liber i shejte dhe argumentet qe sillen aty nuk mund te mohohen, ashtu sic eshte edhe ky nje argument i qarte, qe Jezui ishte i derguar dhe nuk vepronte nga vetja , por sipas vullnetit te Perendise;

John 5:30 Unλ s'mund tλ bλj asgjλ nga vetja ime; gjykoj sipas asaj qλ dλgjoj dhe gjyqi im λshtλ i drejtλ, sepse nuk kλrkoj vullnetin tim, por vullnetin e Atit qλ mλ ka dλrguar.

pastaj nqs ishte vete Zoti sic thua ti , atehere kujt iu lut Jezui ne kete fraze;

35 Dhe, si shkoi pak pλrpara, ra pλrmbys pλrtokλ dhe lutej qλ, po tλ ishte e mundur, tλ largohej prej tij ajo orλ.
    36 Dhe tha: ``Abba, Atλ, ηdo gjλ pλr ty λshtλ e mundur; largoje prej meje kλtλ kupλ! Por jo atλ qλ dua unλ, por atλ qλ do ti!''.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 16-09-2010 mė 01:58

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2010
    Postime
    98
    Kjo teme eshte me teper e atyre qe e njohin kete lami,Nje gje une e di qe Zoti ,perendia ,allahu eshte nje .Ndersa te tjeret qe permenden nuk jane perendidhe ehte gabim ata qe e thone kete.Prandaj ata qe gabojn duke i quajtur perendi te tjeret qe nuk jane do pergjigjen para ALL-LLAHUT.

Citim Postuar mė parė nga Izber Lexo Postimin
    Kjo teme eshte me teper e atyre qe e njohin kete lami,Nje gje une e di qe Zoti ,perendia ,allahu eshte nje .Ndersa te tjeret qe permenden nuk jane perendidhe ehte gabim ata qe e thone kete.Prandaj ata qe gabojn duke i quajtur perendi te tjeret qe nuk jane do pergjigjen para ALL-LLAHUT.
    ke nenkuptuar me All-llah emer personal per Zotin , apo thjesht sikur shqip Zoti, ose Perendia,

sepse ketu eshte ndryshimi, qe te thuash All-llahu sikur thua Zoti nuk ka gje te keqe,
    por kur thua Zoti eshte All-llahu , sepse Zoti e ka emrin personal keshtu , atehere duhen argumenta , ose perndryshe duhet te korigjohet

Faqja 41 prej 94 FillimFillim ... 3139404142435191 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •