Close
Faqja 4 prej 94 FillimFillim ... 234561454 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 933
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Allah/Zot ka kuptimin e te gjith pushtetshmit, 1 edhe i vetmi, mbret i mbreterve. Nuk eshte emer.

Sic tha edhe Jarigas, te kishte emer, do kishte dal komshi me ndonje, ose shok klase. lol
    o apyllon ,nuk flas per emer ,si emer njeriu, emri ALL-LLAH eshte i pervecem ,por si emer ne gj .arabe ka kuptim dhe kuptimi i tij nese analizon do te shohish se cfar kuptimi ka

psh

nese fjales KALI ,LOPA ,HAJVANI po fillove tua hjekish nga nje shkronje dal ngadale deri ne fund do humbe kuptimin,ndersa fjala ALL-LLAH edhe po te besh nje gje te tille perseri do ngele kuptimi i NJESHIT

nese se paku njeh shkrimin arab dhe njeh gramatiken arabe ,fillo te besh kete gje dhe do shofish ose po nese nuk ke mundesi pyete ndonje njohes te gj.arabe

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Logjike kjo....perndryshe Zoti do te pohonte se ka shoke!!!!
    Allahu ka tri vajza, e din e vajzat do te kene shoke e shoqe. http://sq.wikipedia.org/wiki/Vargjet_satanike

Mos ua permend ata qe ka thene muhammedi se ndoshta te vrasin

Citim Postuar mė parė nga muslimani72 Lexo Postimin
    o apyllon ,nuk flas per emer ,si emer njeriu, emri ALL-LLAH eshte i pervecem ,por si emer ne gj .arabe ka kuptim dhe kuptimi i tij nese analizon do te shohish se cfar kuptimi ka

psh

nese fjales KALI ,LOPA ,HAJVANI po fillove tua hjekish nga nje shkronje dal ngadale deri ne fund do humbe kuptimin,ndersa fjala ALL-LLAH edhe po te besh nje gje te tille perseri do ngele kuptimi i NJESHIT

nese se paku njeh shkrimin arab dhe njeh gramatiken arabe ,fillo te besh kete gje dhe do shofish ose po nese nuk ke mundesi pyete ndonje njohes te gj.arabe
    vete e thua qe eshte emer ne gjuhen arabe , e pse e perdorim ne shqipatret atehere, kur ne i kemi emertimet per Zot,si dhe Perendi dhe Hyi,
    e perse kur te na ndodhe nje e keqe a nje e mire te themi ;O ALL-LLAH dhe te mos themi O ZOT,
    si e ndjen dikush ketu me mir ALL-LLAH apo ZOT ????

e , sa per ate qe po i hoqe nje germe nuk i ndryshon kuptimi, kjo nuk eshte argument se Zoti ka vendosur qe emri i tij do jete ALLAH,
    nuk shikoj asnje lidhje, per vete faktin e thjeshte se nuk shikoj ne kete gje nje urdherim te Zotit qe te perdorin emrin Allah si emer te Zotit , si arabishtfolesit , ashtu dhe mbare njerezimi.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar mė parė nga ZbatoRregullat Lexo Postimin
    Allahu ka tri vajza, e din e vajzat do te kene shoke e shoqe. http://sq.wikipedia.org/wiki/Vargjet_satanike

une e kam ditur se ka injoranta ,por se ka njeri mbi tjetrin se kam ditur, copy/paste dhe asgje tjeter ti sja ke haberin per cfar behet fjale ne ate sure ,nuk e din shkakun e zbritjes se asaj sureje ,

ik blej komentimet e kur`anit dhe lexo e mso ,por nuk besoj se do besh nje gje te tille

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    vete e thua qe eshte emer ne gjuhen arabe , e pse e perdorim ne shqipatret atehere, kur ne i kemi emertimet per Zot,si dhe Perendi dhe Hyi,
    e perse kur te na ndodhe nje e keqe a nje e mire te themi ;O ALL-LLAH dh te mos themi O ZOT,
    si e ndjen dikush ketu me mir ALL-LLAH apo ZOT ????

e , sa per ate qe po i hoqe nje germe nuk i ndryshon kuptimi, kjo nuk eshte argument se Zoti ka vendosur qe emri i tij do jete ALLAH,
    nuk shikoj asnje lidhje, per vete faktin e thjeshte se nuk shikoj ne kete gje nje urdherim te Zotit qe te perdorin emrin Allah si emer te Zotit , si arabishtfolesit , ashtu dhe mbare njerezimi.
    po mire de kush ta ndalon te thuash ZOT?? thuaj ,por kuptimi i ZOTIN ne shqip ne kuptimin arab ka dmth RRABB.

Pastaj emri ALL-LLAH eshte emer i Zotit i shprehur ne gjuhen arabe per te gjithe muslimanet, e ti si do i kishe thene SEMAFORIT NE SHQIP???

Citim Postuar mė parė nga ZbatoRregullat Lexo Postimin

o zbatorregullat, zbato rregullat, nuk eshte vendi per te shfrytezu rastin ktu,
    nqs e ke kuptuar keshtu per tre vajzat , e ke kuptuar gabim, se behet fjale per periudhen paraislamike , kur arabet adhuronin idhuj, dhe nje nga keta idhuj mesa di une e kishte emrin Allah, por si kuptim i fjales ne thelb , ishte per Zotin, dhe besonin se Zoti ka tre vajza , plus qe besoni dhe ne qindra idhuj te tjere qe nuk kishin lidhje fare me Zotin,
    per kete dhe Zoti ne kur'an e sqaron se ata i mvishnin Zotit vajza, duke sqaruar se Zoti as nuk eshte i lindur dhe as nuk ka lindur kend , qe eshte dhe logjike besoj.

po mire de kush ta ndalon te thuash ZOT?? thuaj ,por kuptimi i ZOTIN ne shqip ne kuptimin arab ka dmth RRABB.

Pastaj emri ALL-LLAH eshte emer i Zotit i shprehur ne gjuhen arabe per te gjithe muslimanet, e ti si do i kishe thene SEMAFORIT NE SHQIP???
    une Zot i them , po pse duhet t'a lexoj kur'anin me fjalen Allah .
    cdo gjuhe ka vecorite e veta dhe eshte e vecante,
    ne shqiptaret pak e perdorim fjalen Perendi per Zotin, por me Zot mund te themi dhe ,
    i zoti i shpise , ose,,,
    zoti kryeminister,,, ose
    une jam zot i ksaj toke .
    po keshtu dhe fjala RRab ne arabishte , ka te njejtat kuptime,
    por nuk ndodh keshtu me fjalen Perendi, sepse nuk mund te thuash,,,
    Perendia e shpise,???? ose
    Perendia kryeminister??????? ose
    une jam Perendia i kesaj toke.
    sepse Perendi eshte ne shqip emertimi specifik per Zotin,
    ky eshte emertim dhe jo emer,pikerisht ketu mashtrojne disa arab,
    por kjo eshte vetem per arabet emertim , dhe kjo ndodh te cdo gjuhe , psh
    anglisht- Zot-Lord , Perendi-God
    italisht- Zot-Sinjore , Perendi-Dio
    greqisht-Zot-Kirios , Perendi-Theos
    frengjisht-Zot-Seniuer , Perendi-Diue
    arabisht-Zot- RRab , Perendi-Allah

eshte njelloj sikur te mesoj dikush gjuhen shqipe per here te pare dhe pyet ,
    mesova sot fjalet prind , nene dhe baba, dhe pyet nje shqiptar se si eshte domethenja e tyre
    shqiptari normalisht i thote;

prindet jane ata qe e lindin femijen , kurse,
    nene dhe baba jane emertimet per prinderit,

kur i huaji (psh) pyet perseri, po kujtimi dhe zana(kete jane emrat e prinderve) kush jane , dhe pergjigja natyrisht eshte;
    ato jane emrat e prinderve te mij,
    por keta jane njerez dhe kane emra , kurse Zoti ka vetem emertime per cdo gjuhe te botes , ashtu si e ka dhe ne arabisht, kjo nuk do te thote se ky
    EMERTIM eshte EMER
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 05-06-2010 mė 12:10

pastaj nuk eshte qellimi se a me ndalon mua personalisht njeri te them Zot, por eshte qellimi se si duhet te jete , dhe duhet te jete ashtu si eshte e verteta

une e kam ditur se ka injoranta ,por se ka njeri mbi tjetrin se kam ditur, copy/paste dhe asgje tjeter ti sja ke haberin per cfar behet fjale ne ate sure ,nuk e din shkakun e zbritjes se asaj sureje ,

ik blej komentimet e kur`anit dhe lexo e mso ,por nuk besoj se do besh nje gje te tille
    Jo more zoteri se nuk eshte leter e bute dhe me vret aty ku do ta perdori. Po faleminderint per sugjerimin.

S'ka zbrite gje po muhammedi ka dashtur ti binde qe te behen muslimane sepse besojme ne te njejtin zot, Il-lah, zot pagan Arab.

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    o zbatorregullat, zbato rregullat, nuk eshte vendi per te shfrytezu rastin ktu,
    nqs e ke kuptuar keshtu per tre vajzat , e ke kuptuar gabim, se behet fjale per periudhen paraislamike , kur arabet adhuronin idhuj, dhe nje nga keta idhuj mesa di une e kishte emrin Allah, por si kuptim i fjales ne thelb , ishte per Zotin, dhe besonin se Zoti ka tre vajza , plus qe besoni dhe ne qindra idhuj te tjere qe nuk kishin lidhje fare me Zotin,
    per kete dhe Zoti ne kur'an e sqaron se ata i mvishnin Zotit vajza, duke sqaruar se Zoti as nuk eshte i lindur dhe as nuk ka lindur kend , qe eshte dhe logjike besoj.

Eshte i njejti 'Zot, Bani. Edhe muhammedi e ka thane ate, derisa eshte penduar dhe jane ke vure fajin 'djallit'. Keto nuk jane shpikur nga qafirat, po historianet Arabe kane shkruajtur per kete ne ate kohe.

Allah eshte 'zot' Arab per ate nuk duhet te perdoret nga te tjeret qe besojne ne nje zot. Ate te Malajzise kane 100% te drejte te mos i lejojne jo-musulmanet per ta perdorur Allah per zot, se eshte dicka tjeter. http://www.nytimes.com/2010/01/09/wo...9malaysia.html

Si perfundim, eshte 'Zot' po nje nder zota, si Posseidon (zoti i oqeaneve) p.sh.. Zot (god) ne kuptimin normal qe do te thote i vetem the fuqiplote, sic the dhe ti, eshte Rrab ne Arabisht. Po ata i luten Al-Ilah-ut ose Allahut.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ZbatoRregullat : 05-06-2010 mė 13:04

Faqja 4 prej 94 FillimFillim ... 234561454 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •