Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Citim Postuar më parë nga woodstock Lexo Postimin
    Po le ta marrin,se ne nuk kemi mundesi investimi,jemi te varfer,trepcen edhe ne kohen e titos e kane shfrytzuar anglezet...po ti thuj,ishalla shkojne lekt Kosoves,e mos te shetisin xhepat se....keta ne foto qe i pashe mozomakeq,hajne pas hajni....

Pa marre parasyshe se kushe do ta marri TREPQEN dhe si do ta marri nje eshte e sigurt se 80% e fitimit prape do ti mbetet kosoves

Gjdo koncern firme e cila funksionon ne rrethana normale 50% e fitimit i shkone per pagat e puntorve (Ne ket raste do perfitonin puntoret kosovare???

Ndersa 30% te fitimit i shkon ne detyrimet ndaje shtetit dhe ne rinvestime

Keshtu qe gjdo kushe qe do te merrete TREPQEN nuke mundet te fitoje me teper se 20% te fitimit neto qe munde te gjeneroje TREPQA

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin
    Shaje DAJA-GONI ti veq shaj nashta shlirohesh se iden se kame kush esht ky FERAT SHALA...

Edhe une jame kunder shitjes se TREPQES mirpo nje investime nga jasht per rivitalizimin dhe aktivizimin e TREPQES eshte mese i nevojshem

Ndoshta TREPQA kurre me nuke mundet ti punsoje 22.000 puntore sa kishte para vitit 1990 .

Mirepo ne rrethana te reja TREPQA mund ti punsoj 10.000 puntor te rinje dhe kjo do te thot shum per kosoven nje akte i tille do ta nderronte ter strukturen dhe gjendjen ekonomike qe ka sot kosova

E more drifilon vllau, per qe nuk e njef Ferat Shalen po flet me entuziazem per shitjen e Trepces. Ne tjeter rast ndrysh do te flisje. Ky njeri e shkaterroi minieren edhe ashtu te shkaterruar ne kohen e luftes. Eshte e vertete se duhet te behen investime. Mirepo eshte e vertete se edhe ajo pak cfare pat shpetuar, ky mistrrec e vodhi dhe e shiti.Investimet ne miniere kishte pase mundesi ti beje edhe vet qeveria jone, por nuk interesi ketu. Interesi eshte qe kjo te " privatizohet" . Qe dikujte ti shkojne ne konto disa miljon.

Po ata 10000 te punesuar, simbas teje, si mund te behen nese kjo privatizohet? Ne cfare menyre? Ne kete menyre, harroje! Do te kishte pase mundesi vetem atehere, kur kjo miniere te kishte mbetur ne pronesi te Kosoves, ndryshe jo.
    Edhe ato perqindjet e fitimeve qe i ke nda, i ke bere shume keq. 50% e fitimit per paga? A e ke idene ti se cfare nxjeret nga kjo miere? A e ke idene se sa ar e sa argjend fitohen ne muaj nga kjo miniere, duke mos e llogaritur fare plumbin, zingun, metalet e tjera dhe kristalet e mrekullueshme dhe unikate? Une shoku, i kesaje ane jam, une e njof kete regjion dhe kete miniere si shtepine time. Qe nga gjyshi e deri te vellau ne kete kombinat kan punuar. Ka shume te familjes qe edhe sot ketu jan te punesuar. Pra. Qellimi i qe verise se hajnave fshataresk e pulagji, nuk eshte modernizimi dhe zhvillimi i Kosoves, por pasurimi i vet dhe familjeve te veta.

Edhe nje informacion . Po shkruhet se Trepcen edhe ne kohen e titos e paska pas shfrytzu Anglia. Edhe kjo eshte nje e pa vertete e madhe. Trepcen e ka shfrytezuar ne shkallen me te larte Serbia, nje pjese federate dhe nje pjese simbolike Kosova dhe qytetaret e saje.

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anëtarësuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    O po me duket se sinqerisht don me lan Kosoven pa asni sen...Po dojn edhe pasurit nentoksore me ja shit qe ne kete menyre edhe per nja 200 vite Kosova me mbet ne gjendjen e cila eshte sot..
    Mozomakeq...
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    E more drifilon vllau, per qe nuk e njef Ferat Shalen po flet me entuziazem per shitjen e Trepces. Ne tjeter rast ndrysh do te flisje. Ky njeri e shkaterroi minieren edhe ashtu te shkaterruar ne kohen e luftes. Eshte e vertete se duhet te behen investime. Mirepo eshte e vertete se edhe ajo pak cfare pat shpetuar, ky mistrrec e vodhi dhe e shiti.Investimet ne miniere kishte pase mundesi ti beje edhe vet qeveria jone, por nuk interesi ketu. Interesi eshte qe kjo te " privatizohet" . Qe dikujte ti shkojne ne konto disa miljon.

Po ata 10000 te punesuar, simbas teje, si mund te behen nese kjo privatizohet? Ne cfare menyre? Ne kete menyre, harroje! Do te kishte pase mundesi vetem atehere, kur kjo miniere te kishte mbetur ne pronesi te Kosoves, ndryshe jo.
    Edhe ato perqindjet e fitimeve qe i ke nda, i ke bere shume keq. 50% e fitimit per paga? A e ke idene ti se cfare nxjeret nga kjo miere? A e ke idene se sa ar e sa argjend fitohen ne muaj nga kjo miniere, duke mos e llogaritur fare plumbin, zingun, metalet e tjera dhe kristalet e mrekullueshme dhe unikate? Une shoku, i kesaje ane jam, une e njof kete regjion dhe kete miniere si shtepine time. Qe nga gjyshi e deri te vellau ne kete kombinat kan punuar. Ka shume te familjes qe edhe sot ketu jan te punesuar. Pra. Qellimi i qe verise se hajnave fshataresk e pulagji, nuk eshte modernizimi dhe zhvillimi i Kosoves, por pasurimi i vet dhe familjeve te veta.

Edhe nje informacion . Po shkruhet se Trepcen edhe ne kohen e titos e paska pas shfrytzu Anglia. Edhe kjo eshte nje e pa vertete e madhe. Trepcen e ka shfrytezuar ne shkallen me te larte Serbia, nje pjese federate dhe nje pjese simbolike Kosova dhe qytetaret e saje.
    Daj,plotesisht po pajtohem me te gjitha qe ke shkruar,pike per pike,perveq asaj ku ke thene se nuk eshte shfrytzuar nga Anglezet ne kohen e titos.Gaboi nese them se je shume i ri per te mos ditur kete gje,por,po ja le mungeses se inf.Kurr them shfrytzimi nga ana e anglise,kjo nuk nekupton se serbia ka qene e detyruar t'ia nap anglise ne shfrytzim dhe se nuk e ka shfrytzuar "ne shkallen me te larte".Trepqa,ka qene nen patronatin e ushtrise yugoslave,kursesi civile...nese interesohesh pak me shume per kete,do te vjen deri te keto inf.
    me t'mira e mos u gut
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga woodstock Lexo Postimin
    Daj,plotesisht po pajtohem me te gjitha qe ke shkruar,pike per pike,perveq asaj ku ke thene se nuk eshte shfrytzuar nga Anglezet ne kohen e titos.Gaboi nese them se je shume i ri per te mos ditur kete gje,por,po ja le mungeses se inf.Kurr them shfrytzimi nga ana e anglise,kjo nuk nekupton se serbia ka qene e detyruar t'ia nap anglise ne shfrytzim dhe se nuk e ka shfrytzuar "ne shkallen me te larte".Trepqa,ka qene nen patronatin e ushtrise yugoslave,kursesi civile...nese interesohesh pak me shume per kete,do te vjen deri te keto inf.
    me t'mira e mos u gut
    Jo dajes nuk po ngutem aspak, por e di si ka qene puna. Ne fillim te shekullit XX, minieren e kan blere anglezet nga familja Shala Haxhimehmeti ( mund ti gjesh sot neper Mitrovice keto dy familje qe ne fakt jan nje vetem se kan mbiemra te ndryshem) se bashku me mbi 1000 hektar toke. Mund te ta tregoj edhe menyren e shitjes, edhe qmimin po deshe. Kjo eshte shfrytezuar nga anglezet deri para luftes se dyte boterore. Gjat luftes, kuptohet, nga gjermanet, kurse pas saje si e tregova edhe ne postimin me larte.

E njof jo vetem historikun e minieres dhe te atij regjioni, por edhe aktualitetin. Nuk po flas dokrra. Keshtu ka qene dhe keshtu eshte.

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Jo dajes nuk po ngutem aspak, por e di si ka qene puna. Ne fillim te shekullit XX, minieren e kan blere anglezet nga familja Shala Haxhimehmeti ( mund ti gjesh sot neper Mitrovice keto dy familje qe ne fakt jan nje vetem se kan mbiemra te ndryshem) se bashku me mbi 1000 hektar toke. Mund te ta tregoj edhe menyren e shitjes, edhe qmimin po deshe. Kjo eshte shfrytezuar nga anglezet deri para luftes se dyte boterore. Gjat luftes, kuptohet, nga gjermanet, kurse pas saje si e tregova edhe ne postimin me larte.

E njof jo vetem historikun e minieres dhe te atij regjioni, por edhe aktualitetin. Nuk po flas dokrra. Keshtu ka qene dhe keshtu eshte.
    Dakort DajaGoni,mos shih kusur,une qenkam gabim dhe i pa inf.mire
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    Le ta merr edhe dreqi dhe i mallkuari se per minatoret nuk do te behet mire ata jane punetoret qe paguhen me se paku dhe mezi sigurojne buken e gojes ,e ne anen tjeter dihet se qfare pune kryejne minatoret dhe kontributi i tyre qe bene minatoret per Kosoven por ..,

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Nese nuk gaboj para lufte Serbia nje pjese te aksioneve te Trepces i pat shitur grekeve.
    Herdokur keta grek do te kerkojne "rriskun" e tyre ne Trepce,pasi i kane dokumentet e nenshkruara.

Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Nese nuk gaboj para lufte Serbia nje pjese te aksioneve te Trepces i pat shitur grekeve.
    Herdokur keta grek do te kerkojne "rriskun" e tyre ne Trepce,pasi i kane dokumentet e nenshkruara.
    E ke fjalen ne kohen e para luftes se fundit.
    Ashtu eshte, por duhet te egzistojne edhe dokumentat tjere, ku nga zyrtare shqiptar te asaje kohe, pikerisht ketyre aksionareve grek u eshte terheq verejtja qe mos te paguajn sepse kjo miniere as nuk eshte e Serbise as e Jugosllavise por e Kosoves.

Nuk mirrem vesh me te drejten nderkombtare, por shpresoj qe drejtesia te jete ne anen tone.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    E ke fjalen ne kohen e para luftes se fundit.
    Ashtu eshte, por duhet te egzistojne edhe dokumentat tjere, ku nga zyrtare shqiptar te asaje kohe, pikerisht ketyre aksionareve grek u eshte terheq verejtja qe mos te paguajn sepse kjo miniere as nuk eshte e Serbise as e Jugosllavise por e Kosoves.

Nuk mirrem vesh me te drejten nderkombtare, por shpresoj qe drejtesia te jete ne anen tone.
    Po po,diku viti 1997 nese nuk gaboj ka pasur firma greke qe nese nuk gaboj kane blere aksione te Trepces,Beogradi i pat shitur.
    Nuk e di sa do ju bejne pune ato dokumente,mirepo e di te sigurte se do te kete probleme lidhur me kete ceshtje.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •