E kam fjalen per deshmite se qeveria ka fajesuar mosndricimin teresor te rastit dhe per deshmite se ata lart nuk jane te prekshem nga drejtesia. Keto gjera u pohuan dhe nuk u deshmuan.
Kjo puna e Trebickes me duket si nje joker-argument i pales akuzuese. Sipas motos: Pasi qe u vra Trebicka, u be i pamundur deshmimi per akuzat. Nuk eshte kjo keshtu. Dhe jam i sigurt qe edhe ju, edhe M. Baze dhe te gjiuthe akuzuesit tjere nuk mendoni ndryshe nag une. Por mendimin tim e ruani vetem per raste qe u konvenojne. Sikur te ishe ti i akuzuar per vrasje dhe prokuroria te kishte ne posedim 3 deshmitare, disa pergjime te telefonatave si dhe tjera deshmi te mundshme, dhe nese njeri nga tre deshmitaret te vritej, ti do protestoje ne ate moment kur prokuroria do te te denonte me deshmine e padhene te deshmitarit te vdekur. Kur vdes deshmitari mungon deshmia dhe me kete bie edhe akuza. Me kaq deklarohet i akuzuari i pafajshem. Keshtu duhet te jete per te gjithe. Nuk mund te merret nje deshmi e pa dhene si deshmi.
Cila heshtje? Nuk e njoh nje te tille. Na e sill ketu. Une u mora vetem me videon qe solle. Videoja nuk ishte e shkurtuar, por e plote dhe pretendonte te deshmonte krimin, ne te cilin sipas videobereseve ishte e inkuadruar qeveria. Kete deshmi deshtoi te ofroje vidoja. Video tjera nuk kemi nje here per nje here.Edhe heshtja e kryeprokurores ne raportin e saj te bere ne parlament,lidhur me pyetjet qe i drejtoi opozita ne lidhje me kete ceshtje,ishte nje tregues i qarte i presionit te qeverise..
Nuk besoj se pas nje skandali te permasave te tilla nje administrate e nje vendi demokratik do te ishte e afte te qendronte akoma ne kembe..vetem ketu ne Shqiperi ndodhin te tilla absurditete!Presidenti Gjerman dha doreheqjen vetem sepse u perfol figura e tij,jo te behej fjale per nje ceshtje ku te kishte ne mes viktima.Do te isha dakord me ty nese do te behej fjale thjesht per gazetarine Shqiptare e cila ndoshta nuk e ka harritur ate stadin e duhur te integritetit profesional por kur behet fjale per nje televizion prestigjoz si al xhazira...
Krijoni Kontakt