Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30

Kush vendos se cili është Islami i vërtetë?

Nje pyetje per besimtaret Musulmane /Muhammedane. Ka shume 'versione' te islamit sot ne bote. Jo pak thone qe eshte detyrim te vrasesh qafirat te cfaredo race, disa thone eshte halal te vjedhesh nga nje shtet 'kufr,' disa thone eshte detyrim te vrasesh dhe te vjedhesh qafirat, disa thone vetem ata qe lane mjekrra dhe veshin carcafe te zinj jane musulmane te vertete, disa lejojne martesat me te mitura e me rradhe. Sic e shikoni ne lajme, shume po i praktikojne keto gjera ne emer te fese muhammedane.

Disa te tjere thone qe keta ^ mesiper nuk e kuptojne islamin e vertete.

Pyetja eshte kjo, kush e vendos se cili eshte islami i vertete? Pse Arabia, vendlindja e islamit nuk e praktiton islamin e vertete? Po vendosi Aabia, atehere a jane musulmane te vertete ata te tjeret? Cili eshte autoriteti me i larte ne islam. Po pate nje robereshe lufte ne dore dhe deshiron te dish taman se c'thote Al'lahi per te, cili eshte ai person qe pyet?

Pyetja eshte legjitime sepse behet fjale per jete ose vdekje, per paqe apo lufte, jo se c'ngjyre corapesh vesh.

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Kush jane keta Muhamedan???/
    Mos prit pergjigjje sdin pyetje me ba dhe pyetja fillon me ofendim.
    Burri 1 X flet !

Pse muslimanët (disa besimtare ),mundohen me çdo kusht te bindin njerëz në besim.Cka i shtynë në atë drejtim?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga Kënga Lexo Postimin
    Pse muslimanët (disa besimtare ),mundohen me çdo kusht te bindin njerëz në besim.Cka i shtynë në atë drejtim?

Islami s'eshte krishterizem, ku besimi eshte nostalgji nga te paret, Islami përjetohet, eshte mision i perhapjes se fjales se mir. Te jesh musliman eshte te jesh Xhihadist kundër vetvetës ! Kjo eshte beteja e çdo njeriu, por vetem ata qe kan kuptuar rolin dhe misionin e tyre mbi tok, kan kuptuar se c'eshte Xhihadi shpirtëror.

ZbatoRregullat.

Muslimanët s'jan Muhamedan, kjo eshte munges respekti ndaj neve qe besojn Zotin e Universit dhe gjitheqka gjindet ne te, e dukshme dhe e padukshme !.

Riformulo pyetjen nese pret nje pergjigje.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Keta MultiNofkat gjithmon jan te njejt, pavarsisht atyre qe jan profesionista dhe nuk dallohen.

Disa kur hapin nje nofk tjeter, bile i kushtojn kujdes ne Make Up shkrimt.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin

Disa kur hapin nje nofk tjeter, bile i kushtojn kujdes ne Make Up shkrimt.
    Po njeri kur e nderroi nofken filloi te shkruaj me dialekt dhe me e forta ishte kur ia uroi ditlindjen vetes (vetem se kete e beri ne italisht)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Suhejbi Lexo Postimin
    Kush jane keta Muhamedan???/
    Mos prit pergjigjje sdin pyetje me ba dhe pyetja fillon me ofendim.
    NUk e kuptoj se perse nxeheni aq shume kur ju therrasin "muhamedane" ne je kohe qe jeni pasues te Muhamedit, ndersa nuk ju ben aspak pershtypje te therrisni ungjilloret "te krishtere"!!
    E pra, une akoma nuk e kam njohur nje mysliman sot, qe te recitoje shehadetin pa emrin e Muhamedit, prandaj eshte debat pa bereqet ky;e lagu s'e lagu!
    Hapesi i temes ka dashur thjesht te thote "sunite" per t'ju dalluar nga pasuesit e hazreti Aliut(shiitet) dhe ndoshta eshte shprehur me terma paksa te pazakonte per ju, por nje mysliman qe krenohet se ndjek pike per pike sunetin(i bie te jete jeta e profetit) nuk mund te ofendohet kur e therresin "muhamedan"!
    Do te ishte kulmi i inkoherences!

Do te ishte shume me e thjeshte t'i kerkonit hapesit te temes qe te formuloje pyetjen ne menyre me te qarte ose ne pamundesi te pergjigjes te rrini menjane, pasi duke bere shamate vetem per nje term, i cili eshte perdorur teper me vend, tregoni vetem "frike"!!!

P.S.Shoh me njefare kenaqesie se uvejsa eshte kthyer mes nesh....
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 04-06-2010 më 06:16
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin

P.S.Shoh me njefare kenaqesie se uvejsa eshte kthyer mes nesh....
    Pse ku isha une ??

Ndersa per shkrimin qe ke bere e ke krejt gabim, sepse ju vete e quani veten te krishtere, e nuk jemi ne qe ju kemi pagezuar me kete emer.

Pastaj nuk ka te beje fare me Suni apo Shija, meqe edhe Shijave po ua preke Muhammedin a.s. te kallin flake.
    Por edhe termin "musulmane" nuk e kam te kjarte.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Me çfare te drejte muslimanet e parafrazojne kete bote si te rreme...,Perkunder faktit qe boten tjeter ...,akoma nuk e kane pare ,prek dhe ndjere akoma....

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga ZbatoRregullat Lexo Postimin
    Nje pyetje per besimtaret Musulmane /Muhammedane. Ka shume 'versione' te islamit sot ne bote. Jo pak thone qe eshte detyrim te vrasesh qafirat te cfaredo race, disa thone eshte halal te vjedhesh nga nje shtet 'kufr,' disa thone eshte detyrim te vrasesh dhe te vjedhesh qafirat, disa thone vetem ata qe lane mjekrra dhe veshin carcafe te zinj jane musulmane te vertete, disa lejojne martesat me te mitura e me rradhe. Sic e shikoni ne lajme, shume po i praktikojne keto gjera ne emer te fese muhammedane.

Disa te tjere thone qe keta ^ mesiper nuk e kuptojne islamin e vertete.

Pyetja eshte kjo, kush e vendos se cili eshte islami i vertete? Pse Arabia, vendlindja e islamit nuk e praktiton islamin e vertete? Po vendosi Aabia, atehere a jane musulmane te vertete ata te tjeret? Cili eshte autoriteti me i larte ne islam. Po pate nje robereshe lufte ne dore dhe deshiron te dish taman se c'thote Al'lahi per te, cili eshte ai person qe pyet?

Pyetja eshte legjitime sepse behet fjale per jete ose vdekje, per paqe apo lufte, jo se c'ngjyre corapesh vesh.
    Po ty edhe pyetjen edhe pergjigjen e paske dhene vete
    nejse pergjigjen e paske te pasakte

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •