Close
Faqja 17 prej 53 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 525
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Bravo , e kape me ne fund .

Nga do e dije ti se e keqja do ekzistonte nqs vetem e mira do mbizoteronte?
    Nga do e dije ti ca jane vuajtjet nqs do perjetoje vetem lumturi?
    Nga e dije ti cfare eshte uria nqs do kishe gjithmone per te ngrene?

Eshte nje thenie e bukur angleze ''you don't know what you got until you lost it'' .

Quhet ndryshe ''free will'' .

Nuk kam me kohe per ketu.

Gjith te mirat.
    Pashe Alalhun mos u kthe kurre ne kete teme pra!

Ahahahahah lol
    Revolution 1848

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Vihet, vihet dhe ate shume mire.
    Edhe pse kete gje nuk e kerkon Epikuri. Sic thashe me lart, ai perdor argumente qe dalin nga vete fete.

Epikuri ndihmon te shohim sa inflacionar besimi ne Zotin fetar eshte. Sepse tregon se shpjegimi i Zoti nga feja eshte tejet vetekunderthenes, por fetaret prape se prape besojne ne te. Ndersa tregon se besimtari e njeh Zotin e tij si vetekunderthenes, cfare perseri tregon se ky besim s'mund te kete bazen e tij ne intelektin e njeriut. Dhe qe pasi besimi ne Zotin nuk paska nevoje te bazoje ne intelekt, atehere besimi i njeriut ne Zotin qenka qualitativisht i njejte si besimi i qenit ne Zotin.
    Hajde se po e heqim Zotin dhe moralin absolut nga ekuacioni dhe leme mendjet tona instead .

mendja jote + mendja ime = moral relativ.

Cfare ti quan te moralshme nje perdhunim femije , une e quaj te pamoralshme kete gje.
    Cfare une e quaj te moralshme vrasjen e nje pafajshmi , ti e quan te pamoralshme kete gje.

Cfare behet pastaj ?

Hmmmmm , let me think .

Krijimi i ligjeve njerezore bazuar ( lets say mbi mendjen time ) . Pra une e detyroj moralin tim te behet absolut mbi moralin tend , e atehere dalim te ''qeni me zotin'' relation .

Ti nuk po na thua qe njeriu ti perulet ligjeve te Zotit si ''qeni me te zotin'' , por po na thua qe , qeni duhet ti perulet nje qeni tjeter , sepse nga aftesia apo fuqia e qenit tjeter.

Kjo eshte zgjidhja sipas teje?

Nga nje ''paradox'' , ne nje tjeter PARADOX?

PS: lexoje edhe njehere ate thenien e agustinit se nuk humb gje.

O smithi sa mir qe e shkruan englishten, degjo : le te flasim per besimtaret, ato i kryejn te gjitha detyrimet sipas fes dhe prap se prap vuajn nga shum disfata ne kete jete dhe me e forta se mendojn qe nuk do ta fitojn parajsen vetem Allahu e din a do shkojm apo jo, pfff cfar konfuzioni edhe te urdheron te kryesh obligimet fetare dhe pasi ti i kryen librat thone se gjithsesi nese don Allahu te fut ne parajs nese nuk don nuk te fut po te con ne ferr..................A jeni me ment e juaja kur i lexoni dhe shkruani ato libra , apo ja fusni pordhes kot

Ah se desh harrova, Chino te ka ber be pash Allahun mos u kthe te kjo teme, ti pse e theve ben e Chinos ? apo as ty nuk ta ndien per Allahun
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 12-07-2010 mė 11:52
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Hajde se po e heqim Zotin dhe moralin absolut nga ekuacioni dhe leme mendjet tona instead .

Cfare ti quan te moralshme nje perdhunim femije , une e quaj te pamoralshme kete gje.
    Cfare une e quaj te moralshme vrasjen e nje pafajshmi , ti e quan te pamoralshme kete gje.
    Mos ik nga tema..

As kjo qe ke thene nuk eshte e sakte. Nese mendjen ime dhe mendja jote jane moral relativ, sepse jane te ndryshme, atehere edhe mendja e Allahu eshte moral relativ, sepse edhe mendimi i tij has ne kundershtim ne perafersisht gjysmen e botes.

Me kaq mendoj s'kam nevoje te shkruaj gje per ato tjerat shkarravina tua. Trego nese mendon ndyrshe, nese rastesisht me ka ikur pa pare ndonje argument yti.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ah se desh harrova, Chino te ka ber be pash Allahun mos u kthe te kjo teme, ti pse e theve ben e Chinos ? apo as ty nuk ta ndien per Allahun
    Mos ke dert se s'i plase atij shume per Allahun. Vetem paraqitet ashtu. Keshtu sipas motos "Ne Zot duhet me besu." Besimi nder ne shqiptaret muslimane eshte nje lloj hobby, nje rekreacion. Apo ne rastin me te mire eshte nje besim per inat.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...

Cfare behet pastaj ?

Hmmmmm , let me think .

Krijimi i ligjeve njerezore bazuar ( lets say mbi mendjen time ) . Pra une e detyroj moralin tim te behet absolut mbi moralin tend , e atehere dalim te ''qeni me zotin'' relation .

Ti nuk po na thua qe njeriu ti perulet ligjeve te Zotit si ''qeni me te zotin'' , por po na thua qe , qeni duhet ti perulet nje qeni tjeter , sepse nga aftesia apo fuqia e qenit tjeter.

Jo, ygjidhja ime eshte vec ekyistente. Normat morale vihen ne veprim te repreyentanteve te kombit ne bashkepunim me kombet tjera te gjithe botes. Ajo qe del nga kz proces, eshte ligji, morali.

Jo ashtu sic na meson feja: Moral eshte ajo qe lindi ne enderrat e nje shpellaxhiu arab para 14 shekujsh.

Cilen thenie?

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261

Cfare behet pastaj ?

Hmmmmm , let me think .

Mendoj se ti duhet te jesh celesi i psikoanalizes. Por jo te gjithe celsat hapin nje brave, dhe jo cdo brav eshte e vendosur ne nje port...
    Ti thua heqim ceshtjen e zotit dhe moralin absolut nga ekuacioni dhe te flasim per moralin relativ.
    Duke e ditur se relativja te cone ne paradoks.
    Por nuk duhet te vendosesh ti per faktoret e ekuacionit dhe nuk mund te shpjegosh nje ekuacion me nje tjeter ekuacion.
    Ekuacioni e kemi para syve eshte ky eshte ceshtja e zotit.
    Para se te nis dicka qe dua te argumentoj dua te di se cfare me bene te argumentoj, ne rastin tone argumenti eshte shprehja dhe komentimi yt i famshem.
    Ti beson ne zot?
    Une jo
    Ekuacioni nuk na heq ne te drejten e moralit kjo do te ishte ndeshkuese, ekuacioni nuk kerkon dy zgjidhje kjo do te ishte absurde, ekuacioni eshte i pazgjidhshem kjo eshte parsore...
    Prandaj si ti si une si chino mund te perfundojm ketu dy jete dhe ka mundesi qe une te mbush mendjen ty se gomari fluturon dhe chino mund te me mbushi mendjen mua se toka eshte pjat ose ti mund te besh qe chino te besoj se ti je vet zoti. Ky eshte ekuacioni ndoshta edhe i zgjidhshem por me absurdi.
    Ceshtja e zotit nuk zgjidhet ne forum, edhe pse e dim kete arsyetojm duke menduar se llogjika ime eshte me e drejt se e jotja.
    Nje keshill kur komenton anglishten lere menjan se une ti dhe chino e dim qe ti di anglisht
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Mendoj se ti duhet te jesh celesi i psikoanalizes. Por jo te gjithe celsat hapin nje brave, dhe jo cdo brav eshte e vendosur ne nje port...
    Ti thua heqim ceshtjen e zotit dhe moralin absolut nga ekuacioni dhe te flasim per moralin relativ.
    Duke e ditur se relativja te cone ne paradoks.
    Por nuk duhet te vendosesh ti per faktoret e ekuacionit dhe nuk mund te shpjegosh nje ekuacion me nje tjeter ekuacion.
    Ekuacioni e kemi para syve eshte ky eshte ceshtja e zotit.
    Para se te nis dicka qe dua te argumentoj dua te di se cfare me bene te argumentoj, ne rastin tone argumenti eshte shprehja dhe komentimi yt i famshem.
    Ti beson ne zot?
    Une jo
    Ekuacioni nuk na heq ne te drejten e moralit kjo do te ishte ndeshkuese, ekuacioni nuk kerkon dy zgjidhje kjo do te ishte absurde, ekuacioni eshte i pazgjidhshem kjo eshte parsore...
    Prandaj si ti si une si chino mund te perfundojm ketu dy jete dhe ka mundesi qe une te mbush mendjen ty se gomari fluturon dhe chino mund te me mbushi mendjen mua se toka eshte pjat ose ti mund te besh qe chino te besoj se ti je vet zoti. Ky eshte ekuacioni ndoshta edhe i zgjidhshem por me absurdi.
    Ceshtja e zotit nuk zgjidhet ne forum, edhe pse e dim kete arsyetojm duke menduar se llogjika ime eshte me e drejt se e jotja.
    Nje keshill kur komenton anglishten lere menjan se une ti dhe chino e dim qe ti di anglisht
    Ku zgjidhet sipas teje ceshtja e Zotit ? Ne kishe apo xhami ?
    Revolution 1848

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Pashe Alalhun mos u kthe kurre ne kete teme pra!

Lere te kthehet, se pastaj i humb lezeti temes.....me ke do te tallemi pastaj??!!
    A e lexove se ēfare ka shkruar??
    Nga do e dije ti se e keqja do ekzistonte nqs vetem e mira do mbizoteronte?
    Nga do e dije ti ca jane vuajtjet nqs do perjetoje vetem lumturi?
    Nga e dije ti cfare eshte uria nqs do kishe gjithmone per te ngrene?
    Per ēfare arsyeje "te shenjte", ne paskemi nevoje te njohim, te keqen, vuajtjet, urine???!!!Nga lind nevoja per t'i njohur??!!Na del nga meditimi i "dijetarit" se te jesh i lumtur perjete,pa njohur vuajtje, eshte gabim.....ahahahahahahah.....atehere edhe xheneti na qenka gabim..!!!
    Ne keto raste, populli i quan "budallalleqe me oke", ndersa ne rastin e "dijetarit", jane "perla" urtesie!!
    Citim Postuar mė parė nga ictuus
    Anglishten e perdor sepse e ka keq me shqipen ai, o iktuus, e meqe arabishten ne te tjeret e perbuzim.....
    Jarigas

Faqja 17 prej 53 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •