Hajde se po e heqim Zotin dhe moralin absolut nga ekuacioni dhe leme mendjet tona instead .
mendja jote + mendja ime = moral relativ.
Cfare ti quan te moralshme nje perdhunim femije , une e quaj te pamoralshme kete gje.
Cfare une e quaj te moralshme vrasjen e nje pafajshmi , ti e quan te pamoralshme kete gje.
Cfare behet pastaj ?
Hmmmmm , let me think.
Krijimi i ligjeve njerezore bazuar ( lets say mbi mendjen time ) . Pra une e detyroj moralin tim te behet absolut mbi moralin tend , e atehere dalim te ''qeni me zotin'' relation .
Ti nuk po na thua qe njeriu ti perulet ligjeve te Zotit si ''qeni me te zotin'' , por po na thua qe , qeni duhet ti perulet nje qeni tjeter , sepse nga aftesia apo fuqia e qenit tjeter.
Kjo eshte zgjidhja sipas teje?
Nga nje ''paradox'' , ne nje tjeter PARADOX?
PS: lexoje edhe njehere ate thenien e agustinit se nuk humb gje.
O smithi sa mir qe e shkruan englishten, degjo : le te flasim per besimtaret, ato i kryejn te gjitha detyrimet sipas fes dhe prap se prap vuajn nga shum disfata ne kete jete dhe me e forta se mendojn qe nuk do ta fitojn parajsen vetem Allahu e din a do shkojm apo jo, pfff cfar konfuzioni edhe te urdheron te kryesh obligimet fetare dhe pasi ti i kryen librat thone se gjithsesi nese don Allahu te fut ne parajs nese nuk don nuk te fut po te con ne ferr..................A jeni me ment e juaja kur i lexoni dhe shkruani ato libra , apo ja fusni pordhes kot
Ah se desh harrova, Chino te ka ber be pash Allahun mos u kthe te kjo teme, ti pse e theve ben e Chinos ? apo as ty nuk ta ndien per Allahun
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 12-07-2010 mė 11:52
Revolution 1848
Mos ik nga tema..
As kjo qe ke thene nuk eshte e sakte. Nese mendjen ime dhe mendja jote jane moral relativ, sepse jane te ndryshme, atehere edhe mendja e Allahu eshte moral relativ, sepse edhe mendimi i tij has ne kundershtim ne perafersisht gjysmen e botes.
Me kaq mendoj s'kam nevoje te shkruaj gje per ato tjerat shkarravina tua. Trego nese mendon ndyrshe, nese rastesisht me ka ikur pa pare ndonje argument yti.
Jo, ygjidhja ime eshte vec ekyistente. Normat morale vihen ne veprim te repreyentanteve te kombit ne bashkepunim me kombet tjera te gjithe botes. Ajo qe del nga kz proces, eshte ligji, morali.
Jo ashtu sic na meson feja: Moral eshte ajo qe lindi ne enderrat e nje shpellaxhiu arab para 14 shekujsh.
Cilen thenie?PS: lexoje edhe njehere ate thenien e agustinit se nuk humb gje.
Mendoj se ti duhet te jesh celesi i psikoanalizes. Por jo te gjithe celsat hapin nje brave, dhe jo cdo brav eshte e vendosur ne nje port...
Ti thua heqim ceshtjen e zotit dhe moralin absolut nga ekuacioni dhe te flasim per moralin relativ.
Duke e ditur se relativja te cone ne paradoks.
Por nuk duhet te vendosesh ti per faktoret e ekuacionit dhe nuk mund te shpjegosh nje ekuacion me nje tjeter ekuacion.
Ekuacioni e kemi para syve eshte ky eshte ceshtja e zotit.
Para se te nis dicka qe dua te argumentoj dua te di se cfare me bene te argumentoj, ne rastin tone argumenti eshte shprehja dhe komentimi yt i famshem.
Ti beson ne zot?
Une jo
Ekuacioni nuk na heq ne te drejten e moralit kjo do te ishte ndeshkuese, ekuacioni nuk kerkon dy zgjidhje kjo do te ishte absurde, ekuacioni eshte i pazgjidhshem kjo eshte parsore...
Prandaj si ti si une si chino mund te perfundojm ketu dy jete dhe ka mundesi qe une te mbush mendjen ty se gomari fluturon dhe chino mund te me mbushi mendjen mua se toka eshte pjat ose ti mund te besh qe chino te besoj se ti je vet zoti. Ky eshte ekuacioni ndoshta edhe i zgjidhshem por me absurdi.
Ceshtja e zotit nuk zgjidhet ne forum, edhe pse e dim kete arsyetojm duke menduar se llogjika ime eshte me e drejt se e jotja.
Nje keshill kur komenton anglishten lere menjan se une ti dhe chino e dim qe ti di anglisht
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Lere te kthehet, se pastaj i humb lezeti temes.....me ke do te tallemi pastaj??!!
A e lexove se ēfare ka shkruar??
Per ēfare arsyeje "te shenjte", ne paskemi nevoje te njohim, te keqen, vuajtjet, urine???!!!Nga lind nevoja per t'i njohur??!!Na del nga meditimi i "dijetarit" se te jesh i lumtur perjete,pa njohur vuajtje, eshte gabim.....ahahahahahahah.....atehere edhe xheneti na qenka gabim..!!!Nga do e dije ti se e keqja do ekzistonte nqs vetem e mira do mbizoteronte?
Nga do e dije ti ca jane vuajtjet nqs do perjetoje vetem lumturi?
Nga e dije ti cfare eshte uria nqs do kishe gjithmone per te ngrene?
Ne keto raste, populli i quan "budallalleqe me oke", ndersa ne rastin e "dijetarit", jane "perla" urtesie!!
Anglishten e perdor sepse e ka keq me shqipen ai, o iktuus, e meqe arabishten ne te tjeret e perbuzim.....Postuar mė parė nga ictuus
![]()
Jarigas
Krijoni Kontakt