Close
Faqja 42 prej 53 FillimFillim ... 32404142434452 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 525
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2010
    Postime
    24
    Pershendetje, doja te jepja edhe une mendimin tim persa i perket temes. Se pari doja qe te demostroja me shkrime nga bibla se cfare thote Perendia ne lidhje me te keqen dhe te miren.

Romakeve 9: 9-22 9 Sepse kjo ėshtė fjala e premtimit: ``Nė kėtė kohė do tė vij dhe Sara do tė ketė njė bir``.10Dhe jo vetėm kaq, por edhe Rebeka mbeti shtatzėnė nga njė njeri i vetėm, Isakun, atin tonė,11(sepse para se t`i lindnin fėmijėt dhe para se tė bėnin ndonjė tė mirė a tė keqe, qė tė mbetej i patundur propozimi i Perėndisė pėr tė zgjedhur jo sipas veprave, po prej atij qė thėrret),12iu tha asaj: ``Mė i madhi do t`i shėrbejė mė tė voglit``,13siē ėshtė shkruar: ``E desha Jakobin dhe e urreva Ezaun``.14Ēfarė tė themi, pra? Mos ka padrejtėsi te Perėndia? Aspak!
    15Ai i thotė nė fakt Moisiut: ``Do tė kem mėshirė pėr atė qė tė kem mėshirė, dhe do tė kem dhembshuri pėr atė qė do tė kem dhembshuri``.16Kėshtu, pra, kjo nuk varet as prej atij qė do, as prej atij qė vrapon, por nga Perėndia qė shfaq mėshirė.17Sepse Shkrimi i thotė Faraonit: ``Pikėrisht pėr kėtė gjė tė ngrita, qė tė tregoj te ti fuqinė time dhe qė tė shpallet emri im mbi mbarė dheun``.18Kėshtu ai ka mėshirė pėr atė qė do dhe e ngurtėson atė qė do.19Ti do tė mė thuash, pra: ``Pse vazhdon tė ankohet? Kush mund, nė fakt, t`i rezistojė vullnetit tė tij?``.20Po kush je ti, o njeri, qė i kundėrpėrgjigjesh Perėndisė? A mund t`i thotė ena mjeshtrit: ``Pėrse mė bėrė kėshtu?``.21A nuk ka vallė fuqi poēari mbi argjitėn pėr tė bėrė nga po ai brumė njė enė pėr nderim, edhe njė tjetėr pėr ēnderim?22Dhe ēfarė tė thuash nėse Perėndia, duke dashur tė tregojė zemėrimin e tij dhe tė bėjė tė njohur pushtetin e tij duroi me shumė zemėrgjėrėsi enėt e zemėrimit qė qenė bėrė pėr prishje?

Nga sa citohet me larte kuptohet qe eshte Perendia, ai qe per vullnetin e gjithckaje si ne qiej ashtu edhe ne toke e ka vendosur si do te ndodhi para se edhe vet universi te krijohej. Ka shume referenca per kete gje, qe fati jone dmth i cdo njeriu eshte paracaktuar qe para se te fillonte bota. pra nqse nje njeri eshte i keq Perendia ashtu e ka vendosur qe para fillimit te botes. Po ashtu edhe nqse nje njeri eshte i mire Perendia ashtu e ka vendosur ashtu qe perpara fillimit te kohes. Pra dikush vendos te behet ndjekes i Jezus Krishtit, por edhe kete e ka vendosur Ati Perendi qe para fillimit te kohes. Pra cdo gje eshte e paracaktuar.

Efesianeve 1: 3-6 3 I bekuar qoftė Perėndia, Ati i Zotit tonė Jezu Krisht, qė na bekoi me ēdo bekim frymėror nė vendet qiellore nė Krishtin,4sikurse na zgjodhi nė tė pėrpara se tė themelohej bota, qė tė jemi tė shenjtė dhe tė papėrlyer pėrpara tij nė dashuri,5duke na paracaktuar qė tė birėsohemi nė veten e tij me anė tė Jezu Krishtit, sipas pėlqimit tė vullnetit tė vet,6pėr lėvdim tė lavdisė sė hirit tė tij, me tė cilin na bėri tė pėlqyer nė tė dashurin Birin e tij,

2 e Thesalonikasve 2:13 13 Por ne duhet ta falėnderojmė vazhdimisht Perėndinė pėr ju, o vėllezėr tė dashur nga Zoti, sepse Perėndia ju zgjodhi qė nė fillim pėr t`ju shpėtuar, me anė tė shenjtėrimit tė Frymės dhe tė besimit nė tė vėrtetėn;14tek e cila ju thirri me anė tė ungjillit tonė, qė tė arrini tė merrni lavdinė e Zotit tonė Jezu Krisht.

Jeremiah 1: 5 5 "Para se unė tė tė formoja nė barkun e nėnės sate, tė kam njohur; para se ti tė dilje nga barku i saj, tė kam shenjtėruar dhe tė kam caktuar profet tė kombeve".

Persa i perket te keqes qe ekziston eshte perseri Perendia qe e komandon:

Isaiah 45:7 Unė formoj dritėn dhe krijoj terrin, sjell mirėqėnien dhe krijoj fatkeqėsinė. Unė, Zoti, i bėj tė gjitha kėto gjėra".

Ligji i perterire 32 : 39 39 Tani e shikoni qė unė jam Ai dhe qė nuk ka Perėndi tjetėr pėrbri meje. Unė tė bėj qė tė vdesėsh dhe tė jetosh, unė tė plagos dhe tė shėroj, dhe nuk ka njeri qė mund tė tė lirojė nga dora ime.

Pra eshte shume e qarte qe nuk ka asgje ne bote qe i shpeton vullnetit te Perendise. Cdo gje eshte ne vullnetin e tij. Pra ai e di fundin e botes dhe veprimet e gjithckaje. Madje te Jobi edhe Satani (akuzuesi) i merr leje Zotit per te shkaktuar fatkeqesi te shtepia e Jobit, pra edhe ai (satani) eshte nen vullnetin e Perendise. Perendia ka ditur cdo gje qe nga fillimi. Perendia ka krijuar te kundertat : driten dhe erresiren, te miren dhe te keqen, naten dhe diten, te majten dhe te djathten, pra jane nocione qe smund te kuptohen njera pa tjetren. Vetem ne boten qe do te vije realiteti do te jete ndryshe nga ai qe eshte sot. Kjo eshte shpresa e besimtareve te krishtere.

Une nuk di ta shpjegoj ndryshe por eshte si puna e regjizorit ne nje filem. Regjizori ne kete rast eshte Perendia dhe personazhet jemi ne njerezit, pra ne ne jeten reale kemi zgjedhje te lire, te bejme mire apo te bejme keq (si puna e personazheve te filmit) por Zoti e di si do te vijoje filmi pasi ai e ka krijuar vete.

Bekime ne Jezus Krishtin!

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    zoti smund ta mundi te keqen,por mund te te mbroje nga nje e keqe qe te bie,e keqa dhe e mira jane njesoj per njeriun, ai duhet ta duroje qofte dhe fatkeqesi............
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

i/e regjistruar Maska e silvio03
    Anėtarėsuar
    01-06-2009
    Postime
    1
    Zoti nuk e mund dot te keqen sepse e ka vet brenda te keqen...njerez duhet te kuptoni kuptimin e termit Zot...ok..mos mendoni se eshte nje njeri me fuqi te mbinatyrshme,qe drejton gjithcka...dhe gjykon gjithcka.....ai eshte pjese e dickaje..te jeni te sgurt per kete...Zoti seshte primari...

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anėtarėsuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    zoti e ka luftuar dhe e ka mund me kohe te keqen; qe kur ai krijoi jeten.
    zoti e ka krijuar c`do njeri, i ka dhene atij llogjiken te arsyetoje ne menyre sa me te drejte dhe natyrale. zoti ka krijuar dashurine ndersa njeriu me ane te kishave dhe xhamive krijoi urrejtjen.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga SKRAPARI Lexo Postimin
    zoti e ka luftuar dhe e ka mund me kohe te keqen; qe kur ai krijoi jeten.
    zoti e ka krijuar c`do njeri, i ka dhene atij llogjiken te arsyetoje ne menyre sa me te drejte dhe natyrale. zoti ka krijuar dashurine ndersa njeriu me ane te kishave dhe xhamive krijoi urrejtjen.

Kush eshte e keqja ? ke ka mundur zoti , me ket fjal ti thua qe e keqja ka qen baraz me zotin?? ose zoti paska rival??? a nuk eshte zoti i gjithpushtetshmi,krijuesi i cdo gjeje??

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Epikuri ka jetuar me vitet 341-270, dhe e ka perdorur trurin per te menduar , na ka lene amanet se eshte mire te besohet cdo gje qe observohet dhe cdo gje qe ka shpjegim logjik.
    Eshte perpjekur qe ne ate kohe qe njerezimi te jetoje ne paqje dhe liri nga frika, se njeriu ka nje jete dhe kur vdes cdo gje mbaron per njeriun.

Logjikisht do te mendonte njeriu per njerezimin sot: sa mesime porosi na kane lene dijetaret qe kane jetuar perpara nesh dhe ne jemi aq injorante sa ne ate kohe dhe njerezit me mendim te avancuar si Epikuri jane pakice absolute edhe sot ..sa keq !
    Te mendosh logjikisht dmth te perdorish edhe modele te sprovuara te mendjes logjike si te Epicurit dhe te gjithe dijetareve perpara, njesoj sic nuk duhet te nisemi nga zbulimi fillestar per te ndertuar nje anije kozmike, shumicen e mjeteve dhe sistemeve i kemi te gatshme nga paraardhesit...

Na ka lene edhe nje amanet Epikuri : punoni dhe mendoni per nje jete te vetmjaftueshme por gjithesesi te rrethuar me miq te besueshem ashtu jeta eshte me e lumtur dhe me e qete , e rehatshme dhe e mbrojtur nga frika cfardoqoft ajo,qoft edhe nga vdekja.

Ne vend qe te vazhdoni te shitni zotin tuaj njeritjetrit merrni nje porosi te thjeshte te nje njeriu qe jetoi perpara feve te sodit : jetoni jeten e qete ,pa frike , dhe krijoni miqesi reale dhe virtuale ne vend te sharjeve dhe armiqesive reale dhe virtuale.
    Behuni komfort per njeritjetrin ketu dhe ne jeten e perditshme, zoti nuk ka pune me ju dhe as ju mos beheni sikur jeni ushtaret e tij, keni cka te beni .

"Non fui,fui,non sum,non curo "
    " ...Nuk isha , kam qene , nuk jam, s'me behet vone.."

Pra, nuk isha ne kete bote, mandej erdha dhe me duhet te them se kam qene, sot ja nuk jam me(vdiqa) dhe s'merzitem qe s;jam...
    Sa i mencur ka qene, ka jetuar i qete pa frike nga zoti, pa frike nga njeriu, i lumtur ne paqje dhe i papreokupuar se cdo te ndodhe pas vdekjes dhe nuk e ka ditur i ngrati se do te jetoje edhe shume gjate pas vdekjes , perjetesisht !....nderkaq qe me qindramijera - miljona te tjere qe u besonin verberisht zotrave nuk jetuan jeten e tyre as kur ishin gjalle dhe as pas vdekjes.

me nderime per perdorimin e trurit,,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 22-09-2010 mė 22:36
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga bili99 Lexo Postimin
    Epikuri ka jetuar me vitet 341-270, dhe e ka perdorur trurin per te menduar , na ka lene amanet se eshte mire te besohet cdo gje qe observohet dhe cdo gje qe ka shpjegim logjik.
    Eshte perpjekur qe ne ate kohe qe njerezimi te jetoje ne paqje dhe liri nga frika, se njeriu ka nje jete dhe kur vdes cdo gje mbaron per njeriun.

Logjikisht do te mendonte njeriu per njerezimin sot: sa mesime porosi na kane lene dijetaret qe kane jetuar perpara nesh dhe ne jemi aq injorante sa ne ate kohe dhe njerezit me mendim te avancuar si Epikuri jane pakice absolute edhe sot ..sa keq !

Na ka lene edhe nje amanet Epikuri : punoni dhe mendoni per nje jete te vetmjaftueshme por gjithesesi te rrethuar me miq te besueshem ashtu jeta eshte me e lumtur dhe me e qete , e rehatshme dhe e mbrojtur nga frika cfardoqoft ajo,qoft edhe nga vdekja.

Ne vend qe te vazhdoni te shitni zotin tuaj njeritjetrit merrni nje porosi te thjeshte te nje njeriu qe jetoi perpara feve te sodit : jetoni jeten e qete ,pa frike , dhe krijoni miqesi reale dhe virtuale ne vend te sharjeve dhe armiqesive reale dhe virtuale.
    Behuni komfort per njeritjetrin ketu dhe ne jeten e perditshme, zoti nuk ka pune me ju dhe as ju mos beheni sikur jeni ushtaret e tij, keni cka te beni .

"Nonfui,fui,non sum,non curo "
    Pra, nuk isha ne kete bote, mandej erdha dhe kam qene, sot nuk jam dhe s'merzitem qe s;jam...

bili99
    Me pelqen kjo

'' Nonfui,fui,non sum,non curo "

Por a nuk te shkon mendja ndonjehere se '' pse nuk ishe , pse je , dhe pse nuk duhet te jesh?

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Hehehe...po te shtyp si puna e pleshtit po te shtyp!!!
    Hajt na trego se ē'deshte te thuash me :"e shtypur ne pole si puna e vezes"????
    Kerkoji ndihme edhe ndonje hoxhe po deshe.....kane per tu gajasur me ty, Aliiiii!!!
    Po ē'te duhet shkenca ty mer lal...fol per teologji po deshe e jo per shkence, po s'deshe qe te te dale boja edhe me keq.....

per te mesuar gjitha keto duhet te paguajsh per ndryshe me ju ma nuk humbi kohe
    ti e din se sa here kame kerkuar te ma shpjegosh besimin tuaj ne ideologjin fantastike dhe mistike tuajen ne besimin krishter ne qka bazoheni dhe kujt duhet ti neshtroheni
    heheh sipas juve po ta praktikoni fene mir ju pas rreth 80 viteve do te zhduket njerzimi nese ke argument mohoje edhe kete hehehehhehe
    hajt tash mos filozofo shume se as qe e din se ne qfar beson
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jeton Aliu : 23-09-2010 mė 02:49

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    O jarigas e eurostar, e te gjithe te tjeret! Nuk duhet kerkuar apo pritur qe Zoti t`a ndal te keqen, por duhet ne te jemi aq te menqur dhe, mbi te gjitha, njerze te mire, qe t`a ndalim vet ne te keqen.
    Sidomos, ty Jarigas po te drejtohem; Une kam besim ne aftesite e tua intelektuale, dhe besoj plotesishte, se ti mund t`i dallosh, cilat fjale jane ofenduese, injoruese, nxitese, provokuese, pra, Fjale te KEQIJA dhe t`mos i perdoresh, respektivisht t`a ndalesh ate te KEQE. Keshtu qe, te jesh pastaj SHEMBULL edhe per Eurostar1 edhe per te gjithe tjeret.
    Sikur une, p.sh. te kisha qene Zoti, do te kisha thene keshtu; "Ja ku eshte e MIRA, dhe ja e KEQJA; kushdo, mund t`a zdjedh cilendo, nuk jua ndali asnjeren. Por, ju udhezoje dhe keshilloje qe t`a zgjidhni te MIREN, sepse atehere ju vete e mundni dhe e ndalni te KEQEN.
    Pra, kjo vlen edhe per ty, i nderuar Eurostar1, nuk duhet pritur qe dikush te na e ndal apo mundi te keqen, por duhet ne t`a ndalim ate.

P.S. Kete Kerkese e beje edhe per te gjithe, pa marre parasysh perkatesine e tyre fetare, por edhe atyre qe nuk besojne ne asnji Fé.

Citim Postuar mė parė nga bili99 Lexo Postimin

Te mendosh logjikisht dmth te perdorish edhe modele te sprovuara te mendjes logjike si te Epicurit dhe te gjithe dijetareve perpara, njesoj sic nuk duhet te nisemi nga zbulimi fillestar per te ndertuar nje anije kozmike, shumicen e mjeteve dhe sistemeve i kemi te gatshme nga paraardhesit...

"Non fui,fui,non sum,non curo "

Pra, nuk isha ne kete bote, mandej erdha dhe me duhet te them se kam qene, sot ja nuk jam me(vdiqa) dhe s'merzitem qe s;jam...
    Sa i mencur ka qene, ka jetuar i qete pa frike nga zoti, pa frike nga njeriu, i lumtur ne paqje dhe i papreokupuar se cdo te ndodhe pas vdekjes dhe nuk e ka ditur i ngrati se do te jetoje edhe shume gjate pas vdekjes , perjetesisht !....nderkaq qe me qindramijera - miljona te tjere qe u besonin verberisht zotrave nuk jetuan jeten e tyre as kur ishin gjalle dhe as pas vdekjes.

bili99
    Nese njerzit do te kishin kete parim ne jete, me siguri bota do ishte te pakten 100 here me e avancuar se sot.
    Nuk e kuptoj se si vete lideret fetar te atehershem dhe te sotem, mundohen akoma ti vendosin fre trurit te njeriut.
    Cili eshte qellim ? I shumllojte mendoj.
    Te mbash nje bote te tere me absurditete sepse i intereson nje pakice per tu kamur apo per interesa gjeografike, kjo eshte e patolerueshme.
    Po c'ti besh trushperlareve qe i shkojne nga pas.
    Revolution 1848

Faqja 42 prej 53 FillimFillim ... 32404142434452 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •