Close
Faqja 29 prej 53 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 525
    i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Sepse njeriu nuk done ta ndryshon te keqen!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    morrison, ti thjesht zevendesove fjalen "zot" me fjalen "njerezit" dhe kujton se e zgjidhe problemin me arsyetimet e tua gjoja filozofike.
    atėherė nga vjen e keqja nė kėtė botė?

anje teolog,klerik i cdo lloj feje,besimtar i verber trushpelare, apo ku di une, nuk i pergjigjet dot ne menyre bindese kesaj pyetje.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar mė parė nga morrison Lexo Postimin
    Eurostar ky paragraf eshte hyrja e nje hulumtimi per persosjen e ndergjegjes. Pra tema me kte hyrje qe ke bere ti qellon tjeter kund dhe duhet ta kishe hapur tek forumi i filozofise, por ti shton qe pergjigje duhet ti janpin besimtaret. Gabim....!

Pavarsisht se besimtaret kane nje lidhje indirekt me paragrafin ata nuk i takojne grupit qe duhet ti japin pergjigje pyetjes tende, te pakten kta besimtaret e forumit qe kane nje nivel shume te ulet bagazhi filozofik sepse nuk kane denjuar kurre qe te hulumtojne gjekundi pervec hytbeve qe mbajne imamet apo mesimet e prifterinjve dhe se as ne kuran e bibel nuk kane hulumtuar kurre duke i studiuar ato nga ana filozofike sepse thjesht nuk kane fuqine mendore apo dhe shpirterore qe te perballen me nje realitet tjeter nga ai i librave fetar dhe ne fund te ngelen po ata qe ishin si besimtar. Pra friksohen se tundohet besimi i tyre duke hulumtuar ne disa caste jashte botkuptimit te tyre centrik fetar.

Por dije se ka shum besimtar qe i japin nje pergjigje shum te bukur ksaj pyetjes tende dhe shume jobesimtar qe i japin pothuajse te njejten pergjigje me kta te paret. Por per fat te keq ktu ne forum besimtaret perfaqsohen nga shtresa injorante e tyre dhe ti e lodh frymen kot.

Pavarsisht se une apo dhe shume te tjere mund te shkruajm nje broshur shkrimesh me kte paragraf qe ke hedhur ktu, nuk e shikoj te arsyeshme qe te humbas kohen per ti mbushur mendjen disa rrypave e disa pykave krenar per verberine e tyre qofshin kta besimtar apo dhe jo besimtar.

Po te pergjigjem sa me shkurt mundem meqe u bera pjesmarres ne teme dhe per te "rrespektuar tavolinen":

E gjitha ka te bej me persosjen e ndergjegjes qe ne njerzit kur te respektojme nje ligj apo nje norm te shoqerise ta bejme sepse keshtu e ndjejme dhe keshtu flet ndergjegje jone dhe jo nga frika e saksioneve te ndryshme (te lehta apo te renda qofshin kto). Nese supozojme qe besimi ne nje zot lindi nga vet njerzit, atehere ai lindi per te miren e shoqerise, per te persosur ndergjegjen e asaj shoqerie.

Ne bote ka dy lloj besimesh ajo monoteiste dhe ajo politeiste. Te gjith grupimet fetare monoteiste jane i te njejtit besim packa se mundohen te bejne dallime nga njera tjetra duke u kapur thjesht ne interpretime te ndryshme konceptimi te monoteizmit apo dhe ne faktimin e historive te njejta te cilat i perkasin njekohsisht te trejave grupimeve fetare, Judaizmit, Krishterimit dhe atij Islam qe sipas rradhes jane dhe pasardhese te njera tjetres, pra jane i njejti besim dhe perkatsisht e njejta fe e cila eshte ndare mund te themi ne tre parti dhe secila ka elektoratin e saj. Pra nga nje piksynim i mire qe pati feja ne fillim per persosjen e ndergjegjes njerzit e kthyen si piksynim ne kontrollimin e ndergjegjes dhe perkatsisht ne kontrollin e masave duke bere nendarje te nje besimi unik monoteist ne disa fe dhe ne rrjedhen e shekujve vazhduan ndarjen e ktyre feve ne sekte.

Po ta pikasesh mire, te njejten rruge ndoqen dhe jobesimtaret duke formuluar komunizmin por i cili deshtoi sepse u munduan ta kalisin ndergjegjen me dhune duke rezultuar ne agresion te ndergjegjes. Nderkohe qe shohim se kapitalizmi eshte ne rruge me te mire ne kalitjen e ndergjegjes ne disa vende te cilat po i afrohen komunizmit duke hyre ne pragun e shtetit social sic jane vendet nordike.

Tani lexoje dhe njehere paragrafin tend dhe besoj se do ia kthesh dhe vet pergjigjen vetes:

Ose njerzit duan ta ndalojn tė keqen, por nuk munden; Ose munden, por nuk duan; Ose as nuk munden dhe as nuk duan. N.q.s. duan, por nuk munden, atėherė jane te pazot (te paafte). N.q.s. munden, por nuk duan, atėherė jane dashakeqas. Por n.q.s. njerzit edhe munden edhe duan ta ndalojė tė keqen, atėherė nga vjen e keqja nė kėtė botė?

Eshte thjesht nje "por" sepse e keqja vjen nga vet ata ngaqe nuk e kane persosur akoma ndergjegjen.

Epirotas Gjak Shqiptari
    Pershendetje morrison , Hmm eshte e vertet ajo qe thua per besimtaret e forumit, me ate qe kam vene re, por do doja qe edhe keta te lexojn dicka jashte natyres se librave fetar, ti bejne pyetje vetes se tyre ne shume drejtime dhe jo thjesht cdo gje qe thuhet ne kisha apo xhamia ta marrin si dicka qe nuk ka kush qe e kundershton

Pra te meditojne edhe keta vete , valle keta libra a jane vertet nga Zoti, apo i kan thurur disa grupime per realizimin e qellimeve qe tashme dihen nga te gjithe.

Edhe une i shkoj fjales qe vete njeriu eshte e keqja e njerzimit dhe do shtoja qe Zoti nuk ben nderhyrje ne veteshkaterrimin qe njeriu ben ne toke, duke i anashkaluar shkrimet fetare qe Zoti i sprovon njerzit me te keqe dhe te mire.

Te pershendes
    Revolution 1848

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar mė parė nga Lector Lexo Postimin
    morrison, ti thjesht zevendesove fjalen "zot" me fjalen "njerezit" dhe kujton se e zgjidhe problemin me arsyetimet e tua gjoja filozofike.
    atėherė nga vjen e keqja nė kėtė botė?

anje teolog,klerik i cdo lloj feje,besimtar i verber trushpelare, apo ku di une, nuk i pergjigjet dot ne menyre bindese kesaj pyetje.
    Miku im, postimi im nuk ish dhe aq filozofik dhe e thash qe ne fillim nuk do pergjigjesha ne menyre filozofike sepse do me duheshin dite te tera te shkruaja nje ese filozofike dhe jo vetem 10 min. Dhe arsyen e thash qe ne fillim, pikerisht per t'iu shmangur ketyre postimeve boshe si puna e ktij tendit.

Ti nese ke ndonje mendim per temen bujrum apo dhe ndonje kritik per shkrimin tim, por duke patur antiteza dhe argumente per cdo pike dhe jo duke shkruar ca na vjen ne mend sikur me qene duke ngrene fara. Populli ka nje shprehje "nuk flet by7ha para mendjes".

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Po.kam !
    "Ose zoti do ta ndalojė tė keqen, por nuk mundet; Ose mundet, por nuk do; Ose as nuk mundet dhe as nuk do. N.q.s. do, por nuk mundet, atėherė ėshtė i pazot. N.q.s. mundet, por nuk do, atėherė ėshtė dashakeq. Por n.q.s. zoti edhe mundet edhe do ta ndalojė tė keqen, atėherė nga vjen e keqja nė kėtė botė?"
    — Epikuri

1-Zoti nuk ekziston, askush nuk ka mundur dot te provoje ekzistencen e tij, kjo eshte detyre e atyre qe shpiken idene e "zotit"
    2-Nuk e di nga vjen e keqja ne kete bote, dhe askush nuk e di, ajo thjesht egziston dhe eshte relative.

ps.Ju fetaret mos filloni me budallalleqe jo vjen nga djalli dhe me perralla biblike dhe kuranike...please...nuk na intereson ca kane thene profetet alucinante qe drogoheshin me hashash.
    nese po, ju bej pyetjen pse "zoti" krijoi "djallin"? kur nga e mira nuk mund te buroje kurre e keqja.

“The Christian resolution to find the world ugly and bad has made the world ugly and bad.” Friedrich Nietzsche
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 18-07-2010 mė 06:18
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nese fetaret kane shpikur idene e 'zotit' dhe nuk provojne eksistencen e tij por kerkojne nga te tjeret te provojne mosekzistencen.

VK
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 18-07-2010 mė 07:10
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga morrison Lexo Postimin
    Eurostar ky paragraf eshte hyrja e nje hulumtimi per persosjen e ndergjegjes. Pra tema me kte hyrje qe ke bere ti qellon tjeter kund dhe duhet ta kishe hapur tek forumi i filozofise, por ti shton qe pergjigje duhet ti janpin besimtaret. Gabim....!
    Me keto fjale, shpalle filozofine dhe te drejten per te filozofuar, prone private te "filozofeve" me patente si puna jote!!
    Pavarsisht se besimtaret kane nje lidhje indirekt me paragrafin ata nuk i takojne grupit qe duhet ti japin pergjigje pyetjes tende, te pakten kta besimtaret e forumit qe kane nje nivel shume te ulet bagazhi filozofik ...
    Me cilin besimtar ke patur nderin te debatosh nje teze filozofike, ti zotni??!!!
    Nga cili cilinder e nxorre kete perfundim??
    Por dije se ka shum besimtar qe i japin nje pergjigje shum te bukur ksaj pyetjes tende dhe shume jobesimtar qe i japin pothuajse te njejten pergjigje me kta te paret.
    Pra nuk paska me lidhje me te qenit besimtar??Je kontradiktor, zoti filozof!!
    Por per fat te keq ktu ne forum besimtaret perfaqsohen nga shtresa injorante e tyre dhe ti e lodh frymen kot.
    Dhe ti erdhe ta ndihmosh ne lodhjen kot te frymes??!!Tamam filozof....
    Pavarsisht se une apo dhe shume te tjere mund te shkruajm nje broshur shkrimesh me kte paragraf qe ke hedhur ktu, nuk e shikoj te arsyeshme qe te humbas kohen per ti mbushur mendjen disa rrypave e disa pykave krenar per verberine e tyre qofshin kta besimtar apo dhe jo besimtar.
    Arroganca jote, ia kalon shume verberise se atyre pykave...!
    Po te pergjigjem sa me shkurt mundem meqe u bera pjesmarres ne teme dhe per te "rrespektuar tavolinen":
    Perfundimisht, hyre te besh pjese ne radhet e "pykave" dhe "rrypave"....te lumte!
    Nese supozojme qe besimi ne nje zot lindi nga vet njerzit, atehere ai lindi per te miren e shoqerise, per te persosur ndergjegjen e asaj shoqerie.
    Dhe nese supozojme te kunderten????
    Ne bote ka dy lloj besimesh ajo monoteiste dhe ajo politeiste.
    Gabim, filozof injorant!

Tani lexoje dhe njehere paragrafin tend dhe besoj se do ia kthesh dhe vet pergjigjen vetes:

Ose njerzit duan ta ndalojn tė keqen, por nuk munden; Ose munden, por nuk duan; Ose as nuk munden dhe as nuk duan. N.q.s. duan, por nuk munden, atėherė jane te pazot (te paafte). N.q.s. munden, por nuk duan, atėherė jane dashakeqas. Por n.q.s. njerzit edhe munden edhe duan ta ndalojė tė keqen, atėherė nga vjen e keqja nė kėtė botė?

Eshte thjesht nje "por" sepse e keqja vjen nga vet ata ngaqe nuk e kane persosur akoma ndergjegjen.
    ]
    Po pergjigjen ku e ke, filozof???!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2010
    Postime
    92
    ohhh jarigas mu ne keto momente dukesh sikur filozof
    qka shet mend

ps. te lutem mos me korigjo se nga pertesa shkruaj keshtu..

Citim Postuar mė parė nga Lector Lexo Postimin
    Nese fetaret kane shpikur idene e 'zotit' dhe nuk provojne eksistencen e tij por kerkojne nga te tjeret te provojne mosekzistencen.

VK
    Fjal me vend....Por a mendon se do gjejsh nga te dy palet ndonje te tille qe ta konkretizoje ?
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Ju (ateistat) ne momentin qe e mohoni egzistencen e ZOTI,ju po deshmoni se ZOTI egziston,sepse une kur jam i bindur per dicka qe nuk egziston,une nuk merrem fare me ate qeshtej,dhe nuk them,se ai po ben keq,apo mir. Keshtu qe ju jeni aq injorate sa qe as sdini se cka flisni.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Faqja 29 prej 53 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •