Close
Faqja 19 prej 53 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 525
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Jo, ygjidhja ime eshte vec ekyistente. Normat morale vihen ne veprim te repreyentanteve te kombit ne bashkepunim me kombet tjera te gjithe botes. Ajo qe del nga kz proces, eshte ligji, morali.

Jo ashtu sic na meson feja: Moral eshte ajo qe lindi ne enderrat e nje shpellaxhiu arab para 14 shekujsh.
    Nqs morali im ndryshon nga morali i tjetrit , atehere ska sesi une apo ai tjetri te reprezantojme moralet e njeri-tjetrit. Ska kuptim , vetem nqs vendosin te kompromisin . Kompromisi rrenon mendimin individual dhe si pasoje qenia humb dhuraten e zgjedhjes se lire.
    Pra qeni behet zot i qenit tjeter .
    Momentalisht ti je po aq i fuqishem (ne zgjedhje) sa nje Chihuahua (dog)

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Cilen thenie?
    Hic , hic .

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin

Per ēfare arsyeje "te shenjte", ne paskemi nevoje te njohim, te keqen, vuajtjet, urine???!!!Nga lind nevoja per t'i njohur??!!Na del nga meditimi i "dijetarit" se te jesh i lumtur perjete,pa njohur vuajtje, eshte gabim.....ahahahahahahah.....atehere edhe xheneti na qenka gabim..!!!
    Ne keto raste, populli i quan "budallalleqe me oke", ndersa ne rastin e "dijetarit", jane "perla" urtesie!!
    Dy fjale per ty vetem , se spaske kap asgje nga cfare eshte debatuar qe tani.

''free will'' .

ps: une e di qe si ti dhe chino keni manine te silleni si harbuta , por do te lutesha qe te mos me humbesh kohen kot .

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anėtarėsuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    e keqja eshte aq e forte sa e mira ne zotin dhe ndyshimi ne kohe eshte gjithmone alterntive .
    nuk mund te zhdukesh gjysmen e vetes tende . konceptualisht ZOTI eshte ideali jone per qenien pa kufij fizike e shpirterore pa pranga dhe me fuqine palimit . fatkeqsisht perfeksioni krijohet nga ekuilibri universal i te mires dhe te keqes . keshtu qe ne parajse qengji do haje bar ,njerezit e mire do lozin e do kendojen me qengjin , PO UJKU CA DO HAJE NE PARAJSE? APO UJKU NUK KA PER TE HYRE ATJE

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Perse Zoti nuk e mund te keqen?

Sepse...vete zoti eshte e keqja.

sepse na i ka lene ne
    ne dor ta mundim

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Nqs morali im ndryshon nga morali i tjetrit , atehere ska sesi une apo ai tjetri te reprezantojme moralet e njeri-tjetrit. Ska kuptim , vetem nqs vendosin te kompromisin . Kompromisi rrenon mendimin individual dhe si pasoje qenia humb dhuraten e zgjedhjes se lire.
    Nuk thashe se une apo tjetri duhet te reprezantojme moralet e tjetrit. Por thashe se edhe morali i Allahut qenka relativ. Sipas parametrave te mendimit tend. Atehere nese edhe morali i tij eshte relativ, nuk mund te refuzosh me asnje moral relativ. Pra as ate qe del nga njeriu.

Pra qeni behet zot i qenit tjeter .
    Po ku ka dallim, a e le njeriu nje gabel (Muhamedin) te te ofroj ligj apo nje njeri tjeter (qe e quan ti "qen")?

Kjo fjalia jote tregon se si muslimani mendon per Kushtetuten si sistem normal ligjore e morale i ardhur nga njeriu. Per kete arsye Islami eshte komposti, berllogu i njerezise.

Momentalisht ti je po aq i fuqishem (ne zgjedhje) sa nje Chihuahua (dog)
    Kujdes me shprehjet. Jo per gje tjeter, por e ke pastaj veshtire te shpjegosh se ishte nje Chihuahua qe e demontoi Islamin. A deshton gjithe ai i gjithefuqishem ne forcen zgjedhese-intelektuale te nje dogu? Mos e ofendo ate qe e quan Zot. Mos ia be si magjypet: Dh* aty ku ha!

Hic , hic .
    Aha, paska qene vetem tentim per nderrim teme. Trik i mire ky. Ai lart ta ka mesu, a po? Mire, le te behet me citimin ne fjale si me Allahun: Ne rroten e sames!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nqs je tall , atehere po te bej qejfin dhe po qesh ....ha ha ha .
    Nqs je serioz ne ato cfare ke shkruajtur me lart , atehere mendoj se duhet ta vazhdosh muabetin me eurostar1 , e jo me mua.
    Metode feminore per te ikur nga tema. Kur the se ligji i njeriut eshte vetem relativ sepse pranohet vetem nga nje pjese e njerezve. S'ke cfare te paraqitesh injorant kur kunderargumentoj une duke te thene se edhe ligji i Allahut qenka atehere relativ sepse pranohet poashtu vetem nja nje pjese e njerezve. E ofendon Zotin tend nese mendon se me injorance ndaj bisedes e nderon ate.

dude
    E di, veshtire eshte kur njerezve s'u rruhet asnje milimeter per ato gjera qe ti ju dridhesh, por mesohesh ti ne to. Te mesoj une.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Dy fjale per ty vetem , se spaske kap asgje nga cfare eshte debatuar qe tani.
    ''free will'' .
    "free will" brenda kornizes se fjales se Allahut???!!!
    Absurde!!
    Une citova pikerisht nje postim tendin, pra jam brenda debatit.....por ti balle per balle, behesh sa nje grusht dhe fut bishtin nder shale1
    Pohimi se "Zoti krijoi te keqen ne menyre qe ne te njohim te miren", eshte jo vetem absurd, por edhe blasfemi!!I mvesh Zotit cilesite e nje njeriu te lig!!!
    ps: une e di qe si ti dhe chino keni manine te silleni si harbuta , por do te lutesha qe te mos me humbesh kohen kot .
    Nese "harbut" dmth njeri i lire ne shprehje, eshte pikerisht ashtu!
    Nese dmth njeri qe pa kokrren e logjikes racionale, qe vjell "perla" urtesie duke u ndjere si orakulli i Dodones, te them se duhet te shikohesh ne pasqyre!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Kjo teme nuk thot si e shpjegon bibla dhe kurani me perrallat e tyre, por si e shpjegojn besimtaret e feve. Sa per shpjegimet e bibles dhe kuranit , na shpjegoni pse u dogjen te gjall astrologet e kohrave te lulzimit fetar dhe a keni pranuar akoma se bota eshte e rrumbullaket apo per ju eshte akoma e sheshte sepse eshte e shkruar ne librat qe solli Perendia...!!
    Eurostar1!!!
    Nese nuk arrin te kuptosh lidhjen e asaj qe kam shkruar, me temen, do t ethote se ben pjese edhe ti ne klubin e Smth.....
    Per astrologet hap teme tjeter dhe ndoshta edhe ta var ndokush.Ketu tema eshte per tjeter gje.

P.S."Stop religious ignorance" tregon qarte se sa i "thelle" je.....
    Jarigas

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Perse Zoti se mund te keqen?

Ska pergjigje,mbasi krijoi Njeriun me te meta per te bere kesi pytje banale.
    - - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
    Agim Metbala"

Faqja 19 prej 53 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •