Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Une jam musliman po ju ?

une jam musliman ..... pra nuk i takoj asi lloj sekti ............ po ju ca "feje" ini apo me mire "i takoni noj sekti?" ???

sufi, hanefi, bektashi, sunite, shiit .......... etc.etc.etc.

--p.s:> tema u hap per tamarr vesh se ca menojne "muslimanet" dhe si e quajne veten ata "muslimane" apo e emertojne veten me njeren nga emrat e sekteve.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga Don't Lexo Postimin
    une jam musliman ..... pra nuk i takoj asi lloj sekti ............ po ju ca "feje" ini apo me mire "i takoni noj sekti?" ???

--p.s:> tema u hap per tamarr vesh se ca menojne "muslimanet" dhe si e quajne veten ata "muslimane" apo e emertojne veten me njeren nga emrat e sekteve.
    une jam musliman sunit i cili i besoj kuranit dhe i besoj sunetit dhe punoj sipas medh-hebin hanefi ashtu siq jan edhe shumica e muslimaneve ne kosov mirpo nuk i refuzoj edhe 4 Medh-hebet tjera te pranuara ne islam

Shkolla Juridike Islame tė pranuara janė:

Medh-hebi Hanefi
    Medh-hebi Shafi
    Medh-hebi Henbeli
    Medh-hebi Maliki

Kėto katėr shkola juridike islame( medh-hebe: Hanefij, Malikij, Shafi’ij dhe Hanbelij) tė cilat janė tė pranuara si interpretues autentik dhe korrekte tė normave islame janė formuar dhe janė licencuar nė njė periudhė jo fort larg kohės pas vdekjes sė pejgamberit a.s. dhe sahabeve tė tij. Autoritet e tyre kanė jetuar pothuaj se nė tė njėjtėn kohė dhe shumė ēeshtje i kanė trajtuar duke konsultuar dhe marrė nė konsideratė mendimet e njėri tjetrit, sepse kanė jetuar nė hapsirėn ku ėshtė shpallur kur’ani dhe ku e kishte kaluar jetėn Muhammedi a.s.
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Musliman elhamdulila medh-hebi hanefi
    besimtar aq sa mundem ta kom veten nen kontroll
    Nuk shiqoi qa bejn tjeret thjesht nuk me mashtrojn me fjal deri sa ne veprat e tyre shof te meta.momentin qe me duket qe nji gje te mire e bej per syrin e njeriut e anuloj dhe kure ndihmoj e fsheh doren nga dora.Dasht Allahu xh.h te jet i knaqur me mua sa per njerz spo mund tu bie ne terezi.

LIVERPOOL FC Maska e geezer
    Anėtarėsuar
    29-09-2007
    Vendndodhja
    Windy City Chicago.USA
    Postime
    836
    une jam Musliman , nuk me interesojn sektet , sa te mundem ti kryej obligimet , edhe pse po me duket po me mashtron kjo jet e rrejshme
    LIVERPOOL
    you`ll never walk alone

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    e bukura o se asi lloj sekti nuk permendet ne kuran........

vdisni si musliman thote jo si hanefi, sunit apo shiit etc.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-12-2008
    Postime
    146
    me ka ndodh nje her ne te njejtin dite mi marr dy fletushka njera thirke ne fen krishtere ndersa tjetra ne at krishtere protestante e para spo e lejojke mu martu prifterinje ndersa e dyta pophhhhhhhh po palidhje

Qfari muslimani je more se edhe te krishtert e kan ni ortodoks a protestan diqysh ti qarit je se mysliman poi thojn tan vetit e kerkush nuk e din qa asht
    Revolution 1848

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    e bukura o se asi lloj sekti nuk permendet ne kuran........

vdisni si musliman thote jo si hanefi, sunit apo shiit etc.
    eshte e vertet se ne kuran nuk permenden sektet mirpo ai qe nuk e pranon kuranin ai nuk eshte musliman dhe kete shitet mendojn se kurani do zbres dhe ende ska zbrit ,feja islame nuk lejon te ngriten dijetaret dhe te adhurohen ata e kete e bejn shum sekte muslimane si shiit bekteshinjet etj kete nuk e bejn vetem sunit te cilet jan pasusit e denj te pejgamberit muhamedit a.s. te cilet e pranojn kuranin dhe sunetin dhe nuk refuzojn asnje ajet apo hadith

dont sunit dmth mi besu kuranit dhe sunetit ndersa shitet nuk i besojn shum gjera ne kuran dhe sunet

hanefi ,maliki ,shafi, hanbeli, nuk jan sekte por kan qen dijetar islam te cilet kan studiu kuranin dhe sunetin dhe keta dijetar jan te pranuar nga mbar muslimanet sunit dhe sipas ketyre sot punojn muslimanet sunit

dont muslimanet sunit shit etj kan dallime te mdhaja andaj te keshilloj te mesosh keto sekte dhe vet do e gjesh te verteten

nuk thot ne kuran qe te vdesim si hanefi por thot ti pasojm dhe te marrim kshilla prej dijetareve sepse ata jan pasardhes te pejgamberve e hanefi ka qen dijetar musliman i cili i ka keshillu muslimanet te dallojn te keqen nga e mira ashtu siq kan qen edhe maliki shafi dhe hanbeli te cilet jan te pranuar nga muslimanet ndersa shiit jan larg islamit

dont nuk mjafton vetem te thuash jam musliman dhe u kry por duhet pranuar dhe punuar sipas udhzimeve te kuranit dhe sunetit
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

une, nqs Zoti do, jam i nenshtrum Zotit,
    besoj ne kuran dhe lexoj dhe biblen duke u bazuar ne kuran , dhe mendoj se mysliman mund te jete dhe nje katolik , ortodoks apo protestant , nqs beson dhe i eshte dorezuar Zotit, dhe mendoj se shum nga at qe i thone vetes mysliman jan te pafe

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Unė jam Musliman, mirpo nuk jam Pseudo-Musliman.
    Muslimanėt kanė njė drejtim, ndėrsa pseudo-Muslimanėt thirren nė emėr tė fesė mirpo i takojnė fraksionėve tė tjera tė cilat kanė dalur pas vdekjes sė Pejgamberit dhe tė cilat nuk kanė bazė tė shėndoshė nė Kur'an dhe Hadithe.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •