Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-06-2010
    Postime
    84

Në sulmin ajror amerikan në Afganistan janë mbytur 40 dasmorë

El-Xhumah 28 Xhumad el Thani 1431 / 11 06 2010
    Në “sulmin vetëvrasës” në një dasmë në pjesën jugore të Afganistanit në provincën Kandahar u mbyten 40, dhe u plagosën 77 persona, thanë zyrtarët afgan të regjimit marionetë ndërsa e transmetuan mas mediat.

Megjithatë, të njëjtat media menjëherë dhe me turp e përmendën se zyrtarët taliban në mënyrë kategorike e kanë hedh poshtë këtë pohim.

”E dënojmë këtë akt brutal”, i deklaroi spikeri taliban Rojtersit Karis Jusuf Ahmed nga një lokacion i panjohur.

”Talibanët bëjnë xhihad (luftë të shenjtë) që ti lirojnë njerëzit nga duart e okupatorit. E si atëherë mundemi ti mbysim ata?” deklaroi **** Jusuf Ahmedi dhe për këtë sulm i fajësoi forcat okupatore.

Në mesin e të mbyturve ka pasur edhe fëmijë, shtoi reprezentuesi marionetë i Ministrisë së punëve të brendshme, Zemer Bashiri.

Sulmi nxiti akuzën e popullit afgan, para së gjithash banorëve lokal. Është e njohur se Kandahari është njëra nga terrenet më të ashpra të talibanëve dhe se talibanët në këtë krahinë ata vetëm se e përjetojnë përkrahjen dhe simpatinë e banorëve lokal.

Nëse hulumtohet politika dhe situata ushtarake në Kandahar, bëhet e qartë se kush fiton nga ky akt kriminel. Talibanët me siguri jo, sepse ata e kanë simpatinë dhe përkrahjen e banorëve të Kandaharit, atëherë pse ata ta bëjnë këtë aksion i cili e shpie në rrezik këtë përkrahje.

Nga ana tjetër, forcave okupatore udhëheqëse të Amerikës gjërat nuk po i shkojnë sipas planit, sidomos muajve të fundit prej kur talibanët kanë nisur fushatën e gjerë ushtarake “El-Feth” (Fitorja). Kandahari është krahinë në të cilën forcat okupatore kanë përjetuar humbje të mëdha, duke përfshi edhe rrëzimin e helikopterëve dhe sulmet në bazat ushtarake.

Prandaj, forcat okupatore planifikojnë operacione të ndryshimeve të mëdha në Kandahar, në mënyrë që ta dobësojnë dhe ti neutralizojnë talibanët në këtë krahinë. Tani bëhet e qartë kujt më së shumti i shkon në dobi ky akt terrorist i sulmit në dasmë. Okupatorit! Kjo është në realitet faza e parë e “pastrimit të Kandaharit nga talibanët”.

Zhvillimi i kësi lloj aksioneve terroriste duke ia përshkruar talibanëve kanë për qëllim krijimin e një pamje negative të talibanëve tek banorët lokal, që praktikisht do të thotë humbja e përkrahjes, e që më vonë ia lehtëson okupatorit kur fillon operacionin ushtarak.

Megjithatë, kjo është taktik e sendërtuar e okupatorit amerikan, para aksionit të madh ushtarak, me zhvillimin e këtyre akteve terroriste, ata, përgatitin, ndryshim publik, në mënyrë që ti arsyetojnë aksionet e veta.

Kjo nuk është hera e parë që forcat okupatore të zhvillojnë këso sulme mbi civilët. Në sulmin e amerikanëve në dasmë në Kandahar në nëntorin e vitit 2008 janë mbytur 37 dasmor.

Burimi: Put vjernika

www.botaislame

A qeta talebante qa po lypin mi vra prej 1 deri te i fundit jun smu psiqikisht

Grisly Afghan attack claims 40 lives, raises fear

Ja lajmi nga nje burim disi me i besueshem sesa "Bota Islame"

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    ”Talibanët bëjnë xhihad (luftë të shenjtë)" na thote reportusi Xhumad el Thani i Botes Islame...

Harroje fare se pse ndodhi dhe si ndodhi kjo gje ose se kush e beri!
    Il Club Più Titolato Al Mondo

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    hehehe Ky evev me duket se juu ka demtuar truri si nje CD kur grrithet dhe gjithmon kcen prap muhahaha.

[ MUSLIM SUNNIT' ]
    Anëtarësuar
    14-12-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicë/Tavnik City
    Postime
    184
    mediat te cilat raportojn lajme nga iraki,afganistani,palestina... e shum vende tjera muslimane te gjitha i kan ne dor at kriminelet qe po bojn luftë.. dhe nuk doket e quditshme...sikur te thonë se talebanet kan vrar ata civil...sepse është e let per ta... tani e vetmja armë e tyre ju ka mbetur "MEDIAT".
    all-llahu i rujt muslimanet..
    Jezusi (Isai a.s) është sikurse edhe gjithë profetët tjerë rob i zgjedhur dhe i dërguar i Allahut.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,763
    Po ata te haengut,a shpetun?.

Citim Postuar më parë nga f.Tahiri Lexo Postimin
    mediat te cilat raportojn lajme nga iraki,afganistani,palestina... e shum vende tjera muslimane te gjitha i kan ne dor at kriminelet qe po bojn luftë.. dhe nuk doket e quditshme...sikur te thonë se talebanet kan vrar ata civil...sepse është e let per ta... tani e vetmja armë e tyre ju ka mbetur "MEDIAT".
    all-llahu i rujt muslimanet..
    Me gje nje lajm anti Afganistan/Palestine/Iran te "Bota Islame", dhe te gjej une 5 anti amerikane te mediat pushtuese.

Edhe per lajmin ne fjale te media kriminiele yahoo.com thuhet qe nuk dihet se kush e ka bere. Kurse "Bota Islame" i paska provat.

[ MUSLIM SUNNIT' ]
    Anëtarësuar
    14-12-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicë/Tavnik City
    Postime
    184
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Me gje nje lajm anti Afganistan/Palestine/Iran te "Bota Islame", dhe te gjej une 5 anti amerikane te mediat pushtuese.

Edhe per lajmin ne fjale te media kriminiele yahoo.com thuhet qe nuk dihet se kush e ka bere. Kurse "Bota Islame" i paska provat.
    Se di mundet edhe me pas nuk kam shfletu shum, sdo me than qe muslimanet jan te perkryer "sdo me than edhe qe te gjith amerikanet jan te kqij" ne e kem fjalen per ne ato vende musilimane qe i ka pushtu amerika.. dhe ende spo ma kap logjika si e perkrani kur dihet qe amerika i ka sulmu ato e jo ata ameriken.
    Jezusi (Isai a.s) është sikurse edhe gjithë profetët tjerë rob i zgjedhur dhe i dërguar i Allahut.

Citim Postuar më parë nga f.Tahiri Lexo Postimin
    Se di mundet edhe me pas nuk kam shfletu shum, sdo me than qe muslimanet jan te perkryer "sdo me than edhe qe te gjith amerikanet jan te kqij" ne e kem fjalen per ne ato vende musilimane qe i ka pushtu amerika.. dhe ende spo ma kap logjika si e perkrani kur dihet qe amerika i ka sulmu ato e jo ata ameriken.
    Une thjesht tua te te tregoj qe media qe te solla, jep lajme te paanshme, qe dhe i shajne, dhe i mbrojne amerikanet.

Amerika eshte ne Afganistan me lejen e qeverise afgane.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •