Keto foto i mora nje dite midis se kaloja shpesh nga qyteti i Irbidit ne Amman...e thaseh te bej disa piktura....
NE Jordani e kishin zakon qe kur nje pilot bie ne lufte i conin nje avion sic e ka pilotuar ne vendin ku ka lindur e rritur!
Pervec kesaj desha te thkesoj se jam habitur e nuk e kisha pritur qe Jordania te kishte infrastrukture moderne. Rruget i kishneme te mire se dis vende perendimore si:
Swedia, Danimarka, Slovenia, Kroacia, nje pjese e Austrise, Belgjika, Hungaria, Slovakia, Cekia, e nuk po e permend ketu Serbine, Maqedonine se Mali i Zi nuk ka autostrade apo pak fare....
Jordanian Air FOrce!*
Jordanian Air Force!**
Jordanian Air Force!***
Jordanian Air Force!***
Kjo ketu quhet "kenafe", nje tradite e Shamit sic thonin. Shami perfshin Palestinen Jordanine, Libanin dhe Sirine ku normalisht te vjenne kujtese Damascus.... Eshte eblesire me djathe. Nuk e di se si e kane bere po e kane bere....Ishte shume e shijshme....Thonin qe ne Damascus i benin me te mira se kudo....
Duhet te kisha shkuar edhe ne Damascus por nuk kisha shume kohe se vetem 8 dite isha ne Jordani....Kur te shkoj persri ne Jordani do shkoj dhe ne Siri, apo te kunderten,,,,,
Jordanezet ishin shume popull mikprites dhe i dashur (natyrisht ka dhe perjashtime si kudo). Policia ishte shume shume e rregullt nuk te binin ne qafe dhe me nderonin ngado qe shkoja, sidomos kur shkova nga Deti i Vdekur kishte shume ushtri dhe polici nga qe eshte zone ushtarake.....
I nderojne shume turistet e huaj.....
Megjithese mora dy gjoba per shpejtesi, jo nga polici por nga kamerat qe kishin ne highway....kisha kaluar 20 km limitin pra 40 2X20.....te rroje partia mi mbajten te kompania kur ktheva makinen me qera e mi treguan ne internet gjoben, po ashtu dhe oren e daten e sakte, kur kisha kaluar shpejtesine....
Kam bere dhe dis a foto ne Detin e Vdekur por i kam te gjitha te fokusuare tek une ...pra skisha qef te nxirrja fotot e mia ketu....
Shkurtin e 2010 nuk do ta harroj per ato 9 dite qe kam ndejtur ne Jordani!!!
....dhe Kenefet, mensefin dhe nje tjeter ushqim tradicionl qe nuk po me kujtohet tashti....
...e ketu ke Mc Donalds ketu ke "katundi" im...;-))) back home....marre nga "magari" im sic thone kosovaret
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gt2xf : 29-05-2010 mė 06:42
Shkoder Summer 2009
Shkoder Summer 2009*
Shkoder Summer 2009**
Krijoni Kontakt