Ju lutem fokusoheni ne kete tem.
Per fe shkoni te forumet tjera.
Mos e devijoni temen.
Ju lutem fokusoheni ne kete tem.
Per fe shkoni te forumet tjera.
Mos e devijoni temen.
nisu qi tash ne biblotekat kombetare dhe lidhu me albanologe dhe histiriane shqiptar , dhe po ta kqyrin deshiren e madhe per me dit si , pse dhe nga dhe cfare , dhe quhena shqiptar e arber e ilira , e tjera .
ketu ka studiues vertet , po ka edhe llafazaner qe ta merzisin kohen e bukur qe don te kalosh ne kete forum edukativ.
ps , edhe ti ndoshta je nje llafazan qe don me mar pergjigje serioze nga forumi per kesi pyetjesh dhe temash serioze.
bsdev (03-03-2017)
plasi edhe ketej feja , dhe fanatiket e luhatur me gjak te ncehte ,
po tash une po habitem se si ia dalin mbane shqiptaret te nguten dhe ngucen dhe perhere te jene te ndare per shkak te fese?
Une e mora ymnin nga vedhai, se po lexonte nje liber ku personazhja kryesore quhej ChuChule.
Per shqiptaret pertoj te flas. Lol.
bsdev (03-03-2017)
,,Une po thome jam shurdhan,ai me pyte sa vjet i ke"
E nisa me kete fjale te urte popullore si pergjigje atyre qe ngaterrojne temat e forumit si zakonishte.Ne kete temen ska vend per te tebatuar per fene por vetem per kombe.Eshte teme ne momentin e duhur.Por me habisin ca forumista qe sjellin argumente historike nga ma te ndryshme se edhe skocezet,britaniket francezet e dreqi e marrte vesh kane prejardhje ilire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ku jane tash ,nuk jane ne gjendje te arsyetojne as pyetjen e par .
Kur per herte te pare eshte perdor termi shqiptar,nga kush dhe kend e kane quajtur (cila ,cilat etni jane quajtur me kete emer).
Te fillojme nje nga nje. Mos u tregoni llafazan me njeri tjeterin .Merrene se kete pyetje e ka bere nje i huaj-anglez,amerikan, dhe si do ti pergjigjeshit ju .
>>> Emri shqipetar duhet te kete lidhje me shqiponjen ne flamur por nuk e di nese na quajten apo u vetequajtem te tille.
> E verteta eshte qe askund nuk thuhet viti kur filloi te perdorej ky term. Ndoshta kalimi ka qene gradual por gjithsesi nje vit percaktues duhet te jete.
> Nuk kam fakte por nje mendje me thote qe ne u vetequajtem shqipetar dhe kjo per te theksuar me shume lidhjen tone me shqiponjen si shpend ashtu dhe si figure mistike.
> Per kete te dyten duhet te kene qene te interesuar "baballaret e kombit" si keta ketu poshte. (Kuptohet me yllin me pese cepa me koke poshte).
![]()
La verita' ti rendera' libero!
Une shpesh here kam vrare mendjen per ngjashmerine e çuditshme mes fjaleve "shqiptare" dhe "zhgjetare"(Lahuta e malcis), term i lashte ky qe percaktonte shigjetaret!!!!
Jarigas
bsdev (03-03-2017)
Krijoni Kontakt