Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 53
    Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Besoja Lexo Postimin
    Heqja e vizave është një domosdoshmëri por nuk më vjen mirë kur politizohet kur duhet të quhet arritje e të gjithë shqiptarëve.Është në rradhë të parë arritje e popullit shqiptar pastaj e partive politike.Nuk ka rëndësi pas gjashtë muajsh apo gjashtë muaj e 5 ditë!
    Mire e ke ti Beso, po shko mbushi mendjen S.Berishes qe doli me vrap sot edhe tha:
    "Ky eshte nje premtim qe ne ja beme shqiptareve dhe e mbajtem" pale te ishin liberalizuar vertete kushedi se ç'do te thoshte.
    Kur eshte "djale" eshte i Saliut, kur eshte "vajze" ju rrofte u thot te tjereve.

P.S. Meqe ra fjala urime se Argita u be me djale.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-08-2005
    Postime
    435

Flamuri i PS, në gjysmështizë

Endri DIBRA

Kur kishte kaluar më shumë se një orë nga deklarata e djeshme e Komisioneres së BE, Malmstorm, për shpalljen zyrtarisht të propozimit për heqjen e vizave me Shqipërinë, kryetari i PS u shfaq në konferencë shtypi dhe deklaroi se do t'i dërgonte letër Kryetarit të Komisionit Europian, Barroso, që të mos pengojë heqjen e vizave me Shqipërinë, a thua se problemi paska qenë në Bruksel, në zyrën e Barrosos, dhe jo në zyrën e tij.

Pas këtij akti, në konferencën e radhës për shtyp të kryetarit të PS do të dëgjojmë qyfyre të reja politike, sipas të cilave, Brukseli vendosi të heqë vizat me Shqipërinë vetëm pasi lexoi dhe analizoi me hollësi letrën e shokut Edvin Rama. Ndër të tjera, Rama vlerëson se një rol vendimtar në vendimmarrjen e Brukselit për vizat ka luajtur edhe greva e urisë së deputetëve të PS në bulevard për 19 ditë me radhë. Kjo e afroi edhe më shumë vendin me standardet europiane dhe tani europarlamentarë nga vende të ndryshme të Europës nën shembullin e udhëheqësit normal të opozitës shqiptare do të nisin nga shtatori që të futen në greva urie në zona të ndryshme të Brukselit, për çfarë t'i teket qejfi.

Po kështu, një meritë të patjetërsueshme ka luajtur edhe bllokimi i akseve rrugore nga mercenarët e paguar nga kryetari i PS. Brukseli u bind pas këtyre protestave se është e pamundur për qytetarët shqiptarë që të pajisen me dy palë viza, një për të lëvizur në vendet Shengen dhe një tjetër për të lëvizur brenda përbrenda vendit, ndaj vendosi të krijojë lehtësira, duke hequr vizat e veta dhe duke u lënë shqiptarëve vetëm një palë viza, atë të kryetarit të PS.

Një kontribut thelbësor në propozimin e BE për heqjen e vizave kanë luajtur edhe thirrjet e vazhdueshme të Edvinit dhe Takut për marrje të pushtetit përmes revolucionit proletar. Shumë eurodeputetë po mendojnë tani të ndryshojnë të gjithë sistemin mbi të cilin funksionon Europa e Bashkuar duke bërë që rrotacioni i pushtetit të mos bëhet më me votë, por me pushtim të institucioneve.

Të gjitha këto së bashku bënë që sot shqiptarët në sajë të kontributit legjendar të udhëheqësit të partisë dhe popullit opozitar, Edvin Rama të marrin dje një përgjigje pozitive për heqjen e vizave. I paharruar qoftë kujtimi i tij, lavdi përjetë grevistëve të urisë, rrofshin fjalimet e Takut...

Rilindja demokratike

Citim Postuar më parë nga Besoja Lexo Postimin
    Heqja e vizave është një domosdoshmëri por nuk më vjen mirë kur politizohet kur duhet të quhet arritje e të gjithë shqiptarëve.Është në rradhë të parë arritje e popullit shqiptar pastaj e partive politike.Nuk ka rëndësi pas gjashtë muajsh apo gjashtë muaj e 5 ditë!
    E kujt parti politike mo shoku partizan dhe e kujt popull ? i atyre qe ne prag te liberalizimit dalin dhe bllokojn rruge dhe bejn greva ? Po pse nuk paten durim ata te pritnin sa te miratohej ligji i vizave pastaj te benin cfar te donin ?, po si e si te krijojn opinion te keq ne sy te europes.Ehh si duket ka marr keshilla nga miqt Grek dhe Serb per destabilizim te Shqiperise Lerini kotesirat e njerezve intelektual , e verteta eshte se ai SALI BERISHA dhe qevria e tije kan ber me shum per shqiprin se kushdo tjeter. Per mua muta jan si PD edhe PS por rrim shtrembur dhe flasim drejt. Vetem reformat e ketyre dhe zhvillimi infrastrukturor etj, e sollen shqiperin ne prag te heqjes se vizave.
    Pershendetje
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Porosia shpresëdhënëse
    Komisarja për Drejtësi, Cecilia Malmstrom, tha se BE po harton një plan për të lehtësuar procedurat për marrjen e vizave nga qytetarët kosovarë. Kjo ishte porosia e Brukselit për Prishtinën, ditën kur Unioni publikoi vendimin e kolegjit të komisioneve për liberalizimin e vizave për Shqipërinë dhe Bosnjën.

Nga Valmir Klaiqi më 28.05.2010 në ora 9:08
    Komisarja Europiane për Drejtësi, Cecilia Malmstrom, ka folur edhe për Kosovën, të mërkurën, kur në Bruksel publikoi vendimin e kolegjit të komisioneve për liberalizimin e vizave për Shqipërinë dhe Bosnjën.

Ajo tha se po përgatitet një plan që lehtëson procedurat e marrjes së vizave për qytetarët e shtetit të ri.

“Ka një plan për të lehtësuar vizat edhe për Kosovën. Por, plani është ende në përgatitje e sipër”, u shpreh Komisarja Malmstrom.

Sipas saj, qytetarët e Kosovës nuk do të mbeten të izoluar nga pjesa tjetër e Ballkanit Perëndimor.

“Po punojmë me autoritetet kosovare në mënyrë që t’i ndihmojmë ata të ecin përpara në këtë drejtim dhe ka padyshim një plan për të lehtësuar lëvizjen e lirë edhe të kosovarëve”, shtoi Komisarja Malmstrom.

Vendimi i Brukselit për t’i hapur rrugë liberalizimit të vizave për Shqipërinë dhe Bosnjën, sipas zyrtarëve europianë, është shenjë e qartë pozitive edhe për Kosovën.

Shefi i Zyrës Ndërlidhëse të Komisionit Europian në Kosovë, Renzo Daviddi, gjatë një ligjërate me studentë të Universitetit të Prishtinës, tha se Kosova nuk do të ngelet prapa në rrugën drejt integrimeve europiane.

“Fakti se brenda një kohe ky liberalizim po i jepet Shqipërisë dhe Bosnjës, është një hap pozitiv për tërë rajonin. Kjo tregon shumë qartë se nëse një vend i kryen detyrat e shtëpisë, ai vend merr diçka në fund si këmbim”, tha Daviddi.

“Unë nuk mendoj se Kosova do të mbetet prapa. Tash janë vënë propozimet në tryezë për të filluar regjimi i vizave. Ekziston një përkushtim i qartë, i cili është përsëritur edhe nga Komisionari Fule, kur ka qenë këtu para ca javësh. Unë pres që ky proces të fillojë së shpejti, por fillimi i procesit nuk nënkupton edhe përfundimin e tij”, shtoi ai.

Ndryshe, sipas një njoftimi të Zyrës për Informim të Komisionit Europian në Prishtinë, komisarët Stefan Fule dhe Cecilia Malmstrom kanë rikonfirmuar kohëve të fundit se Komisioni Europian është i përkushtuar të fillojë dialogun për viza me Kosovën sa më shpejt që të jetë e mundur me kusht që të zbatohen reformat relevante.

Sipas këtij njoftimi, para se të mund të fillojë dialogu për vizat dhe të mund të hartohet një strategji për viza, Kosova duhet ta miratojë legjislacionin e saj për ri-pranim të shtetasve, të konsolidojë kapacitetin e saj administrativ për të shqyrtuar kërkesa për ri-pranim dhe të zbatojë një strategji efikase të ri-integrimit.

Në njoftim thuhet se Komisioni tashmë ka dërguar dy misione ekspertësh për ta vlerësuar situatën, një mision i tretë do të nisë punën së shpejti, ndërkaq rezultatet e këtyre misioneve do të përcaktojnë nisjen e dialogut për vizat.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Jam Ai Maska e RockStar
    Anëtarësuar
    23-10-2009
    Vendndodhja
    Nën hijen e qerpikut tënd...!!!
    Postime
    1,956
    Cfar shteti t'fort kemi na skan me shku edhe 50 vjet edhe Kosoves do ti hiqen vizat.
    Mendo dhe Pasurohu

Citim Postuar më parë nga RockStar Lexo Postimin
    Cfar shteti t'fort kemi na skan me shku edhe 50 vjet edhe Kosoves do ti hiqen vizat.
    Mos e rruj hic , ne kemi 90 vjet shtet dhe te fundit na i hoqen vizat, cfar pretendoni ju edhe bosnja. pfff i mori maqedonia para nedh edhe imagjino eshte nje nder shtetet me te reja ne europ
    Revolution 1848

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    .............lere fare se s`ia vlen per tema idiote.
    -

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga REALIST Lexo Postimin

...

Rilindja demokratike
    mos e kane ne gjysme-shtize ne kujtim dhe nderim te PD-se te dhjetorit '90 ?!?

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Mire e ke thene o dujs llapaqeneri e kulluar, nje boje kane pdistet ne parlament, ne debat, ne gazete, ne shkrime, ne site e kudo.
    Dhe gjithe kjo llapaqeneri u vjen se e kane te forte lobin sigurims brenda i cili qe ne kohe te dulles e ka pasur dhe e ka stil pune sulmin e ulet dhe shtazarak te kundershtarit.
    Albania Uber Alles

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    U fut Rama ne greve te urise siç premtoi? Po Ngjele trapi e beri revolucionin?
    Po ju i kuptuat rrenat?

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •