Close

Rezultati i Sondazhit: Profili Islamik i Shqiperise, do ta pengoje apo ndihmoje integrimin e saj ne BE?

Votues
100. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Do ta ndihmoje integrimin e vendit ne BE!

38 38.00%
  • Do ta pengoje integrimin e vendit ne BE!

62 62.00%
Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 229
    18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Iranianet koken thefshin se jan shija dhe jo suni
    Prapė myslimanė mbeten, sepse predikojnė Allahun si zotin e tyre. Pastaj ju Iranin nga vendi udhėheqės mysliman ma bėni vendin mė anti mysliman?

Citim Postuar mė parė nga abdulazizi Lexo Postimin
    po i prejm ne qafe ata armiqt tan por pa faj nuk i prejm per dallim prej juve se bibla thot preni te gjithe ata qe nuk e ppranojn krishterizmin femij e f gra qka tju del perpara
    Bibla thotė: Vritni ēdo homoseksual. Por kurrė nuk thotė vritni besimtar. Ku e ke lexuar ti se bibla thotė atė? Nė forumet fundamentaliste islamike?

Citim Postuar mė parė nga abdulazizi Lexo Postimin
    shijat e besojn All-llahun si zot por Muhamedin se besojn si profet keta thojn Alia eshte i derguari i All-llahut qart
    E njohin edhe Muhametin. Por ata shikojnė Aliun si profetin e fundit edhe tė padiskutueshėm, pra ēfarė tha Aliu sipas tyre ėshtė thjesht vazhdim i rrugės sė Allahut edhe vazhdim i vullnetit tė Muhametit. Nė fund tė fundit edhe sunitėt njohin Jezus Krishtin(Isai) si profet, por shikojnė Muhametin si profetin e fundit, si plotėsuesin e vullnetit tė Allahut.

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Shkurt nuk jane myslimane apo jo?
    Janė edhe mė radikal se sunitėt.

Citim Postuar mė parė nga sdi-gja Lexo Postimin
    ja ke fut kot, po nje pytje: Mahmuti, a ka rrejt najhere ne udhezime te tij?

Shia = Muslimant e vertete.
    "Shi'izėm" do tė thotė "rrėshqijte" ~ "dalje nga binarėt". Italisht "scivolare"(rrėshkasėsh) etj. Shi'itėt nuk mund tė thuhet se janė myslimanėt e vėrtetė, sepse besimi i tyre nuk u krijuar nga Muhameti, por "rrėshqiti" shumė nga ai, edhe u veprua sipas udhėzimeve tė Aliut, qė ndryshe nga Muhameti, ishte thjesht udhėheqės politik. Pak histori: Muhameti ishte devot ndaj fesė edhe aty u pėrqendrua jeta e tij, tek fjala e Allahut. Ndėrsa Aliu ishte pushtues i madh, islami nė fillimet e vet propagandonte arabizimin. Aliu kishte pushtuar gjithė Persinė, persėt nuk do pranonin kurrė arabizimin. Prandaj Aliu i shtyrė nga motive territoriale vendosi se nuk kishte rėndėsi nėe njė mysliman arabizohej apo jo, mjaftonte qė tė besonte tek Allahu edhe mund tė ruante gjuhėn edhe kulturėn e kombit tė tij. Kjo e bėri shi'izmin shumė tė fuqishėm, prandaj sunitizmi mori masa, edhe ai filloi tė toleronte kombet jo arabe, nė fillim trajtoheshin si inferior, pastaj si vėllezėr me arabėt. Pika: Muhameti veproi me bindje fetare, Aliu me bindje politike. POR po mos tė kishte qenė pėr Aliun, islami do ishte bėrė mjet arabizimi, edhe jo mė pėrhapje e fjalės sė Allahut. Problemi mė i madh i kur'an-it ėshtė se nuk e shkruajti Muhameti, por Abu Bekr edhe disa persona qė qendruan afėr Muhametit, por gjithsesi do kishte qenė mė mirė ta kishte shkruar vetė Muhameti. Gjithsesi sunitėt(besnikėt) mbeten mė afėr islamit antik, sesa shi'itėt.

Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    Mos keqpėrdor, mos u bė nxėnės i djallit!
    E njeh ti djallin?

Ke ndonjė provė qė ekziston?

Apo ja thua kalamajve qė ti frikėsosh edhe ti bėsh tė jenė besimtar?
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Citim Postuar mė parė nga Fieri89 Lexo Postimin

E njeh ti djallin?

Ke ndonjė provė qė ekziston?

Apo ja thua kalamajve qė ti frikėsosh edhe ti bėsh tė jenė besimtar?
    Po sa shpejt i ndrroni keto Nick-at more amani.

Nejse, ti kur beson ne dicka, beson prej frikes ose prej bindjes?
    Ndrysho Firmėn

Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Po sa shpejt i ndrroni keto Nick-at more amani.

Nejse, ti kur beson ne dicka, beson prej frikes ose prej bindjes?
    Jam ateist, besoj vetėm tek shkenca. Profilin i shkuar u dogj nga resetimi i forumit, edhe nuk hapet mė, adminėt e dinė.

Jam ateist, besoj vetėm tek shkenca.
    Te respektoj bindjen tende qe je ateist, por une te pyeta:

A je ateist nga frika ose je i bindur ne kete percaktim ( ta ka mbushe mendjen ateizmi se eshte me i mire )?

Kete te pyeta>>>>nese ka mundesi te pergjigjesh.

Flm !
    Ndrysho Firmėn

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anėtarėsuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Fajin nuk ta ka feja por ta ka politika dhe politikanet qe BE nuk te pranon. Te pakten ket gje duhet te kishit kuptuar me kohe, por si cdo Shqiptar qe jeton ne Shqiperi, te gjith jan dhe do mbeten viktima te politikes tone ndermjet PD e PS.

Turqia nuk pranohet sepse ka nje popullsi prej 72 milion dhe ne qoftese futet, arrin ne vendin e 2't (mbas Gjermanise) dhe ka nje vote/ze shume te fuqishem. Atehere cfare interesi kan vendet e vogla dhe gjith Evropa (BE) qe Turqia tu thot e ti komandoj?

Plus, Evropa nuk ka interes ekonomik me Turqin, pasi Rusia dhe Ukraina sjellin gjith energjin dhe BE ka eksportin me te madh ne bote, cfare interesi kan te mbajn edhe nje vend shume te madh ne krahe kur tashti (dhe ne te ardhmen, kur ti vi rradha dhe Italise/Spanjes/Irlandes/Portugalise) kan hallet e tyre me borxhet.

Nje njeri i pa-afte dhe manjiak fetare Islamo-Arabe do hidhet gjithnje tek argumenti fetar, pa kuptuar dhe analizuar anen politike qe permban peshen me te madhe se kush hyn ne BE apo jo.
    Il Club Pił Titolato Al Mondo

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Faktikisht me shum te drejt ka ta quaj veten shqiptar nje Musliman ose Krishter qe ka tradite shekullore , se sa nje Komunist qe ka tradite dekadash
    Ti akoma nuk e ke mbaruar kultivimin e idiotizmit. Je ne proces e siper. Prandaj e ke ca veshtire per te kuptuar pyetjen e thjeshte:
    Pse quani myslimane ata qe nuk zbatojne asnje nga Pese Shtyllat e Islamit?

Komunizmi eshte sistem politik, cope mishi, s`ka te beje me tradita.
    -

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Edhe ti F-I je i madh

Te ka kap paranoja plako... po shef F-I gjithandej

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-05-2010
    Postime
    192
    dhe un jam F-I

Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Te respektoj bindjen tende qe je ateist, por une te pyeta:

A je ateist nga frika ose je i bindur ne kete percaktim ( ta ka mbushe mendjen ateizmi se eshte me i mire )?

Kete te pyeta>>>>nese ka mundesi te pergjigjesh.

Flm !
    Nė fakt jam ateist sepse kam frikė..

.. kam frikė se njė ditė mos budallallepsem nga pėrrallat fetare.

Ateizmi nuk ėshtė fe, por jetesė e bazuar 100% tek shkenca.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Nė fakt jam ateist sepse kam frikė..

.. kam frikė se njė ditė mos budallallepsem nga pėrrallat fetare.

Ateizmi nuk ėshtė fe, por jetesė e bazuar 100% tek shkenca.
    Vec kujdes se po i zhyte pantollt me sh*rre Allahu te torturon ne vorr!
    "Purify yourselves from urine, as most punishment in the grave is due to it."

Edhe duhet me ba sh*rre vetem ndejun si grate, se ashtu e ka ba muameti

Sperma qenka e paster. 6 vjecarja rrefen: "I used to scratch the sperm off the Messenger of Allah's clothes if it was dry, and wash it off if it was still wet."

Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •