Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Fillimisht vij e shpreh keqardhjen time per faktin se ti, kundrarryma( s'me behet te te drejtohem me ju), nuk di akoma te shkruash drejt gjuhen letrare shqipe(dhe te mendosh qe ti je ai qe guxon te gjykosh te tjeret per profesializem, intelekt apo ku e di une se çfare).
    Se dyti, me pyesje ku kam studjuar; e ke shtepine ne Sauk qe pretendon te me njohesh?!!! Kur isha student nuk mblidhja lule, as me vone jo se jo...
    Se treti, me vjen sinqerisht keq vella qe je rritur me groshe e me turshi e s'ke bere pjese ne shtresen e ledhatuar e te perkedhelur te shoqerise shqiptare.Ne fund te fundit eshte çeshtje fati se ku lind e ku rritesh sepse siç e pohon shkarazi edhe ti eshte pikerisht aftesia mendore ajo qe na siguron pozicionin ne shoqeri.
    Sa per biografine e njerezve, mos perfito nga mungesa e identitetit rreth personit tend, prononcohu fillimisht e pastaj ta shikojme edhe biografine tende. Kam pershtypjen se e di ku je e ç'meriton.
    Me nderime se u beme si ne ushtri ketu ne UK. Ke nuk njohem e me ke nuk folem.

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Une tani po e marr vesh qe Kastriot Robo paska shkuar ambasador ne Angli...Suksese ne detyren e re.

Ky lloj takimi qe qenka bere ne Londer nuk eshte aspak dicka e re apo origjinale, vene ne jete nga patriotizmi i Z. Robo , apo deshira e tij per te vleresuar kontributin e "intelektualeve" shqiptare.
    Z. Robo ka qene deshmitar i disa takimeve te tilla ne Greqi, kur nuk ishte akoma ambasador por sekretar i pare ne ambasade.
    Qellimi i ketyre lloj takimeve eshte thjesht zgjatja nje vit apo me teper e postit si ambasador. Eshte nje nga metodat me arkaike qe perdoren nga diplomatet per te mbajtur fijet me personat qe kane influence, dhe ndikojne ne vendim marrjet e Ministrise se Jashtme.
    Perzgjedhja e diplomateve ne Ministrine e dashur nuk eshte shume e ndryshme nga zgjedhja e personelit te doganave.

Fale marifeteve te ketij lloji, Robo vazhdon te gezoje postin e Ambasadorit--Ndryshe si mund te shpjegohet, qe nje diplomat i debuar nga nje shtet si persona non grata , te kthehet pas tre vjetesh, po ne te njejtin vend, kete rradhe si ambasador...pozicion qe e mbajti me gjate se cdo paraardhes i tij nga 1990 e ketej.

Me pak fjale, sic e kane thene dhe argurmentuar disa parafoles, mos u nxitoni te quani cdo person qe merr pjese ne keto lloj takimesh "intelektual".
    Summertime baby!

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    I nderuari zoteria juaj Muhamed VELIU( All the best
    Redi Londer). Per te saktesuar disa gjera.
    Nuk kam asnje gje personale me ndonje nga ato qe permenda me lart. Sigurisht as me zoterine tuaj nuk kam ndonje gje personale. Shtypi shqiptar, eshte nje HALE (e periudhes se tranzicionit) ku persona te ndryshem intelektuale , lapanjoze, njerez ordinere , njerez qe kane nga 3-4 emra, qe kane fshehur identitetin e tyre shkruajne edhe trumpetojne shkrimet e tyre si perla te gazetarise.
    Dikur shume vite me perpara, kur une u flitsha me gjuhen letrare, ma kthenin : -"cere je duke thone merjahu , se spo te morim vesh", apo qe konsideronin peshkun kafshe "dythundrake", edhe qe thua ti zoteri ato sot jane persona si zoteria juaj qe shkruajne neper gazeta.
    Perjashto faktin e drejteshkrimit , verejtja ime ishte per publikimin e "shkrimeve raciste " ne gazetat shqiptare.
    E para , nese nuk je ne gjendje te debatosh per cfare eshte e drejte ose jo e drejte , mos rrih gjoksin sepse me kujtohen vetem majmunet.
    E dyta, do te mundohem te sjell edhe te publikoj ketu dy shkrime. 1- te gazetes NEWS OF THE WORLD ,, 2- Gazetes shqiptare.
    Edhe kushdo qe do ti lexoje ato do te shikoje "ndryshim" edhe "faktet e reja" qe ju keni shtuar ne ate shkrim.
    Te thashe qe ti je ne "cope tulle " por tulle balte e pa pjekur mire, ne ate "mur" qe mezi qendron ne kembe edhe qe e quan veten GAZETARI.
    Une permenda disa fakte, qe ju si gazetar nuk duhet t'u shpetonin. Faktet jane fakte edhe nese ke ndonje kundershtim ose ndonje kundra-fakt atehere ju jeni i lire per ti shprehur ato. Nese shkruan me gjykimin e errur, me inatin e "sekretarit partise" kur dikush e kritikonte atehere prape jeni i lire, sepse njeriu vleresohet me ato cfare ai nxjerr nga goja,, por ne shume raste edhe nga ato qe ai nuk thote.
    Mua pak me intereson se cfare ka mbaruar zoteria juaj, por pashe qe emri i shkrimeve nuk u perputhte me emrin e pershendetjes , edhe mu krijua bindja qe kam te bej me njerez qe ne dokumentin anglez shkruhet (nese e ke mare pashaporten) .... CLAIM TO BE...
    Sikurse jua thashe zoteri une nuk fshihem ne internet sepse mendimin tim ua kam thene edhe atyre "intelektualve" qe gati shumicen prej tyre e njoh personalisht...
    Tani te them te drejten te flas per akuza te tilla "groshe me turshi" e ku e di une se cfare perrallis eshte humbje kohe, edhe zenka njerzish te ulet e kam fjalen te shoqerise, qe debaton ne KAFE RREMA apo tek BAR FRESKU , ne tirane( pa fyer askend qe mund t'i frekuentoje keto vende).
    Toleranca eshte virtyt i njerzve te fuqishem , edhe pranimi i verejtjeve eshte virtyt i njerzve qe kerkojne shume ne veten e tyre.
    BIOGRAFIA-- askush nuk ka nevoje qe une te bej biografine e personave qe u permenden me lart , sepse eshte pak si shume per ata por permenda vetem disa fakte qe cdokush mund te kete lexuar apo degjuar , pak me teper se sa JU , do ti njihte.
    Zoteri, ju ja beni biografine vetes, nuk eshte nevoja te te njoh une apo jo. Por kur publikimet e tua per mendimin tim lene per te deshiruar atehere une gjithmone do te gjej guximin te shkruaj dicka apo qofte edhe te kundershtoj. Ju flisni me shume percmim dhe fodullik qe me ben te mendoj qe : ose jeni TALENT(besoj se e kupton fjalen talent); ose jeni si i themi anej nga vendi ku vijme DHI e ZGJEBOSUR me BISHT PERPJETE. Nuk dua aspak te te fyej packa se verejtjen time ju e moret per fyerje personale.
    Dua te te them qe shkrime si ato qe beni ju kane nje efekt teresisht negativ tek opinioni shqiptar , por edhe tek ai i huaj qe mund ti lexoje ato shkrime( flas per shkrimet qe jane perkthime).
    - Une jam ne ANGLI , zoteri kam qene ketu mjaft kohe me perpara, ne ate kohe kur ti ishe tek sheshi ne Tirane me XHELIL GJONIN , e sorollopin e tij , edhe qe me grushtin lart besoj kendoshe INTERNACIONALEN...edhe E*** H**** PREHU SHPATEN.
    Jeni shume i rendomte ne ato shrimet e tuaj , eshe menyren se si shpreheni edhe ketu.
    -- Sa per Kastriot Robon edhe b_ythelepiresit skam se cfare te shtoj me tej i kam thene me lart.

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    O rryma bjeri legenit ti vlla bjeri se po e shikon qe sta var njeri.
    Te pakten une prezantohem ne forum me emrin tim. Ti nese je burre na thuaj pak se kush je, se po na del teoricient i madh.
    Si shume po na hidhesh perpjete me mendimet e tua, te cilat mund ti gjesh pa pare ne banjonjot publike te Tiranes.
    Mos humb kohe, dhe para ne internet per te shkruar sespe shkrimet e tua nuk kane gje tjeter ne vetvete vecse cmirre te njeriu mjeran, i cili e ka futur ven ne nje rryme dhe nuk del me.
    Ja kalofsh mire.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    per ke emer e keni fjalen ? per ate qe jeni regjistruar tek HO apo per ate qe jeni regjistruar atje ku keni more certifikaten per here te pare ?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,038
    Postimet në Bllog
    22
    Ne cdo vend te botes njerezit vene ne shkolle e kurse per te fituar nje profesion, kurse ne Shqiperi te fitosh nje profesion eshte pune njohjesh. Nuk shoh asgje te keqe qe dikush kerkon te behet gazetar, bile une do ti uroja suksese ne punen e tij.

Ne nje vend ku nje shtangist behet kryeminister, dhe nje drogaxhi kryetar bashkie i kryeqytetit, kushdo mund te ndertoje nje karriere edhe pse mund ti mungojne kredencialet dhe merita.

Ne nje vend ku mbreteron injoranca, njerezit e zgjuar dhe intelektualet zgjedhin emigrimin.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Albo faleminderit per pergjigjen tuaj te shkurter dhe te zgjuar.
    Ne vend qe ne shqiptaret ti nderojme njerezit dhe ti perkrahim ata ne punet e mira, po ne jemi ta qe hedhim balte mbi njeri tjetrin, dhe derim sa nuk do demi njeri tjetrin kurre nuk behemi persembari.

Cmirra, injoranca qe dikushi kerkon ta shperndaje ne kete forum jane mjete te cilat kane deshtuar dhe tregojne se ata te cilet i perdorin keto gjera nuk jane gje tjeter vecse uje i trubullut i cili kurre nuk do te behet i kthjellet ndonjehere.

_____________ Maska e ornament
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Albo ti e mban veten me te zgjuar e me intelektual se Kadare, Leka Zogu, Rama, e plot te tjere, (te gjithe keta ndodhen ne Shqiperi). Bravo vallaj, vazhdo keshtu, te lumte.

Forumi ka fillu me tu duk "veper intelektuale" me duket. I forte je per ner.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    VELI_Red a si e ke emrin . I ke more gjerat personale, por te thashe skam asnje gje personale me ju. Te bera nje verejtje e more per ters. OK e terheq pak me intereson.
    Gjeja me e mire eshte TI QI_RROJ none ketij muhabeti, nuk zgjidhet gjo. Kastriot ROBO ambasador ka qene e ambasador do ngelet thashe une ndonje te vertete apo jo. Ti po ashtu do te shkruash, gjerat jane normale , vlla.
    Ja kalofshi sa me mire...
    -----------------------
    Ha pi rri ne angli e QI-RROJ KART-o-DROMIN me SHQIPERINE ...

i/e regjistruar Maska e Andrra e Jetes
    Anëtarësuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Z.Robo ma merr mendja ka takuar shqiptaret per te rrjepe ndonje lek si pat bere Agim Fagu kur ishte ambasador ne Londer!Ambasada ishte ne papafingon e nje ndertese ne qender te Londres ca zyra azmatike dhe kishte tre veta personel,Agim Fagu,e shoqja dhe shoferi i cili me shume punonte ne ndertim,bile edhe vete Agimi merrej me shume me ndertim,pat arrite te behej forman bile!Sukses i vertete diplomatik!Sa per perfaqesimin nga ana e "intelektualeve" mos pyetni fare se vertet jemi bere per t'u qare me kuje ne Angli,kaq mire i kemi punet!Une vete kam jetuar ne Londer (me vize studimi!)e te tere me intelektuale e paintelektuale kane lene nam neper sociale duke rrejte se jane nga Kosova! Kurse sa per emertesen intelektual boll se na velet me te;Shqiperia sipas gjykimit te disave qe quajne intelektual cdo njeri te arsimuar me arsim te larte i bie te kete 150 mije intelektuale!!!Brockulla!Vetem ne vuajme nga komplekse te tilla si intelektual i "shquar" e tjera pallavra kurse USA,Franca apo Anglia vete nuk kane ndonje intelektual te shquar qe ua servirin njerezve si bejme ne me Kadarene p.sh!Pse ndodh kjo?Vete e kemi fajin e kemi bere termin intelektual si lekun cdo dite i bie vlera...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kastriot Gjini
    Nga BOKE në forumin Muzika shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-01-2013, 13:44
  2. Londër: Burg përjetë vrasësit shkodran
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 23-03-2006, 21:34
  3. Bombat në Londër, identifikohet autori
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 21-07-2005, 17:34
  4. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •