Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 31
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Pershendetje...

Intellct= MENDJA( KAPLLOQJA kaplloqja shqip) , i referohet perdorimit racional te fuqise se trurit, principi i te menduarit

Intellectual=varet nga/ose intellect, dicka e bere ose e kryer nga INTELLECT, Forca e te kuptuarit,
    Perdoret dhe personifikon vetem per personat me INTELLECT SUPERIOR. Nje person qe perdor TRURIN per te jetuar, si p.sh shkrimtar filozof etj.

O zoti VELI - cili nga keto ore eshte ITELEKTUAL , gazetaret ( agjentet e SHIK) e BBC apo perkthyesat e Home-Office ?

E para
    1- I nderuari ENO KOCO me pashaporte ANGLEZE ne xhep, te fituar si rezultat i kerkimi te AZILIT( cdo kush ketu e mban mend se sa i persekutuar ka qene ai) POLITIK tani punon PERKTHYES , pasi rroga ne UNIVERSITET qe shkon rreth £18.000 ne vit nuk eshte e mjaftueshme
    2- Eros ANDONI- te cilit nuk i dihet emri shqip pasi ky eshte emri qe intelektuali i HO ka zgjedhur eshte thjeshte nje PERKTHYES.
    3- Gazetaret e BBC- nje ish ekspert i ceshtjeve shiptare edhe EUROPES LINDORE( nuk po e permend sepse informacioni ishte konfidencial) tha qe te tere ato jane AGJENTE TE SHIK.
    4-Evis SALA , vajza e KUDRETE SALA-s ish drejtoreshes te BIBLIOTEKES KOMBETARE ne kohen e QOFTE-LARGUT , e vete-quajtura XHIXHI SELENICA - qe ka nje diplome ne mjeksi edhe punon si ndihmes mjeke .
    Aman ore.
    Si ka mundesi qe harruat Pavli QESKUN ore, ish AMBASADORIN shqiptar qe kerkoi AZIL sepse ishte persekutuar ne SHQIPERI, AMBASADOR qe kur fliste anglisht i duhej nje perkthyes per ta perkthyer nga ANGLISHTJA ne ANGLISHT.
    5- Nje botues GAZETE quhet INTELEKTUAL,, lum NIKOL LESHI ne shqiperi , besoj se ai do te quhet GJENI sepse ka botuar nje gazete mjaft prestigjoze si KOHA IME(NIKOLLES).

Zoti VELI kam nje verejtje per ju.
    I kam lexuar disa nga shkrimet tuaja tek GAZETA SHQIPTARE. Them shkrime sepse per mendimin tim jane thjeshte nje perkthim i mirefillte i artikujve te NEWS OF the WORLD ( gazeta qe ka marre flamurin e shkrimeve rraciste, ndaj azilanteve). Nuk eshte e drejte edhe per mendimin tim eshte teresisht e gabuar , qe shkrimet qe kane per qellim te sensibilizojne ANGLEZET ndaj rrezikut edhe bemave te AZILANTEVE ti PERKTHENI edhe ti botoni ne GAZETEN SHQIPTARE. I bie sikur te beni te njejten pune sikurse po bejne disa nga gazetat angleze.
    Meqe ra fjala JU nuk e quani veten INTELCTUAL( ju jeni gazetar), pasi kur quani EROS ANDONIN INTELECTUAL - ju besoj se duhet te jeni nje shkalle me LART apo jo ?

Ju faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga kundraRRYMES : 17-02-2003 më 07:40

kerkuesi
    Anëtarësuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    Ketij i them "intelektual" une!

Hajt te lumte dora, se na ndricove mendjen!
    PAUCA SED MATURA

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Ore Mari-Glen-Nora une nuk thashe qe une jam "intelektual", por pasja e nje dipllome ne xhep nuk do te thote te jesh INTELEKTUAL.
    E kuptoj fare mire se je akoma student edhe fluturo lart. Diten e neserme te marrjes se dipllomes futu ketu edhe shkruaj nje shkrim te shikoj notat e IRONISE. STUDENTTTTT,,,,eehh dikur ishim STUDENT edhe mendonim se do te SHPIKNIM rroten ,,,

Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Postuar më parë nga mariglennora
    Po mire mo une skuptoj nje gje.
    Ky ambasadori Shqiptar pse nuk mbledh ato studentet Shqiptar ne Angli, por mbledh ca njerez qe tashme e kane vendose jeten e tyre perfundimisht ne dhe te huaj. Normalisht nje student Shqiptar kerkon pak perkrahje ne atdheun e tij pasi dihet qe shume student Shqiptar ne bote jane te pavendosur per ate cka do te bejne. Ky ambasadori le ti mbledhi dhe le tju shpjegoje se ne Shqiperi do kene me shume vlere se ne Angli, do bejne me shume kariere se ne Angli dhe kan nder e nuk i neperkemb njeri.
    Po sahanlepirsit sahanlepires do ngelen. Kur erdhi Moisiu ne Prage bashke me Meten ishte vendos per nje takim me studentat por ne fakt aty u pane vetem pak studenta (qe ishin lajmeruar mes njeri tjetrit) dhe shume biznesmen. Ne ishim vetem 9 student kundrejt 100 biznesmenave shqiptare qe mbushin xhepin e ambasadorit. Ambasada shqiptare nuk di akoma se sa studente ka ne kete republik. Nje dite ambasadori me tha "Geni pa shiko na gjej nja ca studente Shqiptar per 28 nentorin se sdi se ku jane".
    Une e vlersoj kete thirrje qe ambasadori ju ka bere intelektualve ne Angli. Por mendoj se studentet jane akoma me te rendesishem sesa keta intelektuale pjesa me e madhe e te cileve tashme e kane mbledhe mendjen qe do vdesin ne mergim.

Me respekt Geni!
    Geni ke te drejtet kur thua se duhen mbledhe dhe studentet. Nga nje informacion i sotem qe kam nga ambasada mesohet se ne javet e ardheshme ambasadori Robo do te kete nje takim me studentat shqiptare qe jetojne ne Britani.
    Une do te jem ne ate takim dhe do tju njoftoj.

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Postuar më parë nga kundraRRYMES
    Pershendetje...

Intellct= MENDJA( KAPLLOQJA kaplloqja shqip) , i referohet perdorimit racional te fuqise se trurit, principi i te menduarit

Intellectual=varet nga/ose intellect, dicka e bere ose e kryer nga INTELLECT, Forca e te kuptuarit,
    Perdoret dhe personifikon vetem per personat me INTELLECT SUPERIOR. Nje person qe perdor TRURIN per te jetuar, si p.sh shkrimtar filozof etj.

O zoti VELI - cili nga keto ore eshte ITELEKTUAL , gazetaret ( agjentet e SHIK) e BBC apo perkthyesat e Home-Office ?

E para
    1- I nderuari ENO KOCO me pashaporte ANGLEZE ne xhep, te fituar si rezultat i kerkimi te AZILIT( cdo kush ketu e mban mend se sa i persekutuar ka qene ai) POLITIK tani punon PERKTHYES , pasi rroga ne UNIVERSITET qe shkon rreth £18.000 ne vit nuk eshte e mjaftueshme
    2- Eros ANDONI- te cilit nuk i dihet emri shqip pasi ky eshte emri qe intelektuali i HO ka zgjedhur eshte thjeshte nje PERKTHYES.
    3- Gazetaret e BBC- nje ish ekspert i ceshtjeve shiptare edhe EUROPES LINDORE( nuk po e permend sepse informacioni ishte konfidencial) tha qe te tere ato jane AGJENTE TE SHIK.
    4-Evis SALA , vajza e KUDRETE SALA-s ish drejtoreshes te BIBLIOTEKES KOMBETARE ne kohen e QOFTE-LARGUT , e vete-quajtura XHIXHI SELENICA - qe ka nje diplome ne mjeksi edhe punon si ndihmes mjeke .
    Aman ore.
    Si ka mundesi qe harruat Pavli QESKUN ore, ish AMBASADORIN shqiptar qe kerkoi AZIL sepse ishte persekutuar ne SHQIPERI, AMBASADOR qe kur fliste anglisht i duhej nje perkthyes per ta perkthyer nga ANGLISHTJA ne ANGLISHT.
    5- Nje botues GAZETE quhet INTELEKTUAL,, lum NIKOL LESHI ne shqiperi , besoj se ai do te quhet GJENI sepse ka botuar nje gazete mjaft prestigjoze si KOHA IME(NIKOLLES).

Zoti VELI kam nje verejtje per ju.
    I kam lexuar disa nga shkrimet tuaja tek GAZETA SHQIPTARE. Them shkrime sepse per mendimin tim jane thjeshte nje perkthim i mirefillte i artikujve te NEWS OF the WORLD ( gazeta qe ka marre flamurin e shkrimeve rraciste, ndaj azilanteve). Nuk eshte e drejte edhe per mendimin tim eshte teresisht e gabuar , qe shkrimet qe kane per qellim te sensibilizojne ANGLEZET ndaj rrezikut edhe bemave te AZILANTEVE ti PERKTHENI edhe ti botoni ne GAZETEN SHQIPTARE. I bie sikur te beni te njejten pune sikurse po bejne disa nga gazetat angleze.
    Meqe ra fjala JU nuk e quani veten INTELCTUAL( ju jeni gazetar), pasi kur quani EROS ANDONIN INTELECTUAL - ju besoj se duhet te jeni nje shkalle me LART apo jo ?

Ju faleminderit
    Me duket qe nuk eshte me vend ti besh biografine e njerzve. Nese ke kundershtime personale ndaj njerezve eshte e mira ti besh privatisht.
    Per sa i perket shkrimeve te mija qe ti i quan perkthime nga NEWS OF THE WORLD do te thoja se je gabim. Sepse ti i referohesh atyre shkrimeve qe kane te bejne me cehtjen e Lulzim Balliut. dua te them se jam i vetmi gazetar shqiptare qe kam ndjekur procesin ne sallen e gjygjit,dhe me pas une kam shkruar se ca ka ndodhur ne gjygj dhe kjo nuk eshte perkthim apo jo. Ne nje periudhe tre mujore une kam shkruar me shume se 25 shkrime ne Gazeta shqiptare me subjekte te ndryshme. Lexoje te gjitha dhe pastaj ip konkluzione rreth shkrimeve te mija.
    Nuk kam ndermend tju shkruaj me gjate sepse me duket ti lal vazhdon me ideologjine e kryetareve te keshillit qe nuk dinin gje tjeter vecse te benin biografine e te tjereve.
    Eshte per te ardhur keq.
    Shendet

_____________ Maska e ornament
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Per te ardh keq eshte me vertet, ngaqe gazetare si puna jote, qe akoma s'metrizojne mire shqipen (imagjino anglishten) na perfaqesojne ne Angli.
    Me sa duket prandaj Anglia kerkon te ndryshoje trajtimin bere shqiptareve nepermjet aprovimit te ligjeve te reja.
    Kjo verejte imja te te sherbeje per tu permiresuar perpara se te trumpetosh mbi çdo tjegull qe je gazetar.
    Nji keshtu shijaksi.

kerkuesi
    Anëtarësuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    Shijaks!
    Vazhdo vella dhe suksese ne rrugen tende si gazetar!
    Mos u step nga mendjet e liga qe hane inat me vetveten.

Me respekt Geni!
    PAUCA SED MATURA

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Faleminderit Geni, por ske ci ben kur njerezit inatcinj, mundohen te shpifin dhe te bejne biografite e te tjereve.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Ore BURAZER,, cshkolle ke mbaruar ore i uruar. Mos ke mbaruar INSITUTITIN BUJQESOR, apo per VETENERARI... se po te kishe mbaruar per GAZETARI ose te pakten GJUHE-LETERSI,, do te kisha njohur ose persona te tjere ketu ne angli do te kishin njohur se cili je.
    Sa per shkrimet une po te duash ti ti jap edhe me fakte.
    Te tere shkrimet jane PERKTHIM i MIREFILLTE,,,edhe nese do ta vazhdosh me gjate besoj se do te te bie ti paguash ndonje GJOBE NEWS OF THE WORLD ,, sepse ato qe thua ti sta pertojne.
    Cfakte solle ti qe nuk jane BOTUAR tek NEWS of the WORLD...?
    Te tere fotot e BOTUARA tek GAZETA SHqiptare jane FOTOKOPJE e NEWS of THE WORLD,,, ose te ndonje MIRROR,, .
    Sa per biografine e personave qe jane ne ANGLI , te siguroj qe ka edhe shume gjera te tjera per te shtuar , ndoshta edhe per ju. Por kur te marresh GUXIMIN te shkruash dicka, duhet te jeshe i QARTE per ato qe SHKRUAN.
    Sa per "INTELEKTUALET" qe jane ketu ,,,, ose me sakte ato qe permende ti qe kane qene duke i LEPIRE - B_Y_T_HEN zotit ambasador i SHQIPERISE,,,,qe nuk eshte INTERESUAR njehere te vetme per NDONJE SHQIPTAR ne ANGLI,,,me vjen ndot sepse trumbetohen sikur jane MENDJA TRURI i SHQIPERISE, kur ne fakt jane AJO SHTRESE qe eshte LEDHATUAR edhe PERKEDHELUR tere jeten.
    Nese SEDRA tu prek sepse thashe vetem gjera te VERTETA , atehere kjo tregon qe eshte SEDER e nje NJERIU te VOCKEL, ose me sakte me BOTE te VOCKEL...
    Ndoshta kur ke ardhur ketu ku je pak me intereson se si ke ardhur, por ma merr mendja e ke HAP pak THESIN sikurse kane bere shume VETA.
    Sa per VEREJTJEN ndaj publikimit te nje PERKTHIMI ne nje gazetet mbare kombetare shqiptare,, te siguroj qe e kam bere edhe tek GAZETA SHqiptare,, por te them te verteten me ARJAN CANIN e me sorollopin e tij , vallai te them te drejten jo frymen por as PESHTYMEN nuk duhet ta harxhosh...
    Nese nje PERKTHYES nga ana juaj cilesohet "INTELEKTUAL" . persona qe une njoh qe punojne tek BURSA e FRANCES,,,,ose ne WALL STREET ,, duhet te konsiderohen GJENI.
    Zoteri ,, mundohu te besh dicka tenden , dicka qe te kete FIRMEN TENDE, edhe jo, REKLAMAT e News OF WORLD , apo te PERSONAVE QE PERKTHEJNE ne nje SALLE GJYQI.

Kur te vesh emrin poshte nje ARTIKULLI , duhet te mendohesh mire, pasi eshte mungese PROFESIONALIZMI , nese faktet qe ti permend, po te them jane PERKTHIM, e asnje gje tjeter.
    E vetmja gje e pasqyryar nga ana juaj eshte:-"ne sallen e gjyqit LULI(COLI) ishte ulur prane PERKTHYESIT FILAN FESTEKU ME SHUME EKSPERIENCE NE PERKTHIMET NEPER GJYQE"--- Te ka paguar ndonje para per ti BERE PAK REKLAM...

Sa per INTELEKTUALET ,, te thashe edhe te siguroj nese do ti botosh ne GAZETEN SHQIPTARE , te jap edhe FAKTE, per te tere ATA INTELEKTUALE.
    Dikush ketu ka thene qe vetem ISMAIL KADARE eshte INTELEKTUAL , i mirefillte, qe nuk mund ti heqesh qofte edhe nje presje,, te tjeret jane APARTICI, NJEREZ TE SHKOLLUM, CA DOBICA, e ca KOPJACE(si ju)...

P.S - Gazetaret e BBC... te siguroj qe kane qene edhe jane ne mos agjente informatore te SHIK,, ose te ndonje MI5 apo MI6- kujdes burazer mos u merr me to ,,, mos ju afro , sepse bijte e komunistave edhe udheheqesave, ti numerojne luget tek shpia, ndoshta te numerojne edhe QIMET e HUNDES, e ... se me ndryshimin e qeverive ne shqiperi u ndryshonin edhe Bibisaxhijte,,, me RUD Pobratin qe i kishte zone B-Y-THA KALLO, qe perfundoi ne KOSOVE,,,per rifreskim,, duket sikur e derguan ne TEREN,,,
    P.S - As kam ndonje inat me askend madje as CMIRE sepse nga PERKTHIMET zoteri , kam hequr dore vite vite me PERPARA,, nga koha kur KAMARIERE,LOPCARE, KOPERATIVISTE, GUZHINIERE, qe flitnin SHQIPEN pak me mire se ARBERESHET e KALABRISE,, u futen edhe benin sikur te kishin KRIJUAR ALFABETIN SHQIPTAR edhe nuk dinin qe ne ALFABETIN SHQIPTAR egzistonte ZH , apo C....edhe qe gazetare,,, te INSITUTIT BUJQESOR, shkruanin shkrime rreth GJUHES SHQIPE...
    Me nderime, se pak po durojme RACIZMIN anglez tani duhet te durojme edhe SHQIPTARET qe PASQYROJNE ate RACIZEM ne Gazetat SHQIPTARE...
    Ndryshuar për herë të fundit nga kundraRRYMES : 19-02-2003 më 10:34

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Nuk kam ndermen te humb kohe me ju sepse jeni futur ne nje rryme cinikerije e cila nuk ju lejon te shikoni rrealitetin, Ti vella i bike kavallit ne nje brime. Ti nuk i ke lexuar te gjitha shkrimet e mija, apo ti nuk don ti permendesh ato sepse nuk te leverdisin, pse nuk permend intervisten ekskluzive me Inva Mulen apo me njerez te tjere.

Per sa i perket shkolles time, nuk ka nevoje te tregoj ty apo te tjereve.
    Ja kalofsh mire dhe pac sa me shume fuqi per te bere biografite e te tjereve, dhe per ti marre neper goje ata, njesoj si grate e keqija.
    Une do vazhdoj te shkruaj, dhe per kete nuk kam per te marre leje ty se ne ca gazete shkruaj dhe me ca editori do te punoj.

Eshte humbje kohe te merresh me ju, sepse nuk dua te futem ne ate rryme pa kryje ku ti ke futur veten.
    Nje fjale e urte thote. Po u more me te mbytyrin do te mbytesh, keshtu ti vazhdo dhe shkruaj biografi.
    shendet

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kastriot Gjini
    Nga BOKE në forumin Muzika shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-01-2013, 13:44
  2. Londër: Burg përjetë vrasësit shkodran
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 23-03-2006, 21:34
  3. Bombat në Londër, identifikohet autori
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 21-07-2005, 17:34
  4. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •