Postuar mė parė nga
maratonomak
kjo qe ke treguar eshte vertete e rende , dhe nje e vertete e hidhur ,
une mund te bie dakord me ty , dhe them se keshtu ka ndodhur ;
Ismail bej Qemali ishte politikan dhe si i tille luftonte , kurse Isa Boletini ishte luftetar dhe jo politikan , dhe ndoshta te ddy keta burra te famshem kane hasur ne mosmareveshje ,
prapaskenat dhe te fshehtat nuk i marim vesh kurre ne si popull , por mund te them qe vendimet e medha gjate historise se kombeve jane mare neper biseda private nga njerez me pushtet dhe jo , ne parlamente dhe kuvende te posacme .
Ismail qemali mendoi si politikan dhe ia doli mbane te shpallte pavaresine e shqiperise pa lufte , per te shmangur gjakderdhjen dhe duke i ditur qellimet serbeve dhe grekeve e shpalli pavaresine shpejt e shpejt si akt legjitim , me shume per njohjen nga arena nderkombetare .
ndoshta ka rene ne ujdi si politikan qe ishte me njerezit ne pushtet te asaj kohe , te pushtetshmit e turqise , pushtetshmit e greqise, pushtetshmit e serbise, per te pasur mundesi dhe te njihej shqiperia si e pavarur , me kushtin qe te lihej kosova dhe trojet e tjera .
kete gje beri edhe AHMET ZOGU me serbet , dhe pasi u shiti kosoven serbeve ,me pas u shiti edhe shqiperine italianeve
po kete ghe beri edhe ENVER\ HOXHA, PER TE QENDRUAR NE PUSHTET NE NJE SHQIPERI PA TRAZIRA DHE ME STABILITET NUK U MUNDUA TE MARI KOSOVEN , POR NUK U NDIE FARE NDAJ SERBEVE , DUKE NDARE TORTEN NE TRYEZEN E TYRE KOMUNISTE , ku shqiperise nuk i ngelen as therimet .
kam shume gjera per te thene por taniu nuk kam kohe se po ha darke; por mund te them nje gje ;
shqiperia ka deshtuar ne politiken e saj , por nuk ka deshtuar me luftetaret e saj , dhe po tu vesh kujdes , edhe sot , shume politikane , nuk meren vesh me luftetaret .
UCK dhe politika kosovare dhe shqiptare nuk kane bashkepunuar , duke permendur edhe politikanet e maqedonise si ALI AHMETI E MENDUH THACI TE CILET JANE MARIONETA TE QELLIMEVE TE PUSHTETIT SLLAV.
Krijoni Kontakt