Postuar më parë nga
ilia spiro
28/05/2010 - 10:14 - Goditet arkitekti
Maks Velo,
biznesmeni
shoqërohet në polici
TIRANE- Një biznesmen është shoqëruar në polici pasi akuzohet se ka rrahur inxhinier arkitekt, artistin e pikturës, dhe njëkohësisht publicistin, Maks Velo. Shpëtim Dama u shoqërua nga shërbimet e policisë mbrëmjen e së enjtes, menjëherë pas orës 21. 30 minuta kur u mor dhe kallëzimi penal i Maks Velos.
Ngjarja e rëndë, sipas vetë Velos lidhet me një shkrim në formë komenti të kryer prej vetë atij në një të përditshme, ku përcaktonte 9 objekte që sipas tij, kishin arkitekturën më të shëmtuar në Tiranë. Personi i shoqëruar sipas të njëjtit pretendim, është bashkëpronar në ndërtimin e një objekti që ndodhet përballë hyrjes së stadiumit kombëtar 'Qemal Stafa' në Tiranë. “ Maks Velo në kallzimin e tij ka deklaruar se është fyer, kanosur dhe goditur për shkak të publikimit në një media të shkruar, të një artikulli më datë 11.03.2010.”- thuhet në njoftimin për shtyp të policisë.
Menjëherë pas kësaj është bërë identifikimi dhe më pas shoqërimi i shtetasit Shpëtim Dama, 50 vjec, me banim në Tiranë, me profesion Biznesmen.
Dama është marrë në pyetje nga policia, ku sipas burimeve pranë uniformave blu, rezulton të ketë pranuar debatin që ka pasur me Velon, ndërsa ka mohuar të ketë qenë autor i ndonjë sulmi të dhunshëm ndaj tij. Ngjarja e rëndë ka ndodhur mbi stadiumin "Qemal Stafa", kur Velo kthehej nga krahu i kodrave të Liqenit Artificial.
Sipas kallëzimit penal, Velo pretendon të jetë goditur me grushte dhe mjete të forta në kokë. Ndërsa policia ka kërkuar ekspertimin e mjekut ligjor për të përcaktuar shkallën e dëmtimit nga goditja. Fatmirësisht, nga goditjet artisti me profesion arkitekt nuk pësoi dëmtime të rënda, apo që mund të cenonin gjendjen e tij shëndetësore.
Deri në orët e vona të natës biznesmeni ka qenë i shoqëruar në Komisariatin e Policisë Nr.1 Tiranë, ndërkohë materialet hetimore do t’i kalojnë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë për veprën penale të “Kanosjes” dhe “Dëmtime të tjera me dashje”, parashikuar nga nenet 84 dhe 90 të Kodit Penal.
(s.g/Balkanweb)
Krijoni Kontakt