Close
Faqja 25 prej 41 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 408
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga gloreta Lexo Postimin
    Kete e kemi mesuar por si tha mia, mos i fut te gjithe me nje thes.
    Mos mendo te gjithe njerezit jane njesoj.

Iken keto zakone, nqs doni mos e lini gruan tia jape doren shokut, ose mikut.
    Sa per ne te shqiperise ashtu kemi qene, vetem se duket e cuditshme ai zakoni juaj, ate e perdorin vec kinezet.
    Nqs doni vazhdojeni bejeni, nuk ka gje te keqe, vetem eshte me mire te pyesesh gruan ose nusen a ndihet mire kur e vecojne?
    Tjeter zakon Kosova.. Shqiperia. Beni si te doni, vetem ne nga Shqiperia kemi zakone te tjera , ka edhe nga ato qe ju nuk i njihni, por eh lere e kote te diskutosh per to.

Hej mor Adem pse e hape temen, ketu as po tregojne se si te shkojne mire me njeri -tjetrin, ketu po shtohen me shume paragjykimet.
    Ore kush te tha te ty qe kosovaret nuk i pershendesin njerezit me dore?! Ju vuani prej nje kompleksi te folurit keq per tjeret (sidomos nese ata tjeret jane shqiptare), perderisa as veten nuk e njihni mire. Trashegimi komuniste kjo. Po me mire secili prej jush eshte te na tregoje per traditat e katunit tuaj/apo vendit origjine te tuaj, ta dime se sa ta hapur jeni ndaj tjereve.

Sa milione jemi ne shqiptaret? 7-8 milione. Paramendo se cfare storjesh do te krijonit me ate imagjinaten tuaj ju shqiptaret e Shqiperise, po te ishim 20 milione. E vertete jeni thashethemexhi edhe vuani prej nje fare perpjekje per ta na shitur nifare mentaliteti qe ekziston vetem ne mendjen tuaj
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 26-05-2010 më 15:56

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Kjo temë ka lidhje me barazinë gjinore. Më parë gruaja nuk kishte të drejta të barabarta me burrat, dhe rrjedhimisht edhe zakonet nuk ishin njësoj për të dyja gjinitë.

Dikur, jo vetëm në Kosovë e Maqedoni, por edhe në Shqipëri, gratë nuk hynin në odën e burrave ose t'u shtrëngonin dorën miqve.
    Mirëpo tani që kohët kanë ndryshuar, disave u duket shumë çudi që disa i ruajnë ende këto zakone.

Unë vetë jam përkrahës i zakoneve të vjetra, pasi mendoj se gjinitë nuk janë të barabarta dhe ato duhet të kenë të drejta dhe zakone të ndryshme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-05-2010
    Postime
    192
    trashegimia komuniste zhduku traditat turkoshake ne R.SH dhe paradoksalisht na afroi me mentalitetin perendimor.
    gje e cila nuk ndodhi tek shqiptaret ne ish jugosllavi.

si rrjedhim kemi nje hendek te madh mentalitetesh.

people, face the truth.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Kjo temë ka lidhje me barazinë gjinore. Më parë gruaja nuk kishte të drejta të barabarta me burrat, dhe rrjedhimisht edhe zakonet nuk ishin njësoj për të dyja gjinitë.

Dikur, jo vetëm në Kosovë e Maqedoni, por edhe në Shqipëri, gratë nuk hynin në odën e burrave ose t'u shtrëngonin dorën miqve.
    Mirëpo tani që kohët kanë ndryshuar, disave u duket shumë çudi që disa i ruajnë ende këto zakone.

Unë vetë jam përkrahës i zakoneve të vjetra, pasi mendoj se gjinitë nuk janë të barabarta dhe ato duhet të kenë të drejta dhe zakone të ndryshme.
    postimi me pavlere qe ke shrujt deri m'sot.

jetojm akoma ne kohen e Lekes??

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Pse duhet ti bejme te gjithe te njejt?dikujt i pelqejn traditat e vjetra,dikujt nuk i pelqejn,secili le te deshiron ate qe i duket me mir per vete..por pa ia imponuar askujt edhe pa fajsu askend,turko turko bla bla blaa!!

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837

Ky nuk eshte zakon por injorance nese mendon injoranca duhet te ruhet atehere je injorant per vete
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga Nete Lexo Postimin
    Pse duhet ti bejme te gjithe te njejt?dikujt i pelqejn traditat e vjetra,dikujt nuk i pelqejn,secili le te deshiron ate qe i duket me mir per vete..por pa ia imponuar askujt edhe pa fajsu askend,turko turko bla bla blaa!!
    Njerezit ecin me kohen Nete,nuk mund ti quajme zakone keto ,mund ti perkufizojme si mungese edukate,shoqeria evolon dhe ti nuk mund te ruash me fanatizem keto budalliqe se quhesh njeri pa kulutre dhe dukate ,ne shekullin e 21 personat duhn te sillen si te shekullit te 21,nga dekada ne dekade menyra se si sillen njererzit me njeritjetrin kane ndryshuar per tu pershatur kohes
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Mua po me habisin disa meshkuj ne kete teme!!!
    Po mjaft ore se krejt keta tredita e zakone ju gjinija mashkullore i keni shpif.
    Lerini kata pallavra.Eshte koha qe tani te ja lini femeres te vendos vete,pa kritikat dhe gjykimet tuaja.
    E te shkretat ne se gjetem nje ekiliber ne kete bote,po u mbulove feja i ka fajet trashegimi nga te huajt,po u shplove prostitutka jane keta qe se ruajn veten.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    Ky nuk eshte zakon por injorance nese mendon injoranca duhet te ruhet atehere je injorant per vete
    Injorancë do të thotë padituri. Sa për dituri, të siguroj që kam shumë.

Nëse nuk e përdore me këtë kuptim, atëherë e ke përdorur me kuptim fyes. Përpiqu të mos i fyesh ata që nuk mendojnë si ty.

Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,837
    Injorancë do të thotë padituri. Sa për dituri, të siguroj që kam shumë.

Nëse nuk e përdore me këtë kuptim, atëherë e ke përdorur me kuptim fyes. Përpiqu të mos i fyesh ata që nuk mendojnë si ty.
    nese te kam fyer te kerkoj te falur por nuk qe ky qellimi im,kundershtia ime qendronte tek ky ''zakon'' i vjeter dhe ruajtja e ketij zakoni,ta dish qe nuk kam asgje me ty

Faqja 25 prej 41 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •