Close
Faqja 14 prej 41 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 408
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Ne kohet e vjetra kush jepte doren, jepte zemren.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    mbajini more mbyllur ne bodrum mundesisht dhe me litarin e qenit ne qafe po deshen, perderisa nje grua martohet me nje burre te tille qe nuk i lejon ti jape doren dikujt nje fate tille meriton
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Tema “Ti japësh gji foshnjës në publik”, sidomos ata që kishin votuar për ”jo” më frymëzoi për të shkruar një temë tjetër e cila edhe lidhet me këtë e që kat ë bëjë me një traditë të keqe, pse jo edhe të shëmtuar në disa treva tona.

Unë trevën nuk po e përmend, për të mos u bërë një përgojues, por besoj nga përgjigjet që do të japin lexuesit do ta kuptoni se për cilën trevë bëhet fjalë.

Kam dëgjuar se ka disa treva shqiptare që nëse burri merr me vete një shok gruja e tij lërë që nuk i flet dorë për dore, por edhe nëse qëllon brenda ndoshta ia bënë një ”qysh je” të keqe. Ç’është edhe më e keqja, kam dëgjuar se në këtë trevë edhe nëse vëllai i shkon nuses, për ta vizituar motrën, as atij nuk i flet dorë për dore, se për kunatat tjera mos të flasim.

Unë e quaj primitivizëm. Po ju?

Ta luftojmë edhe këtë të metë.
    ky eshte primitivizem kaluar primitivizmit,
    mund te them qe ne trevat e mia eshte ofendim te mos i japi doren e te mos i flasi,
    le te mos flasim per kunatat e kuneterit, qe jane si vellezer mes vete.

Kjo qe thua ti ademgashi nuk e di se nga cila treve eshte, po une e di se profesorat e mi turq kishin kete praktike qe kur vinte mysafiri gruaja rrinte e mbyllur ne dhomen tjeter. Madje e kishin tabu te takonin dhe gocat e tezeve, dajave e hallave, po normale se per ta eshte e lejuar martesa me kushuririn e pare.
    Ske çi ben, 500 vjet pushtim turk kane dhene rezultatet e veta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kinney : 24-05-2010 më 15:49
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Hapja e kesaj teme eshte pak tendencioze dhe shume paragjykuese ndaj zonave te vecanta te banuara me shqiptare.

E bukura e jetes shqiptare eshte se ne zona te ndryshme ke tradita te ndryshme dhe kjo flet per nje popull te vjeter.

Kurre nuk me shkuar mendja te paragjykoj faktin se ne zona te ndryshme, ka tradita te ndryshme te pritjes dhe te percjelljes.

Perkundrazi i kam respektuar ato tradita dhe kurre nuk kam patur asnje aresye qe te shprehem se kjo me pelqen e kjo nuk me pelqen.

Cdo familje ka te drejten qe te percaktoje rregullat e veta!

Ajo qe per ty te duket si primitivizem, per tjetrin eshte dicka normale dhe detyra jote eshte te respektosh tjetrin ashtu si ai eshte!
    Seshte fare tendecioze,pikerisht nuk dha fakte per gjykim!
    Por atyre qe ju djeg,percellohen!
    @Kinney
    Eshte normale,jemi akoma njerez

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    nuk eshte tradite por injorance te mos ta takosh mikun ose shokun e burrit
    ka pas thene gjyshja ime nje fjale te urte popullore,nuk dua mish dhe petulla,por nxirri ato krye te ti shof ato vetulla.... se gruja e shkrete gatuante dhe te dhoma e burrave e conte burri ose femija ushqimin
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

sqarim

Nga disa postime më adresohen kritika se unë e paskam hapur këte temë me paragjykime.
    Jo miq të dashur, unë para jush e kam sjellë vetëm si dukuri që ende është aktive nëpër disa vise tona. Unë viset nuk e përmenda, sic ju kam thënë në fillim që mos të bëhem përgojues, por si fakt e përmenda. Viset po i gjeni nga postuesit e atyre trevave - ata që po e përkrahin këtë shëmti.
    Unë e quajta këtë si një shëmti që nuk është jona, por e huazuar nga të tjerët- të huajt. ( As të tjerët nuk po i përmend se kush janë, sepse edhe këta i dini ).

Mysafiri në traditën shqiptare konsiderohet si dicka i shenjtë.

Fatkeqësisht kjo shëmti po përhapet, por uroj që kjo shëmti e ardhur të ketë jetë sa më të shkurtër. Por nuk është shëmtia e vetme kjo, ka edhe disa shëmti të tjera që po nguliten në kulturën tonë - fatkeqësisht nga shtresa më pak të emancipuara.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    a nuk eshte me mire secili te analizon punet e familjes te vet e mos ti lodh trut per shqiptaret,se ka hap ademgashi kete teme nuk dmth se shqiptaret do japin ose nuk japin doren,tema eshte per asgje kundi,nuk mund te vije tek un per cfar te dij un pune te ndryshme tulifar gjermani apo tjeter nacionaliteti qe ka pun ne byro me babin e nese ndodh e ema ne obor te ngarend e ti jep doren atij kastraveci,por e pershendet hallo dhe u kry,dhe un nuk dij ti ademgashi jeton ne danimark,ndoshta atje esht ndryshe,vetem ne gjermani nuk pershendet njeri per dore,shum rall ndodh,te thot nje hallo edhe aq

ne viset shqiptare ne maqedoni andej nga vij un,grat nuk te pershendesin fare hiq,nese sje i familjes,nese je shok i burit dhe ke hyr ne shtepi mund te hyn gruaja te pershendet mireserdhe ajeni mir,pa te dhen doren,nese ti je aq qefli te te jep doren gruaja e tjeter kujt ateher duhet te shkosh te sexologu,ndersa sa ju perket familjareve,mos na llakerditni ktu me tulifar gjerash,se nuk ka familje shqiptare qe ik prej te afermit te vet

dhe ku i gjeni do tema per lesh
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Je shume, shume larg prandaj do ishte mire mos te dilje ne konkluzione kaq absurde, sepse po krahason mollet me dardhat.

Une votova JO ne temen tjeter dhe keto qe thua ti ketu thjesht me duken QESHARAKE.
    mos i shkruaj me shum,nese me kaq nuk e kuptojn skan per ta kuptuar kurr
    Jetë e rëndë.......!!!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Tema “Ti japësh gji foshnjës në publik”, sidomos ata që kishin votuar për ”jo” më frymëzoi për të shkruar një temë tjetër e cila edhe lidhet me këtë e që kat ë bëjë me një traditë të keqe, pse jo edhe të shëmtuar në disa treva tona.

Unë trevën nuk po e përmend, për të mos u bërë një përgojues, por besoj nga përgjigjet që do të japin lexuesit do ta kuptoni se për cilën trevë bëhet fjalë.

Kam dëgjuar se ka disa treva shqiptare që nëse burri merr me vete një shok gruja e tij lërë që nuk i flet dorë për dore, por edhe nëse qëllon brenda ndoshta ia bënë një ”qysh je” të keqe. Ç’është edhe më e keqja, kam dëgjuar se në këtë trevë edhe nëse vëllai i shkon nuses, për ta vizituar motrën, as atij nuk i flet dorë për dore, se për kunatat tjera mos të flasim.

Unë e quaj primitivizëm. Po ju?

Ta luftojmë edhe këtë të metë.
    adem shum jan mudu te luftojn dhe do mundohen te luftojn ti zhdukin ligjet e zotit, edhe ti luftoj mirpo dije se ai qe i ka kriju keto ligje ai do i mbroj deri ne fund te botes

zoti eshte i patemeta

feja ime i nderuar adem eshte zbritur nga zoti dhe zoti neve naj ka shpallur edhe udhzimin ligjet se si duhet te jetojm kete bot zoti eshte i plotfuqishum per qdo gje ai na ka kriju neve dhe ai na ka obligu me obligime te ndryshme shum prej tyre neve ndoshta nav duken te veshtira mirpo zoti ne kuran na ka tregu qe asnje njeri nuk e kam obligu me gjera shka smundet mi qu dhe ne kuran na ka tregu se shum gjera per ju duken te kqija siq thu ti primitive mirpo ne realitet jan te dobishme per njerzit ka edhe disa gjera per ju qe duken te mira e ne realitet jan te demshme per njeriun mirpo ai na ka tregu se nuk do jen te knaqur te gjith njerzit me ligjin e tij

adem, vellau jo qe ka te drejt te ja jap doren motres por ka te drejt edhe te perqafoj edhe te puth ne faqe e ne ball

sot ne bot ka me miliona raste qe jan tradhtu nga shoket , ne muslimanet kemi deshir te marrim gruan vetem per vete dhe me te te kalojm ter jeten nders ne evrop eshte e kunderta sepse gruja ka mardhenie s. me shum njerz dhe martohen shum her gjat jetes dhe ne fund vdesin te vetmuar sepse ndahen sepse smunden te kalojn jeten me persona te njejt kan deshir ti ndrrojn per qdo dit

sot ne bot jan perhap shum smundje te pasherushme per shkak te imoralitetit per keto smundje neve na ka tregu zoti para 14 shekujve

me mir behem primitiv e injorant per njerzit sesa primitiv e injorant per zotin

a mendon adem se njeriu eshte i aft te krijoj ligje me te mira se krijusi yn se zoti?
    a mendon ti qe njeriu e din me mir se zoti te dalloj te miren dhe te keqen ?
    a eshte e drejt qe ligjet e krijusti te quhen primitive ndersa te njerzve ligje te mira?
    a mendon adem se je i aft ke fuqi te kundershtosh zotin ligjet e tij?

une nuk kam fuqi dhe nuk guxoj te mohoj dhe te kundershtoj ligjet e zotit sepse jam krijes njerzore shum e dobet ne krahasim me zotin dhe kurr sdo guxoj te bej ligje per veten time sipas epsheve te mia dhe ti le anash ligjet e zotit sepse ai eshte krijusi im dhe ai e meriton te falenderohet dhe te rrespektohen dhe te punohen sipas ligjeve te tij

atyre qe sju pelqejn ligjet e zotit te zbritur ne kuran dhe sunet ai njeri eshte i lir le te praktikoj nje besim tjeter i cili eshte kriju nga njerrzit sipas epsheve te tyre

ty te pengon kjo gje

dikuj i pengon lufta per mbrojtjen e atdheut dhe ik ne mergim sepse nuk ka me shtir se me luftu per mbrojtje me nje kundershtar te pa barabart mirpo ne si musliman jemi te urdheruar qe rrepsisht te mbrojm addheun kjo gje po te ishte ne doren e njeriut te gjith do iknin ne mergim sepse ne bot ka vende boll ku mund te jetoohet mirpo zoti na detyron te luftojm per mbrojtjen e fes atdheut gjuhes kombit familjes pasuris etj dhe nuk na lejon te ja kthejm shpinen dhe te marrim ne sy boten

edhe une fal pes koh namaz punoj pun te rend dhe me duhet te zgjohem ne ora 4 per te fal namazin e sabahut eshte mjaft veshtir per mu mirpo pasi eshte urdher nga zoti skam qare pa e be sepse sjam i aft te kundeshtoj zotin

andaj kjo bot eshte e veshtir mirpo me rrepsektimin dhe punimin sipas urdhrave te zotit do i kalojm te gjitha pengesat gjat jetes ka obligime te leta mirpo ka edhe te renda mirpo nese do besojm me zemer te zoti te gjith do na lehtsohen
    Ndryshuar për herë të fundit nga EdiR : 25-05-2010 më 13:50
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    ne viset shqiptare ne maqedoni andej nga vij un,grat nuk te pershendesin fare hiq,nese sje i familjes,nese je shok i burit dhe ke hyr ne shtepi mund te hyn gruaja te pershendet mireserdhe ajeni mir,pa te dhen doren,nese ti je aq qefli te te jep doren gruaja e tjeter kujt ateher duhet te shkosh te sexologu,ndersa sa ju perket familjareve,mos na llakerditni ktu me tulifar gjerash,se nuk ka familje shqiptare qe ik prej te afermit te vet

dhe ku i gjeni do tema per lesh
    Per te seksologu jeni ju qe mendoni se pershendetja me dhenie dore qenka akt seksual. Tremben nga nje dhenie dore meshkujt.
    Nuk e dine qe veshtrimi flet me shume se nje dhenie dore.
    Kur e pyeta njeren nga Irani qe kishte qene e veshur me burka ne vendin e saj, se si e kishte njohur vet burrin, me tha me veshtrime. I kishte stervitur mire syte motra. Me rrofte mua e zhveshur dhe prape ma prezantoi shoqja burrin se te ishte per mua beqare akoma do isha rrezik.
    Mos dhenia e dores eshte nje zakon i prapambetur qe ul femren. Po kur ka femra qe e pranojne vet nje gje te tille s'keni faj ju. Vazhdoni izolojeni gruan dhe nga familjaret e saj se ca nuk degjon tani.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 24-05-2010 më 17:40

Faqja 14 prej 41 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •