Close
Faqja 13 prej 41 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 408
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Ka lidhje mentaliteti. Si pikërisht ata që u shprhen atje për "jo" edhe këtu e përkrahin që femra/gruaja mos t'ia zgjasë dorën mikut të shtëpisë ose mysafirit që në familjet shqiptare konsiderohet si diçka hyjnore. Mysafiri gjithmonë është respektuar në familjen shqiptare.
    Prandaj:
    Çfarë të keqeje ka nëse nëna i jep gji foshnjës edhe jashtë dikund ( fundja mua as më ka bërë përshtypje kjo dikur as më bën sot qoftë edhe nëse ajo vetë ekspozohet!)
    dhe
    Pse gruaja mos t'ia zgjasë dorën shokut të burrit?!
    Je shume, shume larg prandaj do ishte mire mos te dilje ne konkluzione kaq absurde, sepse po krahason mollet me dardhat.

Une votova JO ne temen tjeter dhe keto qe thua ti ketu thjesht me duken QESHARAKE.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    po nje gje skuptoj pse u doka me ardh miqte ne shpi
    miqte vijne sa jam beqar po kur martohem
    jo de skan pse vijne
    une keshtu mendoj gruja eshte per pune shpije e me cil fmit
    te tjera gjana jena na burrat
    kot sna thojne burra
    gjithkush ka mendimin e vet po une gruen as shoping se la se edhe aty ka mashkuj e kot mi thot kush nej fjale ose kjo jemja kot mi buzeqesh na kuj
    jo jo shoping dal e baj vet
    mundeni me than jam budall po u keshtu mendoj
    ruj traditen qe mka lan gjyshi
    Sbehet fjale per miq,behet fjale per mirpritje!
    Tek mua vin me orar kur ja u lejoj une!
    Dhe ata qe vine i pershendet dhe gruaja ose i perqafon!
    Dhe bageti tek mua nuk vine kur tja u doje fara?
    prsh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    [QUOTE=Sueda;2728757]KETU E KE GABIM I NDERUAR MOS DALJA E GRUAS PARA MESAFIRIT SKA LIDHJE ME RESPEKTIN.PSE MORE TI DALE NDESH ME E DITE MUA EDHE ME PELQEN KJO TRADIT.
    QUOTE]

Vjen ndonje shok i burrit p.sh ,hyn ne shtepi edhe ju nuk i folni ? ,APO ata miqte nga anet e juaja kafshojne?
    Gjest me i ulet ,per mendimin tim ska,medemek se te me prek doren ai eksitohet?
    Kjo ndodhe ne daqi me dite veq te muslimanet ,ne njeren ane predikojne moral ,ne anen tjeter marrin masa te ashpra parandaluese(se ato predikimet per moral ju bin posht veq sa ta shohin nje femer)me ferexhe e me betere.
    Kjo tregon se muslimanet kane moral shume te ulet,ndoshta edhe nuk jane fajtor per gjendjen e tyre (qe eksitohen ne cdo gje dhe cdo kund),por natyra eshte treguar mizore me ta.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    [QUOTE=MIRIAM;2729648]
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    KETU E KE GABIM I NDERUAR MOS DALJA E GRUAS PARA MESAFIRIT SKA LIDHJE ME RESPEKTIN.PSE MORE TI DALE NDESH ME E DITE MUA EDHE ME PELQEN KJO TRADIT.
    QUOTE]

Vjen ndonje shok i burrit p.sh ,hyn ne shtepi edhe ju nuk i folni ? ,APO ata miqte nga anet e juaja kafshojne?
    Gjest me i ulet ,per mendimin tim ska,medemek se te me prek doren ai eksitohet?
    Kjo ndodhe ne daqi me dite veq te muslimanet ,ne njeren ane predikojne moral ,ne anen tjeter marrin masa te ashpra parandaluese(se ato predikimet per moral ju bin posht veq sa ta shohin nje femer)me ferexhe e me betere.
    Kjo tregon se muslimanet kane moral shume te ulet,ndoshta edhe nuk jane fajtor per gjendjen e tyre (qe eksitohen ne cdo gje dhe cdo kund),por natyra eshte treguar mizore me ta.
    Kjo tregon se besimi ne Zot , apo leximi i Kuranit nuk jep rezultat qe ti largoje nga mekatet. Vetem mbulimi i femres dhe mos kontaktimi me to i ndihmon te rrine ne rrugen e Zotit. Femra qenka djalli vet per ta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 24-05-2010 më 13:14

Shume shpesh shkoj tek shoket dhe vine dhe nuk e kemi ket gjest te mosdhenjes se dores, por shkojme dhe vime gruaja jua jep doren dhe mua gjithashtu ma japin doren dhe ska asgje te keqe,lkjo teme eshte mire te bartet tek forumi myslimanovehabistoshiit.

Hapja e kesaj teme eshte pak tendencioze dhe shume paragjykuese ndaj zonave te vecanta te banuara me shqiptare.

E bukura e jetes shqiptare eshte se ne zona te ndryshme ke tradita te ndryshme dhe kjo flet per nje popull te vjeter.

Kurre nuk me shkuar mendja te paragjykoj faktin se ne zona te ndryshme, ka tradita te ndryshme te pritjes dhe te percjelljes.

Perkundrazi i kam respektuar ato tradita dhe kurre nuk kam patur asnje aresye qe te shprehem se kjo me pelqen e kjo nuk me pelqen.

Cdo familje ka te drejten qe te percaktoje rregullat e veta!

Ajo qe per ty te duket si primitivizem, per tjetrin eshte dicka normale dhe detyra jote eshte te respektosh tjetrin ashtu si ai eshte!

Po ti jape vetem doren ska ndonje gje te keqe po problemi vjen me vone se i jep edhe krevatin
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    teme bullshit.
    duket si forum afgan

ndonjerit do ti shkrepet ne koke te hape teme, a duhet ndaluar TV ne shqiperi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar më parë nga eye Lexo Postimin
    teme bullshit.
    duket si forum afgan

ndonjerit do ti shkrepet ne koke te hape teme, a duhet ndaluar TV ne shqiperi.
    une ja kam nalue grus
    cka i duhet me pa telenovela a
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Hapja e kesaj teme eshte pak tendencioze dhe shume paragjykuese ndaj zonave te vecanta te banuara me shqiptare.

E bukura e jetes shqiptare eshte se ne zona te ndryshme ke tradita te ndryshme dhe kjo flet per nje popull te vjeter.

Kurre nuk me shkuar mendja te paragjykoj faktin se ne zona te ndryshme, ka tradita te ndryshme te pritjes dhe te percjelljes.

Perkundrazi i kam respektuar ato tradita dhe kurre nuk kam patur asnje aresye qe te shprehem se kjo me pelqen e kjo nuk me pelqen.

Cdo familje ka te drejten qe te percaktoje rregullat e veta!

Ajo qe per ty te duket si primitivizem, per tjetrin eshte dicka normale dhe detyra jote eshte te respektosh tjetrin ashtu si ai eshte!
    Mire e ke ti. Duhet respektuar rregulli i tjetrit, por a e di ky qe ben keto rregulla se shkel rregullin e nje familje tjeter kur nuk i jep doren mikut? Po kur vete ky/kjo te shtepia e tjetrit e thyen rregullin e vendosur ne shtepine e tij? A ja jep doren te zonjes/te zotit te shtepise ku hyn?
    Se cfare ben ti ne shtepi brenda familjes eshte puna jote, por kur ky rregull i joti prek cenon rregullin e tjetrit qe hyn apo i hyn ti ne shtepi atehere nuk eshte aq personale dhe e pademshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 24-05-2010 më 14:17

Faqja 13 prej 41 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •