Ka lidhje mentaliteti. Si pikërisht ata që u shprhen atje për "jo" edhe këtu e përkrahin që femra/gruaja mos t'ia zgjasë dorën mikut të shtëpisë ose mysafirit që në familjet shqiptare konsiderohet si diçka hyjnore. Mysafiri gjithmonë është respektuar në familjen shqiptare.
Prandaj:
Çfarë të keqeje ka nëse nëna i jep gji foshnjës edhe jashtë dikund ( fundja mua as më ka bërë përshtypje kjo dikur as më bën sot qoftë edhe nëse ajo vetë ekspozohet!)
dhe
Pse gruaja mos t'ia zgjasë dorën shokut të burrit?!
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Faktikisht ju meshkujve nuk duhet dhene dora sepse veni beni pipin dhe nuk i lani duart.
Sa per te pershendetur eshte respekt ndaj tjetrit .Personalisht nuk mund ti kuptoj keto primitivitete.
Ai burr qe ka mendim te tille ai nuk ka besim ne vetevete,apo i fut edhe tjeret ne nje these me veteveten!Ndoshta une mendoj ndryshe apo kam tjeter mentalitet,por ne familjen time,miku qe ka hy ne shtepi askush nuk jemi fshehur nga ai!Pse gruaja mos t'ia zgjasë dorën shokut të burrit?!
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
Po mir,kur vjen nje mik...e troket ne dere...E brenda ne shtepi nuk ka asnje burre o mashkull....Grate o femrat qe jane brenda;duhet ti hapin deren?
-Apo i pergjigjen nga brenda;nuk ka njeri,shtepia eshte bosh....
Normal e panjohura. Pse duhet te fshihemi? Burri im fut ne shtepi vetem ata qe ka respekt. I vlereson si njerez e mbi te gjitha qe jane familjar si ne. Ata qe nuk u ka besim s'ka se i fut ne shtepi. I takon vetem te lokali per nje dore muhabet dhe asgje me shume. Ne Shqiperi, Kosove njerezit jane me te ngeshem. Nuk e kuptoj se si mund te jene miqte te ngeshjem jashte kur kalojne pjesen me te madhe te kohes ne pune.
Miqte e burrit te ne vijne vetem me raste. Mund te kalojne dhe jave pa ardh njeri. Kur mua me vjen ndonje shoqe me vjen mire kur burri rri me ne. Bisedon per nje fare kohe me ne pastaj kerkon leje dhe largohet. E njejta gje kur vete une ne shtepite e tyre.
Ka dhe debile qe u thone burrave pse erdhe ne shtepi se kam shoqe ketu. Ku do veje i shkreti? Te rrije rrugeve sa te mbarojne thashethemet grate?![]()
Nuk e di per cilen pjese te Maqedonise e keni fjalen qe nuk flasin burrat e grate, vetem se ate pjesen qe e di une jane shume me mikprites se Shqipria e Kosova bashke.
A ne odat shqiptare qe kane qene perpara ska mujt me hy gjithfare trullajke aty, se bile ,sa e di une, edhe trullanat i kane lone mas dere. lol
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 24-05-2010 më 09:34
Krijoni Kontakt