Close
Faqja 10 prej 41 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 408
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Tema “Ti japësh gji foshnjës në publik”, sidomos ata që kishin votuar për ”jo” më frymëzoi për të shkruar një temë tjetër e cila edhe lidhet me këtë e që kat ë bëjë me një traditë të keqe, pse jo edhe të shëmtuar në disa treva tona.

Unë trevën nuk po e përmend, për të mos u bërë një përgojues, por besoj nga përgjigjet që do të japin lexuesit do ta kuptoni se për cilën trevë bëhet fjalë.

Kam dëgjuar se ka disa treva shqiptare që nëse burri merr me vete një shok gruja e tij lërë që nuk i flet dorë për dore, por edhe nëse qëllon brenda ndoshta ia bënë një ”qysh je” të keqe. Ç’është edhe më e keqja, kam dëgjuar se në këtë trevë edhe nëse vëllai i shkon nuses, për ta vizituar motrën, as atij nuk i flet dorë për dore, se për kunatat tjera mos të flasim.

Unë e quaj primitivizëm. Po ju?

Ta luftojmë edhe këtë të metë.
    Cfare lidhje ka kjo teme me temen "Ti japesh gji foshnjes ne publik"?

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga strange Lexo Postimin
    Lol u bëra gati te flejë po s'munda pa shënuar edhe unë!

E para ku ke shoke sot qe i beson gruan?

E dyta ku na qenkan këto treva se me bere kurioz tani?
    Dhe e treta nuk jam i martuar ende dhe nuk e di a do veproja kësi lloji, po s'jam aq idiote sa te sjelle tuli far teveqeli ne shpi, por nëse dike e sjelli, normal se do i uroje mirëseardhje kushdo qe te jete ne shpi!

PS: Disa po e quajnë prapambetje, ketë me te vërtet se kuptoje, çfarë ju pengon te tjerave çfarë unë me gruan time bej, ju gratë tuaja shitni po deshët unë me timen kam rregullat e mia.
    1.Nese burri nuk do kishte bese te lejonte t'i flas shokut te tij,me cfar te drejte e sjell at ne shtepi?
    2.Pra ai nuk i besojka vetevetes,dhe gruas!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Citim Postuar më parë nga BOKE Lexo Postimin
    Shih ku te shkon mendja! Po presupozohet qe gruaja do e dinte se kush do vinte si mysafir.
    Ti mund te pyesje qe c'do bente e si do kalonte kohen gruaja tek kafja, nqs do kishte shume ardhje mysafiresh ne shtepi. Atehere po qe do ishte problem. Lol
    Mysafir qe nuk duhet te takoj une ne shtepine time nuk kane vend, prandaj dhe shkrova ate me lart.

Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Cfare lidhje ka kjo teme me temen "Ti japesh gji foshnjes ne publik"?
    Ka lidhje mentaliteti. Si pikërisht ata që u shprhen atje për "jo" edhe këtu e përkrahin që femra/gruaja mos t'ia zgjasë dorën mikut të shtëpisë ose mysafirit që në familjet shqiptare konsiderohet si diçka hyjnore. Mysafiri gjithmonë është respektuar në familjen shqiptare.
    Prandaj:
    Çfarë të keqeje ka nëse nëna i jep gji foshnjës edhe jashtë dikund ( fundja mua as më ka bërë përshtypje kjo dikur as më bën sot qoftë edhe nëse ajo vetë ekspozohet!)
    dhe
    Pse gruaja mos t'ia zgjasë dorën shokut të burrit?!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Faktikisht ju meshkujve nuk duhet dhene dora sepse veni beni pipin dhe nuk i lani duart.

Sa per te pershendetur eshte respekt ndaj tjetrit .Personalisht nuk mund ti kuptoj keto primitivitete.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Tema “Ti japësh gji foshnjës në publik”, sidomos ata që kishin votuar për ”jo” më frymëzoi për të shkruar një temë tjetër e cila edhe lidhet me këtë e që kat ë bëjë me një traditë të keqe, pse jo edhe të shëmtuar në disa treva tona.

Unë trevën nuk po e përmend, për të mos u bërë një përgojues, por besoj nga përgjigjet që do të japin lexuesit do ta kuptoni se për cilën trevë bëhet fjalë.

Kam dëgjuar se ka disa treva shqiptare që nëse burri merr me vete një shok gruja e tij lërë që nuk i flet dorë për dore, por edhe nëse qëllon brenda ndoshta ia bënë një ”qysh je” të keqe. Ç’është edhe më e keqja, kam dëgjuar se në këtë trevë edhe nëse vëllai i shkon nuses, për ta vizituar motrën, as atij nuk i flet dorë për dore, se për kunatat tjera mos të flasim.

Unë e quaj primitivizëm. Po ju?

Ta luftojmë edhe këtë të metë.
    Ke kaluar pak ne ekstrem .

E para eshte me teper estetik sesa moral ,e dyta se marr vesh se per cilat treva po flet ?
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Pse gruaja mos t'ia zgjasë dorën shokut të burrit?!
    Ai burr qe ka mendim te tille ai nuk ka besim ne vetevete,apo i fut edhe tjeret ne nje these me veteveten!Ndoshta une mendoj ndryshe apo kam tjeter mentalitet,por ne familjen time,miku qe ka hy ne shtepi askush nuk jemi fshehur nga ai!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Po mir,kur vjen nje mik...e troket ne dere...E brenda ne shtepi nuk ka asnje burre o mashkull....Grate o femrat qe jane brenda;duhet ti hapin deren?
    -Apo i pergjigjen nga brenda;nuk ka njeri,shtepia eshte bosh....

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Ai burr qe ka mendim te tille ai nuk ka besim ne vetevete,apo i fut edhe tjeret ne nje these me veteveten!Ndoshta une mendoj ndryshe apo kam tjeter mentalitet,por ne familjen time,miku qe ka hy ne shtepi askush nuk jemi fshehur nga ai!
    Normal e panjohura. Pse duhet te fshihemi? Burri im fut ne shtepi vetem ata qe ka respekt. I vlereson si njerez e mbi te gjitha qe jane familjar si ne. Ata qe nuk u ka besim s'ka se i fut ne shtepi. I takon vetem te lokali per nje dore muhabet dhe asgje me shume. Ne Shqiperi, Kosove njerezit jane me te ngeshem. Nuk e kuptoj se si mund te jene miqte te ngeshjem jashte kur kalojne pjesen me te madhe te kohes ne pune.
    Miqte e burrit te ne vijne vetem me raste. Mund te kalojne dhe jave pa ardh njeri. Kur mua me vjen ndonje shoqe me vjen mire kur burri rri me ne. Bisedon per nje fare kohe me ne pastaj kerkon leje dhe largohet. E njejta gje kur vete une ne shtepite e tyre.
    Ka dhe debile qe u thone burrave pse erdhe ne shtepi se kam shoqe ketu. Ku do veje i shkreti? Te rrije rrugeve sa te mbarojne thashethemet grate?

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Nuk e di per cilen pjese te Maqedonise e keni fjalen qe nuk flasin burrat e grate, vetem se ate pjesen qe e di une jane shume me mikprites se Shqipria e Kosova bashke.

A ne odat shqiptare qe kane qene perpara ska mujt me hy gjithfare trullajke aty, se bile ,sa e di une, edhe trullanat i kane lone mas dere. lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 24-05-2010 më 09:34

Faqja 10 prej 41 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •