Close
Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 199
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Prape ka kontradikte.

Per ke behet fjale ne vargjet qe sjell ti? Per cfare epoke? Ma ha mendja se behet fjale per epoken para Krishtit!
    Atehere, Muhamedi qe eshte afro 600 vjet PAS Krishtit, nuk ka pas se si ti konsideroj njerz te LIBRIT kristianet e Judenjte, kur LIBRI sipas ketyre vargjeve i bie te jete zhdukur qindra vjet me pare.

Lere pastaj, te dalim tek tema se me cfare autoriteti pretendohen keto akuza te padrejtuara sakte ne kohe e ne person? Ato akuza te atij niveli mund ti beje cdokush...

pastaj, nqs une jam ithtar i LIBRIT (hapem kllape, qe te shpjegohemi, i librit te ndryshuar, mbyllim kllape) edhe nqs une besokam ne Kuran e i ruhem haramit..., si mund te vazhdoj une akoma te quhem ithtar i LIBRIT, i cili do shkoje per xhenet?

Sipas kesaj logjike, Muhamedi e arabet ithtare te tij, jane paganet qe besuan e iu ruajten haramit dhe keta pagane do shkojne ne parajse. Nuk do perdoret per ta termi muslimane.

Pra, mund te themi se EDHE paganet do shpetohen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 25-05-2010 mė 04:38

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ca i ka ndodh mersinit/mjekesise?
    Pse ia kane bashku nick ?

Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Prape ka kontradikte.

Per ke behet fjale ne vargjet qe sjell ti? Per cfare epoke? Ma ha mendja se behet fjale per epoken para Krishtit!
    Jo pas tije
    Atehere, Muhamedi qe eshte afro 600 vjet PAS Krishtit, nuk ka pas e si ti konsideroj njerz te LIBRIT kristianet e Judenjte, kur LIBRI sipas ketyre vargjeve i bi te jete zhdukur qindra vjet me pare.
    Nuk eshte zhdukur, por ndryshuar sipas interesave te paris te asaj kohe
    Lere pastaj, te dalim tek tema se me cfare autoriteti pretendohen keto akuza te padrejtuara sakte ne kohe e ne person? Ato akuza te atij niveli mund ti beje cdokush...
    Jo c'do kush, vetem i derguari i ZOT-it qe informacioni i erdhi drejt per se drejti nga vet ZOTI ndermjet xhibrilit a.s
    pastaj, nqs une jam ithtar i LIBRIT (hapem kllape, qe te shpjegohemi, i librit te ndryshuar, mbyllim kllape) edhe nqs une besokam ne Kuran e i ruhem haramit..., si mund te vazhdoj une akoma te quhem ithtar i LIBRIT, i cili do shkoje per xhenet?
    Shum e thjeshte , ti je ithtar i te gjitha librave te ZOT-it, pra i ZEBURIT, TEURATIT,UNGJILLIT dhe i KURANIT, ti besosh librit tuja qe ka ardhur nga ZOTI, por jo ti besosh ne kete menyre qe eshte sot,pra jo i ndryshuar
    Sipas kesaj logjike, Muhamedi e arabet ithtare te tij,
    Nuk jan ithtar te tije, por te kuranit
    jane paganet qe besuan
    Nuk jan pagane, ishin para ardhjes se pejgamerise te Muhamedit a.s
    e iu ruajten haramit dhe keta pagane do shkojne ne parajse.
    Kushdo qe beson ne ZOT dhe i permbahet urdheresave te kuranit dhe sunnetit te pejgamerit a.s , do shkoj ne parajs,kjo sipas thenjeve te kuranit dhe haditheve
    Nuk do perdoret per ta termi muslimane.
    Kush beson Kuranin dhe librat e tjere dhe te derguarit e ZOT-it jan musliman

Pra, mund te themi se EDHE paganet do shpetohen.
    Paganet e kan vendin ne ferr bashk me to edhe ata qe kundershtojn per tu tallur
    Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 25-05-2010 mė 04:51
    Revolution 1848

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    3:64.
    Thuaju (o Seminarist): "O ithtarė tė Muhamedit, ejani (tė bashkohemi) te njė fjalė qė ėshtė e njejtė (e drejtė) mes nesh dhe mes jush: tė mos adhurojmė, pos All-llahut, tė mos ia bėjmė Atij asnjė Liber shok, tė mos konsiderojmė (librin e duarve tona) Fjale krahas Fjales se All-llahut!" E nė qoftė se ata refuzojnė, ju thoni: "Dėshmoni pra, se ne jemi ortodokse (besuam njė Zot dhe shpalljen e Tij)!"
    Tek ne thone: "Mos e vet (pyet), se t'kallxon vete".

E sheh Mersin sesi keta e kane manine e te ndryshuarit te tekstit?

Mojsiu duke i njohur keta parashikon ndryshimin/korruptimin e Ligjit pas vdekjes se tij:

' Kur Moisiu mbaroi sė shkruari nė njė libėr tėrė fjalėt e kėtij ligji, u dha kėtė urdhėr Levitėve qė mbanin arkėn e besėlidhjes tė Zotit, duke thėnė: "Merreni kėtė libėr tė ligjit dhe vendoseni nė arkėn e besėlidhjes tė Zotit, Perėndisė tuaj, me qėllim qė tė mbetet si njė dėshmi kundėr teje; sepse unė e njoh frymėn tėndė rebele dhe fortėsinė e qafės sate. Ja, sot kur akoma jam i gjallė midis jush, ju u bėtė rebelė kundėr Zotit; aq mė tepėr do tė bėheni mbas vdekjes sime! Mblidhni pranė meje tė gjithė pleqtė e fiseve tuaja dhe zyrtarėt tuaj, me qėllim qė tė dėgjojnė kėto fjalė dhe unė tė thėrras tė dėshmojnė kundėr tyre qiellin dhe tokėn. Sepse unė e di qė, mbas vdekjes sime, do tė korruptoheni plotėsisht dhe do tė largoheni nga rruga qė ju kam urdhėruar, dhe ditėt e fundit do tė goditeni nga fatkeqėsia, sepse keni pėr tė bėrė atė qė ėshtė e keqe pėr sytė e Zotit, duke provokuar indinjatėn e tij me veprėn e duarve tuaja". (Ligji i Ripėrtėrirė 31:24-29)

Shume kohe me vone Jeremia e verteton ate qe e kishte parashikuar Mojsiu :

"Si mund tė thoni: "Ne (Hebrenjtė) jemi tė urtė dhe ligji i Zotit ėshtė me ne"? Por ja, pena e rreme e shkruesve e ka bėrė njė falsitet". (Jeremia 8:8)

Seminarist, mos u lodh kot me ndryshim te Kur'anit, sepse mbrojtjen e tij nga korruptimi fatmiresisht e ka mare persiper Zoti

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Uvejsa, I didnt simply get lucky to be a christian. I also asked and decided to become one...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 25-05-2010 mė 09:08

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    na u be nami me keto greket shqipefolesa ne forum papapa

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Uvejsa, I didnt simply get lucky to be a christian. I also asked and decided to become one...
    Lumja ti per vete, per fatin qe te eshte shkruar

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E po, nqs me eshte shkruar fati, fajin ose meriten do e kete shkruesi e jo une..

Atehere me tokon te them, lumja ti per fatshkruesin tend. Me behet qejfi qe je nje rob-ot-neshe e bindur (muslimane) ne rruge te Producentullahut tend..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    E po, nqs me eshte shkruar fati, fajin ose meriten do e kete shkruesi e jo une..

Atehere me tokon te them, lumja ti per fatshkruesin tend. Me behet qejfi qe je nje rob-ot-neshe e bindur (muslimane) ne rruge te Producentullahut tend..
    Deshiron t'i shpallesh lufte Zotit? Gabim e ke.
    Ai te ka dhene mendje qe ta shfytezosh, dhe nese nuk e shfrytezon, denimi yt do jete me ate fatin qe ke tani.

Po, une i jam nenshtruar Zotit, pse s'i nenshtrohesh edhe ti Krijuesit tend, te Cilit i perket cdo gje qe ti posedon? Beje kete, do e kesh me mire!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mire por edhe po ti nenshtrohem une allahut meqe eshte me i madh se une, po Froni ne te cilin ju muslimanet besoni se rri ULUR allahu, nuk mund ti nenshtrohet atij. Jo vetem Froni qe nxe allahun tuaj, por rrjedhimisht dhe kater pikat gjeografike qe rrethojne fronin e allahut te ulur, nuk mund ti nenshtrohen atij.

Ky lloj allahu eshte TEK e asesi NJE, mund te jete i fuqishem ne krahasim me njeriun por NUK MUND te jete ABSOLUT.

Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •