Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 57
    i/e regjistruar Maska e Principat
    Anëtarësuar
    13-06-2009
    Postime
    165

12 vjeçari serb që pranoi pavarësinë e Kosovës

Djaloshi 12 vjeçar nga Serbia Rastko Pocesta u bë i famshëm pas fushatës së tij në internet ku mbështet anëtarësimin e Serbisë në NATO dhe pavarësinë e Kosovës. Këto ide nuk iu kanë pëlqyer disa nacionalistëve serbë, disa prej të cilëve kanë kërcënuar me vdekje djaloshin serb.

Rastko Pocesta nga Beogradi është autor i dy librave, fushatës së internetit kundër racizmit dhe neonacizmit dhe është pjesëmarrës në debatin për hyrjen e Serbisë në NATO.

Përveç se është luftëtari më i ri i mbrojtjes së të drejtave të njeriut, ai u bë i famshëm në mbarë botën me bllogun e tij në internet si administrator i grupit më të njohur antifashist në Serbi.

Atë e fascinon politika, ndërsa ëndrra e tij është bota pa racizëm, antisemitizëm, urrejtje dhe diskriminim. Para disa ditësh televizioni Serb B92 publikoi një intervistë me Rastkon, ndërsa më pas ai u intervistua edhe nga BBC. Rastko i tha BBC-së se idetë e tij nuk janë të pranuara nga nacionalistët serbë, ndërsa disa prej tyre edhe e kishin kërcënuar me vdekje. Por ai tha se nuk do të heqë dorë nga shkrimi.

Në bllogun e tij në mes tjerash Pocesta shkroi:

“Unë jam Serb, por...
    1. Pranoj Kosovën si shtet të pavarur
    2. Pranoj se Ratko Mladic dhe Radovan Karagjiq kanë qenë kriminelë lufte
    3. Pranoj se në Srebrenicë ka ndodhur gjenocidi
    4. E dua BE-në dhe NATO-n
    Unë jam serb, por jam real !

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Brezi i ri do jete shume here me paqesor, tolerant dhe do arrijne te shikojne pertej urrejtjes, gjakmarrjes, luftrave dhe shprese per nje te ardhme me te mire ne aspektin politik ne Kosove e Ballkan.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Femija eshte pasqyra e prinderve, bravo prinderve te tij. Kjo eshte merita e tyre!!

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Kaq i vogel ky dhe ka shkruajtur dy libra dhe po mundohet me shpirtin e tij paqesor te dergoje ms ne gjithe boten .Bravo.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Kaq i vogel ky dhe ka shkruajtur dy libra dhe po mundohet me shpirtin e tij paqesor te dergoje ms ne gjithe boten .Bravo.
    Klyshi i vogel ,klyshi i vogel ia u beri zemren mal shqiptarve.,sa jon ne gjendje ta harrojn krejt at qka ka ndodh , e sa krime serbe jon kry nga bashk komsit e tij te pa vlera njerzore,Per mua esht nji pik uji ne oqean sja vle te meremi me te.Kjo esht nji strategji e qenve serb historia nuk jua fal ate qe ben ne kruatci bosne e kosov edhe nese shqiptaret e falin do e falin vetem se jon manjak.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Mos u mashtroni nga lajme te tilla edhe pse eshte 12 vjeqar,ende nuk logjikon ose nuk e ka idene se qka ka ndodhur ne Kosove ose gjetiu ne ish-Jugosllavi.
    Parlamenti serb qe disa muaj po mblidhet qe te krijoj nje rezolute per masakren e Srebrenices dhe nuk dojne te binden kriminelet,edhe pse para vetes i kane emrat e 8000 civileve te vrare dhe masakruar,dhe ende hezitojne ta quajne masaker,e lere me gjenocid.Popull sllav me.
    Duhet te kaloj kjo gjenerate e tere qe te pritet diqka e ndershme dhe e njerezishme nga serbet.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023

12 vjeqari serb që pranoi pavarësinë e Kosovës

nga RockSonte

autori : Vissy Dream

Fëmija serb që pranoi pavarësinë e Kosovës kërcënohet nga radikalët

Djaloshi 12 vjeçar nga Serbia Rastko Pocesta u bë i famshëm pas fushatës së tij në internet ku mbështet anëtarësimin e Serbisë në NATO dhe pavarësinë e Kosovës. Këto ide nuk iu kanë pëlqyer disa nacionalistëve serbë, disa prej të cilëve kanë kërcënuar me vdekje djaloshin serb.
    Rastko Pocesta nga Beogradi është autor i dy librave, fushatës së internetit kundër racizmit dhe neonacizmit dhe është pjesëmarrës në debatin për hyrjen e Serbisë në NATO.

Përveç se është luftëtari më i ri i mbrojtjes së të drejtave të njeriut, ai u bë i famshëm në mbarë botën me bllogun e tij në internet si administrator i grupit më të njohur antifashist në Serbi.

Atë e fascinon politika, ndërsa ëndrra e tij është bota pa racizëm, antisemitizëm, urrejtje dhe diskriminim. Para disa ditësh televizioni Serb B92 publikoi një intervistë me Rastkon, ndërsa më pas ai u intervistua edhe nga BBC. Rastko i tha BBC-së se idetë e tij nuk janë të pranuara nga nacionalistët serbë, ndërsa disa prej tyre edhe e kishin kërcënuar me vdekje. Por ai tha se nuk do të heqë dorë nga shkrimi.

“Unë jam Serb, por...
    Unë jam serb, por jam real!!!

/telegrafi.com

ketu e gjeni intervisten nga BBC News

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8640434.stm

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    nga RockSonte

autori : Vissy Dream

Fëmija serb që pranoi pavarësinë e Kosovës kërcënohet nga radikalët

“Unë jam Serb, por...
    Unë jam serb, por jam real!!!

/telegrafi.com

ketu e gjeni intervisten nga BBC News

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8640434.stm
    A rrofsh bre busavata se na gëzove me këtë lajm, ani tash para gjumit!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    A rrofsh bre busavata se na gëzove me këtë lajm, ani tash para gjumit!
    flm.toni77 toni
    e di se me nje lule nuk qel pranvera por ...
    mendova pasi edhe BBC jan interesue ...pse mos ta lexomi edhe ne kete lajm...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,758
    Djale,rebel.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •